NL FR

Musea in Barcelona

Picasso Museum

Pablo Picasso studeerde net als Joan Miró aan Academie voor Schone Kunsten in Barcelona. Het museum bevat vooral belangrijke werken uit zijn beginperiode. Er zijn ook heel wat tijdelijke exposities. Controleer daarom steeds de website van het museum.

Carrer Montcada 15-23
08003 Barcelona

Website Picasso Museum


Fundació Juan Miró

Op de olympische heuvel staat het opvallende museum voor moderne kunst. Het bevat de voornaamste werken van de kunstenaar Joan Miró. (zowel schilderijen, schetsen, beeldhouwwerken, ...). Daarnaast bevat het ook nog werken van andre moderne kunstenaars. Regelmatig zijn er ook exposities van jonge kunstenaars.

Parc de Montjuic
08038 Barcelona

Website Fundació Juan Miró


Museu nacional D'Art de Catalunya

Dit imposante gebouw ligt vlakbij de Plaça D'Espanya. Het nationale museum bevat naast een uitgebreide collectie romaanse en gotische kunst ook werken uit de barok en het renaissancetijdperk.

Palau Nacional, Parc de Montjuic
08038 Barcelona

Website Museu nacional D'Art de Catalunya


Museum FC Barcelona

Weinig voetbalstadions zijn zo legendarisch als Camp Nou. Dit reusachtige stadion biedt plaats aan 99.000 supporters. Het rijke verleden van de FC Barcelona wordt uitvoerig uitgebeeld in het bijhorende museum aan de hand van bekers, originele uitrustingen en heel wat beeldmateriaal.

Naast een museumbezoek kun je ook een rondleiding volgen in het stadion. Daarbij kunt zelfs een kijkje nemen in de kleedkamer van Futbol Club Barcelona. Uiteraard is er ook een uitgebreide fanshop.

Website Museum FC Barcelona


Museu Maritim

Dit museum is het levende bewijs van de rijke zeevaartgeschiedenis van Barcelona. Het museum is gehuisvestigd in oude scheepswerven in de wijk Port Vell.

Av. de les Drassanes s/n
08001 Barcelona

Website Museu Maritim


Macba

Het Macba stelt vooral werken tentoon uit de 2e helft van de 20e eeuw. Veelal kunstenaars of werken met een band met Catalonië.

Plaza dels Angels

Website Macba


Meer informatieve links voor Barcelona

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!