NL FR

Tips voor Rome

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • gidsbeurten in Rome


  de nederlandstalige rondleidingen zijn zeker een aanrader, vooral als er jongere kinderen bij zijn.

  Gepost door beatrice vanhalst - 9/01/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Rome - sanitair


  Vooral een aandachtpunt voor dames die Rome bezoeken: het sanitair in de restaurantjes en cafés is compleet ondermaats en meestal nog vuil ook heb ook quasi altijd gemerkt dat er maar 1 wc is voor zowel dames als heren, dit is echt niet meer van deze tijd.

  Gepost door Patrick Van Moer - 6/11/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • opdringerige "adviseurs" bij de grote monumenten


  Wat ons enorm irriteerde dit jaar, waren de massa's zogenaamde adviseurs die bij de grote monumenten (colosseum en vooral het Vaticaan) iedereen aanklampen om je zogezegd direct binnen te kunnen laten. 3 jaar geleden waren ze er ook, maar nu was het een echte plaag. Zelfs al blijf je nadrukkelijk "nee" zeggen en de andere kant uitkijken, ze geven niet af, en volgen je een hele poos. Het enige wat ze doen, is je naar een verkoper lokken die je zeer dure groepstickets aansmeert. Ze gaan het monument pas binnen als de groep groot genoeg is, je hebt dus wel degelijk een wachttijd. De gidsen vliegen er ook door, rustig rondkijken zit er niet bij - we hebben genoeg 'slachtoffers' gezien. Wil je niet aanschuiven en/of veel te veel betalen, koop je tickets op voorhand op de officiële website van het vaticaan https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking (NIET al die andere commerciële die er een heel pak bijtellen), of koop voor het colosseum de ROMA-PASS 48/72h (verkooppunten over heel de stad verspreid, vb vlak achter het castel sant'angelo). De ROMA-PASS is niet goedkoop, maar geeft je directe gratis toegang tot het colosseum en forum romanum, en korting op massa's andere monumenten. Staat er een file aan de hoofdingang van het forum romanum (zelfs met de roma-pass moet je daar soms lang aanschuiven), neem dan de zij-ingang 300m links, aan de bushaltes voorbij de triomfboog - daar staat amper iemand.
  Wat ons enorm irriteerde dit jaar, waren de massa's zogenaamde adviseurs die bij de grote monumenten (colosseum en vooral het Vaticaan) iedereen aanklampen om je zogezegd direct binnen te kunnen laten. 3 jaar geleden waren ze er ook, maar nu was het een echte plaag. Zelfs al blijf je nadrukkelijk "nee" zeggen en de andere kant uitkijken, ze geven niet af, en volgen je een hele poos. Het enige wat ze doen, is je naar een verkoper lokken die je zeer dure groepstickets aansmeert. Ze gaan het monument pas binnen als de groep groot genoeg is, je hebt dus wel degelijk een wachttijd. De gidsen vliegen er ook door, rusti...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door jan teerlinck - 1/08/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Antico Caffe Greco


  Een koffiehuis met klasse en stijl. Zeker aan te bevelen voor iemand die dat tikkeltje meer wil voor een koffie, thee, gebak of gewoon een ijsje uit een zilveren coupe. Heerlijk. Wat duur maar stijl en klasse laten zich betalen. Een verpozing bij klassieke muziek, bediening in pitteleer. Een echte aanrader. http://www.anticocaffegreco.eu/2008/caffegreco_fullscreen_en.html .

  Gepost door DIRK VAN LEUVEN - 14/11/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cimeterio Acattolico


