NL FR

STEL ZELF JE REIS BARCELONA SAMEN

Hotel
Kies een hotel uit ons aanbod.

Transport
 • vlucht
 • trein
 • eigen wagen
Eventuele extra's
 • Museumticket
 • Excursie
 • ...
Betalen
Kijk je bestelling na en betaal veilig.

Barcelona

De Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milà, Montjuïc met o.a. het Olympisch Stadion zijn enkele van de topattracties bij een citytrip naar Barcelona. De gezellige middeleeuwse steegjes van de Gotische wijk liggen rond het Sant-Jaumeplein en de kathedraal. Bezoek tijdens een weekend Barcelona ook eens de mooie overdekte markt Mercat de la Boquería.

Uitrusten tijdens je citytrip in Barcelona doe je op één van de terrasjes van de Ramblas waar vele artiesten hun kunsten laten zien. Typisch zijn hierbij de levende standbeelden en tekenaars die mensen in karikatuur natekenen. Je kan de populaire flaneerboulevard aflopen vanaf de Plaça de Catalunya tot aan het Columbus-monument dat uitkijkt over de zee. De kust heeft mooie zandstranden, ideaal voor wat verkoeling tijdens je Barcelona citytrip in de zomermaanden.

Shoppen hoort zeker bij een citytrip Barcelona. In het centrum vind je alle gekende Spaanse kledingketens zoals Zara, Mango enz. Laat je ook verleiden door de schoenwinkels, de leren jassen, de chique Spaanse merkkleding. En vergeet het bekende warenhuis El Corte Inglés niet. 's Avonds kun je lekker gaan eten in één van de vele tapasbars en genieten van een heerlijk glaasje Spaanse wijn. De Olympische haven is een levendige buurt met trendy cafés en restaurantjes. Citytrips Barcelona: de perfecte mix van cultuur en ontspanning voor een geslaagd weekendje weg!
 

 • Als inwoner van een Europees land volstaat een geldige identiteitskaart.
 • De Euro is de officiële munt in Spanje
 • Er zijn voldoende geldautomaten beschikbaar. Kredietkaarten worden zowat overal aanvaard.
 • Het is gebruikelijk om een kleine fooi te geven in restaurants, bars & eetgelegenheden.
 • De officiële taal is Spaans, maar de lokale bevolking spreekt er Catalaans.
 • Op de meeste plaatsen kun je je behelpen met Engels.
 • In noodgevallen kun je de hulpdiensten bereiken via het internationale noodnummer 112
 • Een verloopstekker is niet nodig, het stroomnet is er hetzelfde als bij ons.

Historisch centrum

Het historische centrum van Barcelona ligt aan de voet van de kalksteenheuvel Montjuïc. De vroegere omwalling is ondertussen vervangen door brede boulevards.

La Rambla

De drukste en gezelligste boulevard van Barcelona is ongetwijfeld La Rambla. Over een lengte van ongeveer anderhalve kilometer wandel je van Placa de Catalunya tot aan de oude haven. De klok rond tref je hier volk aan, zowel spanjaarden als toeristen.

La Rambla – of door de Spanjaarden ook wel ‘Las Ramblas’ genoemd - bestaat eigenlijk uit 5 delen:
Rambla Canaletes
Dit deel start aan de Placa de Catalunya en staat gekend als de ontmoetingsplaats voor fans van FC Barcelona. Hier vind je ook de fontein van Font les Canaletes. Volgens een oude legende keert al wie hiervan een slok neemt ooit terug.
Rambla Estudis
Het tweede deel is genoemd naar de vroegere hogeschool. Vandaag rest hiervan enkel nog de wetenschappelijke academie (Reial Acadèmica de Ciènces i Arts de Barcelona)
Rambla St. Josep
Dit stuk dankt haar naam aan een voormalig klooster, maar vanwege de vele bloemenstalletjes wordt dit ook wel ‘Rambla de les Flors’ genoemd.

Hier vinden we onder andere het kleurrijke ‘Mercat de la Boquiria’.
Rambla des Caputxins
Ook dit gedeelte dankt haar naam aan een voormalig klooster. Dit stuk is de echte ‘flaneerboulevard’. Hier vinden we Café de l’Opera en het operagebouw Liceu, het Plaça Reial en Palau Guell. Hier zijn ook de meeste zakkenrollers actief. Wees dus extra waakzaam.
Rambla Santa Mònica
Het laatste deel – ook genoemd naar een voormalig klooster – brengt tot aan de oude haven. Het oude klooster is nu tot het Centre d’Art Santa Monica omgebouwd.

