NL FR

Tips voor Bretagne

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Bretagne


  In plaats van 3 en 4 nachten is het beter om 3 maal 2 nachten in hetzelfde hotel te blijven.

  Jullie keuze van hotels is fantastisch(2 totaal verschillende) maar ik zou er een derde aan toevoegen, ergens rond Saint-Malo(vanuit Plouider is het een serieus eind rijden naar Cancale….)

  Gepost door Caroline Cherlet - 19/09/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Rondreis Bretagne


  Indien me nog wat tijd over heeft is het afsluiten van de reis met een bezoek aan Mont St Michel (grens Bretagne/Normandië zeker aan te raden. Dit is een fantastische afsluiter !

  Gepost door Robert Impens - 29/06/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fietsen


  Een fietstocht vertrekkende vanaf Le Domaine de Bodeuc naar La Roche Bernard langs kleine wegen. De baai ronden via de afdamming van Arzal en zo terug naar La Roche Bernard. Vandaar terug naar het domein. Een zeer mooie tocht van een kleine 40 km. Alles langs kleine en rustige wegen, een ontspannende namiddag.

  Gepost door Ronald Verstraete - 1/09/2020


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • fantastisch terras


  in locamariaquer, niet ver van carnac, is een hotelletje/brasserie met een fantastisch terras aan het water - het is alsof je met je voeten in het water zit. Je kan er ook gewoon iets drinken.. Super bij mooi weer !

  Gepost door bruijlants - 10/07/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Port du Logeo


  Voor wie van rust houdt: Port du Logeo. Klein haventje in een inham in de golf van Morbihan. Kijken bij laag water naar de mannen die werken in de oesterbanken, rustig wandelen langs de kustpaadjes van ene inham naar andere. Simpelweg genieten bij goed weer van de stilte en rust van de natuur daar. Beetje verderop ligt uiterste punt met Port de Navalo, iets drukker, maar ook mooi om langs kustpad naar andere inhammen te wandelen. mogelijkheid boottocht op golf Morbihan. Mogelijkheid veerboot in de zomer naar Locmariaquier. Kortom mooie streek daar, niet zo toeristisch buiten het seizoen.

  Gepost door Veerle De Winter - 6/05/2019

  Reacties

  Finistère: Bezoek van île de Batz vanaf Roscoff met de boot is echt de moeite waard. Vergeet niet vooraf een restaurant te reserveren want plaatsen zijn beperkt.

  Gepost door Nadine Persoons op 19/09/2020


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Trinité-sur-mer


  Een must voor zeilliefhebbers. Het is het mekka van de zeeraces. Hier komen de meest legendarische oceaanzeilers vandaan. Het was de vroegere haven van Carnac. Gezellige bistro's langs de kade. Zeer mooie fietstocht vanuit Carnac!

  Gepost door Hilde Bielen - 13/09/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Dinard


  Dinard is de moeite waard om te wandelen op het aangelegde pad langs de zee tegen de rotsen , heerlijk ontspannen.

  Gepost door Wouters - 23/07/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Rochefort-en-Terre


  Bezoek het prachtige dorpje Rochefort-en-Terre! Dit jaar door de kijkers van Antenne 2 verkozen tot het mooiste dorpje van Frankrijk.

  Gepost door Guy Vanspauwen - 15/09/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • bezoek alignements met gids


  In Carnac wordt een bezoek aan de merkwaardige alignements (rijen van menhirs) pas héél interessant, als je het doet met de boeiende uitleg van een goede gids. Met het ticket voor die rondleiding krijg je ook aan een verlaagde prijs toegang tot andere archeologische bezienswaardigheden in de buurt en tot het archeologisch museum in Carnac. Daar bekijk je ook de film over de pioniers van de moderne archeologie.


  Foto's voor deze reistip van Bretagne

  Gepost door Versluys - 13/07/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • uitstap naar ile des moins


  bezoek eens ile des moins - oversteek duurt maar 5 minuutjes: met de fiets doorkruis je het eiland in 2 uur

  Gepost door veva vanbeckevoort - 17/06/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • bezoekjes


  Volg met de auto of fiets één of enkele van de met borden aangeduide reisroutes. Informeer je wel eerst bij een Office de tourisme zodat je de volledige uitleg meekrijgt van wat je onderweg zal tegenkomen. Gewoon de route volgen laat je 50% van de mooie hoekjes missen.

