NL FR

Tips voor Berlijn

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Veelzijdigheid


  Door allerlei vervoersmiddelen te gebruiken kan je heel veel verschillende facetten van de stad proeven:

  - in de Mitte wandel je naar de highlights, wandeling 1 uit de holidayline reisgids is hiervoor aan te raden.

  -met het openbaar vervoer geraak je vlot in alle andere buurten

  -de tram, met tussenstop in Mauerpark, brengt je naar Prenzlauer Berg waar in de zijstraten fijne terrassen en cultuur te vinden zijn

  -bus en ondergrondse U-bahn brengt je in Kreuzberg waar je streetfood en bruine kroegen treft

  -Tempelhof geeft een ruimte gevoel, elektrische steps zijn hier handig om het volledige park te doorkruisen en eventuele sportactiviteiten gade te slaan, een tornooi bikepolo was voor ons een ontdekking

  -De Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen, het museum in de voormalige Stasigevangenis is een beklijvende ervaring. (! niet verwarren met Stasi museum, dit is op een andere plaats waar in het voormalige hoofdkwartier een tentoonstelling is over de Staatsveiligheid in de SED-dictatuur). Vooraf reserveren is noodzakelijk, hierbij kan je ook de taal van de rondleiding kiezen.
  Door allerlei vervoersmiddelen te gebruiken kan je heel veel verschillende facetten van de stad proeven:
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door vanhee - 6/08/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Reichstag gebouw: plan je bezoek!


  Een bezoekje aan het Reichstag gebouw is zeker de moeite waard!

  Plan je bezoek echter wel ruim op voorhand. Op de website van de deutsche bundestag kan je 2 maanden op voorhand je bezoek registreren (verplicht!). In de vakantieperiodes is dit zeker nodig! Toch te laat? Wij konden twee dagen op voorhand nog registreren in het informatiecentrum van de Reichstag zelf.


  Foto's voor deze reistip van Berlijn

  Gepost door Clara - 17/04/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Uitkijkpunten in Berlijn


  Ideaal als uitkijkpunt over de prachtige stad Berlijn: nee, niet de beroemde 'Fernsehturn', wel de Berliner Dom! De 'Fernsehturn' is dan wel de hoogste toren van Europa, toch raad ik aan om dit over te slaan en de stad te bewonderen vanop het dak van de Berliner Dom. De Fernsehturn kost bijna 20 euro, het is er véél te druk en het uitzicht wordt belemmerd door het glas. De Berliner Dom kost nog geen 5 euro en je krijgt een bezoek in de prachtige Dom er gratis bij. Om van het uitzicht te genieten moet je wel 200 trappen doen (geen lift aanwezig), maar dat was het meer dan waard!


  Foto's voor deze reistip van Berlijn

  Gepost door Clara - 17/04/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Volkpark Friedrichshain


  Boven en naast alle bezienswaardigheden uit je reisgids: vergeet geen bezoekje te brengen aan het Volkpark Friedrichshain, recht tegenover het prima hotel Viktor's. Je ziet er niet alleen de gewone Berlijners genieten van hun park, maak ook pakkende getuigenissen uit de tweede wereldoorlog bijv. hoe kind-soldaten vanop een heuvel het Flak afweergeschut moesten bedienen, het dagboek van zo een kindsoldaat over de laatste oorlogsdagen in 1945 onder de geallieerde bombardementen, een bronzen boeddhistisch vredesklok memoriaal met herinneringsplaat aan Hiroshima en Nagasaki etc...

  Gepost door Vandenberghe willy - 28/08/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Openbaar vervoer (tram, bus, metro)


  Voor een verblijf van enkele dagen in Berlijn kan je o.a. op de luchthaven een pas kopen voor meerdere dagen. Wij namen een 5-dagen kaart voor zone 1 & 2. Eénmalig afstempelen bij eerste gebruik en daarna overal geldig binnen het centrum (ruim voldoende voor de belangrijkste bezienswaardigheden)

  Gepost door Frank & Ingrid - 6/12/2017

  Reacties

  Inderdaad, de welcome card is een absolute aanrader. Gebruik het punktliche berlijnse openbaar vervoer "á volonté" in combinatie met fantastische kortingen allerhand.

