NL FR

Tips voor Elzas

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • reistip Elzas buurt Pont-a-Mousson en Nancy


  de streek rond Verdun heeft zwaar te lijden gehad onder de oorlog.

  een aantal militaire begraafplaatsen mag je zeker niet missen.

  op de weg tyussen Vedrun en Pont a Mousson op de D67 tussen Beney-en-Woëvre en Thiaucourt-Regniéville is er het St Mihiel Americain Cemetry and Memorial. Verderop net voor Montauville ligt een Frans militair kerkhof "Cimetière militaire du Pétant".


  In de buurt van Nancy in een meander van de Moezel ligt op een heuvel het wondermooie Liverdun. In dit mideleeuws dorpje kan je een korte wandeling maken. In het info-center is er NL-info te verkrijgen.

  de streek rond Verdun heeft zwaar te lijden gehad onder de oorlog.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door paul - 27/06/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Super Petit dejeuner


  A faire super Petit dejeuner a la boulangerie Le fournil du k, 2 place du general de gaulle. Ammerschwihr., tres joli village

  Gepost door Eric Brynaert - 6/06/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eguisheim


  Zeker een bezoekje waard en makkelijk bereikbaar vanuit Zellenberg

  Gepost door Dewaelheyns - 19/05/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Stadjes


  Dorpje Riquewihr, ong 20km van Obernai zeker bezoeken= gewoon prachtig
  Concentratiekamp Struthoff is een plek om in huidige omstandigheden zeker bij stil te staan , mag niet vergeten worden

  Gepost door Roebben - 10/05/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Kasteel Haut Koeningsbourg


  Wie houdt van een prachtige ligging en de architectuur van oude kastelen, maar in het bijzonder de vele verdedigingsaspecten ervan, moet zeker dit kasteel eens bezoeken. Ook de "moderne" technieken van verwarming en watervoorziening verdienen je aandacht.
  De shop / het verbruikspunt, ingericht als een bibliotheekje met een beetje kasteelallure was een fijne afsluiter.

  Gepost door Sylvia Meeuwissen - 2/04/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Noordelijke Vogezen


  De brochure met wandelingen in Wissembourg en Saverne zijn zeer nuttige tips gebleken! Ook Graufthal en Haut-Barr bezocht!

  Gepost door Robaye - 9/11/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • fietstocht Riquewihr - Equisheim


  Met een elektrische fiets kan je een mooie tocht maken langs de wijndorpen van Riquewihr, Kaysersberg,Ammerschwihr, Katzental, Ingersheim, Turckheim, Wintzenheim naar Equisheim. Zeker het eerste deel van de route fiets je voortdurend door de wijngaarden. Een echte aanrader.

  Gepost door Dirk Van de Velde - 2/11/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek lokale wijnboer


  Als je geluk hebt, zoals ons, kan je aansluiten bij een geleide rondleiding op een lokaal wijndomein. Wij werden hartelijk ontvangen bij wijndomein Motz, hebben veel bijgeleerd en kregen een lekkere authentieke maaltijd op de boerderij zelf voorgeschoteld. De wijn, die rijkelijk geserveerd werd, was uiteraard zeer lekker.

  Gepost door Van der Heyden - 9/08/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Repas de midi


  Très belle région, mais, déjà en septembre, tous les restos sont fermés à midi dans la ville. Prévoyez donc une collation pour le 1er jour si vous arrivez tôt, ou arrêtez-vous dans unresto d'une ville de passage.

  Gepost door FOUARGE - 24/09/2020


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wandel van Riquewihr naar Zellenberg!


  Wandel door de wijngaarden van Riquewihr naar Zellenberg, maar volg niet de route die is aangegeven door de Tourist Office! Volg in plaats daarvan de route die google maps aangeeft die niet langs een bedrijventerrein of camping komt. De wandeling die google maps aangeeft, is tussen de wijngaarden door en geeft een prachtig uitzicht op de twee dorpen.


  Foto's voor deze reistip van Elzas

  Gepost door Kim van Driessen - 12/08/2020


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • een ontdekking


  Indien u toch in de Elzas bent ga dan zekers eens naar Straatsburg, zeker de moeite om te bezoeken. U kunt tamelijk goedkoop parkeren in een ondergrondse parking in de omgeving van de bezienswaardigheden.

