NL FR

Tips voor Noord-Spanje

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • BILBAO


  Kom je met de wagen vanuit Murgia en je wenst Bilbao niet binnen te rijden dan kan je parkeren op de parking van het metrostation Etxebarri en dan de metro naar het centrum nemen (rit van 7 minuutjes). Is de parking volzet, even wachten, er verlaten altijd auto's de parking. Wij moesten 10 minuutjes wachten.

  Gepost door VERBURGH Kurt - 21/07/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Highlights fietstoer in Santander


  We boekten via de site baja-bikes een fietstoer bij Turybikes in Santander. Daar we door omstandigheden niet konden aansluiten bij de geplande ritten, werd er een privétoer voor ons georganiseerd (45 euro per persoon / e-bikes)). De toer bestond uit een 3 uur durende gidsbeurt (Engelstalig). Daarna mochten we de fietsen die dag nog gebruiken zolang we wilden. Zeker de moeite waard om de stad te verkennen en zo iets over de geschiedenis van deze mooie stad te weten te komen.

  Gepost door Familie Pauwels - 29/07/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Centro Botin in Santander: het bezoek meer dan waard


  We waren er eigenlijk zelf maar toevallig gepasseerd tijdens ons korte bezoek aan Santander, maar het - door de wereldvermaarde architect Renzo Piano ontworpen en pas in juni 2017 geopende - gebouw aan de waterkant had op mijn dochters en mezelf direct een geweldige indruk gemaakt. Kunst ontdek je binnenin (alsook een museumshop en een café met een fantastisch uitzicht), en via een meervoudige trapconstructie kun je eveneens naar boven. Ook de omgeving is heel inspirerend en heeft een uitgesproken maritiem karakter. Naast het museum is er bovendien nog een park met een horecazaak en speelgelegenheid. Moet er nog zand zijn! Meer info (in het Spaans) op de Wikipedia-pagina van het Centro Botín.
  We waren er eigenlijk zelf maar toevallig gepasseerd tijdens ons korte bezoek aan Santander, maar het - door de wereldvermaarde architect Renzo Piano ontworpen en pas in juni 2017 geopende - gebouw aan de waterkant had op mijn dochters en mezelf direct een geweldige indruk gemaakt. Kunst ontdek je binnenin (alsook een museumshop en een café met een fantastisch uitzicht), en via een meervoudige trapconstructie kun je eveneens naar boven. Ook de omgeving is heel inspirerend en heeft een uitgesproken maritiem karakter. Naast het museum is er bovendien nog een park met een horecazaak en speelgelegenheid. Moet er nog ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Leo Verbeke - 24/07/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Rondrit Noord Spanje


  Als reiziger met mobiliteitsproblemen nl moeilijk te been waren de hotels telkens perfect om gehandicapten op te vangen en heb nergens een probleem gehad. Uiteraard wandelen en fietsen in het prachtige gebied van de Picos de Europa zat er niet in maar de natuur is er overweldigend en Guggenheim museum in Bilbao is uiteraard ook prachtig. Als men dan nog kunstwerken van een Vlaamse schilder ziet valt het helemaal mee. Een hernieuwde kennismaking met Spanje die ons zeer goed bevallen is.

  Gepost door van duynslaeger Jo - 5/06/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Een overzicht van wat we bezochten en onze ervaringen daarbij


  Bilbao : een dynamische stad! We verkenden zowel het historisch centrum als het moderne stadsdeel. Daar trok het Guggenheim vooral onze aandacht. Verwondering, bewondering, ontroering... Binnen werd ik geraakt door de tentoonstelling van het werk 'The Matter of Time' van niemand minder dan Richard Serra; hoe hij erin slaagt om vorm te geven aan de dimensie 'Tijd', deed me kippenvel krijgen. Ik was erdoor ontroerd.


  San Sebastian : een mooie, bijna luxueuze badstad. Een mooi zicht over de stad, de baai, (la Concha) met daarin het 'Isla de Santa Clara' hadden we vanop de Monte Igueldo.


  Hondarribia : het is een grensstad, strategisch goed gelegen en dat merk je wel aan de omwallingen die er gebouwd zijn. Het historisch centrum vond ik zeker een bezoek waard.


  Santander : een mondaine badstad met mooie gebouwen, in allerlei bouwstijlen, en met een hele geschiedenis achter de rug.


  Santillana del Mar : was in de middeleeuwen een bedevaartplaats. De herenhuizen van toen, met elk hun blazoen, staan er nog.


  We lieten de historische gebouwen en het toch wel drukke stadsleven achter ons en trokken de natuur van de 'Picos de Europa' in. WOWW!!! What A Wonderfull World!!!