  Gepost door Huggins- Spruyt Agnes op 27/09/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Zondag in Berlijn


  We hebben een heel leuke zondag beleefd in het stadsdeel Prenzlauerberg. We zijn de dag begonnen met een super ontbijt bij Zuckerstück, een heel klein maar gezellig zaakje met heerlijke pannekoeken, eitjes enz. allemaal zeer vers en lekker. De borden worden ook heel mooi gepresenteerd. Best reserveren want er zijn slechts enkele tafeltjes. Vervolgens hebben we een wandeling gemaakt door het Mauerpark met een leuke vlooienmarkt. Stap verder door de Kastanienallee, langs de Kollwitzplatz en de Helmholzplatz. In de Kulturbrauere was er een gezellige streetfood market! Ik heb inspiratie gehaald om deze uitstap te maken op de toffe Berlijn blog van de Nederlandse Marjolein; zeker even checken: www.berlijn-blog.nl
  We hebben een heel leuke zondag beleefd in het stadsdeel Prenzlauerberg. We zijn de dag begonnen met een super ontbijt bij Zuckerstück, een heel klein maar gezellig zaakje met heerlijke pannekoeken, eitjes enz. allemaal zeer vers en lekker. De borden worden ook heel mooi gepresenteerd. Best reserveren want er zijn slechts enkele tafeltjes. Vervolgens hebben we een wandeling gemaakt door het Mauerpark met een leuke vlooienmarkt. Stap verder door de Kastanienallee, langs de Kollwitzplatz en de Helmholzplatz. In de Kulturbrauere was er een gezellige streetfood market! Ik heb inspiratie gehaald om deze uitstap te mak...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht

  Foto's voor deze reistip van Berlijn

  Gepost door Stephanie DB - 23/01/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Meer weten over de muur?


  Bezoek dan NIET het museum aan Checkpoint Charlie wegens te druk, te vermoeiend en te duur maar ga in plaats daarvan naar de Bernauerstrasse. Daar vind je een overblijfsel van de muur én een interessant documentatiecentrum met veel film- en audiofragmenten en bovendien gratis!

  Gepost door Ignace Vincke - 26/12/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Free Berlin tour


  Zeker de free Berlin tour doen echt een aanrader met bijzonder enthousiaste gidsen.


  http://www.newberlintours.com

  Gepost door E.Stroot - 19/03/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Berlijn


  Berlijn is een aangename en bruisende stad met veel open ruimte, met musea, parken, terrasjes en aangrijpende herinneringen aan zijn "Muur-verleden". Het Pergamon museum in het Museum Insel is een echte aanrader en is open op maandag (de meeste andere musea zijn gesloten op maandag) Het is nuttig om een Museum Insel combinatie ticket voor drie dagen te nemen. Als je 's avonds door Berlijn kuiert in oktober geniet je bovendien van een lichtshow op vele plaatsen / gebouwen.

  Gepost door Patrick de Munter - 17/10/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • B B B (Belgisch Bier Berlin)


  Ik weet wel dat men in het buitenland de streekgerechten en dranken van ter plaatse moet proeven, maar ... wie toch goesting heeft in een goed Belgisch bier, één adres : Schönhauserallee 173 (bij Bart uit Waregem) ( te bereiken met Ubahn U2 richting Pankow, uitstappen in Senefelderplatz, en u bent er binnen de minuut )Pas op : slechts open NA 18u.!!! Santé, Jerry.

  Gepost door Casier Jerry - 18/03/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Berlijn bezoeken met de toeristische bussen


  De meeste toeristen bezoeken de hoogtepunten van Berlijn. Met de bus "Berlin City Tour" krijg je een beter zicht van de tegenstelling tussen het Oosten en Westen van deze mooie stad.