  Gepost door D'HAENE - 31/10/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Route du vin


  Persoonlijk vinden wij het traject van Equisheim tot Haut Koenigsbourg het mooiste deel van de route du vin. Rij via de autosnelweg naar het verst gelegen punt en kom terug via de route du vin terug richting Colmar. Prachtige middeleeuwse gebouwen, fonteinen en kastelen opgefleurd met bloemen.

  Gepost door Chr. Balfoort - 15/07/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Een pareltje in het rustige groen


  Vergeet niet om een korte stop te maken bij Monte D Odile, mooie kapel met pracht schilderingen en leuke wandellingen rondom !

  Gepost door De Keyser - 23/05/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • onthaasten in de Elzas!


  De Elzas is voor rustzoekers en wandelaars een prachtige streek om te ontdekken, maar blijf dan wel ver weg van de commercie en de toeristische trekpleisters zoals o.a. Riquewihr, waar de authenticiteit ondertussen ver zoek is.... Kies liever voor een wandeling door de prachtige wijngaarden: op die manier kan je mooie rustige wijndorpjes ontdekken zoals Hunawihr en Beblenheim (om er maar enkele te noemen). Wandelen door de wijngaarden is zalig, zeker tijdens de herfst want dan krijg je een prachtig kleurenpalet voorgeschoteld en in oktober zijn de wijnboeren nog in de weer met de "late oogst", Er is dan nog wel wat bedrijvigheid, maar veel minder dan de tijdens de septemberoogst, zodat je als wandelaar niet in de weg loopt of zelfs het risico loopt dat sommige wegen afgesloten zijn.
  De Elzas is voor rustzoekers en wandelaars een prachtige streek om te ontdekken, maar blijf dan wel ver weg van de commercie en de toeristische trekpleisters zoals o.a. Riquewihr, waar de authenticiteit ondertussen ver zoek is.... Kies liever voor een wandeling door de prachtige wijngaarden: op die manier kan je mooie rustige wijndorpjes ontdekken zoals Hunawihr en Beblenheim (om er maar enkele te noemen). Wandelen door de wijngaarden is zalig, zeker tijdens de herfst want dan krijg je een prachtig kleurenpalet voorgeschoteld en in oktober zijn de wijnboeren nog in de weer met de "late oogst", Er is dan nog wel w...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Eric Renders - 13/10/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Druk


  Vermijd de gevestigde waarden zoals Riquewihr. Besteed meer tijd voor een bezoek aan Eguisheim en Kaysersberg. Echt de moeite.

  Gepost door Gijbels Roger - 5/10/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Heerlijk tafelen in Obernai...


  ... bij Les petites casseroles. Gezellig, correcte prijs en heerlijke keuken. Best reserveren.

  Gepost door Vanspauwen Guy - 6/11/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Op de fiets


  Verken de Alzaser wijnroute met de e-bike: wij huurden een goede electrische fiets in de dienst van toerisme aan €20 voor de ganse dag. Je kan er rustig tussen de wijngaarden fietsen op goed uitgestippelde fietsroutes, genieten van de rustige dorpjes en ook ev een wijndomein bezoeken.

  Gepost door Carine Bolle - 19/10/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Pfifferdaj in Ribeauvillé


  Elk eerste weekend van september is er een uitzonderlijke middeleeuwse optocht met 30 defilerende groepen van muziekensembles tot uitbeelding van middeleeuwse sagen en legendes. UNIEK

  Gepost door glorieux marc - 7/09/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Le Petit Gourmet


  Op zoek naar een lekker restaurantje in de buurt van Colmar ? Dan moet je zeker "Le Petit Gourmet" in Guebwiller eens proberen. Een klein restaurantje (een tiental tafels) waar de mensen uit de buurt komen genieten van een lekkere maaltijd. De chef komt een gezellig babbeltje slaan, een vlotte bediening en dit alles voor een zeer betaalbare prijs. Smakelijk !

  Gepost door Karine Gernaey - 4/11/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • het bezoeken waard


  Voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de W.O. II, Natwiller-Struthof. Beklemmend en leerzaam! Voor mooi uitzicht en een terugkeer in de tijd (wel bereid zijn om een stevig wandelingetje bergop en bergaf te willen maken):
  - Mont Sainte-Odile (parking ligt nogal wat lager dan het eigenlijke klooster)
  - Haut Koenigsbourg (machtig kasteel met mooie inrichting en wapenverzameling) heel wat trappen en stevige wandeling naar de parkeeplaatsen.