Mercat de La Boqueria

La boqueria is een van de grootste markten ter wereld. De markt vind haar oorsprong in de 13e eeuw, de gietijzeren constructie die de markt overspant dateert van eind 19e eeuw.
Zowel toeristen als de lokale bevolking doen hier hun inkopen. Vis, vlees fruit en groente zijn de voornaamste handelswaar.

Plaça Reial

In de gotische wijk (Barrio Gótico) en vlak naast la Rambla ligt het plein Plaça Reial. Dit plein had ooit de reputatie een verzamelplaats voor junkies te zijn, maar sinds een renovatie eind vorige eeuw zijn de problemen grotendeels verdwenen. Toch is hier nog steeds 24u op 24 een politiepatrouille aanwezig.
Het plein heeft een mediterrane uitstraling door de palmbomen en de hoge bogen rondom. In het midden van het plein staat een fontein. De lantaarnpalen zijn van de hand van Antonió Gaudi.

Plaça de la Catalunya

Voor veel toeristen begint hun avontuur op de Plaça de la Catalunya. Wie van de luchthaven komt neemt de bus, aerobus of de trein tot aan aan dit plein. Het is een knooppunt van belangrijke verkeerswegen, metro –en buslijnen.

In de buurt vind je het Hard Rock Café, het warenhuis El Corte Inglés en de ‘Avenida del Portal de l’Angel’, een van de bekendste winkelstraten van Barcelona.

Monument a Colom

Op de Plaça del Portal de la Pau staat een 60m hoge zuil met het standbeeld van Christoffel Colombus. Via een lift kun je tot boven, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de Port Vell (oude haven). Je vind er ook het Maritiem museum.

Parc de la Ciutadella

Dit is het grootste park van Barcelona, en was het decor voor de wereldtentoonstelling in 1888. Aan de ingang vinden we de Arc de Triomf. Opvallend is ook de cascadefontein aan het meertje. Verder vind je er ook de nationale dierentuin en het museau d’Art Modern

De kust

Port Vell (oude haven)

Tegenwoordig doet de haven dienst als jachthaven. Via de voetgangerspier kun je naar Maremagnum wandelen.
Je kunt ook de kabellift of het treintje richting Montjuic nemen.

Maremagnum

Aan de Port Vell vind je het moderne winkel –en uitgaanscenter ‘Maremagnum’. Het is te bereiken via een lange houten brug. Het complex heeft een opvallende architectuur afgewerkt met spiegelglas. Je vindt er verschillende restaurants, L’aquarium (het grootste aquarium van Europa) en een Imax-bioscoop. De winkels zijn – in tegestelling tot de andere winkels in Barcelona – ook open op zondag.

La Barceloneta

Dit vroegere vissersdorpje is nu vooral bekend voor zijn uitstekende visrestaurantjes. Het strand van La Barceloneta is een van de drukst bezochte van Barcelona. Langs de kustlijn zijn er heel wat discotheken.

Stranden

In voorbereiding van de Olympische spelen in 1992 werden de stranden heraangelegd. Alle stranden zijn kunstmatig aangeld en vaak erg kort. De stranden zijn proper en goed uitgerust met douches, restaurantjes en bars.

Sant Sebastià en La Barcelonetta liggen in aan de zuidkant van Port Olimpic. Aan de noordkant heb je Nova Icària, Bogatell, Mar Bella en Nova Mar Bella (naaktstrand).

Port Olimpic

Een van de overblijfselen aan de Olympische spelen in 1992 is de Port Olimpic. Een industriewijk in de nabijheid van La Barceloneta werd omgevormd tot haven. De vele restaurantjes, discotheken, winkels, het casino en de mooie boulevard maken er een gezellige buurt van.

Tegenwoordig wordt de haven enkel gebruikt voor privé-jachten.

Montjuic

Tijdens de wereldtentoonstelling van 1929 werd er voor het eerst op deze heuvel gebouwd, maar het zijn de Olympische zomerspelen van 1992 die het definitieve uitzicht aan deze kalkheuvel bepaald hebben.
Olympisch stadion
Zoals de naam laat vermoeden was dit het hoofdstadion voor de Olympische spelen in 1992. Het ‘Estadi Olímpic Lluís Companys’ heeft een capaciteit van 55.000 toeschouwers en is nu de thuishaven van Espanyol Barcelona.

Vlakbij heb je ook het Olympisch zwembad en de erg opvallende communicatietoren.