  Gepost door Wauters Jeannine - 23/10/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • eettip


  Restaurant Brel is gezellig en goed kwaliteit/.prijs. Best wel reserveren.

  Gepost door guy reynaerts - 14/10/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Transport


  Berlijn heeft geen heuvels, dus de beste manier om Berlijn te bezoeken is met de fiets! Berlijners zelf fietsen overal naartoe en sommige hotels (zoals het onze) bieden deze dienst aan. Het openbaar vervoer is echter ook zeer goed georganiseerd. Met de Berlin Welcome Card heb je 48u toegang.

  Gepost door Linsey Vansteelandt - 15/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • te gek restaurant


  White Trash Fast Food, Schönhauser Allee 6

  Wel hamburgers, maar mijlenver van McDonnalds. Ook veel andere gerechten, gepresenteerd op een te gekke kaart. Het interieur is een onbeschrijfelijke mix van chinees, country style en wat nog allemaal. Je weet niet wat je ziet. Een aparte en lekkere ervaring.

  Gepost door Johan De Schuyteneer - 20/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • bezoek Reichstag


  Ga in Berlijn zeker langs voor een bezoek aan de koepel van de Reichstag! Je moet wel enkele dagen op voorhand je bezoek online registreren (strenge beveiliging), maar het is meer dan de moeite waard. Vanop de grond leek de koepel er een beetje triestig uitzien, maar eenmaal binnen word je compleet verrast! Hypermodern, mooi, zelfs ecologisch en met een uitgebreide uitleg via een audiogids over alle omliggende gebouwen, monumenten en andere bezienswaardigheden in de omtrek.

  Gepost door Seghers An - 7/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • wandelingen


  Maak zeker en vast gebruik van de 2 wandelingen die in de brochure over Berlijn vermeld staan. Ze zijn meer dan de moeite waard!!!

  Gepost door vanhalst - 6/12/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • restaurants


  leuke en prijs/kwaliteit prima restaurants in en om de Savignyplatz. Bijvoorbeeld Vietnamees: Mr Hai & Friends

  Gepost door Leo J. - 20/07/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant


  Wijk Friedrichshain is 's avonds een leuke buurt. Heel wat Vietnamese restaurants, waaronder Mao Thai. Inmiddels hebben ze al heel wat bijhuizen: http://www.maothai.de Reserveren wel aangeraden!

  Gepost door John D - 31/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezienswaardigheden


  Na een drukke dag van bezoeken aan musea en andere bezienswaardigheden, zijn de straten rond de St-Nikolaikirche een welgekomen kado. De rust en gezelligheid in deze wijk zorgen voor een welverdiende ontspanning. Leuke winkeltjes en goede, niet dure restaurantjes met Berlijnse specialiteiten.

  Gepost door Dhaese - 20/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fietsen met gids


  Absoluut een van de hoogtepunten van onze reis naar Berlijn was een fietstocht langs de restanten van de muur.

  We hebben dit geboekt via Berlin on bike.

  We hadden een zeer goede Nederlandstalige gids, Pieter. Via hem kan je ook boeken (mailadres:p.kuindersma@home.nl).

  Gepost door Chris Moens - 18/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Berlin by bike


  Ga mee op een 3 uur durend trip per fiets mét gids "Berlijn, arm maar sexy", en doorkruis 2 wijken met alternatieve bezienswaardigheden. Net even anders dan enkel de highlights !!

  Gepost door Meysmans - 17/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bundestag


  De glazen koepel van de Bundestag kun je niet zo maar bezoeken. Toelating moet minstens twee dagen op voorhand worden aangevraagd. Deze informatie zou men voor het vertrek naar Berlijn moeten gekregen hebben.

  Gepost door Guido Vermeulen - 23/12/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 3 daags busticket niet noodzakelijk


  Als je van wandelingen houdt en Berlijn op je gemak wenst te bezoeken dan is het aankoop van een 3-daags busticket niet aan te raden: als je graag stapt dan zijn de verschillende bezienswaardigheden bovengronds goed te bereiken. Dergeklijke buskaart kost toch een kleine 22€.