  Van in het centrum (Termini station) kan je de metro nemen naar Piramide. Bij aankomst zie je de piramide voor je (12 v.Ch Caius Cestius). Ze zou ook te bezoeken zijn binnen met gids. Interessant om gratis te bezoeken is het daarnaast gelegen cimeterio acattolico, een begraafplaats in gebruik genomen in de 18 e eeuw voor niet katholieken. In een oase van rust tussen pijnbomen en parasoldennen ,bloemen en struiken liggen een 4000 tal graven. Heel wat graven dragen prachtige beeldhouwwerken en inscripties. Tussen de paden zijn er rustbanken. De zoon van Goethe ligt hier begraven en verder een internationaal gezelschap o.a. Amerikanen,Duitsers,Engelsen,Italianen,Israëli's, Russen enz.. Een begraafplaats voor joden,verstotenen ,zelfmoordenaars,atheïsten,moslims,orthodoxen,protestanten. Als je wil kan je hier heel wat tijd doorbrengen ,een vluchtig bezoek duur zeker 30 min.
  Van in het centrum (Termini station) kan je de metro nemen naar Piramide. Bij aankomst zie je de piramide voor je (12 v.Ch Caius Cestius). Ze zou ook te bezoeken zijn binnen met gids. Interessant om gratis te bezoeken is het daarnaast gelegen cimeterio acattolico, een begraafplaats in gebruik genomen in de 18 e eeuw voor niet katholieken. In een oase van rust tussen pijnbomen en parasoldennen ,bloemen en struiken liggen een 4000 tal graven. Heel wat graven dragen prachtige beeldhouwwerken en inscripties. Tussen de paden zijn er rustbanken. De zoon van Goethe ligt hier begraven en verder een internationaal geze...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door pelgroms maria - 26/05/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Winkelbuurt


  De properste en tofste winkel en eetbuurt vond ik absoluut het gedeelte achter Sint-Angelo's kasteel. Leek wel de Meir in Antwerpen. Grote bezienswaardigheden plan je best zo vroeg mogelijk (colloseum, vaticaans museum) zodat je de rest van de dag rustig aan kan doen.

  Gepost door peter goossens - 4/04/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Shuttlebus Fiomicino richting Termini-station


  Om vanuit de luchthaven richting het centrum van Rome te geraken is de goedkoopste manier via een shuttlebus. Die kan terugvinden als je de luchthaven buiten stapt en helemaal op het einde van de overdekte hal op je rechterkant.wij betaalden 7,90 euro heen en terug bij "romeairportbus.com"tijdens onze citytrip,terwijl de trein leonardo-express flink duurder uitkomt.

  Gepost door Venneman - 15/03/2016

  Reacties

  Hallo, Moet je deze tickets van de shuttlebus op voorhand boeken of kan je dit ook gemakkelijk ter plaatse?

  Gepost door Tom op 14/03/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Het oude Rome


  Met hetzelfde toegangsticket van het Forum Romanum kun je ook de Palatijn bezoeken (of beter nog: met de Roma Pass, dan hoef je niet langer aan te schuiven en mag je onmiddellijk naar binnen). Op deze heuvel waar het Keizerlijk paleis stond, heb je een zeer mooi uitzicht over het Forum Romanum.


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door Kenneth - 19/11/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Het oude Rome


  Wie niet genoeg kan krijgen van het oude Rome, maar de grote meute aan toeristen beu is, kan een bezoek brengen aan de Thermen van Caracalla. Je kunt de overblijfselen van het gigantische badhuis makkelijke bezoeken. Het is er trouwens vrij rustig en een verademing in vergelijking met een bezoek aan het Colosseum of het Forum Romanum. De toegang kost € 12 en tijdens de zomermaanden kun je ook de ondergrondse gangen bezoeken.


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door Kenneth - 19/11/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • San Lorenzo


  Aangezien we logeerden in de buurt van het Termini station, gingen we een avondje naar San Lorenzo. Dat is de studentenbuurt die niet zo ver van het station ligt. Daar vind je vele leuke cafeetjes en restaurants die ook nog eens vrij goedkoop zijn. Het centrale marktpleintje van de buurt zit vol studenten die een pintje drinken op de trappen en is best gezellig om aan 'peoplewatching' te doen. Er lopen echter ook wat drugdealers rond op dat pleintje. Tenzij je daar naar op zoek bent, blijf je er dus best niet te lang hangen.

  Gepost door Kenneth - 19/11/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Aperitivo


  Een leuk concept die heel gekend is in Rome is de Aperitivo. Je betaalt 1 cocktail (+ soms een kleine toeslag) en dan kan je gratis van een buffet vol aperitiefhapjes eten. Een aanrader in de buurt San Lorenzo (de studentenbuurt nabij het Termini station) is The Apartment Bar. Daar betaal je € 10 voor een cocktail en krijg je een bord met allerlei lekkere hapjes. Italianen blijken wel late eters te zijn, want toen we er om 19u binnenstapten voor een aperitivo bleken we er helemaal alleen te zitten. Rond 20u30 begon het wel aardig vol te lopen.


