NL FR

Tips voor Londen

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Resto tips Londen


  Een etentje in één van de restaurants van Ottolenghi is echt de moeite, er zijn er verschillende in de stad verspreid. wij aten in het restaurant in Artillery lane, vlakbij Spitalfields market, eveneens een aanrader ! Beide tips zijn vlakbij het hotel new road, geboekt via Holidayline ;-)

  Gepost door ellen capiau - 2/01/2020


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Zien


  De londen eye moet je zeker doen en als je combo tickets koopt moet je zeker altijd een tijd kiezen wnr je wil gaan

  Gepost door Van dooren Clarissa - 7/08/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • oyster


  Koop geen Visitor Oyster Card op de Eurostar trein maar gewoon ter plaatse! Dan kan je dit nadien terugvorderen.. DIt was ons verkeerd gezegd!

  Gepost door dierickx - 18/08/2017

  Reacties

  Beste Waar is de plaats, ter plaatse, om een Oyster card te kopen, als ik het niet in de Eurostar koop? Dank voor Uw reactie Ginette

  Gepost door Ginette op 26/06/2018

  Koop NIET OP DE EUROSTAR!!!!!! De prijs wordt GEMANIPULEERD, men rekent steeds 2x de GEKOZEN MUNTEENHEID OM aan een wisselskoers welke 20% hoger ligt dan normaal.

  Gepost door Neefs Marc op 14/09/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • London


  Wat viel er in de smaak in Londen? Tate Modern (Giacommetti), de Millennium Bridge, de grasvelden op de Southbank in de zon, Serpentine Gallery in Kensington Park, church garden St-Dunstan in the East (een verademing in the City), het RAF museum (metro Colindale en dan bus 303), de platenhoezen van Pink Floyd in V|en A, The Wolseley, het National History Museum (best vooraf boeken en goed kiezen, heel leuk voor kinderen), de afdeling Griekenland in het British Museum, het terras voor het British Museum (in de zon), de bar in St Pancreas Renaissance Hotel, de lekkere cocktail en calzone bij Ask (48 Grafton Way W1, metro Warren Street), Libanees bij Comptoir Libanais (52 Poland Street, Soho), the pubs o.a. in Rugby street (lekker en goedkoop gegeten), ...de ongelooflijke dynamiek en sfeer, we gaan zeker terug!
  Wat viel er in de smaak in Londen? Tate Modern (Giacommetti), de Millennium Bridge, de grasvelden op de Southbank in de zon, Serpentine Gallery in Kensington Park, church garden St-Dunstan in the East (een verademing in the City), het RAF museum (metro Colindale en dan bus 303), de platenhoezen van Pink Floyd in V|en A, The Wolseley, het National History Museum (best vooraf boeken en goed kiezen, heel leuk voor kinderen), de afdeling Griekenland in het British Museum, het terras voor het British Museum (in de zon), de bar in St Pancreas Renaissance Hotel, de lekkere cocktail en calzone bij Ask (48 Grafton Way W1,...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door De Winter - 15/08/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Dinner in London


  Wij hebben uistekend en heel betaalbaar gedineerd in Cantina del Ponte, aan de oever vd Thames met uitzicht op de Tower Bridge. Heel vriendelijk personeel. Een aanrader. Voor wie graag Indisch eet, moet je zeker eens The Bengal Clipper in de onmiddellijke buurt proberen.

  Gepost door Eric Cornillie - 6/08/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Winkel in Oxford street, lekkere hap in pub.


  Oxford Street, gekend voor zijn winkels. Neem dan een lekkere hap bij Adam&Eve, in Wells Street 77. Een gezellige pub, zéér vriendelijke bediening, kleine kaart met 'local food', zeker niet duur !! Doen !!

  Gepost door Koenraad Van Antwerpen - 10/03/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Schuilen onder de wolken en de putti van Rubens in Banqueting House


  Wanneer het regent in Londen, kan je gaan schuilen onder het plafond van Banqueting House, op enkele stappen van het Parlement. Deze koninklijke ontvangstzaal heeft de brand van het Whitehall paleis overleefd. De architect Inigo Jones introduceerde hiermee de Palladiaanse stijl in het Verenigd Koninkrijk. De plafondschilderingen zijn van de hand van Rubens en zijn Antwerps atelier, in opdracht van koning Charles I. Zij beelden de apotheose uit van diens vader, koning James I, en de weldaden van diens bestuur, waaronder de vereniging van Engeland en Schotland onder één kroon. Charles I heeft wellicht intens, maar niet lang genoten van het resultaat: op 30 januari 1649 werd hij in dit majestueuze 'theaterdecor' onthoofd.
  Wanneer het regent in Londen, kan je gaan schuilen onder het plafond van Banqueting House, op enkele stappen van het Parlement. Deze koninklijke ontvangstzaal heeft de brand van het Whitehall paleis overleefd. De architect Inigo Jones introduceerde hiermee de Palladiaanse stijl in het Verenigd Koninkrijk. De plafondschilderingen zijn van de hand van Rubens en zijn Antwerps atelier, in opdracht van koning Charles I. Zij beelden de apotheose uit van diens vader, koning James I, en de weldaden van diens bestuur, waaronder de vereniging van Engeland en Schotland onder één kroon. Charles I heeft wellicht intens, maar ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Geert Scheys - 15/01/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Londen


  Als je met de Eurostar reist koop je een oysterbiljet in het barrijtuig, 3£ kosten (worden later niet terugbetaald) en 18£ lading. Betalen met Visa, Master. Overschot kan je vlak voor terugreis terug laten storten in info lokaal station/metro. Spitsuren worden duurder aangerekend, maar er gaat slechts maximum 6.60£(dal) of 8£(spits af per dag) Kaart kan je nu ook gebruiken op de Thames river services, een retour Westminster Greenwich voor 11£! Op de automaten in de metro kan je onmiddellijk lezen hoeveel nog op je kaart staat en eventueel bijladen (cash, Visa, Master), vergeet na het bijladen niet om je kaart nogmaals voor de lezer van de automaat te houden! Vergeet ook nooit om bij het verlaten van de metro je kaart te gebruiken anders rekent men de maximumprijs van een rit aan. Zie ook https://www.visitbritainshop.com/nederland/london-visitor-oyster-card/
  Als je met de Eurostar reist koop je een oysterbiljet in het barrijtuig, 3£ kosten (worden later niet terugbetaald) en 18£ lading. Betalen met Visa, Master. Overschot kan je vlak voor terugreis terug laten storten in info lokaal station/metro. Spitsuren worden duurder aangerekend, maar er gaat slechts maximum 6.60£(dal) of 8£(spits af per dag) Kaart kan je nu ook gebruiken op de Thames river services, een retour Westminster Greenwich voor 11£! Op de automaten in de metro kan je onmiddellijk lezen hoeveel nog op je kaart staat en eventueel bijladen (cash, Visa, Master), vergeet na het bijladen niet om je kaart nog...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Jos Lenaers - 2/09/2016

  Reacties

  Dag Jos, Je kan een Visitor Oyster Card ook kopen via Holidayline. Je krijgt dan een origineel exemplaar per post opgestuurd. Op die manier kan je rustig naar Londen vertrekken en hoef je nergens aan te schuiven om een Oyster Card aan te schaffen.

  Gepost door Kenneth op 6/09/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Begeleide fietstocht "we love London"


  Wij hebben de begeleide fietstocht "we love London" geboekt op de eerste dag van ons verblijf. Op 3 uur krijg je een groot deel van de stad te zien, met leuke weetjes over diverse wijken van Londen. Of the record krijg je goede restauranttips mee : wij genoten van de gezellige drukte in Kingly Court in Carnaby Street.

  Gepost door Dirk Vancaeyzeele - 19/08/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Groen en gratis bezienswaardigheden


  Ga een halve dag op stap naar Greenwich. Doe dit door een boot van de maatschappij "Thames Clippers" te nemen. Je kan op deze boten je Oysterkaart (kopen op de Eurostar) gebruiken. De boten varen overdag om de 25 minuten. Vanaf Enkankement reis je in ongeveer 40 minuten naar Greenwich. Onderweg geniet je van al het moois dat Londen te bieden heeft. De boot legt aan voor het Old Naval College, wat een prachtig zicht is vanop het water. Vlakbij de aanlegsteiger is een informatiecentrum waar je een gratis plan kan krijgen. De "Cutty Sark", een zeilschip uit vroeger tijden, is zeker een bezoek waard maar niet gratis. Bezoek vervolgens de "Painted Hall" en de kapel van Het college.. Beiden zijn gratis en meer dan de moeite waard. Op de gronden van het college kan je picknicken met zicht op de Theems. Vervolgens kan je het Maritime Museum bezoeken, dat eveneens gratis is en ook veel fun voor kinderen biedt. Een wandeling naar het observatorium van Greenwich leidt je de heuvel op. Hier kan je de lijn van Greenwich bewonderen. Het bijhorende museum is echter niet gratis, maar je hebt op de heuvel een mooi uitzicht op Londen. Het centrum van Greenwich biedt mogelijkheden genoeg om nadien te gaan eten. Bill's restaurant is bijvoorbeeld erg origineel, lekker en betaalbaar. Best reserveren op voorhand! Voor wie graag een halve dag ontsnapt aan de drukte van Londen, mooie gratis musea wil bezoeken en graag een boottochtje maakt is dit zeker een aanrader.
  Ga een halve dag op stap naar Greenwich. Doe dit door een boot van de maatschappij "Thames Clippers" te nemen. Je kan op deze boten je Oysterkaart (kopen op de Eurostar) gebruiken. De boten varen overdag om de 25 minuten. Vanaf Enkankement reis je in ongeveer 40 minuten naar Greenwich. Onderweg geniet je van al het moois dat Londen te bieden heeft. De boot legt aan voor het Old Naval College, wat een prachtig zicht is vanop het water. Vlakbij de aanlegsteiger is een informatiecentrum waar je een gratis plan kan krijgen. De "Cutty Sark", een zeilschip uit vroeger tijden, is zeker een bezoek waard maar niet gratis....