  Gepost door I Terryn - 13/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • De meest authentieke Chinese keuken


  Wat een aangename verassing om de meest authentieke Chinese keuken te proeven (buiten China): zeer grote variëteit aan Dim Sum en specifieke gerechten, verse ingrediënten, rustig kader en zeer vriendelijke gastvrouw! Zeer redelijke prijzen! Open keuken! Allen naar Just Dim Sum, Ansbacherstr. 8 te Berlijn, dicht bij de Zoo (www.justdimsum.de).

  Gepost door I Terryn - 13/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • lekker eten


  In Berlijn zijn veel restaurants waar men zeer lekker en goedkoop kan eten. Een buitengewoon aangename culinaire hadden wij in Trattotia Toscana in de Schlossstrasse 45, Charlottenburg. Supervriendelijke bediening, zeer goede en authentieke Toscaanse keuken (o.a. huisbereide pasta) en niet duur (ongeveer € 20,00 p.p. all incl.)

  Gepost door Geeraerts - 20/09/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • de wachtrij overslaan


  Als je graag enkele van de vele prachtige musea bezoekt, loont een museumpas de moeite. Niet enkel zal het minder kosten dan telkens een los ticket, je hoeft ook niet telkens aan te schuiven om je ticket te kopen want je kan er direct mee naar binnen. Op piekmomenten kan je daar zeer veel tijd mee winnen.

  Gepost door Leen - 16/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Potsdam en Sans Souci


  Deze bustrip (in een kletsnatte citytrip) met bezoek aan het paleis was zeker zijn euro's waard dank zij de duidelijk sprekende en goed onderlegde gids Gudrun.

  Voor de Reichstag moest je spijtig genoeg om veiligheidsreden enkele dagen voordien via internet een aanvraag doen. (zie ook reistip 22/07/)

  Gepost door Frans Cuyvers - 3/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek aan Bundestag (Reichstag)


  Indien je de koepel van de Bundestag wil bezoeken moet je dit minstens 2 werkdagen op voorhand aanvragen bij kuppelbesuch@bundestag.de

  Je dient alle namen, voornamen en geboortedagen op te geven van de personen die de koepel willen bezoeken.

  Veel succes!

  Gepost door Inge Mus - 22/07/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Hotel Adlon


  Als je de Brandenburger Tor bezoekt (en wie doet dat niet) ga dan eens een koffie drinken in het hotel Adlon ,(niet goedkoop) maar snuif eens de sfeer van de Berlijnse High Society op en bewonder het interieur.

  Gepost door Van Hecke - 22/01/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • museum : the story of berlin


  We bezochten het museum : the story of Berlin ( 7,5 euro voor volwassene met

  Berlin Welcome Card 10 euro ) Kinderen 6 tot 13 jaar :5 euro

  Het vertelt de geschiedenis van de stad Berlijn op een zeer originele, soms interactief, manier. Je mag gerust 2 uur uittrekken. Er zit ook een gegidst ( Duits en Engels ) onderdeel dat je naar een atoomschuilkelder brengt voor 3600 mensen. ( onder Kurfusterdam )

  Het museum is geopend van 10 tot 20 uur. Laatste uur van binnenkomen is 18.00u

  Goed te doen met kinderen.

  Gepost door Van Hoofstat Luc - 12/04/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Berlin Welcome Card


  3 dagkaarten is goedkoper dan de 72u-welcome card. De grootste musea geven geen korting met de Welcome Card, enkel het Judische museum.


  Gepost door Stevens Anik - 28/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Mauer Museum (museum over de muur)


  Wie iets wil zien van/te weten komen over de muur kan beter naar het nieuwe museum aan de Bernauer Strasse gaan. Het museum aan Checkpoint Charlie is zeer duur, chaotisch en meer opgebouwd rond ontsnappingen. Zonder audioguide (nog eens 3,50 euro) is het helemaal niet te doen.

  Gepost door Stevens Anik - 28/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!