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door Kenneth - 19/11/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Rome by night


  Maak zeker eens een avondwandeling door Rome. Als je 's avonds langs het Colosseum of de Trevi fontein wandelt, dan staat er veel minder volk te dringen om een foto te nemen. De gebouwen zijn dan ook mooi verlicht. Let op, want na 24u rijdt de metro niet meer in Rome. Je kunt wel nog terugwandelen naar Piazza Venezia waar je de bus kunt nemen.


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door Kenneth - 19/11/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sint-Pieters koepel en Vaticaanse musea


  Een echte aanrader is de beklimming van de koepel van de Sint-Pieters Basiliek, op een mooie dag is het uitzicht fantastisch! Ook de Vaticaanse musea zijn een echte aanrader, best wel met een gids (via internet) want anders loop je gewoon verloren tussen al dat moois. Een fantastische reisbestemming!

  Gepost door Dubois - 11/02/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • open tourbus


  De open tourbus is niet echt nodig om Rome te bezoeken. We gebruikten die drie dagen. Maar hebben er enkel gebruik van gemaakt in de heenrit en zijn telkens te voet terug gekeerd. Voor wie in de mogelijkheid verkeerd om nog goed te stappen ontdekt Rome op deze manier in zijn totaliteit.  Gepost door Desmeth - 17/11/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Reisgids


  Gebruik de reisgids Rome die wordt toegezonden met de vouchers! Lange vermoeiende wandeling...absoluut de moeite waard en in1 klap alle high lights te pakken! Gebruik dan een andere dag voor Vaticaanstad en het weekend is compleet Rome!!

  Gepost door Connie - 24/09/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekker koffie!


  absolute tip voor een heerlijke kop koffie is in de Via Delle otteghe oscure bij restaurant to N.Y. Waar koop je nog een koffie voor 1 euro en een cappuccino voor 1,50 euro?? Parallelweg van de Tiber richting Nationaal monument/Colosseum


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door Connie - 24/09/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Transport Rome


  Ons hotel was nabij (2-3 min wandelen) het middelpunt van het openbaar vervoer in Rome. Het trein-, metro- en busstation Termini. In Rome/Italië zijn er twee openbare diensten voor vervoer namelijk Trenitalia (vergelijkbaar met NMBS, enkel treinen) en ATAC (vergelijkbaar met De Lijn, bus, metro én tram).


  Bij aankomst aan de luchthaven FCO heb je de optie om de trein (14 €) te nemen naar dit station of een non-stop bus (4-6 €). Beide tickets kan je aan de luchthaven verkrijgen, ik zou je aanraden om eerst eens buiten te kijken naar welke bussen ze hebben voorzien. Onze bus gaf het namelijk op (was nogal verouderd, en oververhitte bij het rijden door het heuvelachtige Rome). Het treinstation van de luchthaven vind je ook op wandelafstand en staat heel goed aangegeven. In beide gevallen kan je ook een retour ticket kopen wat een paar euro's goedkoper uitkomt. Mocht je gaan voor een Taxi, dan waarschuwen ze je in het vliegtuig al dat je er eentje moet kiezen bij de uitgang. Deze zijn de officiële taxi's, de personen die je binnen de luchthaven komen lastig vallen zijn meestal diegene zonder licentie. Spreek ook op voorhand de prijs af !


  Eenmalig aangekomen aan Termini heb je opnieuw verschillende opties. Is je hotel nabij het station, dan heb je geluk en kan je overal in Rome binnen enkele minuten geraken. Afhankelijk van de lengte van je verblijf kan je een dagpas of 3 dagen pas of een weekpas aankopen. Een weekpas komt goedkoper uit als je verblijf bijvoorbeeld 5 dagen is. Deze kaart is enkel voor het openbaar vervoer van ATAC, dus enkel metro, bus én tram. Deze kaarten kan je verkrijgen in het station bij de kranten winkels (NIET bij de automaten die je overal terugvind, dit is enkel voor Trenitalia tickets & abonnementen). Je vraagt naar een 'daypass' en ze weten wel waar je het over hebt. Indien je niet weet waar je er een kan vinden kan je altijd mensen aanspreken die in het station werken, zelfs de politie is blij om je verder te helpen en zijn steeds vriendelijk (ook al spreken ze geen Engels).