  Foto's voor deze reistip van Elzas

  Gepost door Piet De Vos - 15/08/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Parking Nancy


  Gebruik dan liefst de Parking-relais aan de rand van de stad: voor 2,70 EUR parkeer je de ganse dag en kunnen alle inzittenden van de auto gratis met het openbaar vervoer naar het centrum (bus, tram).(http://www.reseau-stan.com/presentation/?rub_code=90).

  Opgelet: op de parking (Auchan) Laxou - Sapinière was er begin november 2015 nog geen automaat geplaatst. Ticketten werden door de maatschappij terugbetaald in een van hun kantoren in de stad.

  Gepost door Marc De Kempeneer - 24/11/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wissembourg


  Op de grens met Duitsland en bij de terugreis, zeker Wissembourg bezoeken. Een aanrader, wandeling op de remparts en langsheen het water midden in de stad. Klein Venetië is misschien wat overroepen, maar toch mooi.

  Gepost door Nadine Pien - 10/09/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • dhr


  We hebben getoerd met onze cabrio en reden route de crétes. Een aanrader als je van prachtige vergezichten en panorama's houdt. Bij elk buro voor toeristen kun je deze route halen. ook een bezoek aan Riquewihe is de moete waard. Heerlijk door de stad gewandeld en vroege (23 aug) kerstinkopen gedaan in de kerstwinkel

  Gepost door Schouten van der Velden - 28/08/2015

  Reacties

  Als je een stadje bezoekt ga zeker het infobureau eens binnen. Ze zijn daar heel vriendelijk

  Gepost door callaert op 16/08/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • voor wie graag wandelt...


  Ik genoot van een zalige mini-vakantie in het mooie wellness-hotel "La source des sens" in Morsbronn-les-Bains (omgeving Straatsburg). In de streek van Haguenau kan je prachtige wandelingen maken in de bossen van Le Gros Chêne. Aan de startplaats is ook een speeltuin, picknickplekken en een cafetaria met terras.

  Gepost door Nuytemans Diane - 19/08/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • restaurant 'au table du brocanteur' in Colmar


  Heerlijk restaurant in een ontspannen en originele sfeer. Vlak in het centrum van Colmar, maar een beetje achterin. Laat je onderdompelen in de gastvrijheid van dit restaurant!

  Gepost door Rik Brabants - 23/07/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • kinderen


  Uitstapjes met kinderen in de Elzas:

  Didi land (op wandelafstand van hotel La Source des Sens)

  Bezoek in LEMBACH Château Fort de Fleckenstein tegen (20min van het hotel). echte aanraders met kleinere kinderen (5-9jaar)

  Gepost door Vanackere - 7/07/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • WOI: Hartmannswillerkopf


  Als je eens iets 'anders' wil bezoeken dan de traditionele dorpen, dan is het Frans militair kerkhof van Hartmannswillerkopf een aanrader.

  Dit militair kerkhof uit de eerste Wereldoorlog ligt op de top van de berg 'Vieil Armand' (nabij Wattwiller). In deze omgeving sneuvelden ruim 25.000 soldaten.

  Vanaf dit kerkhof start een uitgestippelde wandeling langs en door de goed bewaard gebleven bunkers en loopgraven.


  Gepost door James - 21/10/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek aan wijnboer


  Op aanraden van onze zoon, een sommelier-conseil, hebben we een bezoek gebracht aan navolgende klein familiebedrijf. Hartelijke ontvangst, degelijke uitleg gekregen over hun scala produkten met uitgebreide degustatie. Op onze aankoop kregen we een korting van 5 % en nog een gratis fles er boven op. Bij onze volgende Alzas-vakantie gaan we daar zeker terug aldaar op bezoek. MARTIN SCHAETZEL VINS D’ALSACE 3, rue de la 5ème Division Blindée 68770 Ammerschwihr - FRANCE www.martin-schaetzel.fr


  Gepost door De Rycke Frans - 31/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Terrasjes in Metz


  De terrasjes in Metz, bijvoorbeeld op de Place Saint Louis, zijn zeer aantrekkelijk en je kan er lekker eten, maar zijn 's avonds bijna altijd volzet: op tijd reserveren!