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Vander Vliet - 28/07/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Muziekliefhebbers voor Richmond en Eel Pie Island


  London heeft een rijk muzikaal verleden. Maar een trip naar Richmond, snuif er de mondaine sfeer op en wandel verder langs de oever van de Thames naar het nabijgelegen Twickenham met Eel Pie Island. Het eiland waar begin jaren '60 de Rolling Stones hun concertreeks begon en al vlug een repetitiehaven werd voor tal van sixties-band: Black Sabbath, Deep Purple, Rod Stewart,.....Nu, een eiland voor artistieke stulpjes en creaties. Een aanrader, voor wandelaars, muziekliefhebbers en alle creatievelingen. Fotografen schieten hier de meest bizarre plaatjes.

  Gepost door Marino - 8/07/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Oyster card en theater


  Oyster card werkt ideaal en makkelijk voor bus, metro en rivierbussen. Kan je al op de eurostar aankopen.

  Als je een musical of theaterstuk wilt bijwonen dien je best op voorhand te bestellen. Wij hebben nog "standing tickets" kunnen kopen aan het loket van Shaftesbury theatre voor "The Motown Musical". Was geweldig.

  Gepost door Speltincx - 4/07/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • London Pass niet altijd interessant


  Gebruik 2for1 als je met even aantal in Londen blijft. Best dat je je er even in verdiept hoe dit juist werkt, want er zijn voorwaarden aan verbonden!! (zo mag je ticketje enkel in een treinstation gekocht worden)
  Stel je wil met 2 volwassenen op dag 1: London Tower, ritje op Thames en St Pauls Cath bezoeken.

  London Pass (2p) = £106,20

  2for1 (2p) = Treintickets (2p) (2x£12,10)+ Entree ToL (1p) (£25) + Entree MBNA (1p) (£7,50) + St Pauls Cath (1p) (£18) = £74,70

  Zonder discounts (2p) = £101,00

  Om voordeel te halen uit London Pass moet je zeker 3 attracties doen, maar dit is soms niet haalbaar.
  Gebruik 2for1 als je met even aantal in Londen blijft. Best dat je je er even in verdiept hoe dit juist werkt, want er zijn voorwaarden aan verbonden!! (zo mag je ticketje enkel in een treinstation gekocht worden)
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Linde - 24/06/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Primrose Hill


  Wanneer je in het hippe Camden logeert beklim dan zeker het nabijgelegen (wandelafstand) Primrose Hill voor een mooi (en gratis) uitzicht over Londen. Je kan dan eventueel op het Regents Canal (aan London Zoo) de boot nemen naar Little Venice.

  Gepost door Anne Pardon - 12/04/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Must see


  Als je de hoge toegangsprijzen vergelijkt is een ritje op the London Eye echt veel te duur in vergelijking met een bezoek aan de Tower of London. Je vult er met gemak een halve dag en vindt om elke hoek wel weer iets verbazends. De multimedia heeft zijn weg gevonden naar dit middeleeuws kasteel en informeert elke bezoeker, jong en oud. Als je tijd hebt moet je ook zeker de Harry Potter studio Tour meepikken in de warner Bros studios. Net buiten London maar het vervoer is goed geregeld. Zelfs voor de niet-fans een echte belevenis.

  Gepost door Jan cocquyt - 31/03/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vooraf tickets Mme Tussauds boeken!


  Wij boekten vooraf de tickets voor Mme Tussauds waardoor we ter plaatse via een speciale ingang direct binnen konden gaan. Aan de normale ingang stond men aan te schuiven en was de wachttijd 2 uur!

  Gepost door Vandepoele - 1/01/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • The wallace collection en twee bijzondere minder bekende churches


  The Wallace collection is een absolute aanrader en de toegang is bovendien gratis. Een mooie particuliere kunstverzameling over vier generaties die optimaal tot hun recht komen in Hertford House, een prachtige patriciërswoning op Manchester Square. Niet te missen zijn ook twee bijzondere oude kerkjes die trouwens lichtjes verborgen liggen; eerst de Savoy Chapel, nog steeds eigendom van de Queen en die verborgen ligt achter het Savoy Hotel op the Strand, in de Savoy Street, alsook de St Barholowew's Church die ligt bij de Smithfield Market, ook in een binnensteegje en die dateert van de 12e E met een ongelooflijk mooi interieur.
  The Wallace collection is een absolute aanrader en de toegang is bovendien gratis. Een mooie particuliere kunstverzameling over vier generaties die optimaal tot hun recht komen in Hertford House, een prachtige patriciërswoning op Manchester Square. Niet te missen zijn ook twee bijzondere oude kerkjes die trouwens lichtjes verborgen liggen; eerst de Savoy Chapel, nog steeds eigendom van de Queen en die verborgen ligt achter het Savoy Hotel op the Strand, in de Savoy Street, alsook de St Barholowew's Church die ligt bij de Smithfield Market, ook in een binnensteegje en die dateert van de 12e E met een ongelooflijk mooi interieur.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door cruyl annie - 4/12/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Buckingham Palace


  Je kan elke dag de wissel van de wacht bekijken aan Buckinham Palace om 11u 's ochtends. Van op het rondpunt heb je een goed uitzicht over het paleis. Maar let wel: tijdens de wissel van de wacht kun je het rondpunt niet verlaten, je moet wachten tot de ceremonie volledig gedaan is. En dat duurt wel een 40-tal minuten...

  Gepost door Kenneth Calliauw - 7/09/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant in Southwark


  Heerlijk gegeten in een Turks restaurant met open keuken, heerlijke mezze en andere schotels in een gezellig restaurant aan een betaalbare prijs.

  Het restaurant is op wandelafstand van het southwark travelodge hotel en de metrohalte Southwark

  Een echte aanrader

  Gepost door Hilde - 19/08/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • mevrouw


  Flower market

  Elke zondag in Columbia Road, een echte aanrader niet enkel voor het bloemenaanbod maar ook voor de sfeer en de gezellige winkeltjes rond deze straat.

  Gepost door Sophie - 6/08/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Borough Market


  Een heel leuke buurt, lekker eten en veel minder druk dan de echt toeristische trekpleisters. Je kan er met een drankje uren turen over de Thames naar de voorbijvarende boten... De Millenium Bridge, Tate Modern en Sint-Pauls Cathedral bevinden zich ook op wandelafstand.

  Gepost door Hoste - 3/08/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • M&M's World


  Deze M&M shop aan de Leicester Square is een aanrader als afwisseling, je komt in een andere sfeer terecht: heel kleurrijk met grote poppen en personeel verkleed als M&M-figuren. Uiteraard heel commercieel, en niet goedkoop, maar wel prettig om je even te laten onderdompelen. Zowel voor kinderen als volwassenen.

  Gepost door Luc De Wilde - 27/06/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Londen per boot


  Op de Thames kan je ook een leuke bootuitstap maken, neem ook eens bv. deze tot Greenwich, je komt daardoor in de buitenwijken van Londen met ondermeer het Maritiem Museum en een schip waar men onderdoor kan lopen. Ondertusssen kom je ook eens het gewonere dagdagelijkse leven in Londen tegen. Een tripje met de DLR (Light Train) terug is een aanrader en passeert via het economische hart van Londen, Canary Wharf waar leuke bars zijn die vooral op weekavonden (donderdag/vrijdag zijn de topavonden) een gezellige drukte hebben met typische Engelse afterwork gezelligheid. Voor de liefhebbers natuurlijk! :-)

  Gepost door Gert - 23/06/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • London Eye


  London Eye? Ja, niet echt goedkoop en we waren bij een eerdere Londentrip al op de Shard (hoogste gebouw) geweest. Maar aan kleinkinderen kan je moeilijk iets weigeren en gelukkig maar. Het was echt de moeite waard. Een totaal andere beleving dan de Shard. Koop zeker ook het panoramakaartje van 360° voor 1 pond. Je kijkt je ogen uit. Als je dan ook nog de Horse Guards ziet aankomen, kan je 'vlucht' niet meer stuk. Ga ook de 4D-film (gratis) bekijken. Het traject erheen is ietwat commercieel met het pushen van hun fotoverkoop, maar die paar minuten film zijn een ervaring. Probeer op de eerste rij te staan, dan krijg je echte sneeuwvlokken op je neus en kleren. Voor onze kleinkinderen was dat het topverhaal van de dag.
  London Eye? Ja, niet echt goedkoop en we waren bij een eerdere Londentrip al op de Shard (hoogste gebouw) geweest. Maar aan kleinkinderen kan je moeilijk iets weigeren en gelukkig maar. Het was echt de moeite waard. Een totaal andere beleving dan de Shard. Koop zeker ook het panoramakaartje van 360° voor 1 pond. Je kijkt je ogen uit. Als je dan ook nog de Horse Guards ziet aankomen, kan je 'vlucht' niet meer stuk. Ga ook de 4D-film (gratis) bekijken. Het traject erheen is ietwat commercieel met het pushen van hun fotoverkoop, maar die paar minuten film zijn een ervaring. Probeer op de eerste rij te staan, dan kri...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Leo Vereecken - 23/02/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Tips voor Londen


  Ga zeker Indisch eten. Keuze te over.