  Je kan best ook een kaartje aankopen met de verschillende bezienswaardigheden en het nabije metro station. Deze kaartjes kan je eveneens bij de krantenwinkel terugvinden. Als je er geen hebt, is dit geen ramp. De meeste bezienswaardigheden staan bij binnenstappen in het metrogebouw ook op de kaart en bij hun respectievelijke metrohalte. Het Roomse metrostelsel is in de vorm van een X, er is een lijn A die gaat van het Noord West tot Zuid Oost en een lijn B die gaat van Noord Oost tot Zuid West. Bij het binnengaan in het metrogebouw, volg je de pijlen van jouw metrolijn. Vervolgens zullen deze opsplitsen in de 2 eindbestemmingen dat deze metro heeft. Kijk dus op je kaartje waar je heen moet en waar de metro eindigt, volg deze pijlen. Beide metrolijnen rijden om de 3 minuten, en dit tot 11:30 zo-do en 1:30 op vr-za (deze uren staan steeds aangegeven bij het binnengaan van het metrogebouw).


  In 99% van de bezienswaardigheden kan je vervolgens verder te voet. Indien je bestemming nog wat verder is kan je altijd een bus of tram nemen (zolang er ATAC op staat). Je moet je kaartje hierbij niet laten zien of scannen, je moet ze steeds bij je hebben in geval van controle. Bushaltes kan je steeds terugvinden nabij het metrostation. De verschillende bediende haltes staan op het wit/gele bord dat op de paal hangt (dus kijk hoog boven je, je zal geen bushokjes en dergelijke terugvinden zoals in België).


  Iets waar je continu op moet letten bij elk publiek transport in Italië zijn de "pickpockets". Na een week in Rome te hebben gespendeerd hebben we talloze keren de metro genomen en verschillende keren dit zien gebeuren of mensen betrapt op het stelen van portefeuille en dergelijk. In de meeste gevallen gaan ze als volgt te werk: in drukke uren gaan ze naar een metro station 2 of 3 haltes voor of na Termini (dan zit deze metro overvol en Politie vind je voornamelijk enkel rond Termini). De dieven zijn meestal tieners, je zal ze na een paar dagen wel herkennen. Twee van hen hebben we gelukkig gezien toen ze gearresteerd werden. Laat je niet foppen omdat ze er jong en verzorgd uitzien (zowel meisjes als jongens, in ons geval waren het voornamelijk jonge meisjes). Ze zijn meestal met 2 en gaan de metro binnen van zodra de deuren bijna sluiten, je zal zien dat één van hen bij de deur blijft staan en deze blokkeert. Terwijl de andere op zoek gaat naar buit (meestal iemand die ook net instapte omdat ze dan hebben gezien wie zijn portefeuille waar bewaard). Ze nemen vervolgens de portefeuille en afhankelijk of ze tijd hebben maken ze deze leeg en laten ze deze terug in de metro vallen. De metro deur zal vervolgens terug opengaan omdat de andere deze blokkeert en ze gaan beide terug buiten en de deuren sluiten (én de metro vertrekt onmiddellijk). Hou je waardevolle spullen dus veilig opgeborgen (en maak ze eventueel vast aan je riem met een ketting en dergelijke). Sta ook niet te dicht bij een deur, zo maak je het hem nog gemakkelijker.
  Ons hotel was nabij (2-3 min wandelen) het middelpunt van het openbaar vervoer in Rome. Het trein-, metro- en busstation Termini. In Rome/Italië zijn er twee openbare diensten voor vervoer namelijk Trenitalia (vergelijkbaar met NMBS, enkel treinen) en ATAC (vergelijkbaar met De Lijn, bus, metro én tram).
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Stef Renders - 5/09/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • fietstocht op de Via Appia Antiqua


  We maakten een onvergetelijke fietstocht op de Via Appia Antiqua. Een aangename namiddag voor een prikje

  Gepost door Liesbeth Nonneman - 7/08/2014

  Reacties

  Waar heb je deze geboekt? Alvast bedankt

  Gepost door Sandy Herremans op 27/04/2016

  Zelfde vraag,mag ik weten hoe dit werd geboekt? Groetjes en dank!