Palau Nacional

Aan de Plaça d’Espanya ligt het Palau Nacional, waar ook het Museu Nacional d’Art de Catalunya gevestigd is.

Fundació Miró

Dit museum, gebouwd in 1975, is de verzameling van het beeldende werk van Joan Miró.

Font Màgica

De magische fonteinen werden aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1929, en gerestaureerd voor de Olympische spelen van 1992. 's Avonds krijgen de toeristen een er een mooi klank- en lichtspel te zien.

Gaudi

De Spaanse architect Antoni Gaudí (1852-1926) heeft zonder meer zijn stempel gedrukt op het hedendaagse Barcelona. Heel wat van zijn werken realiseerde hij voor Eusebi Güell, een rijke industrieel. Hij werkte erg experimenteel en zijn ontwerpen waren vaak niet meer dan vage schetsen.

Nadat hij in 1926 overleed ten gevolge na een aanrijding door een tram werd hij begraven in een crypte van de Sagrade Familia.

Casa Batllo

Aan de Passeig de Gràcia heeft Gaudi een gebouw compleet verbouwd (1905-1907). Net als Casa Mila blijft er geen hoek meer over. Alles is afgerond. De voorgevel is versierd met mozaïek, het golvende dak doet denken aan de ruggengraat van een dinosaurus.

Casa Mila (La Pedrera)

Pedrera is Catalaans voor steengroeve. Het gebouw heeft geen dragende muren. Het geheel steunt op pilaren en dwarsbalken. Binnenin is er een tentoonstelling over het leven en werk van Gaudi.

Op het golvende dak tref je schoorstenen in alle vormen aan, en heb je een mooi overzicht over de stad.

Park Guëll

Op de helling van de berg Carmel ligt Barcelona’s bekendste park. Na de hoofdingang vind je de dubbele trap met de Salamander, de symbolische beschermer van de onderaardse regenton. Bovenaan de trap ligt een mooi plein, gedragen door 86 dorische zuilen. Het grote plein valt vooral op door de prachtige gewelfde mozaïeken zitbanken.

Dit park is zo uniek dat je het echt moet gezien hebben. De vele natuurelementen, de sprookjesachtige taferelen en de mooie wandelpaden maken het de ideale plaats om even tot rust te komen in de drukke stad. Park Guëll ligt op een heuvel, waardoor je ook een mooi uitzicht hebt over Barcelona.

Sagrada Familia

Alhoewel de Sagrada Familia nog steeds in volle aanbouw is mag een bezoek zeker niet ontbreken tijdens uw citytrip Barcelona. Deze neogotische kerk is het architecturaal meesterwerk (en levenswerk) van architect Antoni Gaudi. De bouwwerken startten in 1883 en men vermoedt dat het nog jaren zal duren vooraleer de bouwwerken voltooid zullen zijn. Critici beweren zelfs dat de kerk nooit afraakt, omdat bepaalde delen ondertussen aan renovatie toe zijn. Toch zijn er al speculaties dat de eerste misvieringen binnenkort kunnen plaatsvinden.
De 3 gevels stellen elk een periode voor uit het leven van Jezus. De 12 klokkentorens verwijzen naar de apostelen.

Palau Guëll

Dit herenhuis wordt gekenmerkt door de 2 grote poorten, waar destijds de paardenkoetsen konden binnenrijden. Het geheel is zeer luxueus ingericht en deed destijds dienst als ontvangsruimte voor belangrijke gasten. Het ontwerp van het dak en de grote kopels laat vermoeden dat Gaudi z'n ontwerp voor het latere Casa Milà deels op Paulau Guëll inspireerde.

Wegens herstellingswerken is slechts een deel van het gebouw te bezichtigen.

1e E v.C. De Romeinen bouwen Barcino, een vestiging ter hoogte van de huidige Plaça Sant Jaume.

9 de E Begin 8 ste eeuw hadden de Moren Barcelona veroverd. Maar een eeuw later nemen de Franken de stad weer in en hij wordt een Christelijk bolwerk in het Moorse Spanje.

12 de E Barcelona groeit uit tot een belangrijke handelshaven die de concurrentie met Genua en Venetië aankan. Die rijkdom uit zich in de bouwwoede van de 12 de tot 14 de eeuw.

15 de E Als trouwe bondgenoot van de koning tijdens de Reconquista, de verdrijving van de Moren uit Spanje, wordt de stad beloond met privileges.