  Neem je fiets mee of gebruik een Boris bike (blue bike). Als je een hotel hebt in Paddington kun je via Hyde Park en Green Park in het groen naar Trafalgar Square rijden.

  Spaar het geld uit van een (te) dure musical en reserveer een avondje theater bij het National Theatre. Voor zelfs de meest prestigieuze stukken biedt het NT kaartjes aan van 15 £. Je krijgt kwaliteit in een prima uitgerust gebouw. Tijdens de pauze drink je een wijntje op het terras met uitzicht op de Thames, London Eye, Waterloo Bridge ... Stijlvol!

  Gepost door Guy Hufkens - 22/02/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Tips


  Bezoek zeker Borough market bij London Bridge, een erg levendige en populaire delicatessenmarkt. Doe dit op donderdag, vrijdag of zaterdag. Je kunt verder Southwark cathedral (gratis) bezoeken, met een gedenksteen van W. Shakespeare en een glasraam ter ere van het gouden jubileum van Queen Elizabeth. Wandel verder naar Clink street met het clink prison museum. Eventueel kun je nog verder naar The Globe Theatre en oversteken via de Millenium Bridge naar St. Paul's cathedral.

  Of ga terug richting metro London Bridge, om in Borough High Street 77 de fantastische pub 'George Inn' te ontdekken. Een echte aanrader!
  Bezoek zeker Borough market bij London Bridge, een erg levendige en populaire delicatessenmarkt. Doe dit op donderdag, vrijdag of zaterdag. Je kunt verder Southwark cathedral (gratis) bezoeken, met een gedenksteen van W. Shakespeare en een glasraam ter ere van het gouden jubileum van Queen Elizabeth. Wandel verder naar Clink street met het clink prison museum. Eventueel kun je nog verder naar The Globe Theatre en oversteken via de Millenium Bridge naar St. Paul's cathedral.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Riet hesemans - 20/02/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • London Pass


  Wees niet té snel met tickets te kopen zoals de London Pass of voor de Big Bus Tour. Niet alle attracties zijn inbegrepen in de London Pass (zoals St. Paul's, London Dungeon, ...) en dan is het een vrij duur inkomticket. Bovendien hebben wij voornamelijk de metro genomen (met de Oyster Card) en veel te voet gedaan waardoor we de Hop On Hop Off slechts heel kort hebben gebruikt. We hebben 200 pond betaald voor 2 dagen London Pass + Big Bus, en we hebben deze niet volop kunnen benutten.

  Gepost door Katja De Craene - 16/02/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Musical Billy Elliot


  In Londen zijn wij naar een musical geweest "Billy Elliot". Zeer zeer mooi! Je moet wel je ticket op voorhand bestellen. Want de dag zelf meestal al uitverkocht.  Een absolute aanrader, een fenomenale topproductie!

  Gepost door Pieterjan Veys - 10/02/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fietstocht in London met een Nederlandstalige Gids


  In Londen hebben we een gidsbeurt van +/- 3uur gedaan doorheen Londen. In het Nederlands en met de fiets! Je ziet heel veel op korte tijd. En het kost niet veel. Best op voorhand reserveren via deze link: http://www.londonbicycle.com. Een absolute aanrader!

  Gepost door Pieterjan Veys - 10/02/2015

  Reacties

  Deze excursie is nu ook boekbaar bij Holidayline. London ontdekken per fiets, dit is een onstpannen manier om de stad te leren kennen. Een enthousiaste gids (Nederlandstalig) neemt u mee langs de toeristische trekpleisters en de minder bekende plekjes.

  Gepost door Holidayline op 6/01/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Kriskras door Londen met een (goedkope) dagkaart voor de bus


  Voor het openbaar vervoer in Londen raden zowat alle websites de Oyster Card aan die geldig is op metro en bus. Deze Oyster Card is echter vrij duur in aankoop. Een ticket voor één rit, bus of metro, kost £ 4,70; ook niet bepaald goedkoop. En nu het goede nieuws: er bestaat een dagkaart voor de bus (en de tram, maar die rijdt niet meer in Londen) voor £ 5 per persoon. Vooraf aan te kopen in een (trein)station, bv. Euston of St. Pancras. Met die dagkaart neem je gedurende 24 uur elke Londense (dubbeldek)bus die je wil en je krijgt er de "sightseeing" gratis bij! Dat is dus een "Hopp on - Hopp off" uitgespaard!

  Voor het openbaar vervoer in Londen raden zowat alle websites de Oyster Card aan die geldig is op metro en bus. Deze Oyster Card is echter vrij duur in aankoop. Een ticket voor één rit, bus of metro, kost £ 4,70; ook niet bepaald goedkoop. En nu het goede nieuws: er bestaat een dagkaart voor de bus (en de tram, maar die rijdt niet meer in Londen) voor £ 5 per persoon. Vooraf aan te kopen in een (trein)station, bv. Euston of St. Pancras. Met die dagkaart neem je gedurende 24 uur elke Londense (dubbeldek)bus die je wil en je krijgt er de "sightseeing" gratis bij! Dat is dus een "Hopp on - Hopp off" uitgespaard!
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Helena Van Driessche - 26/01/2015

  Reacties

  Oyster card: vanaf 4 busritten/dag worden er geen extra ritten meer gerekend die dag! Novotel Waterloo: bus 3 tegenover hotel naar centrum! Bus 23 = mooie rondrit in Londen.

  Gepost door Willems op 23/02/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 2 nuttige tips


  Tip 1

  Voor reizigers die vanaf 3 januari naar St. Giles Classic hotel Londen gaan of in de omgeving logeren, het metrostation Tottenham Court, vlakbij het hotel, zal gesloten zijn van 3 januari 2015 tot eind december 2015 wegens renovatiewerken.

  Tip 2

  Voor wie veel metro/bus gebruikt in Londen, koop een Oyster kaart. Dit is de goedkoopste manier om het openbaar vervoer te gebruiken. Je kan een kaart kopen van verschillende waarden. Met een kaart van 15 £ reis je 2 volle dagen onbeperkt. Als je de kaart langer nodig hebt dan kan je de kaart aan de automaten naar eigen wens opladen.

  Tip 1
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Monique Costermans - 15/12/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • LONDEN


  Wij hebben echt een leuke tour gedaan aangeboden door ALTERNATIEVE TOURS. De wandeling is mooi en je ziet hoekjes van Londen met een toffe gids die je anders niet ziet. Ook de prijs ; je geeft wat je wilt!!! Zeker een aanrader.

  Gepost door WITTEBOLLE MARTINE - 10/11/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Borough Market


  Ontdek één van de gezelligste buurten van Londen. Borough Market net ten zuiden van London Bridge biedt een heerlijke markt met hapjes, kraampjes en snuisterijen. Een heel gezellige sfeer in wat vroeger één van de volkse buurten van Londen was. Bezoek Borough Market liefst in de voormiddag, gevolgd door een lunch aan één van de kraampjes met exotische gerechten of in één van de heerlijke restaurants van de buurt.

  Gepost door Johan Cuypers - 30/10/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Apsley House


  Apsley House ligt een beetje ongelukkig aan Hydepark Corner en is daarop misschien minder gekend. Het"huis" van Welington is nochtans een must voor liefhebbers van een fantastische verzameling buitengewoon zilverwerk, prachtig porselein, en een enorme verzameling schilderijen van de bekende meesters. Een rustpunt in een bruisende buurt.

  Gepost door Hubert Meulemans - 27/10/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wijnbar


  wie graag eens geniet van een glaasje of flesje wijn, met hapje moet zeker eens een bezoek brengen aan Gordon's Wine Bar (http://gordonswinebar.com/). Na het nemen van de trap kom je in de kelder met stoelen, tafels en houten wandmuur, voor diegene die liever meer "ruimte" willen er is ook een terras. Zeker de moeite om deze oude wijnbar te bezichtigen...  Gepost door Kenny - 22/09/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekker eten & High tea


  'Côte Brasserie' is een zeer goed adresje om te eten, heel lekker en betaalbaar. Gezellige sfeer en vriendelijk personeel! 5 Charlotte Street, ook nog enkele andere locaties in Londen.

  Bij 'BB Bakery' in Covent Garden kan je terecht voor een lekker en uitgebreide afternoon Tea. Op www.afternoontea.co.uk/uk/london/ vind je verschillende adresjes naargelang je budget.