  Gepost door Lonneke op 29/06/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Leonardo Express


  Vanuit de luchthaven Fiumicono ben je met de Leonardo Express trein in 30 minuten in het centrum van Rome aan het station Termini. Koop wel je ticket aan de automaten want aan de balies wordt er 2,00€ extra aangerekend per ticket aan kosten. Je reinste afzetterij.


  Gepost door Luc Geeraerts - 17/02/2014

  Reacties

  Ga voor de eerste keer naar Rome heb je nog tips. Heb je tickets gekocht voor bepaalde musea of bezienswaardigheden. Mvg Patricia

  Gepost door Patricia op 18/05/2014

  Ga je naar de Vaticaans muesa, ga dan zéér vroeg want de rijen aanschuivenden is honderden meters lang. Ga zeker niet in op zogezegde officiele gidsen die je langs de rijen kunnen loodsen. Zij vragen ongehoord hoge prijzen en je krijg quasi niets in de plaats. 's avaonds kan je lekker eten in de kleine restaurantjes in de wijk Trastevere. Wij doen steeds alles te voet in Rome omdat alles op wandelafstand van elkaar ligt. Ga zeker eens met de lift to top het dak van het Vittoriano. Geweldig panoramisch zicht over de stad en je kan er op het terras van een drankje genieten aan een zéér redelijke prijs.

  Gepost door Geeraerts Luc op 19/05/2014

  Wil je Vaticaanstad bezoeken met Nederlandse gids? Dit is mogelijk, maar is enkel op voorhand via Holidayline te boeken! Je beleeft een uniek bezoek in eigen taal en je vermijdt ellenlange wachtrijen aan de kassa. De gids leidt je door de Vaticaanse musea naar de Sixtijnse kapel met de adembenemende fresco's van Michelangelo (toegangsgeld inbegrepen). Daarna volgt nog een bezoek aan de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek en het Sint-Pietersplein. 3 u, namiddag op dinsdag, donderdag en zaterdag, prijs per persoon 55,50 euro (prijs geldig tot 31/10/14).

  Gepost door Holidayline op 20/05/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekkere ijsjes in Rome


  Hieronder vind je een adres van het ijs- en patsseriesalon met een zeer oude traditie. Het ontstond in 1900 en werd sindsdien reeds door tal van beroemdheden bezocht. Je zal zelf merken dat dit niet zonder enige reden is. Ziehier het adres:

  Gelateria Giolitti

  Via degli Uffici del Vicario, 40, Rome.

  Gepost door Detré Jean-Pierre - 29/12/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Openbaar vervoer


  Je hebt al een dagticket alle openbaar vervoer (behalve trein) van 6 euro, altijd geldig tot 00.00 uur. Wie niet alle musea binnengaat, is dit een veel goedkoper alternatief dan de stadspas. Die laatste is trouwens niet overal te gebruiken (Vaticaanmusea bv.).

  Het vervoer van de luchthaven Fiumicino (Leonardo da Vinci) doe je inderdaad best met de autobus, niet de Busshuttle of de trein. Het kostte ons 5 en 4 euro voor de heen- en terugreis tot Termini. Airco aan boord, veel te zien, duurtijd ongeveer 50 minuten.

  Gepost door Lu Van Herck - 23/08/2013

  Reacties

  wij kochten een roma pass voor drie dagen aan een kiosk.: gratis vervoer op alle trams, bussen en metro. In de prijs zitten eveneens 2 gratis museumbezoeken naar keuze uitzondering vaticaan. Hebben het colliseum en forum romanum ermee bezocht. Goede tip

  Gepost door nantier guy op 21/04/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vaticaan


  Reserveer je tickets voor de Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel via internet. Je betaalt wel 4 euro meer, maar anders moet je uren aanschuiven!

  Gepost door Peeters - 22/08/2013

  Reacties

  Hallo,waar hebben jullie je tickets voor het Vaticaan en de Sixtijnse kapel besteld?