17 de E De privileges worden beknot. De stad voelt zich aangetast in haar onafhankelijkheidszin en rebelleert diverse malen. Maar Barcelona verliest uiteindelijk de strijd en raakt in verval.

19 de E De stad herstelt zich langzaam; de verhouding met Madrid verbetert aanzienlijk. In 1888 mag de stad de wereldtentoonstelling organiseren.

20 ste E Tijdens het Franco-regime wordt de vrijheidszin van de Catalanen radicaal onderdrukt. Na de dood van Franco (1977) toont de stad haar veerkracht door op korte tijd weer een hoofdrol op te eisen. De Olympische Spelen van 1992 bekronen de heropstanding.

Shoppen in Barcelona

Barcelona biedt tal van mogelijkheden om te shoppen. De beste plaatsen vind je in de buurt van Plaça de Catalunya. De meeste winkels zijn open van 10u-14u en van 16u30-20u. Zondag zijn heel wat winkels gesloten. Grote winkels, warenhuizen en shoppingcentra zijn doorlopend open en sluiten doorgaans om 21u.

El Corte Inglés

Dit reusachtig grootwarenhuis – het grootste van spanje – is met voorsprong de drukste winkelplaats van de stad. Liefhebbers van parfum komen hier zeker aan hun trekken.

Placa de Catalunya 14

Avenida Diagonal / Passeig De Gracia

Heel wat luxueuze modezaken hebben een boutique op de Av. Diagonal. Ook heel wat decoratiezaken zijn hier gevestigd.

Zowat alle bekende modehuizen als Chanel, Louis Vuitton, Armani, Dolce & Gabana, Yves Saint Laurent, Burberry, Lacoste, Tommy Hilfiger en Gucci hebben hun boutique in de Passeig de Gràcia.

Av del Portal de l'Angel

Hier heb je vooral boetiekjes van bekende ketens met hoofdzakelijk kleding en schoenen.

Maremagnum

Dit gloednieuwe complex herbergt er naast restaurants en clubs een shoppingcenter.

Perfect te combineren met een bezoekje aan het Aquarium

Moll d'Espanya 5

Picasso Museum

Pablo Picasso studeerde net als Joan Miró aan Academie voor Schone Kunsten in Barcelona. Het museum bevat vooral belangrijke werken uit zijn beginperiode. Er zijn ook heel wat tijdelijke exposities. Controleer daarom steeds de website van het museum.

Carrer Montcada 15-23
08003 Barcelona

Website Picasso Museum

Fundació Juan Miró

Op de olympische heuvel staat het opvallende museum voor moderne kunst. Het bevat de voornaamste werken van de kunstenaar Joan Miró. (zowel schilderijen, schetsen, beeldhouwwerken, ...). Daarnaast bevat het ook nog werken van andre moderne kunstenaars. Regelmatig zijn er ook exposities van jonge kunstenaars.

Parc de Montjuic
08038 Barcelona

Website Fundació Juan Miró

Museu nacional D'Art de Catalunya

Dit imposante gebouw ligt vlakbij de Plaça D'Espanya. Het nationale museum bevat naast een uitgebreide collectie romaanse en gotische kunst ook werken uit de barok en het renaissancetijdperk.

Palau Nacional, Parc de Montjuic
08038 Barcelona

Website Museu nacional D'Art de Catalunya

Museum FC Barcelona

Weinig voetbalstadions zijn zo legendarisch als Camp Nou. Dit reusachtige stadion biedt plaats aan 99.000 supporters. Het rijke verleden van de FC Barcelona wordt uitvoerig uitgebeeld in het bijhorende museum aan de hand van bekers, originele uitrustingen en heel wat beeldmateriaal.

Naast een museumbezoek kun je ook een rondleiding volgen in het stadion. Daarbij kunt zelfs een kijkje nemen in de kleedkamer van Futbol Club Barcelona. Uiteraard is er ook een uitgebreide fanshop.

Website Museum FC Barcelona

Museu Maritim

Dit museum is het levende bewijs van de rijke zeevaartgeschiedenis van Barcelona. Het museum is gehuisvestigd in oude scheepswerven in de wijk Port Vell.

Av. de les Drassanes s/n
08001 Barcelona

Website Museu Maritim

Macba

Het Macba stelt vooral werken tentoon uit de 2e helft van de 20e eeuw. Veelal kunstenaars of werken met een band met Catalonië.