  Gepost door Kaat - 12/09/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • London... Waiting lines


  We vergeten het als "continentals" vaak, maar Engeland in het algemeen en Londen in het bijzonder staan ook bekend voor z'n gedisciplineerde maar tevens vaak lange "waiting lines"! Wij prezen ons dus gelukkig dat we bij aankomst met de Eurostar in Pancras al een Oyster card voor het openbaar vervoer op zak hadden (te koop op de Eurostar zelf of in de groteBelgische treinstations aan het Internationaal Verkeer-loket), want er stonden voor de loketten in het tube-station wachtrijen van minstens een half uur. Dus, London-gangers... 1 goeie raad, alle tickets voor openbaar vervoer, theatershows, spektakels, voetbalmatchen, films, evenementen etcetera die je in London wilt zien tijdens je citytrip, boek ze zoveel mogelijk op voorhand, zodat je de "waiting lines" en tijdverlies vermijdt...
  We vergeten het als "continentals" vaak, maar Engeland in het algemeen en Londen in het bijzonder staan ook bekend voor z'n gedisciplineerde maar tevens vaak lange "waiting lines"! Wij prezen ons dus gelukkig dat we bij aankomst met de Eurostar in Pancras al een Oyster card voor het openbaar vervoer op zak hadden (te koop op de Eurostar zelf of in de groteBelgische treinstations aan het Internationaal Verkeer-loket), want er stonden voor de loketten in het tube-station wachtrijen van minstens een half uur. Dus, London-gangers... 1 goeie raad, alle tickets voor openbaar vervoer, theatershows, spektakels, voetbalma...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Keysers - 2/09/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Verplaatsen in Londen


  Je kan het openbaar vervoer nemen via een Oyster kaart. Koop deze zeker niet op de Eurostar, want daar geven ze je verkeerde informatie. Bovendien kan je de Oyster-kaarten die je in Londen zelf koopt (licht blauwe kaarten) na gebruik terug inruilen en krijg je het resterende saldo terug. De Oyster-kaarten op de Eurostar worden niet terugbetaald en dus ben je een eventueel saldo kwijt.

  Gepost door Jeroen Loyen - 27/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • BB Bakery Covent Garden


  Afternoon tea @ BB Bakery vlakbij Covent Garden. Wel 24 uur op voorhand reserveren!

  www.bbbakery.co.uk

  Gepost door Fam. Lesire - 25/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Met kinderen in Londen


  Een must om die kinderen werkelijk gelukkig te maken : shoppen in de ... M & M Shop (in de omgeving van Piccadilly)! 3 verdiepingen verbazing, ontdekkingen, "dat wou ik wel", allemaal rond het kleine kleurige snoepje.

  Gepost door Luc De Clercq - 22/08/2014

  Reacties

  Leuk met kinderen is ook de hellende doolhoftuin bij Kensigton Palace. Gratis plezier verzekerd in mooie, rustige omgeving.

  Gepost door Tine op 27/01/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Prachtig uitzicht Primrose Hill


  Metro nemen tot halte Regent's Park. Na een wandeling doorheen Regent's Park, kan je ten noorden van het park Primrose Hill beklimmen, vanwaar je een prachtig zicht hebt over Londen (Westminster en de City). Samen met een bezoek aan London Zoo (betalend) en/of een bezoek aan het nabijgelegen Camden Town (bus 274 van halte Albert Terrace tot halte Camden High Street), geeft dit een goed gevulde en gevarieerde daginvulling.


  Foto's voor deze reistip van Londen

  Gepost door Els Willems - 15/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Borough Market


  Bij mooi weer kan je de metro nemen tot London Bridge en wat rondkuieren op Borough Market. De heerlijkste geuren komen je tegemoet! Je kan er aanschuiven aan één van de vele kraampjes voor een lekkere hap uit het vuistje die je dan in het tuintje rond de kerk kan opeten. Er heerst een ongedwongen vakantiesfeer. Een echte aanrader!

  Gepost door Maria-Helena Raemdonck - 12/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • eten en drinken


  Bij Harrods kan je de wereld proeven in een snelle hap, keuze in overvloed.

  Gepost door Lemmens Gerald - 8/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Boottocht Little Venice naar Camden Lock Market en London Zoo


  We deden de boottocht met Jason's Trip van Little Venice nr Camden Lock Market. Little Venice is te voet heel gemakkelijk te bereiken vanaf metro Paddington (uitgang Grand Canal). De boottocht gaat langs mooie, smalle kanaaltjes en dat in hartje Londen. De uitleg op de boot was heel boeiend. Duur: 45 min. Camden Lock Market (voeding) en Camden Market (algemeen) zijn heel druk. Je kan langs kanaaltjes vanaf Camden op 10-tal minuten nr Primerose Hill wandelen en naar London Zoo. Tof en uiterst rustig.

  Gepost door Anja - 7/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • eten en drinken


  We waren met een groep van 4 volwassenen en 4 kinderen, niet altijd gemakkelijk om plaats te vinden voor samen te eten. wel bij "nando's". Kip te verkrijgen volgens verschillende groottes en pikantheid ... Zeker op deze warme dagen was het handig dat je frisdranken à volonté kon krijgen voor 2,45 pond. Iedereen vond hier was iets naar zijn zin ... Zeker aan te raden ! je vindt ze op verschillende plaatsen in Londen.

  Gepost door Schuurmans Gudrun - 3/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • vervoer Londen


  Het gebruik van een Oyster card in Londen is zeer handig én voordelig. Je kan ze reeds op de Eurostar kopen (£ 17). Het is handig als je met kinderen reist om te werken met een card voor elke ouder. Vooral op drukke momenten is het doorgeven van één card wat minder ontspannen. Vergeet echter niet je card bij enter en exit te scannen of ze beboeten je door veel geld van je card te halen. Dit gebeurde ons de eerste dag maar ook andere Belgen die in het hotel verbleven. Het uploaden van je card kan overal.

  Gepost door Miranda Slegers - 30/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Carluccio's


  Ga zeker langs bij restaurant Carluccio's in Garrick Street. Italiaanse top gecreëerd door de Italiaanse topkok Antonio Carluccio (ook bekend van TV). Heel lekker en betaalbaar !

  Gepost door Frank - 28/07/2014

  Reacties

  Dit kan ik alleen maar bevestigen, lekker gegeten en dessert voor betaalbare prijs. We zijn in Carluccio's - Spitalfields geweest bevindt zich op Spital Square. Is rustig gelegen met mooi terras en weg van de drukte, met mooi zicht op de London Gherkin en ideaal gelegen om een bezoek te brengen aan Old Spitalfields Market.

  Gepost door Kenny op 19/04/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • The Breakfast club


  In 'The Breakfast Club' kan je de hele dag door ontbijten. Opties genoeg! Je komt terecht in een gezellige mix van oude tafels en stoelen, toffe muziek en een zeer relaxte sfeer. Wij aten een BREAKFAST CLUB CLUB SANDWICH en het was top, lekker en veel. We gaan er zeker en vast nog een keer naartoe!


  Foto's voor deze reistip van Londen

  Gepost door Anne Marie Janssens - 22/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Boekje station Brussel-Zuid


  In het vertrekstation Brussel-Zuid liggen bij de informatiebalie zeer handige en uitgebreide informatieboekjes met zowel een stratenplan met aanduiding van de belangrijkste gebouwen als een metrokaart in, bovendien een heleboel tips over bezienswaardigheden, eten, musea, enzovoort, met verwijzingen naar de prijs, de openingstijden, de vindplaats op de kaart, ..., en het dikke, gratis boekje heeft handtasformaat! Meenemen, dus!

  Gepost door Wendy Van den Kieboom - 22/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • sightseeing


  Een boottocht naar Greenwich , zeker de moeite waard. The painted hall , maritieme museum en Greenwich town

  Gepost door Douglas - 21/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • The Tea Terrace - Afternoon Tea


  Voor wie tijdens het shoppen wil genieten van een echte afternoon tea (met uiteraard scones) aan een betaalbare prijs, is bij The Tea Terrace aan het juiste adres. De ligging is ideaal, op de 5de verdieping van de department store The House Of Fraser.


  http://theteaterrace.com/

  Gepost door Ineke - 4/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekkere Mexicaan


  Indien je in hotel Leigham Court verblijft ( Underground Streatham ), moet je zeker eens gaan eten in het Mexicaanse restaurant El Chico, dat zich op 5 minuutjes van het hotel bevindt. Lekkere burritos en tacos, en zeer lekkere cocktails. De sfeer is ook heel gezellig.

  Gepost door Nathaly De Belder - 25/05/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • leuke toeristische gids


  Als je Londen op een leuke alternatieve, maar praktische manier want telkens vertrekkend vanaf een metrostation,wilt ontdekken, kan ik de reisgids 'de mooiste citytrips naar Londen' van Vlaanderen vakantieland van één aanraden. Hierin staan zowel de klassiekers , Tower, .... maar evengoed het café waar Amy Winehouse vaak kwam, of de abbey road studio's...

  Wij hadden zowel de capitoolgids bij die we meestal gebruiken, en we zijn uit gewoonte met de capitoolgids gestart maar de laatste twee dagen enkel nog bovenstaande gids gebruikt! Er staan echt ook leuke tips voor pubs en restaurantjes in.

  Een aanrader.
  Als je Londen op een leuke alternatieve, maar praktische manier want telkens vertrekkend vanaf een metrostation,wilt ontdekken, kan ik de reisgids 'de mooiste citytrips naar Londen' van Vlaanderen vakantieland van één aanraden. Hierin staan zowel de klassiekers , Tower, .... maar evengoed het café waar Amy Winehouse vaak kwam, of de abbey road studio's...
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Stefan - 20/04/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • travelcard


  Koop bij aankomst in St-Pancras TRAVELCARDS aan bij de ticketbalie van Kings Cross Station. Op deze travelcards staat het logo van de spoorwegen (2pijltjes). Hiermee kan je gans de dag vrij reizen op het openbaar vervoer, EN je kan in heel wat attacties binnen aan 2 voor de prijs van 1. Onder 12 jaar moeten kids geen kaartje hebben, ze reizen gratis mee met een volwassene.

