NL FR

Insider Tips voor Parijs

Shopping

Charvet

dit gekende huis werd opgericht in 1833 en bevindt zich nog steeds op de prestigieuze Place Vendôme. Een waar paradijs voor hemdenliefhebbers. Meer dan 5.000 stoffen in voorraad waaronder 400 witschakeringen. Voor het perfecte hemd nemen ze hier zomaar eventjes 18 maten op.

BHV Homme

(36 Rue de la Verrerie, 4de arr.): het merk BHV heeft onlangs een compleet nieuwe ruimte in gebruik genomen, gewijd aan de mannenmode. Vierduizend vierkante meter ingericht in de geest van de oude manufactuur, die in totaal 150 merken omvat. In het gebouw ook nog een schoonheidsinstituut, een barbier en een kapper.

Colette

(213 Rue St-Honoré, 1st arr.): dit adres is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een waar fenomeen. Alle laatste modetrends voor wat gadgets en kledij betreft, zijn hier te vinden. Maandelijks wordt de nieuwe collectie gewijzigd. De Parijzenaars zijn er gek op en bezoeken dan ook massaal dé trendsetter van Parijs.

A La Civette

(157 Rue St-Honoré, 1st arr.): de mooiste sigarenwinkel van Parijs. Gesticht in 1716 met een indrukwekkende klantenlijst, van Voltaire tot Churchill. Voor de echte liefhebbers.

L'enfant et les sortilèges

(39 Rue de Crimé, 19 arr.): een winkel die volledig in het teken staat van kinderen, waarbij de nadruk ligt op educatief verantwoord speelgoed. Muziekinstrumenten, houten speelgoed, miniatuurhuizen, enz. Een waar kinderparadijs.

Segas

(34 Passage Jouffroy, 9de arr.): winkel met schitterende wandelstokken. De collectie bestaat grotendeels uit antieke stukken. Ook maatwerk.


Restaurants & bars

Ice Kube

(1-5 Passage Ruelle, 18de arr.): ingeduffeld in donsjas en handschoenen, voorzien door het huis, stapt u binnen in een decor van ijs en licht, met een omgevingstemperatuur van -5°. Een half uur lang mag u in de Ice Bar à volonté wodka van Grey Goose proeven (€ 38.-). Reservering vereist (42 05 20 00).

Restaurant Georges

(Place Georges Pompidou, 19 Rue Beaubourg, 4de arr.): hip en trendy restaurant op de bovenste verdieping van het Centre Pompidou. Lekker eten, schitterende inrichting en een fantastisch uitzicht. Reservering vereist (44 78 47 99).

Bound

(49-51 Avenue Georges V, 8ste arr.): glamrockdecor voor dit restaurant/bar/lounge 'très branché et très hype'. Zetels in krokodillenleder, Muranolusters, immense bar in roze metaal. Uitgebreide sushikaart. Reservering vereist (53 67 84 60).

Dans le Noir

(51 Rue Quincampoix, 4de arr.): uniek restaurantconcept waar u eet en drinkt in het absolute donker. Het personeel bestaat uit blinden. Unieke zintuigelijke ervaring: geur, smaak, gehoor, ... Reservering vereist (42 77 98 04)

Buddha Bar/Restaurant/Lounge

(8-12 Rue Boissy d'Anglas, 8ste arr.): een feeëriek decor bestaande uit reusachtige draken, boeddha's (er staat er één van 8 op 5 m) en immense kandelaars. De lougemuziek die ze er spelen is zo populair dat ze er cd-compilaties van uitbrengen. Het succevolle concept werd ondertussen reeds geëxporteerd naar Beirut en Dubai. Reservering vereist (53 05 90 00).

Barrio Latino

(46-48 Rue du Faubourg St Antoine, 12de arr.): van de succesvolle bedenkers van de Buddha Bar. Hier is het thema Havana. Salsa, bossanova, mojito's en sigaren. Uitstekende keuken. Reservering vereist (55 78 84 75).

La Caravanne

(35 Rue de la Fontaine-au-Roi, 11de arr.): supergezellige bar die ingericht werd met allerlei verloren en gevonden voorwerpen.

Brasserie Terminus Nord

(23 Rue de Dunkerque, 10de arr.): rechtover de Gare du Nord, is dit instituut ideaal gelegen om uw trip naar Parijs smakelijk af te sluiten. Obers met lange schorten, veel spiegels, altijd druk. Op en top parijs. De service is razendsnel.


Meer informatieve links voor Parijs

Zoek & Boek


 
(dd/mm/jjjj)

Reis je met kinderen?

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Callcenter open van maandag tot vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!