Plaza dels Angels

Website Macba

Restaurants & bars

El Merendero de la Mar

(Plaza Pau Vila, tel. 221 31 41): traditioneel eten in een bijzonder restaurant ... Catalaanse visspecialiteiten in een fraai decor (een gerestaureerde loods) in de oude havenwijk Barceloneta. Mooi uitzicht over de olympische jachthaven Port Vell.

Café Schilling

(Ferrán 23, tel. 317 67 87): centraal gelegen aan de Carrer de Ferrán, in de Barrio Gótico. Dit gezellige café is een ideale plek om even bij te komen na het verkennen van deze sfeervolle wijk. Op elk uur van de dag een aanrader ! Schilling is een groots opgezet, ‘bruin’ maar toch modern café in hartje Barcelona, op 5 minuten lopen van de Ramblas. Trendy sfeer en bediening.

Cal Pep

(Plaça de les Olles 8, tel. 310 79 61): een klein restaurant (7 tafels) met heerlijke visgerechten en fantastische tapas. Heel uitgebreide wijnkaart.

Botafumeiro Moncho

(El de Gràcia 81, tel. 218 42 30): wordt door velen beschouwd als het beste visrestaurant van Barcelona.

Txapela

(Passeig de Gracia 8-10): we zijn gewoon verslaafd aan dit restaurant. Over heerlijke warme en koude tapas. Snelle en efficiënte bediening. Goedkoop.

La Fira

(Provenca 171): deze nachtclub is grotendeels ingericht met oude kermisattracties en automaten. Het binnenstappen (via een soort spiegelpaleis) is al een bijzondere ervaring. Heel druk tijdens de weekends, weekdagen rustiger. Zondag gesloten.

Barcelona Pipa Club

(Plaça Reial 3): deze club die het roken van een pijp tot een religie verheft, ligt verscholen in een hoekje van het plein. U moet eerst aanbellen. De club bevindt zich op de eerste verdieping. Heel aangename sfeer. Open vanaf 18 uur tot in de vroege uurtjes.

Dry Martini

(C/Aribau 162-166): een van de beste cocktailbars, met meer dan 100 varianten Martini.

Cultuur

Antoni Gaudí 1852-1926

Gaudí is de bekendste architect van het modernisme. Hij maakte van het modernisme een levensstijl. Zijn bouwwerken zijn totaalkunstwerken en elk detail verdient speciale aandacht. Gaudí is een uniek en niet te klasseren fi guur in de kunstwereld, door sommigen omschreven als een gekke kluizenaar maar door velen bejubeld als een briljant en vernieuwend kunstenaar. Zijn werk is het resultaat van zijn unieke visie op de wereld en spreekt tot ieders verbeelding. De excentrieke architect-kunstenaar heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de stad: ontdek de sierlijke Casa Milà, het pompeuze Casa Battló, het verrassende Parc Guëll en niet in het minst de indrukwekkende Sagrada Familia kerk. Geen van deze monumenten zullen u onberoerd laten.

Met het vliegtuig

De dichtsbijzijnde luchthaven is de Internationale luchthaven van Barcelona (BCN). Bepaalde low-cost maatschappijen vliegen op Girona, zo'n 85 km van Barcelona.

U hebt volgende mogelijkheden om u van de internationale luchthaven naar uw hotel te begeven:

 • Per taxi
 • Per bus
 • Aerobus tot aan de Plaça de Catalunya (30 min) of tot aan de Plaza España (20 min). (ongeveer 6€)
 • Per trein
 • Trein tot Sants/Plaza Catalunya

Met de wagen

Barcelona met de wagen is pas praktisch als je een rondreis in de regio maakt. In Barcelona zelf zijn er tal van parkeergarages te vinden.

Bussen in Barcelona

De bus is een prima vervoersmiddel in Barcelona. Dagelijks zijn er verschillende busverbindingen van 6u tot 22u30. Er zijn ook een beperkt aantal nachtlijnen.

Metro in Barcelona

Barcelona beschikt over een zeer overzichtig en snel metronet.
Kaartjes zijn te koop in ieder station. Indien u van plan bent om de metro frequent te gebruiken kunt een 10ritten-kaart aankopen.

Website Transports Metropolitans de Barcelona

Tram

Het tramnet in Barcelona is fel afgeslankt. Er zijn nog slechts enkele lijnen in gebruik.

Taxi's

Een beschikbare taxi herken je aan het groene licht op het dak. Voor vervoer van en naar de luchthaven betaalt u extra. Ook bagage in de kofferbak kan extra aangerekend worden.

Website Instituto Metropolitano del Taxi

terug naar boven

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!