NL FR
Corona-maatregelen
  • - wij zijn geopend van maandag t.e.m. vrijdag (9u tot 18u) en op zaterdag (10u-16u)
  • - klanten die niet kunnen afreizen omwille van Corona zullen door ons persoonlijk gecontacteerd worden

Bezienswaardigheden in Barcelona

Historisch centrum

Het historische centrum van Barcelona ligt aan de voet van de kalksteenheuvel Montjuïc. De vroegere omwalling is ondertussen vervangen door brede boulevards.

La Rambla

De drukste en gezelligste boulevard van Barcelona is ongetwijfeld La Rambla. Over een lengte van ongeveer anderhalve kilometer wandel je van Placa de Catalunya tot aan de oude haven. De klok rond tref je hier volk aan, zowel spanjaarden als toeristen.

La Rambla – of door de Spanjaarden ook wel ‘Las Ramblas’ genoemd - bestaat eigenlijk uit 5 delen:
Rambla Canaletes
Dit deel start aan de Placa de Catalunya en staat gekend als de ontmoetingsplaats voor fans van FC Barcelona. Hier vind je ook de fontein van Font les Canaletes. Volgens een oude legende keert al wie hiervan een slok neemt ooit terug.
Rambla Estudis
Het tweede deel is genoemd naar de vroegere hogeschool. Vandaag rest hiervan enkel nog de wetenschappelijke academie (Reial Acadèmica de Ciènces i Arts de Barcelona)
Rambla St. Josep
Dit stuk dankt haar naam aan een voormalig klooster, maar vanwege de vele bloemenstalletjes wordt dit ook wel ‘Rambla de les Flors’ genoemd.

Hier vinden we onder andere het kleurrijke ‘Mercat de la Boquiria’.
Rambla des Caputxins
Ook dit gedeelte dankt haar naam aan een voormalig klooster. Dit stuk is de echte ‘flaneerboulevard’. Hier vinden we Café de l’Opera en het operagebouw Liceu, het Plaça Reial en Palau Guell. Hier zijn ook de meeste zakkenrollers actief. Wees dus extra waakzaam.
Rambla Santa Mònica
Het laatste deel – ook genoemd naar een voormalig klooster – brengt tot aan de oude haven. Het oude klooster is nu tot het Centre d’Art Santa Monica omgebouwd.

Mercat de La Boqueria

La boqueria is een van de grootste markten ter wereld. De markt vind haar oorsprong in de 13e eeuw, de gietijzeren constructie die de markt overspant dateert van eind 19e eeuw.
Zowel toeristen als de lokale bevolking doen hier hun inkopen. Vis, vlees fruit en groente zijn de voornaamste handelswaar.

Plaça Reial

In de gotische wijk (Barrio Gótico) en vlak naast la Rambla ligt het plein Plaça Reial. Dit plein had ooit de reputatie een verzamelplaats voor junkies te zijn, maar sinds een renovatie eind vorige eeuw zijn de problemen grotendeels verdwenen. Toch is hier nog steeds 24u op 24 een politiepatrouille aanwezig.
Het plein heeft een mediterrane uitstraling door de palmbomen en de hoge bogen rondom. In het midden van het plein staat een fontein. De lantaarnpalen zijn van de hand van Antonió Gaudi.

Plaça de la Catalunya

Voor veel toeristen begint hun avontuur op de Plaça de la Catalunya. Wie van de luchthaven komt neemt de bus, aerobus of de trein tot aan aan dit plein. Het is een knooppunt van belangrijke verkeerswegen, metro –en buslijnen.

In de buurt vind je het Hard Rock Café, het warenhuis El Corte Inglés en de ‘Avenida del Portal de l’Angel’, een van de bekendste winkelstraten van Barcelona.

Monument a Colom

Op de Plaça del Portal de la Pau staat een 60m hoge zuil met het standbeeld van Christoffel Colombus. Via een lift kun je tot boven, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de Port Vell (oude haven). Je vind er ook het Maritiem museum.

Parc de la Ciutadella

Dit is het grootste park van Barcelona, en was het decor voor de wereldtentoonstelling in 1888. Aan de ingang vinden we de Arc de Triomf. Opvallend is ook de cascadefontein aan het meertje. Verder vind je er ook de nationale dierentuin en het museau d’Art Modern


De kust

Port Vell (oude haven)

Tegenwoordig doet de haven dienst als jachthaven. Via de voetgangerspier kun je naar Maremagnum wandelen.
Je kunt ook de kabellift of het treintje richting Montjuic nemen.

Maremagnum

Aan de Port Vell vind je het moderne winkel –en uitgaanscenter ‘Maremagnum’. Het is te bereiken via een lange houten brug. Het complex heeft een opvallende architectuur afgewerkt met spiegelglas. Je vindt er verschillende restaurants, L’aquarium (het grootste aquarium van Europa) en een Imax-bioscoop. De winkels zijn – in tegestelling tot de andere winkels in Barcelona – ook open op zondag.

La Barceloneta

Dit vroegere vissersdorpje is nu vooral bekend voor zijn uitstekende visrestaurantjes. Het strand van La Barceloneta is een van de drukst bezochte van Barcelona. Langs de kustlijn zijn er heel wat discotheken.