  Gepost door Driesen - 5/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • In de voetsporen van Chateaubriand: Saint-Malo, Combourg en omgeving


  Chateaubriand, bij ons vooral bekend als een lekker stuk vlees, was één van de eerste romantische schrijvers van Frankrijk, politicus en diplomaat. Geboren in 'piratenstad' Saint-Malo, la cité corsaire, intra-muros (4, rue Chateaubriand) en overeenkomstig zijn laatste wens aldaar ook begraven, op het rotseilandje Grand Bé. Zijn graf is anoniem, maar op een gedenkplaat lezen we: "Un grand écrivain français a voulu reposer ici pour n'y entendre que le vent et la mer." Meer landinwaarts, in het stadje Combourg, bracht hij zijn tienerjaren door: in het middeleeuwse kasteel dat zijn vader had aangekocht (en dat nog steeds in handen is van de familie) ontdekte hij zijn roeping om te schrijven. "C'est dans les bois de Combourg que je suis devenu ce que je suis", schreef hij in zijn Mémoires d'Outre-Tombe. Te zijner nagedachtenis heeft de stad nu een "Circuit Chateaubriand" uitgestippeld: een fietsparcours van 23 kilometer dat ons langs prachtige landschappen en romantische plekjes heeft geleid, waaronder het kasteel van Lanrigan en een prachtige gerestaureerde hoeve uit 1630, de manoir de Trémaudan. In het hôtel-restaurant du Château, een driesterrenhotel met een verfijnde keuken, hebben wij een lekkere chateaubriand gegeten. Tot slot nog even vermelden dat wij ook Dol-de-Bretagne en Dinan hebben bezocht, twee middeleeuwse steden waar Chateaubriand college heeft gelopen, ook allebei een bezoek waard.
  Chateaubriand, bij ons vooral bekend als een lekker stuk vlees, was één van de eerste romantische schrijvers van Frankrijk, politicus en diplomaat. Geboren in 'piratenstad' Saint-Malo, la cité corsaire, intra-muros (4, rue Chateaubriand) en overeenkomstig zijn laatste wens aldaar ook begraven, op het rotseilandje Grand Bé. Zijn graf is anoniem, maar op een gedenkplaat lezen we: "Un grand écrivain français a voulu reposer ici pour n'y entendre que le vent et la mer." Meer landinwaarts, in het stadje Combourg, bracht hij zijn tienerjaren door: in het middeleeuwse kasteel dat zijn vader had aangekocht (en dat nog st...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Sabine Lauwers - 1/07/2014

  Reacties

  Zeker akkoord om Dinan niet te vergeten bezoeken wanneer je in Hotel du Château logeert!

  Gepost door Stephanie DB op 20/09/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Uitstappen vanuit Domaine de Bodeuc


  Trek een volledige dag uit voor het schiereiland Quibéron, wandel naar diverse uitzichtpunten van de Côte Sauvage, en combineer met Carnac (menhirs) en La Trinité. Voor een 2e dag bezoek je Vannes en eiland Ile aux Moines, beiden heel schitterend. Voor een 3e dag : Guérande, zoutwinning, Turballe, Le Croisic en Pornichet.

  Gepost door Ost - 24/06/2013

  Reacties

  Wij bezochten ook de prachtige Golfe du Morbihan (ga zeker eens naar het dorpje Conleau!) vanuit Domaine de Bodeuc.

  Gepost door Stephanie DB op 20/09/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Parc naturel régional de Brière


  Geniet van de natuur, de stilte...maak een tocht met de kano op de moerassen van la Brère

  Gepost door Tegenbosch Charlotte - 8/10/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • oesters


  Verken de golf van morbihan met de fiets en geniet in alle rust van de oesters bij Yannick Le JOUBIOUX-Le Passage-56450 Saint-Armel.

  Gepost door johan roeygens - 15/07/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!