NL FR

Geschiedenis van Barcelona

1e E v.C. De Romeinen bouwen Barcino, een vestiging ter hoogte van de huidige Plaça Sant Jaume.

9 de E Begin 8 ste eeuw hadden de Moren Barcelona veroverd. Maar een eeuw later nemen de Franken de stad weer in en hij wordt een Christelijk bolwerk in het Moorse Spanje.

12 de E Barcelona groeit uit tot een belangrijke handelshaven die de concurrentie met Genua en Venetië aankan. Die rijkdom uit zich in de bouwwoede van de 12 de tot 14 de eeuw.

15 de E Als trouwe bondgenoot van de koning tijdens de Reconquista, de verdrijving van de Moren uit Spanje, wordt de stad beloond met privileges.

17 de E De privileges worden beknot. De stad voelt zich aangetast in haar onafhankelijkheidszin en rebelleert diverse malen. Maar Barcelona verliest uiteindelijk de strijd en raakt in verval.

19 de E De stad herstelt zich langzaam; de verhouding met Madrid verbetert aanzienlijk. In 1888 mag de stad de wereldtentoonstelling organiseren.

20 ste E Tijdens het Franco-regime wordt de vrijheidszin van de Catalanen radicaal onderdrukt. Na de dood van Franco (1977) toont de stad haar veerkracht door op korte tijd weer een hoofdrol op te eisen. De Olympische Spelen van 1992 bekronen de heropstanding.

Meer informatieve links voor Barcelona

Zoek & Boek


 
(dd/mm/jjjj)

Reis je met kinderen?

© Copyright Holidayline, 2000-2017, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Callcenter open van maandag tot vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!