Stranden

In voorbereiding van de Olympische spelen in 1992 werden de stranden heraangelegd. Alle stranden zijn kunstmatig aangeld en vaak erg kort. De stranden zijn proper en goed uitgerust met douches, restaurantjes en bars.

Sant Sebastià en La Barcelonetta liggen in aan de zuidkant van Port Olimpic. Aan de noordkant heb je Nova Icària, Bogatell, Mar Bella en Nova Mar Bella (naaktstrand).

Port Olimpic

Een van de overblijfselen aan de Olympische spelen in 1992 is de Port Olimpic. Een industriewijk in de nabijheid van La Barceloneta werd omgevormd tot haven. De vele restaurantjes, discotheken, winkels, het casino en de mooie boulevard maken er een gezellige buurt van.

Tegenwoordig wordt de haven enkel gebruikt voor privé-jachten.


Montjuic

Tijdens de wereldtentoonstelling van 1929 werd er voor het eerst op deze heuvel gebouwd, maar het zijn de Olympische zomerspelen van 1992 die het definitieve uitzicht aan deze kalkheuvel bepaald hebben.
Olympisch stadion
Zoals de naam laat vermoeden was dit het hoofdstadion voor de Olympische spelen in 1992. Het ‘Estadi Olímpic Lluís Companys’ heeft een capaciteit van 55.000 toeschouwers en is nu de thuishaven van Espanyol Barcelona.

Vlakbij heb je ook het Olympisch zwembad en de erg opvallende communicatietoren.

Palau Nacional

Aan de Plaça d’Espanya ligt het Palau Nacional, waar ook het Museu Nacional d’Art de Catalunya gevestigd is.

Fundació Miró

Dit museum, gebouwd in 1975, is de verzameling van het beeldende werk van Joan Miró.

Font Màgica

De magische fonteinen werden aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1929, en gerestaureerd voor de Olympische spelen van 1992. 's Avonds krijgen de toeristen een er een mooi klank- en lichtspel te zien.


Gaudi

De Spaanse architect Antoni Gaudí (1852-1926) heeft zonder meer zijn stempel gedrukt op het hedendaagse Barcelona. Heel wat van zijn werken realiseerde hij voor Eusebi Güell, een rijke industrieel. Hij werkte erg experimenteel en zijn ontwerpen waren vaak niet meer dan vage schetsen.

Nadat hij in 1926 overleed ten gevolge na een aanrijding door een tram werd hij begraven in een crypte van de Sagrade Familia.

Casa Batllo

Aan de Passeig de Gràcia heeft Gaudi een gebouw compleet verbouwd (1905-1907). Net als Casa Mila blijft er geen hoek meer over. Alles is afgerond. De voorgevel is versierd met mozaïek, het golvende dak doet denken aan de ruggengraat van een dinosaurus.

Casa Mila (La Pedrera)

Pedrera is Catalaans voor steengroeve. Het gebouw heeft geen dragende muren. Het geheel steunt op pilaren en dwarsbalken. Binnenin is er een tentoonstelling over het leven en werk van Gaudi.

Op het golvende dak tref je schoorstenen in alle vormen aan, en heb je een mooi overzicht over de stad.

Park Guëll

Op de helling van de berg Carmel ligt Barcelona’s bekendste park. Na de hoofdingang vind je de dubbele trap met de Salamander, de symbolische beschermer van de onderaardse regenton. Bovenaan de trap ligt een mooi plein, gedragen door 86 dorische zuilen. Het grote plein valt vooral op door de prachtige gewelfde mozaïeken zitbanken.

Dit park is zo uniek dat je het echt moet gezien hebben. De vele natuurelementen, de sprookjesachtige taferelen en de mooie wandelpaden maken het de ideale plaats om even tot rust te komen in de drukke stad. Park Guëll ligt op een heuvel, waardoor je ook een mooi uitzicht hebt over Barcelona.

Sagrada Familia

Alhoewel de Sagrada Familia nog steeds in volle aanbouw is mag een bezoek zeker niet ontbreken tijdens uw citytrip Barcelona. Deze neogotische kerk is het architecturaal meesterwerk (en levenswerk) van architect Antoni Gaudi. De bouwwerken startten in 1883 en men vermoedt dat het nog jaren zal duren vooraleer de bouwwerken voltooid zullen zijn. Critici beweren zelfs dat de kerk nooit afraakt, omdat bepaalde delen ondertussen aan renovatie toe zijn. Toch zijn er al speculaties dat de eerste misvieringen binnenkort kunnen plaatsvinden.
De 3 gevels stellen elk een periode voor uit het leven van Jezus. De 12 klokkentorens verwijzen naar de apostelen.

Palau Guëll

Dit herenhuis wordt gekenmerkt door de 2 grote poorten, waar destijds de paardenkoetsen konden binnenrijden. Het geheel is zeer luxueus ingericht en deed destijds dienst als ontvangsruimte voor belangrijke gasten. Het ontwerp van het dak en de grote kopels laat vermoeden dat Gaudi z'n ontwerp voor het latere Casa Milà deels op Paulau Guëll inspireerde.

Wegens herstellingswerken is slechts een deel van het gebouw te bezichtigen.


Meer informatieve links voor Barcelona

Zoek & Boek


 
(dd/mm/jjjj)

Reis je met kinderen?

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Callcenter open van maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur.

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!