  Gepost door aw - 12/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Tower


  Tickets kan je vooraf kopen via Holidayline, nog wel in te wisselen aan de loketten daar. Voorzie 4 uur om rustig alles te bekijken. Infoboek kopen of audiogids huren is niet nodig: neem deel aan de gratis gegidste wandelingen die vertrekken aan de inkom elk half uur.

  Gepost door Wendy G. - 10/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • London Zoo


  Hoogtepunten waren de tijger, gorilla en komodoparken : hééél indrukwekkend en door de wel heel grote glasramen akkelig dichtbij. De info-displays zijn visueel genoeg voor kinderen (in ons geval 9-12 jarigen) om te kunnen begrijpen waarover het gaat.

  Gegarandeerd een onvergetelijke namiddag voor iedereen die met kinderen naar Londen gaat.


  Foto's voor deze reistip van Londen

  Gepost door Kurt De Vreese - 10/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekker eten op een unieke locatie in hartje Londen


  Een snelle hap, een lekker dessertje, ... op een unieke locatie in hartje Londen voor een schappelijke prijs? Breng dan zeker eens een bezoekje aan "Café in the Crypt" van de St Martin-in-the-fields Church! In de buurt van Trafalgar Square, National Museum, de winkelstraten, ... Voor meer info: www.smitf.org  Gepost door Michel Dujardin - 10/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Matilda is amazing!


  Mijn dochter en ik zagen donderdagavond 6/2/'14 de musical Matilda. We kregen een tip van een Londense mevrouw die met ons aanschoof aan het officiële Last minute-tickets-verkoopstalletje aan Leicester Square. Ze vertelde ons dat de musical "very good reviews" kreeg. Dit werd ons bevestigd door een kelner in het Italiaans Jamie Oliver-restaurant. Hij zei ons dat hij de musical al tweemaal zag en dat het "amazing" was. En of hij gelijk had! Het was echt prachtig! Niet supergoedkoop (39 pond per persoon) maar daarvoor hadden we wel zeer goede plaatsen, op de eerste rij van het balkon. Zeker doen, en vanzelfsprekend als je Roald Dahl-fan bent!

  (en nog een tip: Tate Modern is op vrijdagavond tot 22u open. Dat is tof, maar trek wel een warme jas aan! Het is er bijna even fris als buiten!)
  Mijn dochter en ik zagen donderdagavond 6/2/'14 de musical Matilda. We kregen een tip van een Londense mevrouw die met ons aanschoof aan het officiële Last minute-tickets-verkoopstalletje aan Leicester Square. Ze vertelde ons dat de musical "very good reviews" kreeg. Dit werd ons bevestigd door een kelner in het Italiaans Jamie Oliver-restaurant. Hij zei ons dat hij de musical al tweemaal zag en dat het "amazing" was. En of hij gelijk had! Het was echt prachtig! Niet supergoedkoop (39 pond per persoon) maar daarvoor hadden we wel zeer goede plaatsen, op de eerste rij van het balkon. Zeker doen, en vanzelfsprekend als je Roald Dahl-fan bent!
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht

  Foto's voor deze reistip van Londen

  Gepost door Marian Van der Sypt - 9/02/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 2 for 1 vouchers


  Aan Nathalie,

  het beginstation is altijd St.Pancreas want daar heb je je daycards gekocht zelfs al begin je de volgende dagen vanuit een ander metrostation : dat kunnen ze niet nagaan en dat vragen ze ook niet. Zeker je daycard kopen bovengronds in het treinstation bij binnenlandse ritten (dus niet ondergronds waar je aankomt met de internationale trein en waar er direct aansluiting is met het metrostelsel : je moet dus naar boven, bovengronds en naar buiten en daar zie je in de directe omgeving het gebouw waar ze treintickets verkopen, alleen daar zal het logo van de spoorwegen erop staan). Succes ! Hopelijk heb je goed weer !

  Groetjes,

  Griet

  Aan Nathalie,
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door De Vos - 20/01/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Street art in The East End


  We gingen op wandeltoer met Alternative London Tours rond Brick Lane op zoek naar street art. Een geweldige ervaring! Wat ons betreft DOEN.

  Gepost door Smets Inge - 15/01/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • nieuwjaar in londen


  we hadden een hop-on hop cruise en vertrokken in Cutty-Sark voor een boottocht tot Westminster. een aanrader!!

  Gepost door els tyriard - 5/01/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Belgisch eten en bieren in Londen


  Ga zeker iets eten in één van de 4 "belgo"-restaurants. Keuze uit alle Belgische bieren en mosselen met Belgische frietjes. Belgocentraal was zeer goed!!!

  Gepost door jo de locht - 3/01/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Extra genot bij een goed geplande reis


  Een leuke citytrip heeft toch een extra dimentie als hij goed gepland is. Hotel + vervoer + extraatje (lees ticket voor citycruises)+ museumtickets + muisicaltickets. Alles boeken bij Holidaylines, dan hoef je nergens aan te schuiven en enkel nog te genieten! DOEN!

  Gepost door Cobert Josiane - 1/01/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Camden Town!


  Maak zeker eens een ommetje langs Camden town ... je weet niet wat je ziet, ruikt, proeft en hoort! Een deeltje van de stad, multicultureel, vol gezellige eet- en kledingkraampjes, ... een aanrader, zeker als je op stap bent met enthousiaste pubers!

  Gepost door Ooghr Ellen - 1/01/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 2 musea, iets kleiner, maar raken zullen ze jou zeker


  Een museum anders dan anders is zeker het John Soan's Museum aan de Lincoln's Inn Fields (metro Holborn), waarbij je zeker de Picture Room moet bekijken. Misschien dien je even te wachten tot een vriendelijke meneer een geweldige uitleg geeft : je ziet je ogen uit. Gewoon wonderbaarlijk.

  Een tweede aanrader is de Wallace Collection : een prachtige verzameling in een magnifiek huis op de Manchester Square (metro Bond Street). Ik zou bovendien aanraden in de voormiddag het museum te bezoeken en er 's middags lekker en ontspannen te lunchen in het overdekte terras. Misschien best reserveren. Lekker eten en goede prijs/kwaliteit-verhouding.

  Beide musea zijn gratis te bezoeken.
  Een museum anders dan anders is zeker het John Soan's Museum aan de Lincoln's Inn Fields (metro Holborn), waarbij je zeker de Picture Room moet bekijken. Misschien dien je even te wachten tot een vriendelijke meneer een geweldige uitleg geeft : je ziet je ogen uit. Gewoon wonderbaarlijk.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Marc Aerts - 24/12/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Met (klein)kinderen 10 en 11


  Net terug uit Londen en een hoogtepunt voor onze kleinkinderen (jongens 10 en 11) was het bezoek aan het oorlogsschip de HMS Belfast. Het was 2 volwassenen betalen en "kids free". Het schip ligt aangemeerd tegenover de Tower en is dus makkelijk te bereiken en schitterend gelegen om foto's te maken uit alle hoeken en kanten. De moeite waard, ook voor de volwassenen. Reken zeker 2 uur of meer.

  Daarna wandelden we naar de Shard vlakbij, een nieuwe (dure) spectaculaire attractie om Londen vanuit het hoogste gebouw in Europa te bekijken.

  Niet vergeten een trip op de rivier te maken als het donker is - werkelijk adembenemend een fotoparadijs.
  Net terug uit Londen en een hoogtepunt voor onze kleinkinderen (jongens 10 en 11) was het bezoek aan het oorlogsschip de HMS Belfast. Het was 2 volwassenen betalen en "kids free". Het schip ligt aangemeerd tegenover de Tower en is dus makkelijk te bereiken en schitterend gelegen om foto's te maken uit alle hoeken en kanten. De moeite waard, ook voor de volwassenen. Reken zeker 2 uur of meer.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht

  Foto's voor deze reistip van Londen

  Gepost door Leo Vereecken - 3/11/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Borough Market


  De regio ten zuiden van de Theems is niet zo gekend maar wij hebben er toch enkele leuke plekjes ontdekt. Eén van de toppers was Borough Market: heel pitoresk en sfeervol marktje met allerlei lekkers om te eten en te drinken. Wij waren daar op een vrijdag en toen was het perfect qua drukte. In het weekend wel een pak drukker naar 't schijnt. Een ideale plaats om rond te kuieren en zelf een lekker hapje te eten!

  Van daaruit een leuke wandeling langs de Theems richting 'Globe' en 'Tate Modern' (prachtig (gratis) uitzicht op the city vanop de hoogste verdieping!)

  Gepost door Joke Six - 23/10/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Westfield en SkyLounge


  2 tips voor een citytrip London :
  Bij regenweer : Shop in Westfield ! Alle winkels en topmerken in grootste shopping center van Europa !
  Fingerfood & Drinks : SkyLounge van Double Tree Hilton Tower of London ! Zaterdagavond leuke beats, pretty people en drinks :-)

  Gepost door Tom - 14/10/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • lactose- en glutenvrij (veganistisch) eten!


  Voor mensen met een lactose-intollerantie en mensen die gewoon van Japans eten houden, bezoek zeker 1 van de YO! Sushi filialen. Je vindt ze doorheen Londen, zelfs in het station van St- Pancreas, in het filiaal in Camden is het het leukst!