  Gepost door yvonne op 7/01/2014

  Wij hebben onze tickets geboekt via: http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets Gewoon inkomticket voor Vaticaanse musea + Sixtijnse Kapel: 16 + 4 euro/p. Alvast een goede vakantie

  Gepost door Peeters op 9/01/2014

  was een heel goede suggestie. Massa volk stond aan te schuiven, wij niet dankzij de online tickets!

  Gepost door nantier guy op 21/04/2014

  het is vandaag 11 september 2014 en het is niet (meer) mogelijk om voor de volgende 3 maanden tickets te bestellen via de website.

  Gepost door Vincent op 11/09/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Druk, druk, druk


  Als de overweldigende indrukken die je opdoet, en de bruisende Romeinse drukte je af en toe te veel worden, vlucht dan naar de Villa Borghese. Een prachtig uitzicht over de stad en een oase van rust. Ga wel via de Spaanse trappen en niet via de metro-uitgang, want dan kom je uit aan de achterkant van het park in 'the middle of nowhere'.

  Gepost door De Greef Monique - 16/06/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • vervoer luchthaven


  In plaats van de express trein vanuit de vlieghaven naar Rome te nemen , kan je de bus nemen. Kost juist geteld de helft van de treinprijs (7 euro ipv 14 euro per persoon) en zo zie je nog iets als je de stad binnenrijd. Dit alleen voor mensen die met Alitalia vliegen! Rit duurt een 45 minuten, trein duurt een 30-tal minuten. Aankomst is ook aan station Termini.

  Ook terugkeren naar de vlieghaven kan met deze bus die vertrekt aan station Termini.

  Gepost door Wostyn Bernette - 15/03/2013

  Reacties

  van luchthaven naar centrum: 4 euro via busmaatschappij aan terminal 3 van centrum naar luchthaven met trein wegen tijdsgebrek: 14 euro

  Gepost door nantier guy op 21/04/2014

  Waarom alleen voor mensen die vliegen met Alitalia? Mvg Patricia

  Gepost door Patricia op 18/05/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • San Clemente


  Niet ver van het hotel Ambra Palace heb je een kerk, San Clemente, dat bestaat uit drie grondlagen; Op straatniveau staat de 12de eeuwse kerk, eronder ligt een 4de eeuwse kerk en daaronder liggen oude romeinse huizen, waaronder een Mithrastempel, 1st eeuw v.C. Alle 3 de lagen zijn te bezichtigen, straatniveau is gratis, voor de andere 2 lagen moet je 5 euro/persoon betalen. Zeer mooie mozaieken en fresco's te zien. Omdat we om 12u 's middags naar de vlieghaven vertrokken hadden we nog weinig tijd om iets te bezoeken, dit kerkje op wandelafstand was een zeer leuke ontdekking.

  Gepost door Wostyn Bernette - 15/03/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekkere eten


  Restaurant That's Amore in de Via In Arcione 115, heel centraal gelegen, is een aanrader. Wij betaalden 76.00 Euro voor 2 personen, lekkere wijn inbegrepen. Personeel super vriendelijk en altijd is er één of andere die ofwel Frans spreekt ofwel Engels. Wij gaan hier zeker terug! Best reserveren op nummer 06/6790302.

  Gepost door VYNCKE - 1/03/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • aperitief, koepel Vaticaan, Trastevere en trein van en naar luchthaven


  In een klein, vriendelijk en lokaal restaurant het aperitief nemen : LA CHIACCHIERA, Via CORSO TRIESTE.

  Het is de moeite waard om heel vroeg aan te schuiven én rustig de trap te nemen. Neem boven de tijd om rustig Rome te overzien.

  De regionale trein van de luchthaven naar Rome is de helft goedkoper en doet er maximum 3 kwartier over naar station Tiburtina.

  Gepost door wilfried verniest - 13/02/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • vervoer in Rome


  Om een algemene indruk en een overzicht van het stadsplan te krijgen is het zeer interessant om allereerst een trip met de bus "hop on-hop off" te nemen. De Roma Pass geeft je toegang tot 2 musea en 3 dagen gratis openbaar vervoer! Door de uitbreiding van de metro kan je al meerdere uithoeken bereiken. Met stevige stapschoenen kan je op 4 dagen gans het centrum van Rome doorkruisen. Het nadeel van de bussen is dat er op de bus nergens staat vermeld welke halte je passeert of waar je moet afstappen.

