NL FR

Geschiedenis van Istanbul

Geschiedenis van Istanbul

660 v.C. Koning Byzas uit Megara (bij Athene) sticht Byzantium. Door de gunstige ligging groeit de stad uit tot een handelscentrum.

330 n. C. Keizer Constantijn de Grote verplaatst het machtscentrum van Rome naar Byzantium, dat vanaf dan Constantinopel gaat heten. Na de val van het West-Romeinse Rijk beheert Constantinopel alleen wat rest van de erfenis.

5de E De stad wordt een smeltkroes van Grieks-Romeinse cultuur en Christendom. De veroveringen onder Keizer Justinianus brengen nieuwe rijkdom aan die gebruikt wordt om te bouwen o.a. Haghia Sophia.

13deE
De kruisridders stichten Het Latijns Keizerrijk: 60 jaar plunderen en brandschatten van de stad. De aanvallen van Osmanen luiden het einde van het Byzantijnse Rijk in.

1453 n.C.
Mehmet II verovert de stad. Istanbul wordt de hoofdstad van het Osmaanse Rijk.

16deE Bloeitijd onder Süleyman I, de schitterende. De stad krijgt haar typische Turks karakter. Na hem brokkelt het Osmaanse Rijk langzaam af.

1923 Het kalifaat wordt afgeschaft. Mustafa Kemal Atatürk wordt de eerste president van de nieuw opgerichte republiek met Ankara als hoofdstad.

Meer informatieve links voor Istanbul

Zoek & Boek


 
(dd/mm/jjjj)

Reis je met kinderen?

© Copyright Holidayline, 2000-2017, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Callcenter open van maandag tot vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!