  Gepost door Jos Vandebergh - 18/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek aan Verdun


  Zonder veel om te moeten rijden kun je een bezoek aan Verdun en de slachtvelden van de eerste wereldoorlog inlassen op de heen- of terugreis naar de Elzas. De massale Franse en Duitse soldatenkerkhoven geven een beeld van de waanzin van die oorlog. Duizenden jonge mannen werden er in de strijd gegooid, met de zekerheid dat zij weinig kans hadden om het te overleven. Geen hoogstaande militaire technieken maar het opofferen van manschappen in de hoop de vijand tot nog meer verliezen te dwingen. Vooral in het dader van de herdenking van de eerste wereldoorlog de moeite om een klein ommetje te maken en even te bezinn...

  Gepost door Wallays Felicien - 17/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Kayserberg


  Kaysersberg: leuk stadje met veel kleine en leuke winkeltjes. We hadden geluk dat er juist op die dag een middeleeuws gebeuren plaatsvond.

  Gepost door Ingrid Verheyen - 6/05/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • markten


  elke week is er in Saverne van 14;00 tot 20:00 uur een markt met lokale producten.

  een echte aanrader.

  Gepost door emmanuel moonen - 30/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eguisheim


  Als je van wandelen houdt, stap dan even het toerismbureau van Eguisheim binnen. Ze bieden een waaier aan mooie wandelingen in en in de buurt van het dorpje. Er is voor ieder wat wils!

  Gepost door Astrid Dorissen - 2/11/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Metz en Nancy


  Een tussenstop in Metz of Nancy zijn een aanrader. Nancy is bekender, zeker het Place Stanislas, maar zoals met zoveel zaken is het minder bekende, Metz in dit geval, het mooiste.


  Foto's voor deze reistip van Elzas

  Gepost door Milis leo - 23/10/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • parkeren in Strassbourg


  als je een daguitstap plant naar Strassbourg, parkeer dan je auto in de overdekte P+R Wacken. Voor €3,50 parkeer je een ganse dag en je krijgt er tramtickets voor alle inzittenden van de wagen bij voor een ritje H/T. Er is een tramhalte vlakbij de ingang van de parking. Lijn B.  Gepost door Dirk Beukeleirs - 5/08/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Maginot-Linie te Hunspach


  Bezoek aan fort "Schoenenbourg" in Hunspach, ca. 50 km ten noordwesten van Straatsburg, als onderdeel van de "Maginot-linie", een verdedingsgordel van Franse forten tegen het Duitse leger tijdens de 2de wereldoorlog, is zeker de moeite waard voor wie houdt van geschiedenis over de 2de wereldoorlog. Voor slechts € 7,00 bezoek je een ondergronds gangenstelsel gemaakt door het Franse leger op een boogscheut van de Duitse grens, gebouwd in de jaren 1930 ter verdediging van het Franse grondgebied. Het Franse leger o.l.v. generaal Maginot vuurde met uiterste precisie zo'n 17000 granaten af met ondanks weliswaar verouderd wapentuig , het fort werd niet overwonnen door de Duitsers, doch na de wapenstilstand bleef het stil...ontzettend stil.
  Bezoek aan fort "Schoenenbourg" in Hunspach, ca. 50 km ten noordwesten van Straatsburg, als onderdeel van de "Maginot-linie", een verdedingsgordel van Franse forten tegen het Duitse leger tijdens de 2de wereldoorlog, is zeker de moeite waard voor wie houdt van geschiedenis over de 2de wereldoorlog. Voor slechts € 7,00 bezoek je een ondergronds gangenstelsel gemaakt door het Franse leger op een boogscheut van de Duitse grens, gebouwd in de jaren 1930 ter verdediging van het Franse grondgebied. Het Franse leger o.l.v. generaal Maginot vuurde met uiterste precisie zo'n 17000 granaten af met ondanks weliswaar veroude...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door michel schoonbrood - 30/07/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • wijndegustatie


  In het dorpje Obernai, een degustatie aanbevolen door het hotel 'Domaine Seilly', vriendelijk onthaal en begeleiding van te degusteren wijnen door de vrouw des huizes, een aanrader!

