NL FR

TOPPROMOTIES ISTANBUL

STEL ZELF JE CITYTRIP ISTANBUL SAMEN

Hotel
Kies een hotel uit ons aanbod.

Transport
  • vlucht
  • trein
  • eigen wagen
Eventuele extra's
  • Museumticket
  • Excursie
  • ...
Betalen
Kijk je bestelling na en betaal veilig.

Istanbul

Citytrips Istanbul: Byzantium, Constantinopel, Istanbul: heidens, exotisch, betoverend en fascinerend - op de grens van twee werelden. Een stad van keizers en sultans, van moskeeën en kerken, van kleurige, overdekte bazaars en westerse winkelstraten, van buikdanseressen en mondaine nightclubs, van hoofddoeken en naveltruitjes - de contrasten zijn verrassend ... Istanbul is een bonte smeltkroes ! Lokum (Turks fruit), saffraan en Turkse koffie, de harem van het Topkapipaleis, de Bosporus afvaren met aan de ene kant Europa en aan de andere kant Azië, een rustige middag in de hamam (Turks bad) ... Een vreemde, sensuele stad. Formaliteiten: Identiteitskaart/paspoort geldig tot 6 maanden na aankomst plus toeristenvisum. Dit visum dient vooraf online aangevraagd en betaald te worden: https://www.evisa.gov.tr

Geschiedenis van Istanbul

660 v.C. Koning Byzas uit Megara (bij Athene) sticht Byzantium. Door de gunstige ligging groeit de stad uit tot een handelscentrum.

330 n. C. Keizer Constantijn de Grote verplaatst het machtscentrum van Rome naar Byzantium, dat vanaf dan Constantinopel gaat heten. Na de val van het West-Romeinse Rijk beheert Constantinopel alleen wat rest van de erfenis.

5de E De stad wordt een smeltkroes van Grieks-Romeinse cultuur en Christendom. De veroveringen onder Keizer Justinianus brengen nieuwe rijkdom aan die gebruikt wordt om te bouwen o.a. Haghia Sophia.

13deE
De kruisridders stichten Het Latijns Keizerrijk: 60 jaar plunderen en brandschatten van de stad. De aanvallen van Osmanen luiden het einde van het Byzantijnse Rijk in.

1453 n.C.
Mehmet II verovert de stad. Istanbul wordt de hoofdstad van het Osmaanse Rijk.

16deE Bloeitijd onder Süleyman I, de schitterende. De stad krijgt haar typische Turks karakter. Na hem brokkelt het Osmaanse Rijk langzaam af.

1923 Het kalifaat wordt afgeschaft. Mustafa Kemal Atatürk wordt de eerste president van de nieuw opgerichte republiek met Ankara als hoofdstad.

Restaurants & bars

Konyali

(Topkapipaleis, tel. 513 96 96): in de tuinen van het Topkapipaleis, de vroegere verblijfplaats van de sultans. U geniet van een prachtig zicht op de Zee van Marmara en kan er uitstekend eten, vooral de kebabs zijn er erg lekker. Wél zeer druk tijdens de zomermaanden !

Panorama

(Taksim Meydani, tel. 251 46 96): het dakrestaurant van het standingvolle Hotel Marmara aan het bruisende Taksimplein. Een uitstekend restaurant in Ottomaanse stijl, met een werkelijk uniek panorama op de Bosporus, de Zee van Marmara, de Gouden Hoorn en ‘Istanbul by night’.

360 Istanbul

(in Beyoglu, tel. 251 10 42): dit is waarschijnlijk de meest trendy locatie van de stad. Fusionkeuken en een 360 gradenpanoramisch zicht op de stad. De muziek is hier steeds sterk aanwezig en regelmatig zorgen deejays voor geslaagde party’s voor de lokale beau monde.

terug naar boven

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!