NL FR

Parador de Santillana Gil Blas ****

parking (betalend)
161
restaurant
162
room service
178
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
kluisje
174
minibar
176

Spanje > Noord-Spanje > Cantabrië - Santillana del Mar

Logeren in deze parador is de geschiedenis van lang vervlogen tijden herbeleven. In wat ooit de residentie van de familie Barreda-Brancho was, een gebouw in barok-stijl met een typisch puntdak en een wapenschild op de gevel, is een hotel ondergebracht met intieme salons, charmante kamers en een goed restaurant.

Vraag hier je offerte aan

Cantabrië - Santillana del Mar

Met een bijzonder rijk historisch en artistiek patrimonium werd Santillana del Mar officieel ook erkend als Nationaal Monument van Spanje. Wereldberoemd in deze regio én verplichte schoolkennis zijn uiteraard de Grotten van Altamira met de prehistorische tekeningen die soms de Sixtijnse kapel van de grotschilderijen wordt genoemd. De grotten zelf zijn niet langer toegankelijk maar een exacte replica kan u bekijken in het Nationaal Museum in Altamira.

Ligging

een goede uitvalsbasis om het historische centrum te bezoeken. Al wandelend ontdekt u enkele interessante gebouwen en belangrijke monumenten zoals het Casa del Águila en het Casa de la Plaza, verder ook het 'standbeeld van de mens' als hommage aan de mens van Altamira en het oude stadhuis. Een namiddagje rondslenteren, in de Zoo op 2 km of in het kuststadje Comillas beschermd door de Cantabrische Zee op ongeveer 15 km, is ook ontspannend.

Transport

per auto: 1.350 km (Brussel). Luchthaven: Santandar op 32 km, Bilbao op 134 km.

Faciliteiten

de naam refereert naar de gelijknamige schrijver die in deze stad werd geboren. Alles in deze parador ademt geschiedenis. Dit voormalige huis in barokke stijl, uit de laatzeventiende-eeuw, was de residentie van de familie Barreda-Brancho. Kenmerkend is het puntdak en het familiewapenschild op de gevel. Het interieur met donkerhouten meubelen, gekleurde tapijten, bonte stoffen voor zetels en stoelen en statige kroonluchters brengen u in de sfeer van lang vervlogen tijden. Intieme sfeer in de verschillende salons. Het restaurant biedt een lekkere keuken.

Kamers

ook het interieur van de kamers refereert naar Spanje's gouden eeuw. Standaardkamers, superior kamers en junior suites.

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!