  Gepost door Freddy - 27/07/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Simserhof


  Ik kan echt een bezoek aan Simserhof aanraden. Simserhof werd in de jaren 30 gebouwd als onderdeel van de Maginotlinie. Vandaag getuigt dit bouwwerk van een stukje belangrijke geschiedenis. In 3 uur tijd raakt u op de hoogte van de verhalen rondom deze bunker. Archiefbeelden geven op reuzenschermen de oorsprong en het tragische lot van het verdedigingswerk weer. De rondleiding in wagentjes leidt u door de munitieruimte. Met verrassende trucage en veel films wordt weergegeven hoe intens de oorlog hier woedde in 1940. De ondergrondse rondleiding, dit keer te voet, leidt verder door de verblijven waar de herinnering nog hangt aan de 876 soldaten: de kazerne, de elektriciteitsfabriek, de keukens, de ziekenboeg en een schietkamer.

  Ik kan echt een bezoek aan Simserhof aanraden. Simserhof werd in de jaren 30 gebouwd als onderdeel van de Maginotlinie. Vandaag getuigt dit bouwwerk van een stukje belangrijke geschiedenis. In 3 uur tijd raakt u op de hoogte van de verhalen rondom deze bunker. Archiefbeelden geven op reuzenschermen de oorsprong en het tragische lot van het verdedigingswerk weer. De rondleiding in wagentjes leidt u door de munitieruimte. Met verrassende trucage en veel films wordt weergegeven hoe intens de oorlog hier woedde in 1940. De ondergrondse rondleiding, dit keer te voet, leidt verder door de verblijven waar de herinnering nog hangt aan de 876 soldaten: de kazerne, de elektriciteitsfabriek, de keukens, de ziekenboeg en een schietkamer.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door De Jans Carine - 24/07/2013

  Reacties

  Tijdens ons driedaags bezoek in La Petite Pierre hebben wij ook het Fort Simserhof bezocht. Het is effectief een hele ervaring. Het 3 uur durende bezoek heeft ons meegenomen in een andere "ondergrondse" wereld waar de meeste van onze generatie maar weinig van afweten. We moeten vooral benadrukken dat we tijdens de rondleiding in het wandelend gedeelte een uitmuntende jonge gids hadden (Guillaume) die met kennis van zaken vele anekdotes ophaalde en met veel humor de verhalen aan de man bracht, zeer gemotiveerd en met plezier zijn werk deed. Bravo Guillaume !!! Het is echt de moeite waard, ten zeerste aan te raden.

  Gepost door De Brabanter op 24/08/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Voor wijnliefhebbers


  Ga eens langs bij Rolly-Gassmann achter de kerk in Rorschwihr, no nonsense, schitterende wijnen aan een correcte prijs.

  Gepost door C Verneirt - 29/11/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • lekker restaurant


  Wil je eens de lokale keuken ontdekken , ga dan naar restaurant ' Les Remparts' op het einde van de winkelstraat in Obernai. Lekker , heel veel ,en heel vriendelijk, niet duur! Ook een gezellig thee en koffiehuis in Chatenois in de hoofdstraat.

  Gepost door Vansteenbrugge - 4/11/2012

  Reacties

  Bedankt voor de tip! Wij zijn 2x gaan eten in Les Remparts!

  Gepost door StephanieDB op 19/11/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • leuke dorpjes


  Rouffach: daar heb je de heksentoren met een resto ernaast: Haxakessel, een supervriendelijke waardin die uitleg geeft zonder vragen. Verder schilderachtige dorpjes die soms mooier zijn dan de steden: Gueberschwihr, Eguisheim (vooral dit dorp stal ons hart)? en Kaysersberg zijn er enkele van. Gewoon DOEN!

  Gepost door anne de buck - 20/09/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Elzas met kinderen - zeker doen!


  wij hadden onze 3 kinderen meegebracht en we hebben zonder veel problemen alternatieven gevonden om hen mee te nemen naar bv Straatsburg. Huur er fietsen en je kan de hele dag voor weinig geld de stad verkennen, zelfs tot aan het Europese parlement! Dicht bij Hotel Park in het groene Wangebourg bevindt zich een fantastisch touwenparcours in de bomen waar de kinderen (én ouders) zich desnoods de hele dag kunnen uitleven, spektaculair en niet duur! Een mooi alternatief na een dagje city trippen met de kinderen...

