NL FR

Tips voor Firenze

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Het restaurant Zio Gigi


  Het restaurant “Zio Gigi” (nonkel Gigi) gelegen Via Folco Portinari 7R (een straat achter de Duomo) waar de baas om de zoveel minuten een staaltje van zijn tenorstem ten beste geeft… Echt een belevenis.. we hebben ons kapot geamuseerd. Bovendien is de keuken heel lekker !

  Gepost door Louisa smekens - 11/07/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • lang wachten Uffizi


  Om lange wachttijden te voorkomen, boek je ticket voor het Uffizi in Pitti museum de dag (of dagen) vooraf.

  Gepost door Van Tricht-D'Hoest - 11/10/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Most pleasant restaurant!


  Eten is vrij 'goedkoop' in Firenze, alhoewel drankjes (frisdranken, etc.) wel zeer duur zijn. Een prachtige restaurant om te gaan eten die echt goedkoop is (met allerlei "specials"), met zeer vriendleijke restaurantmedewerkers en gratis wifi is de "Ristorante Lorenzo de Medici". Absoluut de moeite waard!

  http://www.lorenzodemediciristorante.com

  Gepost door Pascal Meersschaut - 13/08/2014

  Reacties

  Ook wij waren begin oktober 2019 in dit restaurant met 4 personen en heel erg tevreden over het eten, bediening EN de rekening ! Niet vergeten op voorhand te reserveren.

  Gepost door daniel dendooven op 23/10/2019

  Zeker een avondje uit eten in Siena bij (rsv noodzakelijk !) : -Osteria "Nonna Gina": lekker, zeer gemoedelijk met na het eten de fles Amareto en een fles Grappa op tafel. - Enoteca I Terzi, mooie locatie, stijlvol. In Firenze aanraders : - Fuoco Matto een "vleesrestaurant", echt heel lekker vlees ! Was gelegen naast het boutique hotel Cellai, dus heel gemakkelijk. - Trattoria Za Za = heel heel goed resto met een heel lange traditie. Echt de moeite om hier een reservatie te maken. - Pizeria Riva d'Arno : net voorbij de Ponte Vecchio, aten er pizza's als lunch.

  Gepost door daniel dendooven & co op 23/10/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Unieke foto's bekijken


  Je gaat naar Firenze voor kunstwerken uit de Renaissance, maar vergeet in de buurt van Santa Maria Novella (achter het gelijknamige station en plein) ook niet het Museo della Storia della Fotografia Fratelli Alinari. Gebaseerd op de miljoenen foto's van de gebroeders Alinari is dit een van de belangrijkste fotomusea ter wereld, met vaak boeiende gelegenheidsexpo's, schitterend voorgesteld. Meer info: www.alinari.com.

  Etienne en Chris.

  Gepost door Chris D'Hoest - 8/04/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Opera in St. Mark's English Church


  In één van de smalle straten nabij Ponte Vecchio staat de St. Mark's English Church. In deze kleine oude kerk kan je bijna elke avond terecht voor een intieme operavoorstelling. Voor slechts €25 (online) krijg je een voorstelling in verschillende actes gespeeld door een viertal artiesten onder begeleiding van een klassieke piano. De operaspelers staan bij momenten slechts enkele centimeters van je af wat deze ervaring nog extra speciaal maakt. De zang is in het Italiaans en voor elke acte krijg je in het engels een beknopte samenvatting van het plot te horen. Tijdens je citytrip naar Firenze is dit een echte aanrader!
  In één van de smalle straten nabij Ponte Vecchio staat de St. Mark's English Church. In deze kleine oude kerk kan je bijna elke avond terecht voor een intieme operavoorstelling. Voor slechts €25 (online) krijg je een voorstelling in verschillende actes gespeeld door een viertal artiesten onder begeleiding van een klassieke piano. De operaspelers staan bij momenten slechts enkele centimeters van je af wat deze ervaring nog extra speciaal maakt. De zang is in het Italiaans en voor elke acte krijg je in het engels een beknopte samenvatting van het plot te horen. Tijdens je citytrip naar Firenze is dit een echte aanr...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht

  Foto's voor deze reistip van Firenze

  Gepost door Peter & Ilse - 8/12/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!