NL FR

STEL ZELF JE REIS MADRID SAMEN

Hotel
Kies een hotel uit ons aanbod.

Transport
  • vlucht
  • trein
  • eigen wagen
Eventuele extra's
  • Museumticket
  • Excursie
  • ...
Betalen
Kijk je bestelling na en betaal veilig.

Madrid

Citytrips Madrid Madrid: Madrid leeft en geniet, dag en nacht. Hart van de stad is de Puerta del Sol. Nóg imposanter is de Plaza Mayor, eens het toneel van festiviteiten en terechtstellingen. En het Prado is een van de rijkste musea ter wereld. Madrid getuigt van de bloeitijd van het Spaanse imperium, monumentaal, maar ook heel eigentijds. Winkel-kijkers-kopers moeten de Calle Serrano afschuimen en voor de siësta gaat u naar het Retiropark. Sla zeker het aperitief en de tapas niet over, vooraleer je in de nachtelijke drukte te storten. Madrid is een vurige verleidster: levenslustig, voornaam, cultureel én supertrendy.

Geschiedenis van Madrid

8ste E In 711 vallen de Moren in Spanje binnen. Madrid is dan een bescheiden vestiging.

9de E Emir Mohammed I vestigt zich in het stadje en noemt het Magerit.Hij bouwt het uit als bolwerk tegen de christenen.

11de E Alfons VI herovert Madrid op de Moren.

15de E De Katholieke Koningen, Ferdinand en Isabella, vestigen zich in 1477 in Madrid en starten vandaaruit de Reconquista, de verdrijving van de Moren uit Spanje.

16de E Filips II maakt van Madrid de officiële hoofdstad van het rijk.

17de E In Spanjes gouden eeuw schittert Madrid. Het is de tijd van Cervantes, Velázquez,. . .

19de E Napoleon valt Spanje binnen. De Madrileense bevolking is opstandig. Na 1860 wordt Madrid vernieuwt en krijgt stilaan haar huidige uitzicht, met o.a. nieuwe wijken volgens rechthoekig plan.

20ste E De stad ontwikkelt zich verder als politiek, economisch en cultureel centrum. zowel Franco (1939) als Juan Carlos I (1975) ijveren voor haar uitstraling en imago.

Restaurants & bars

La Balear

(Calle Sagunto 18): overheerlijke, superverzorgde rijstgerechten - liefst 14 verschillende soorten - en evenveel soepen, probeer de vis of zeevruchten.


Madrilia by Café Oliver

(Calle Clavel 6, zijstraat van de Gran Via): zowel de ‘servicio’ als de ‘cocina’ als het modern en functioneel interieur zijn prima.


Taberna de Antonio Sanchez

(Meson de Paredes, in de wijk Lavapies, zowat halfweg de Gran Via en het station Atocha): een van de bekendste tavernes van Madrid, opgezet door de legendarische stierenvechter Antonio Sanchez. Dit is te merken aan het interieur vol verwijzingen naar torero’s en la corrida. Niet echt een restaurant, maar men serveert er heerlijke spijzen als kabeljauw op zijn Madrileens.


Nuevo Cafe de Barbieri

(niet ver van de Taberna de Antonio Sanchez): het decor is sfeervol met marmeren tafeltjes, gietijzeren zuilen en indrukwekkende piano. Het is er behoorlijk druk, met een perfecte mix van jong en oud.


Museo del Jamon

(metro Anton Martin): overheerlijke jamon serrano ! Meerdere bijhuizen, verspreid over de stad. Prijzen zijn te doen.


Botin

(Cuchilleros 17, metro Sol): Spaanse dagverse keuken. Volgens het Guinness Book of Records het oudste restaurant ter wereld (1725). Goya werkte hier, voor hij schilder werd. Vrij toeristisch, maar toch komen er ook Spanjaarden over de vloer. Er zijn 4 verdiepingen, waar je af en toe eens muzikaal wordt verwend door een Spaanse tuna (muzikale studentengroep).

Teatriz

(Calle Hermosilla 15): architecturaal pronkstukje van Philippe Starck. Hij maakte van het amfitheater de place to be. Vele Madrilenen trotseren lange wachtrijen om te proeven van de haute cuisine. Reserveren is niet mogelijk.


Moma 56

(Calle Jose Abascal 56): exclusief en erg trendy, een multifunctionele club New York style met bar, disco, restaurant, ...


Palacio de Gaviria

(Calle Arenal 9): danstempel in een voormalig paleis uit 1851. De inrichting is intact gebleven, de muziek is gevarieerd.

Shopping

Alma Aguila

(Calle Jorge Juan 12): Spaanse designer met voorliefde voor elegantie en natuurlijke materialen.


Ensanchez

(Calle Argensola 12): handtassen en accessoires van plaatselijk talent en internationale designers.


Kina Fernandez

(Calle Claudio Coello 75): Galicische ontwerper van geraffineerde en flatterende vrouwenkledij.


Pedro del Hierro

(Calle Serrano 24 en 63): gesofisticeerde Madrileense couture voor man en vrouw.


Mercado de la Paz

Calle Ayala 37): op deze overdekte markt koopt u heerlijke salchichon of jamon voor de thuisblijvers.

terug naar boven

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!