  Gepost door Kris Vanden Eynde - 4/09/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Het mooiste en het beste


  Voorzie meerdere dagen, want er is zoveel te zien en te doen. Tips om zeker te zien: Haut-Koenigsbourg (prachtig gerestaureerde middeleeuwse burcht: tip: niet aansluiten achter de rij geparkeerde wagens, maar de berg oprijden: er is altijd wel ergens een plaatsje vrij); Museée d' Unterlinden in Colmar, verschillende thematische afdelingen met ondermeer het verbluffend mooie retabel van Issenheim. La Petite Venise in oud Colmar met zijn intieme hoekjes o.a. La Maison des Têtes. Restaurantjes: Hansi (folklore), Caveau de Saint-Pierre (aan het water), Côté Cour (place de la Cathédrale) intiem en zeer lekker, Aux trois Poissons voor de vis, La Table de Louise (traditie), Beauséjour Chez Keller (gelauwerd, traditionele keuken), Winstub Le Flory (traditioneel), Winstub Brenner (traditionele Elzasser specialiteiten, veel referenties). Hotel Bristol zowel gastronomisch met één ster, maar ook als brasserie. In de omgeving pittoreske dorpjes als Riquewihr (druk, toeristisch) of Eguisheim (even mooi, rustiger met o.m. restaurant Le Pavillon Gourmand). Verder ook gewoon rustig rond rijden is al een goeie tip: de natuur is magnifiek. Nog één belangrijke tip: trek zeker een halve dag uit voor een tussenstop in Nancy, Place Stanislas: supermooi. Neem daar het treintje voor een rondrit. Echt een aanrader. Ook goeie restaurantjes, o.a. Bistro Héré: fijn!
  Voorzie meerdere dagen, want er is zoveel te zien en te doen. Tips om zeker te zien: Haut-Koenigsbourg (prachtig gerestaureerde middeleeuwse burcht: tip: niet aansluiten achter de rij geparkeerde wagens, maar de berg oprijden: er is altijd wel ergens een plaatsje vrij); Museée d' Unterlinden in Colmar, verschillende thematische afdelingen met ondermeer het verbluffend mooie retabel van Issenheim. La Petite Venise in oud Colmar met zijn intieme hoekjes o.a. La Maison des Têtes. Restaurantjes: Hansi (folklore), Caveau de Saint-Pierre (aan het water), Côté Cour (place de la Cathédrale) intiem en zeer lekker, Aux tr...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Leo J. Krahé - 27/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Petite Venise te Colmar


  Petite Venise is niet enkel het brugje en het water, om het echte gevoel te verkrijgen doe je best een boottocht van ongeveer 25 minuten.

  Gepost door katia Kumps - 18/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Strasbourg: niet alleen choucroute


  Als je geen zin meer hebt in de Elzassische keuken dan kan je tercht in het restaurantje "L'éveil des Sens". Er staat een Belgische kok aan het fornuis, een charmante gastvrouw, lekkere wijnen, ... Een echte aanrader in Petite-France; 2 rue Escarpée - angle rue des Dentelles.

  Gepost door Hilde van Petegem - 9/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • natuur en wandelen


  Verken ook eens de zijdalen van de Elzas : het Munsterdal is een absolute aanrader voor wie houdt van wandelen , natuur en rust !

  Gepost door Verdonckt L. - 2/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Rosé du Bellier


  Heel lekkere rosé wijn, van een domein vlakbij de Abbaye de Prémontrés, in Arcy. Fris, lekker, en van een kleine familiebedrijf. We ontdekten hem in een wijnbarretje bij de kathedraal in Metz, en gingen op zoek naar de vignobles en wijnproducteur. Helaas was de hele stock rosé al uitverkocht - wat aantoont dat niet allen wij de wijn apprecieerden :-) -, maar ook de witte en rode zijn lekker. We proefden en namen een aantal flessen mee. Nieuwe oogst is er eind augustis, dus rond maart 2013 is er een nieuwe voorraad. Allen daar heen!

  Gepost door Klara Herremans - 31/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Colmar: leuk stadje


  Bijzonder gezellig stadje, op slechts een 10tal minuten van het station. Je komt daar terecht in een heel andere wereld. Heerlijke wijnen gaan degusteren in Colmar en de nabije steden. Vooral de pinot gris vinden wij de moeite.