  Als je dan toch in Camden bent, bezoek dat zeker Cookies and Scream (aan het sinaasappelkraamje naar links), een waar paradijs voor de zoetekauw, je mag én veganistisch én gluten- en lactosevrij smikkelen en smullen in een ongedwongen sfeer! Bovendien kosten de lekkernijen maar pond!

  Gepost door An - 25/08/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • niet te missen !


  winkelketen harrod's is zeker een aanrader om een kijkje te nemen maar minder om te kopen. hiervoor gingen wij naar de tegenhanger selfridges in de oxford street. veel plezier.

  Gepost door hoogewys annie - 25/08/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Mme Tussaud - Covent Garden


  Als je Mme Tussaud wil bezoeken, koop dan op voorhand een ticket en ga in de namiddag. Want zelf de rij voor de mensen met een ticket zijn al heel lang 's morgens (toch in augustus).

  Zeker een aanrader , heel leuk om eens gezien te hebben ! Ook de 4D experience is iets nieuws !


  Covent Garden is een aanrader voor mensen die van straatanimatie houden. Een beetje zoals de Gentse feesten maar dan in Londen ! Leuke winkeltjes ook en toffe sfeer.

  Heel lekkere italiaanse pizza's rechtover het theatergebouw !

  Gepost door Van Haelst B . - 7/08/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cocktail bar in Soho: LAB


  Voor de cocktail liefhebbers is de bar genaamd LAB (London Academy of Bartenders) een echte aanrader. In plaats van de saaie bekende cocktails die je overal tegenkomt, zijn de super getalenteerde bartenders van LAB enorm creatief te werk gegaan. De uitgebreide kaart heeft meer dan 30 cocktails. Sommigen zijn weliswaar gebaseerd op de classics, maar er zal altijd een originele "twist" zijn. De cocktails zijn niet goedkoop (vanaf ca. £7) maar dat is de standaardprijs voor cocktail bars in het trendy Soho district waar LAB zich bevindt. Op hun website labbaruk.com kan je hun adres en de volledige kaart vinden. Absoluut een aanrader!
  Voor de cocktail liefhebbers is de bar genaamd LAB (London Academy of Bartenders) een echte aanrader. In plaats van de saaie bekende cocktails die je overal tegenkomt, zijn de super getalenteerde bartenders van LAB enorm creatief te werk gegaan. De uitgebreide kaart heeft meer dan 30 cocktails. Sommigen zijn weliswaar gebaseerd op de classics, maar er zal altijd een originele "twist" zijn. De cocktails zijn niet goedkoop (vanaf ca. £7) maar dat is de standaardprijs voor cocktail bars in het trendy Soho district waar LAB zich bevindt. Op hun website labbaruk.com kan je hun adres en de volledige kaart vinden. Absol...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Chloe Kuypers - 22/07/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Oystercard


  Koop zeker een Oystercard. Je kan ze kopen in het metrostation of in St Pancras, bij aankomst. Je kan er in alle zones en zowel op de bus als in de metro mee rijden.

  Wat je niet verbruikt hebt krijg je cash terug - na je laatste trip - in het metrostation (ook je waarborg). Doen dus!


  Gepost door anny Janssens - 28/06/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Oystercard


  Als je een reis boekt naar Londen, koop dan ook een Oystercard voor het openbaar vervoer met een minimum bedrag. Goedkoper kan je niet rijden en in elk station zijn er voldoende automaten om te kijken hoeveel geld er nog op de kaart staat. Je kan deze kaart gemakkelijk opladen zelf met een minimum bedrag van 50 penning.

  Gepost door Van Dyck - 28/05/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Slecht weer?


  Valt het weer niet mee, maar wil je toch shoppen? Westfield Shopping Centre (metro Sheperd's Bush) is een echte aanrader. Gigantisch groot en pal naast de metrohalte.

  Nog een tip voor wie eens buiten het directe centrum een gezellig sfeertje zoekt: Greenwich Market (metro Cutty Sark). Leuke shops en een gezellig marktje.

  Gepost door Kathy - 29/04/2013

  Reacties

  een ander gigantisch shopping center is Westfield Stratford City, te bereiken via het station Stratford en ligt vlak bij Olympic Park.

  Gepost door Kenny op 22/09/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • M&M World


  Enige M&M shop in Europa! Vlakbij Leicester Square.


  Foto's voor deze reistip van Londen

  Gepost door Elsy - 10/04/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Camden


  Vanuit hotel St Giles is het maar een korte metrorit naar Camden Towen. Niet te missen voor goedkope T-shirts en spotten van leuke mensen!


  Foto's voor deze reistip van Londen

  Gepost door Elsy - 10/04/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Uitstap naar Oxford


  Als je de tijd hebt, is een daguitstap naar Oxford echt de moeite. Met als extra dejà-vus voor zowel Morse/Lewis- als voor Harry Potterfans! Best je treinticket op voorhand boeken (wij betaalden £15 heen en weer per persoon).

  Gepost door Gerda Massoels - 15/02/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Red River hop-on hop-off


  Als je een ticket hebt voor de Red River hop-on hop-off, zorg er dan voor dat je dit gebruikt (of koopt) op een volledige dag in Londen. Wij hebben het pas 's middags gevalideerd en hebben er maar 1x gebruik van kunnen maken door het slechte getijde van de Thames.

  Het is wel een aanrader om Londen eens te bekijken vanop de Thames. Het zijn grote boten en je krijgt uitleg van de crew van de boot over de bezienswaardigheden die je passeert. Vergeet geen (gratis) handige uurregeling te vragen aan het loket met de vertrekuren vanop de 4 stopplaatsen.

  Gepost door Wendy - 14/02/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • london verkennen


  Nog een tip voor de metro, deze zijn schitterend wachten hierop doe je bijna nooit of max 3 min. Een dagticket na 9u30 kost u 7pond 30 een volledig dagticket 8 pond 80. Dus oordeel zelf wanneer u uw ticket wil aankopen. Koop je ze voor 9u30 dan betaal je 1 pond 50 meer zelfs al is het 9u28. Dus oordeel zelf wanneer je terug de metro gebruikt. Je kan trouwens ook de rode bussen gebruiken deze zijn iets trager maar zijn ook zeker tof om eens te doen.


  Je kan overal komen met deze metros zeer handig in gebruik zeer informatief tijdens de ritten je weet altijd waar je bent en waar je naartoe gaat. Het is een belevenis op zich. Er is altijd ook een station in de buurt dus ideaal vervoer in London.
  Nog een tip voor de metro, deze zijn schitterend wachten hierop doe je bijna nooit of max 3 min. Een dagticket na 9u30 kost u 7pond 30 een volledig dagticket 8 pond 80. Dus oordeel zelf wanneer u uw ticket wil aankopen. Koop je ze voor 9u30 dan betaal je 1 pond 50 meer zelfs al is het 9u28. Dus oordeel zelf wanneer je terug de metro gebruikt. Je kan trouwens ook de rode bussen gebruiken deze zijn iets trager maar zijn ook zeker tof om eens te doen.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Michael Branders - 8/02/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eerste meerdaags bezoek aan Londen


  Als je van plan ben een aantal ( dure ) toppers te bezoeken zoals Westminster Abbey, Tower, St-Pauls dan best je tickets van thuis uit online kopen. het spaart je tijd bij de ingang en vooral veel ponden.

  Een origineel grootwarenhuis is Liberty in Tudoriaanse stijl ( immitatie ) aan de Regent Street. Leuke cafetaria.

  Een fijn eetadresje: Carom in Soho, Wardour Street 100. zowel Cubaans ( kelder ) als Indisch ( gelijkvloers ). vlotte en vriendelijke bediening. heel betaalbaar. Ook uitstekende cocktailbar.

  Gepost door Frank Maeckelberghe - 6/01/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Novotel London Greenwich


  Als je in het hotel Novotel London Greenwich verblijft, neem de gewone trein in plaats van de DLR. Elke 10 minuten vertrekt er een trein vanuit London Bridge naar Greenwich. Op minder dan 10 minder sta je in Greenwich.

  Gepost door Ineke - 10/12/2012

  Reacties

  Hallo, Ik las net je berichtje op de site. Wij gaan voor de eerste maal naar London in februari. Een hele belevenis met het vervoer vond ik. Wij denken erover om een oystercard te nemen, maar vinden het nogal ingewikkeld met die zones. Hoeveel zones wordt aangerekend als je het openbaar vervoer neemt naar Novotel Greenwich. En zo'n kaartje is blijkbaar niet nodig voor een 10-jarig kind. Bedankt voor je reactie.

  Gepost door kristien op 13/12/2012

  Het station Greenwich, dat naast hotel Novotel London Greenwich ligt, valt nog in zone 2. Vergeet je Oystercard in Greenwich niet te valideren als je het station verlaat. Als je een TravelCard gebruikt hoef je dit niet te doen. Veel plezier in februari!

  Gepost door Ineke op 13/12/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • cultuur


  Iedereen die zich interesseert aan europese kunst 17-18 eeuw moet naar "The Wallace Collection", Manchester Square, underground Bond Street.

  Voor verzorgd Indian Food (ietwat prijzig) kan je terecht in het restaurant Veeraswamy, Regent Street.