  Gepost door carine - 26/12/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alitalia


  Zoals eerder gezegd, vliegen met Alitalia is een aanrader : aangenaam, veel beenruimte.

  Om vanuit Fiumincino Aeroporto naar de stad te reizen heeft men de keuze tussen trein of bus. Aankomst/vertrek is Stazione Termini (= vergelijkbaar met Brussel Centraal). Wij reisden heen met de trein à 14,- euro/pp en reisden terug met de bus van Alitalia, haast even snel en minstens even comfortabel. Prijskaartje : 7,- euro/pp ! De bus is voorbehouden voor reizigers van Alitalia, stopplaats is bij de ingang van de incheckbalies. Makkelijker kan niet. Er zijn ook andere bussen te nemen (bijv. Roma Bus) die hetzelfde traject aflegt à 6,- euro/pp.
  Zoals eerder gezegd, vliegen met Alitalia is een aanrader : aangenaam, veel beenruimte.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Viviane - 13/11/2012

  Reacties

  alitalia is top voor stedentrip naar rome

  Gepost door nantier guy op 21/04/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezienswaardig !


  Wij zijn ook via het Palatijn binnengegaan,vanuit metro rechts de grote boog onderdoor, géén wachttijd,comboticket voor Palatijn, Forum Romanum en Colosseo 12 euro p.p. begin er wél op tijd aan,wij waren er al om 9.15 en waren pas rond 14u helemaal rond, tip: neem wat te eten en drinken mee, want je kunt er nergens iets eten binnen de sites. Nog 'n bezoekje waard: Museo Frati Cappuccini en cripta Ossario, inkom 6 euro p.p.in de Via Veneto(komt uit op Piazza Barberini)van schedels botten,beenderen en alle andere delen van de mens, decoratieve ruimtes gemaakt, onvoorstelbaar, jammer dat je er geen foto's mag maken.


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door Derden-Heemskerk - 9/11/2012

  Reacties

  Waar kunnen we het best tickets aankopen?

  Gepost door Josiane op 5/10/2015

  Gewoon aan de ingang Palatijn zijn ook kassa's

  Gepost door Derden-Heemskerk op 5/10/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • typisch romeins restaurant


  Voor een echt authentiek romeins resto, in de VIA TORINO(zijstraat VIA NAZIONALE) ligt RESTO COTTO.Lekker romeins-italiaans eten,mooi kader(zalig buiten zitten)zéér vriendelijk personeel en uiterst betaalbaar.

  Qua vervoer vanaf luchthaven naar Rome Termini:de trein van luchthaven naar Ostiense(8euro) en dan de metro naar Termini of andere bestemming(1.5euro)

  Tickets zijn 100 minuten geldig(ook bus en tram).

  Gepost door schauvliege fabien - 27/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Rome: tips voor stedentrip


  Boeking bij Hollidayline.be gaat eenvoudig, snel en probleemloos. Zeer vlotte afhandeling met de juiste bijlagen en nodige documenten. Kijk ook eens naar een fietsroute door Rome! Meteen de eerste dag gedaan. Duurt 3 of 4 uur, je ziet de highlights, krijgt uitleg in Nederlands en tijd voor foto's maken. Dan kun je goed beslissen wat je nader gaat bezoeken. Koop zeker de Roma Pass op station Termini: onbeperkt met bus of tram of metro reizen, de wachtrijen voorbij lopen en gratis inkom of met fikse korting! Die € 30,00 heb je er zo uit. Reis van vliegveld met Terravision bus naar metrostation Termini, slechts € 5,00 of € 6,00 p.p. en non stop er naartoe. Eten op Romeins terras: reageer naar obers die ijsklontjes of brood op tafel zetten, ongevraagd, meteen dat ze het wegnemen, want je betaalt je er blauw aan.
  Boeking bij Hollidayline.be gaat eenvoudig, snel en probleemloos. Zeer vlotte afhandeling met de juiste bijlagen en nodige documenten. Kijk ook eens naar een fietsroute door Rome! Meteen de eerste dag gedaan. Duurt 3 of 4 uur, je ziet de highlights, krijgt uitleg in Nederlands en tijd voor foto's maken. Dan kun je goed beslissen wat je nader gaat bezoeken. Koop zeker de Roma Pass op station Termini: onbeperkt met bus of tram of metro reizen, de wachtrijen voorbij lopen en gratis inkom of met fikse korting! Die € 30,00 heb je er zo uit. Reis van vliegveld met Terravision bus naar metrostation Termini, slechts € 5,...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Guido - 20/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alitalia