  Gepost door wyns - 15/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Ga af en toe van de uitgestippelde weg af ...


  Richt je niet zozeer op de "grotere" steden zoals bijvoorbeeld Colmar en Mulhouse, maar geniet van de kleinere plaatsjes in de buurt en ga de natuur verkennen rond petit en grand ballon en in de bossen in de buurt :-)

  Gepost door Jan Osselaer - 11/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Met de trein naar Nancy en Metz


  Wist je dat je vanuit Pont à Mousson (waar wij in het mooie kloosterhotel verbleven)heel gemakkelijk met de trein naar Nancy en Metz kunt reizen? De Franse treinen zijn nét en comfortabel. Pont à Mousson ligt precies tussen deze twee steden in. Op minder dan een halfuur bereik je Nancy of Metz.

  Gepost door Mia Ducatteeuw - 4/06/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Dorpen buurt van Rouffach


  Bezoek in de buurt vooral Kaysersberg, Eguisheim, Turckheim en Rouffach zelf. Riquewihr is ook de moeite, maar veel te toeristisch. Steden: Colmar en Straatsburg!!

  Gepost door Erik Sterck - 17/05/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vauban vestingen van Neuf-Brisach


  Eén van de meeste gave en goed bewaarde vestingswerken ooit uitgevoerd.

  Gepost door nicole de bodt - 24/03/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Overheerlijk eten


  Dambach-la-ville: een stadje dat je moet bezocht hebben wanneer je de route du vin doet!

  En in Obernai kan je, vlakbij "A la Cour d'Alsace" heerlijk eten bij "les petites casserolles"! Klein, knus, vriendelijke bediening, overheerlijke gerechten!

  Gepost door Ilse Schoofs - 27/02/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • La soupe à mémé


  Pal in het centrum van Obernai vindt je een leuk eethuisje (kleine snacks met typisch gerechten voor de Elzas) met een schitterende décoratie en vriendelijk onthaal...en alles is er bio. Ernaast is het restaurant van dezelfde eigenaar, en ook alles bio.


  Foto's voor deze reistip van Elzas

  Gepost door Danny Dheuninck - 24/02/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • theehuisje la petite pierre


  Na een wandeling rond het stadje la petite pierre moet je zeker een tas thee of koffie gaan drinken en een lekker gebak eten in het thee en koffiehuisje in la petite pierre!

  Gepost door VAN GOIDSENHOVEN - 8/01/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Straatsburg


  Op de heenrit naar of terugrit van het hotel is Straatsburg zeker een bezoek waard. Wij wisten niet dat het zo een gezellige stad was, waar je uren langs het water kunt kuieren en waar je ontdekt hoeveel gezellige pleintjes en straatjes deze stad heeft.

  Wij troffen een zonnige middag en we hebben ervan genoten !

  Gepost door Vancaeyzeele Dirk - 31/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • een bezoek waard


  Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan Ribeauvillé, Riquewihr en Eguisheim, wellicht minder gekend dan Colmar maar zeker en vast de moeite waard!

  Gepost door Roger Dereu - 11/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Moezel


  Aan het prachtige marktplein van Port à Mousson ligt het restaurant Bonaventura. Onvoorstelbaar lekkere rundvleesspecialiteiten in alle gewichtsklassen en tegen een zeer schappelijke prijs. Op maandagavond geclasseerde grand cru-wijnen voor ongeveer de helft van de prijs. Slechts een 40-tal ziplaatsen, dus reserveren gewenst. Het vlees wordt voor het oog van de gasten vers klaar gemaakt in een houtgestookte oven met vlammen. Een aanrader! 7 Dagen in de week geopend.

  2e Tip: vanuit Port à Mousson een (auto)rit langs de Moezel tot aan Koblenz. Onvergetelijke ervaring.

  Gepost door Frits Weerts - 9/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Hohneck


  De Hohneck is een berg die zowel te voet als per auto te bezoeken is. Vanop de top heeft men prachtige uitzichten. Er is ook de gelegenheid om honger en dorst te stillen ter plaatse.


  Foto's voor deze reistip van Elzas

  Gepost door DE LANGE CARINE - 5/12/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!