NL FR

Bezienswaardigheden in Parijs

De wijken van Parijs

Arrondissement 1-4

Dit is echt hét hart van Parijs met het Louvre, het cultuurcentrum Pompidou, de kathedraal Notre-Dame op het Ile de la Cité, het Forum des Halles, de Jardin des Tuileries, de grote, levendige boulevards en de romantische Marais met de bijzonder mooie Place des Vosges. De prachtige Place Vendôme heeft een grote concentratie aan topjuweliers. Verscholen liggen talrijke passages, soms onaangetast, soms prachtig gerestaureerd zoals de Galerie Vivienne.

Arrondissement 5

De sfeer is hier van oudsher bepaald door de universiteit La Sorbonne. Epicentrum is de florerende studentenbuurt Quartier Latin, waar u tegenwoordig goedkope restaurants uit de hele wereld vindt. Achter het Panthéon, in de rue Descartes en de rue Mouffetard (met gezellige openluchtmarkt) zijn de restaurants vriendelijker, en hoofdzakelijk Frans. Le Jardin du Luxembourg zorgt voor de groene toets.

Arrondissement 6-7

Een wijk met een trendy imago en shoppingadresjes die in zijn: de oude markthal Saint-Germain - nu een winkelcentrum -, het warenhuis Au Bon Marché en Saint-Sulpice. Grote concentratie aan niet al te dure cafés en restaurants rond de Carrefour de Buci. Hoofdbezienswaardigheden: Saint-Germain des Prés - de wijk van intellectuelen en artiesten -, het Musée d’Orsay en Musée Rodin, en de Eiffeltoren.

Arrondissement 8-9

De Champs-Elysées als levensader en natuurlijk de Lido - wereldberoemd cabaret -, de subliem gerestaureerde Opéra Garnier, de vermaarde waren huizen Galeries Lafayette en Le Printemps, de chicste winkelstraat van Parijs: de rue du Faubourg St. Honoré met alle Europese topontwerpers en elegante delicatessenwinkels aan de Place de la Madeleine. Cultureel: de tentoonstellingsruimte Grand Palais en het schitterend klein museum Jacquemart André.

Arrondissement 10-12

De Gare du Nord (station van de Thalys), de grote pleinen Place de la République en Place de la Bastille, waar geschiedenis geschreven werd tijdens de Franse revolutie. Vandaag moet u in Bastille zijn voor de hypertrendy en opwindende kant van Parijs met de nieuwe Opéra Bastille en een hippe uitgaansbuurt met centraal de rue de Lappe. Sla de sfeervolle markt van de Place d’Aligre niet over, alsook het Canal St Martin met stalen bruggetjes, wandelpaden en charmante eethuisjes, en de rue du Faubourg St-Antoine met kledingateliers, zilversmeden en aardige passages.

Arrondissement 13-15

Montparnasse heeft een rijke cafécultuur en was destijds geliefd bij Hemingway en Scott Fitzgerald. Tussen Montparnasse en het Parc Montsouris bewondert u 20ste-eeuwse architectuur en rond de Butte aux Cailles situeren zich lieflijke straatjes met landelijk karakter, ‘la campagne à Paris’. Notre Dame du Travail is de meest wonderlijke kerk van Parijs: achter een alledaags exterieur schuilt een opmerkelijk interieur met gewelven, bogen en pijlers van gietijzer.

Arrondissement 16-17

Residentieel en elegant. Liefhebbers van moderne architectuur, begin 20ste eeuw, kunnen in de quartiers Passy en Auteuil veel huizen ontdekken die ontworpen werden door Guimard, Le Corbusier en Mallet-Stevens. Interessante musea: Musée Marmottan, Musée Guimet, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Palais de Chaillot (tijdelijke tentoonstellingen). Van op het grote plein Trocadéro, altijd vol animatie, ligt de Eiffeltoren aan uw voeten. Levendig zijn het quartier rond de Place Clichy met fantastische winkels en restaurants en het Square des Batignolles met een leuke markt. Het Parc Monceau is het charmantste familiepark van Parijs.

Arrondissement 18

In het noorden van Parijs, tegen en op een heuvel, La Butte genaamd. Montmartre kenmerkt zich door grote tegenstellingen: rond de Sacré-Coeur en de Place du Tertre is het zéér toeristisch, 300 m verderop ligt de enige Parijse wijngaard ... O.m. Toulouse Lautrec, Picasso, Cézanne en Van Gogh hebben een tijd in Montmartre gewoond. Traditionele winkeltjes in de rue Lepic en een art nouveau metroingang van Guimard op de Place des Abesses, zonder uiteraard de Moulin Rouge te vergeten. De beroemdste vlooienmarkt van Parijs ligt vlak boven de Porte de Clignancourt.

Arrondissement 19-20

Van oorsprong volkse wijken op de rand van Parijs. Aantrekkingspolen zijn het Cimetière du Père Lachaise met de graftombes van talloze beroemdheden, en het modern cultureel centrum La Villette met de Cité des Sciences en de Cité de la Musique. Mis Belleville niet, waar Edith Piaf destijds zong, en waar u vandaag een mengelmoes van Chinese en Caraïbische winkels treft met exotische charme. Groene oase is het sprookjesachtige Parc des Buttes Chaumont.


Meer informatieve links voor Parijs

Zoek & Boek


 
(dd/mm/jjjj)

Reis je met kinderen?

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Callcenter open van maandag tot vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!