  Gepost door Waeghe Annie - 27/11/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • eerste bezoek


  Probeer voor een eerste bezoek niet alles te zien/bezoeken. Anders is de fun er na 2 dagen zeker af. Een bustoer geeft je een overzicht van de highlights. Daarna is het aan jou om te kiezen. Mis zeker Harrods niet; toch wel een unicum!

  Gepost door LAPIERRE - 11/11/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • London walks: prima om londen te leren kennen


  Ga vooraf naar de site www.londonwalks.com en druk hun agenda met wandelingen af. Wij hebben al meerdere wandelingen met hen gedaan en de gidsen zijn geweldig goede vertellers en entertainers! Peter voor de pub walk, Shaughn voor de Jack the Ripper tour of Suzie voor Greenwich. Zoveel dingen die je leert en waar je anders stomweg voorbij wandelt. De wandelingen kosten 9 pond per persoon, duren anderhalf uur minstens en je ontmoet elkaar altijd op een trefpunt bij een metrostation. Doen !

  Gepost door katia - 5/11/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • dagpas


  neem een dagpas voor het openbaar vervoer (kost 7 pond). Te verkrijgen in alle metrostations. Je kan hiermee op alle metro's en bussen en je krijgt zelfs vermindering op de boot op de Theems. Met de bus zie je London in een wio en je stapt op en af waar je wil.

  Gepost door bresseel - 6/10/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • naar Oxford


  Natuurlijk, Oxford is altijd feest, zo'n prachtige gebouwen ziet ge zelden samen op één relatief overzichtelijke locatie. Over de colleges en de Bodleian moet ik weinig zeggen, dus een klein tipje maar: een koffie in de bar van het natuurhistorisch museum van Oxford. Een zeer merkwaardig gebouw, schitterende historische constructie van metaal en glas met verbijsterende lichtinval. Vanop uw stoel kunt ge dan binnen dat architectonisch pareltje naar skeletten van grote beesten kijken. bevreemdend en toch gezellig!

  Gepost door erik meganck - 17/09/2012

  Reacties

  Absoluut mee eens! Oxford is onbekend terrein voor Belgische toeristen maar zeer makkelijk bereikbaar vanuit London, en zeker een daguitstap waard. Wie een fan is van oude bibliotheken kan proberen mee binnen te geraken in Duke Humphries Library (waarop ook de bibliotheek in Harry Potter is gebaseerd), maar opgelet: het aantal plaatsen is zéér beperkt! Om een goed idee te krijgen van hoe het leven in een college eraan toe gaat: bezoekje brengen aan Christ Church College. Soms een wachtrij, maar het wachten waard. De liefhebbers van Harry Potter (de films) zullen bepaalde plaatsen zeker herkennen. Breng ook een bezoekje aan 'St Mary in the Axe' - je kan de toren beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad en de Radcliff Camera.

  Gepost door Maaike Van Severen op 2/12/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Richmond


  Verlaat het drukke centrum van Londen en neem bus of metro naar Richmond. Hier kan je zowel in alle rust shoppen (alle winkelketens hebben hier een filiaal), als uitwaaien met een wandeling langs de Theems met op de oever pubs en restaurants.


  Gepost door ludo geuens - 2/09/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cultuur


  Elke keer als we Londen bezoeken (minstens 2x per jaar) gaan we ofwel naar een ballet in de Royal Opera House (Covent Garden) ofwel naar een Proms-avond. Doen!

  Gepost door Luc De Ceulaer - 27/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • bustour


  Op de website van visitbritain wordt aangeraden om op voorhand een ticket te kopen voor de "bustour-hoponhopoff". Je koopt dan tickets voor "GoldenTours". Deze bussen rijden echter niet frequent. Je kan beter ter plaatse tickets kopen van de andere bustours. Dezelfde prijs en soms zelfs met een gratis gids (heel goed)!


  Gepost door Seuntjens - 25/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • lekkere en authentieke restaurants


  Wij hebben in de volgende restaurants echt lekker (en helemaal niet duur) gegeten: Koreaans in Myungga,1 Kingly Street en niet koosjer Joods in Gaby's, 30 Charing Cross Road.

  Gepost door Catherine Van Hoof - 24/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Shepherd's market - restaurant Sofra


  Lekker en gezellig tafelen en bovendien niet duur doe je best in Shephard's market. Wij kozen tussen alle gezllige smalle straatjes en terrasjes voor het Libanees restaurant Sofra. Uiterst vriendelijke bediening en o zo lekker! Een ware ontdekking en zo veel beter dan de Libanezen hier bij ons! Ga uiteraard voor de uitgebreide suggestiemenu met minstens 8 gerechtjes! Sofra Mayfair 18 Shepherd Street London W1J 7JG.  Gepost door Caroline - 6/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Met de Eurostar naar London


  Wanneer je toekomt in St. Pancras Station, en je hebt valiezen bij, is het veel praktischer om aan de bushalte voor het King's Cross Station (naast St. Pancras) een autobus te nemen naar je hotel/bestemming i.p.v. de metro. Met de Underground kom je zelden met 1 trein op je eindstation, en als je een verbinding moet nemen met een 2de lijn, moet je ondergronds heel wat op- en af sjouwen met je valies : tientallen trappen, diverse roltrappen (als ze al werken) en tussenin nog vele honderden meters te voet, om tenslotte nog 30 trappen omhoog te moeten met je valies om uiteindelijk bovengronds uit te komen. Niet te doen als je geen 20 meer bent !
  Wanneer je toekomt in St. Pancras Station, en je hebt valiezen bij, is het veel praktischer om aan de bushalte voor het King's Cross Station (naast St. Pancras) een autobus te nemen naar je hotel/bestemming i.p.v. de metro. Met de Underground kom je zelden met 1 trein op je eindstation, en als je een verbinding moet nemen met een 2de lijn, moet je ondergronds heel wat op- en af sjouwen met je valies : tientallen trappen, diverse roltrappen (als ze al werken) en tussenin nog vele honderden meters te voet, om tenslotte nog 30 trappen omhoog te moeten met je valies om uiteindelijk bovengronds uit te komen. Niet te...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht

  Foto's voor deze reistip van Londen

  Gepost door Mieke - 23/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 2for1 London


  Als je met de trein naar London reist kan je voor het openbaar vervoer ofwel een oystercard kopen of een daycard. Daarnaast kan je nog een museumcard kopen. Maar kijk ook eens op deze link : http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london. Thuis print je zoveel vouchers af als je wil uit het aanbod. Het enige wat je moet doen is in St.Pancras 3 of 4 daycards kopen per persoon voor de opeenvolgende dagen waarop het logo van de nationale spoorwegen staat. Bij de balies van de attracties die je uitkoos krijg je bij vertoon van je daycard en afgeprinte voucher 2 toegangstickets voor de prijs van 1. Je moet dus afwegen wat in jouw geval het goedkoopst uitkomt. Weet ook dat de toegang tot de grote musea vrij is !

  Wij gebruikten onze vouchers bvb. voor St. Paul's cathedral met gratis audiofoon, een guided tour in de Royal Albert Hall (aanrader !), the Tower bridge museum, enz. Veel plezier bij het uitdokteren van de interessantste formule !
  Als je met de trein naar London reist kan je voor het openbaar vervoer ofwel een oystercard kopen of een daycard. Daarnaast kan je nog een museumcard kopen. Maar kijk ook eens op deze link : http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london. Thuis print je zoveel vouchers af als je wil uit het aanbod. Het enige wat je moet doen is in St.Pancras 3 of 4 daycards kopen per persoon voor de opeenvolgende dagen waarop het logo van de nationale spoorwegen staat. Bij de balies van de attracties die je uitkoos krijg je bij vertoon van je daycard en afgeprinte voucher 2 toegangstickets voor de prijs van 1. Je moet dus afwegen wat in jouw geval het goedkoopst uitkomt. Weet ook dat de toegang tot de grote musea vrij is !
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door De Vos - 22/07/2012

  Reacties

  Hallo, wij gaan begin februari naar Londen. Bij het lezen van de tips kwam ik bij deze van u terecht. zéér interessant! Ik zou nu deze vouchers willen downloaden maar daarbij vragen ze :"Station from which you will be starting your journey". Ik heb geen flauw idee wat ik daarbij moet invullen. Enig idee? Alvast bedankt! groetjes Nathalie

  Gepost door Nathalie op 18/01/2014

  Aan Nathalie, het beginstation is altijd St.Pancreas : want daar heb je je daycards gekocht (zelfs al begin je de volgende dagen vanuit een ander metrostation : dat kunnen ze niet nagaan en dat vragen ze ook niet). Zeker je daycard kopen bovengronds in het treinstation bij binnenlandse ritten (dus niet ondergronds waar je aankomt met de internationale trein en waar er direct aansluiting is met het metrostelsel : je moet dus naar boven, bovengronds en naar buiten en daar zie je in de directe omgeving het gebouw waar ze treintickets verkopen, alleen daar zal het logo van de spoorwegen erop staan). Succes ! Hopelijk heb je goed weer !