  Fuente Dé : Ga je met de kabelbaan naar boven, dan kan je er prachtige tochten maken. Heerlijk wandelen in de stilte van zo'n indrukwekkend massief.


  Wat ik ook wel wil vermelden is dat we op de rit naar Fuente Dé langs de 'Desfiladero de la Hermida' zijn gestopt bij een prachtig kerkje: de 'Iglesia de Nuestra Senora de Lebena'. Eenvoudig, harmonieus, intiem. Zeker een bezoek waard. We vonden er trouwens een tekst over de historiek en de bouwstijl van het kerkje in het Nederlands. (Zeldzaam in Spanje)


  Lagos de Covadonga : mooi om er te wandelen. We moesten onze geplande wandeling hier wat inkorten want onderweg erheen hadden we te vaak gestopt om een fotootje te nemen van het prachtige landschap en even gerust ook bij het uitkijkpunt 'Mirador de la Reina'. Wat een vergezichten!


  Desfiladero de los Beyos : ja, we hebben deze route gereden omdat ze volgens onze gids 3 sterren verdiende. De 'Desfiladero de la Hermida' kreeg er 2. Welnu, voor mij mag men deze kwalificatie omdraaien. Adembenemend mooi is deze laatste.
  Bilbao : een dynamische stad! We verkenden zowel het historisch centrum als het moderne stadsdeel. Daar trok het Guggenheim vooral onze aandacht. Verwondering, bewondering, ontroering... Binnen werd ik geraakt door de tentoonstelling van het werk 'The Matter of Time' van niemand minder dan Richard Serra; hoe hij erin slaagt om vorm te geven aan de dimensie 'Tijd', deed me kippenvel krijgen. Ik was erdoor ontroerd.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Irène Willaert - 16/10/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • picos de europa-oviedo-donostia


  kabelbaan in fuente dé blijkbaar dikwijls defect of buiten gebruik :tijdens onze 3 dagen in Ojedo is het ons niet gelukt om boven te geraken . tip :best informeren bij tourist info in Potes ; zij kunnen je zeggen of kabelbaan werkt of niet,zodat men geen nutteloze verplaatsing moet maken naar fuente dé. Oviedo, Donostia, Covadonga en Gaztelugatxe zijn beslist een aanrader !

  Gepost door pelsmaekers eddy - 18/09/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • het Museo Guggenheim


  Je kan online reeds je tickets bestellen, dit vermijd zeer lang wachten aan de kassa

  Gepost door Verplaetse - 17/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fuente Dé-Picos de Europa en Gaztelugatxe


  Als je de kabellift neemt (16 euro !! p/p H/T ) naar de Picos, zie dat je warm aangekleed bent, boven was het ijzig koud, maar het uitzicht is fenomenaal.


  Als je te voet naar Gaztelugatxe wilt is alleen geschikt voor mensen met goede benen als je bij de 1é parking stopt en vandaar langst heel stijl klein padje gaat, tip: beter klein stukje verder rijden tot aan 2é kleinere parking en vandaar via 'n normale weg (ook wel wat stijl) wij zagen dit pas op de terugweg!!  Foto's voor deze reistip van Noord-Spanje

  Gepost door Vera Heemskerk - 12/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Spaans Baskenland, een streek om genietend te ontdekken


  Baskenland is een heel mooie en boeiende streek om te bezoeken in het voorjaar. Veel variatie: kust, bergen, wijnstreek. Lekkere, gezonde keuken en vriendelijke bevolking. Weinig buitenlandse toeristen.

  Gepost door Gellynck - 5/06/2012

  Reacties

  Noord Spanje is nog het echte Spanje,weinig toerisme,vriendelijke mensen,goede en vooral betaalbare restaurantjes. Zeer mooie ongerepte natuur,alleen het weer kan wat tegenvallen.

  Gepost door Feys John op 4/06/2014

  In Bilbao blijft Café Iruña een topper, prijs-kwaliteit super zowel voor de pintxos als de menu’’s . En zeer vriendelijke service! Van Bilbao, naar San Sebastián, in Bermeo: het schiereiland San Juna de Gaztelugate willen bezoeken, maar opgelet op zaterdag en zondag moet er blijkbaar gereserveerd worden. Dus wel genoten van de mooie plaats, maar het heiligdom van San Juan niet van dichtbij gezien. Vanuit San Sebastián is Hondarribia zeker een bezoekje waard, vergeet geen pintxos te eten in Bar Gran Sol. Buen Viaje!

  Gepost door Martine Van den Brempt op 19/05/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!