NL FR

Insider Tips voor Barcelona

Restaurants & bars

El Merendero de la Mar

(Plaza Pau Vila, tel. 221 31 41): traditioneel eten in een bijzonder restaurant ... Catalaanse visspecialiteiten in een fraai decor (een gerestaureerde loods) in de oude havenwijk Barceloneta. Mooi uitzicht over de olympische jachthaven Port Vell.

Café Schilling

(Ferrán 23, tel. 317 67 87): centraal gelegen aan de Carrer de Ferrán, in de Barrio Gótico. Dit gezellige café is een ideale plek om even bij te komen na het verkennen van deze sfeervolle wijk. Op elk uur van de dag een aanrader ! Schilling is een groots opgezet, ‘bruin’ maar toch modern café in hartje Barcelona, op 5 minuten lopen van de Ramblas. Trendy sfeer en bediening.

Cal Pep

(Plaça de les Olles 8, tel. 310 79 61): een klein restaurant (7 tafels) met heerlijke visgerechten en fantastische tapas. Heel uitgebreide wijnkaart.

Botafumeiro Moncho

(El de Gràcia 81, tel. 218 42 30): wordt door velen beschouwd als het beste visrestaurant van Barcelona.

Txapela

(Passeig de Gracia 8-10): we zijn gewoon verslaafd aan dit restaurant. Over heerlijke warme en koude tapas. Snelle en efficiënte bediening. Goedkoop.

La Fira

(Provenca 171): deze nachtclub is grotendeels ingericht met oude kermisattracties en automaten. Het binnenstappen (via een soort spiegelpaleis) is al een bijzondere ervaring. Heel druk tijdens de weekends, weekdagen rustiger. Zondag gesloten.

Barcelona Pipa Club

(Plaça Reial 3): deze club die het roken van een pijp tot een religie verheft, ligt verscholen in een hoekje van het plein. U moet eerst aanbellen. De club bevindt zich op de eerste verdieping. Heel aangename sfeer. Open vanaf 18 uur tot in de vroege uurtjes.

Dry Martini

(C/Aribau 162-166): een van de beste cocktailbars, met meer dan 100 varianten Martini.


Cultuur

Antoni Gaudí 1852-1926

Gaudí is de bekendste architect van het modernisme. Hij maakte van het modernisme een levensstijl. Zijn bouwwerken zijn totaalkunstwerken en elk detail verdient speciale aandacht. Gaudí is een uniek en niet te klasseren fi guur in de kunstwereld, door sommigen omschreven als een gekke kluizenaar maar door velen bejubeld als een briljant en vernieuwend kunstenaar. Zijn werk is het resultaat van zijn unieke visie op de wereld en spreekt tot ieders verbeelding. De excentrieke architect-kunstenaar heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de stad: ontdek de sierlijke Casa Milà, het pompeuze Casa Battló, het verrassende Parc Guëll en niet in het minst de indrukwekkende Sagrada Familia kerk. Geen van deze monumenten zullen u onberoerd laten.


Meer informatieve links voor Barcelona

Zoek & Boek


 
(dd/mm/jjjj)

Reis je met kinderen?

© Copyright Holidayline, 2000-2017, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Callcenter open van maandag tot vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!