  Gepost door De Vos op 23/01/2014

  Hallo, bedankt voor je tip. Ik heb een vraagje. Ik heb gezien dat er inderdaad vele zaken aan deze actie voldoen, maar kan je verschillende zaken op dezelfde dag combineren of kan je slechts 1 'attractie' per dag doen? Ik heb ook gezien dat Mme Tussauds er vb. tussenzit. Is dit effectief zo? Betaal je deze ticketten dan bij het downloaden of kan je die dan gewoon betalen bij het afhalen ter plaatse? En zo ja, dan kan je zowat alles afprinten wat je interesseert en bekijken daar wat je wel of niet doet? Alvast bedankt! Grtjs

  Gepost door Isabel op 5/03/2017

  Aan Isabel. Je kan alle vouchers vooraf gratis afprinten en je betaalt ter plaatse aan de attractie samen met het tonen van jouw daycard de 1/2 van de prijs. IK weet niet of Mme Tussaud’s erbij zit.. Als je intekent op de site van de 2 for 1, krijg je regelmatig alle recentste aanbiedingen in jouw mailbox, maar er zijn er heel veel die blijvend zijn. Dus je kan inderdaad zoveel vouchers afprinten als je wil en je kan meerdere vouchers op 1 dag gebruiken natuurlijk : die van St.Paul’s weten niet dat je ook bvb. naar de Royal Albert Hall geweest bent, er wordt geen gaatje geknipt in of stempel geplaatst op jouw daycard. Het is écht de moeite waard ! Goed jouw trip plannen is het belangrijkste om er zoveel mogelijk uit te halen. Veel plezier en goeie reis !

  Gepost door De Vos op 6/03/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • lekker eten en drinken


  Restauranttip: Giraffe, 6 - 8 Blandford Street, Marylebone W1U 4 AU, tel 0207 935 2333. Lekker eten, goeie en vriendelijke service, faire prijs!

  Gepost door Johan - 30/05/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sherlock Holmes


  Op het bekende adres 221 B Baker Street kan je het Sherlock Holmes-museum vinden. Heel leuk om de sfeer van toen te voelen, met een fantastische souvenirswinkel! Ideaal om te doen wanneer je Mme. Tussaud's bezocht hebtt!


  Gepost door Robin - 19/05/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • M&M's shop


  Als tussendoortje, tijdens fantastische bezoeken aan allerlei historische monumenten, is de M&M's-store ook een bezoekje waard, je opgewekte gevoel dat je in Londen al hebt, krijgt nog een extra boost (je bankkaart mogelijk ook wel ;-) )

  Gepost door Van Bastelaer - 12/05/2012

  Reacties

  waar is het ongeveer, we gaan volgende week naar londen!

  Gepost door maya op 5/07/2012

  Vlakbij lancaster-square. veel plezier!

  Gepost door Inge op 7/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Tate


  Ga zeker langs het Tate museum. Gratis voor 80%. Maar kijk ook naar het tijdelijk aanbod. Zeker de moeite.

  Gepost door vaelen martine - 23/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Stekker


  Zorg dat je een stekkeromvormer bij hebt. de stopcontacten in Engeland zijn anders dan bij ons

  Gepost door Ruud Wijnands - 16/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fietsen


  Fietsen in Londen kan nu ook met Barclays Bike Hire : heel leuk om door de parken te fietsen ! Wel nog spannend om door de stad te fietsen, tussen al het verkeer door en links te moeten rijden! Toch gaat het sneller dan te voet, en je ziet meer van Londen dan ondergronds de metro te nemen.

  Gepost door Hilde DELVA - 12/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Super Italiaans restaurant


  Voor wie met kinderen naar London gaat én graag Italiaans eet, 1 adres: Rocca di papa, South Kensington, 73 Old brompton Road, London SW7 3JS. Reeds 2 jaar na elkaar zijn onze culinaire verwachtingen daar ruimschoots overtroffen! Kindvriendelijk. Wel tijdig gaan of reserveren want heel populair.

  Gepost door De Meyer - 10/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Metro Londen


  Kinderen tot 15 kunnen aan een voordelig tarief de metro nemen. Voor hen kan je beter een dagkaart nemen in plaats van een ostyrcard.

  Gepost door Hens - 8/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Greenwich en kunst


  Breng in Greenwich zeker een bezoek aan "The painted hall", een prachtige(gratis) gedecoreerde zaal dichtbij het maritiem museum. Greenwich infocenter heeft een toffe "brewery" met eigen bieren en prima terras. In Greenwich centrum is een dagelijkse, gezellige overdekte markt met vele stands met o.a. exotische hapjes.

  Gepost door Jo Stubbe - 28/03/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • metro


  De metro is de manier van reizen in Londen, je kan er snel mee reizen op een veilige manier.

  Gepost door Aerssens - 26/03/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eten met kinderen


  Tegen onze verwachtingen in, bleek Londense restaurants best kindvriendelijk te zijn. Vooral het eetcafé op de 2de verdieping van het museum Tate Modern was een heel leuk restaurant om met kinderen naar toe te gaan. Lekker eten voor zeer redelijke prijzen. Ze hebben een ruime keuze van kinderschotels, en sommige kinderschotels waren gratis wanneer de volwassenen bepaalde schotels bestelden, zoals een zeer groot bord fish en chips.
  In de buurt van het hotel Novotel London West (Hammersmith) is er ook een leuk no-nonense restaurant, Belushi's, tegenover de ingang van de underground. Daar serveren ze lekkere, gevarieerde en budgetvriendelijke gerechten. De "booths" waren ideaal om met de kids in te eten.

  Tegen onze verwachtingen in, bleek Londense restaurants best kindvriendelijk te zijn. Vooral het eetcafé op de 2de verdieping van het museum Tate Modern was een heel leuk restaurant om met kinderen naar toe te gaan. Lekker eten voor zeer redelijke prijzen. Ze hebben een ruime keuze van kinderschotels, en sommige kinderschotels waren gratis wanneer de volwassenen bepaalde schotels bestelden, zoals een zeer groot bord fish en chips.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht

  Foto's voor deze reistip van Londen

  Gepost door Monica Quintens - 11/03/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • gadgets van Londen


  Wil je gadgets van Londen aankopen, doe dit niet in de shops van de musea. Veel te duur. Ga naar Covent garden en op het marktje vind je dezelfde spullen aan de helft van de prijs.

  Gepost door Broeckx - 23/02/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cupcakes!


  Als je een bezoekje brengt aan Portobello Market, spring dan zeker eens binnen in The Hummingbird Bakery (133 Portobello Road Notting Hill, London). Het kleine (en eerste winkeltje van deze keten, bleek achteraf) winkeltje is superschattig en gezellig, het personeel werkt snel en is zeer vriendelijk, je ziet er de bakkers aan het werk in de keuken, de doosjes waarin je waren verpakt worden zijn om op te eten, ...en dat zijn de taarten en cupcakes ook! De bakkerij is een begrip in Londen en heeft zelfs al een boek uitgebracht. De rode 'Red Velvet Cake' ziet er heerlijk uit en smaakt zeer luxueus! Zeker doen!

  Gepost door Eva - 21/02/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • vervoer tube


  Koop geen tikets voor de tube op de Eurostar. Koop ze ginder per dag ticket zone 1 en 2 is genoeg en koop ze dan ook nog eens na 9.00 u s'morgens dan zijn ze goedkoper namelijk 4 pond.

  Gepost door kennes chantale - 19/02/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Greenwich


  Bezoek ook eens Greenwich, het is een oase van rust, een mooi park met Maritiem museum en observatorium met de nulmeridiaan.

  Gepost door Jan D'Hooghe - 9/01/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vegetarisch eten


  In de Nealstreet om de hoek bij Covent Garden zit een piepklein, zeer gezellig vegetarisch aanschuif restaurantje Food for Thought, waar je voor Londense begrippen goedkoop en zeer goed vegetarisch kunt eten. Het kan er druk zijn, maar het stroomt snel door, dus heb gewoon even geduld. Je wordt beloond met heerlijk eten, een goede sfeer en leuke ontmoetingen.

  Gepost door CVV - 9/01/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • restaurant


  Ga na een winkelbezoek aan Harrods lunchen in Signor Sassi. Een uitstekend en gezellig Italiaans restaurant met heerlijke en authentieke Italiaanse gerechten. vriendelijke bediening. adres aan de overkant van harrods: Knighsbridge Green 14.

  Gepost door annemie adriaensens - 6/01/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • The Portrait Restaurant 'Searcys'


  Op de hoogste verdieping van 'The National Portrait Gallery' Searcys kan je heel lekker eten. Je kan bv 's middag een 3-gangen menu eten voor 30 pond zonder de drank maar is heel lekker. Het is een fijne keuken! Maar je zou niet alleen gaan voor de overheerlijke keuken, het zicht is formidabel. Je hebt een pracht van een zicht over hartje londen. Als je reserveert, zorgen ze ervoor dat je een tafel hebt aan het raam maar ook al zit je niet aan het raam het is nog waw! Een aanrader ... www.searcys.co.uk St Martins Place (dicht bij Trafalgar Square). Zeker doen!

  Gepost door Deprez Mieke - 5/01/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • opgelet met oyster-card


  Voor wie gebruik maakt van een Oyster-card om met het openbaar vervoer te rijden in London: als je bij het verlaten van de metro vergeet uit te badgen, door bijvoorbeeld een openstaand poortje te nemen - wat bij grote evenementen al eens kan gebeuren - dan wordt meer dan 4 pond afgehouden van het tegoed! Als je kinderen hebt onder de 12 jaar, mogen die gratis, maar moeten die met een volwassene door een speciaal, breder poortje. Ook daar kan het uit-badgen soms mis gaan.

  Gepost door Boey Nico - 4/01/2012