  geboekt naar Rome met Alitalia. We stonden versteld van hun toestellen: nieuw en veel beenruimte! In lange tijd niet meer zo comfortabel gevlogen.

  Gepost door didier - 29/05/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • de perfecte stad om te bezoeken tijdens het paasverlof


  Ook even een tweedaagse trip bestellen met de sneltrein vanuit rome naar florence, op 1,5 uur ben je er (200 km) Het is het een heel andere stad met veel prachtige monumenten en prettig om dan vergelijkingen te maken.

  tip 2

  Leer voorafgaandelijk een heel, heel klein beetje italiaans en dit zal vele deuren doen opengaan.

  Gepost door jean de ceuleneer - 13/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • bus van vlieghaven naar Rome Termini


  Als je met Alitalia vliegt kan je bij het verlaten van het luchthavengebouw op T1 een bus van Alitalia nemen die je voor 7 euro naar de Termini Rome brengt. Superservice, ook in de omgekeerde richting, je kan eventueel je bagage in het station achterlaten en dan nog even een wandeling in de buurt van de Termini maken voor je naar de luchthaven vertrekt.

  Gepost door Ingrid Cornelissen - 26/03/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • pizzarestaurant


  Vlakbij hotel Quirinale in de via Genova ligt een overheerlijk pizzarestaurant dat al bestaat sinds 1888" Est ESt Est". Ga juist voor 19uur(open vanaf 19uur) al voor de deur staan want alle romeinen komen hier eten!max 10.00 € voor een pizza en de rode huiswijn erbij mmmmm.

  Gepost door Reynders Vaes Hilde - 6/03/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • gidsen in rome


  Rome is een mooie stad met zéér veel bezienswaardigheden, vooral wanneer historiek en kunst jouw ding zijn. Wanneer je bv. het colosseum of vaticaanstad wilt bezoeken zullen mensen je trachten te verleiden om met een gids mee te gaan en zullen je vertellen dat de kost van het ticket via hen goedkoper is dan wanneer je privé gaat (3x meegemaakt) ... dit klopt dus niet. Maar voor Vaticaanstad durf ik een gids wel echt aanraden.

  Gepost door Steven Eyckmans - 16/02/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • vervoer


  Als je in de luchthaven in Rome toekomt dan kan je terecht bij een info balie en daar kan je een busje nemen die u aan de deur van het hotel afzet. Zeer gemakkelijk dan hoef je niet met uw bagage te sleuren. En het is goedkoper dan met de trein of bus.

  Als je ergens naartoe wil neem dan gewoon de metro is super gemakkelijk in Rome en voor 1euro kan overal naartoe. :)

  Gepost door lies - 19/01/2012

  Reacties

  Hallo Lies; Wij moeten ook van Vliegveld Fiumicino naar het centrum in Rome. Waar vind ik precies die infobalie en hoe heet het busjesbedrijf? Wat heeft het gekost? Al vast bedankt voor je reactie. Gr. Tim.

  Gepost door Tim op 26/02/2012

  Hallo Tim, Hoe die maatschappij heet weet ik niet meer maar als je naar het loket van de trein gaat en je vraagt het daar dan gaan zij u dat tonen. Ons hebben ze dat zelf voorgesteld. Het zit eigenlijk op de overkant van de treinloketten. En het is alvast goedkoper dat de trein. Ze maken afzonderlijk prijs maar ze zorgen dat ze onder de prijs zitten van de trein. Groetjes Lies en alvast een leuke reis toegewenst!!!

  Gepost door Lies op 29/02/2012

  de maatschappij waarmee wij voor 8€ naar het centrum gaan (2 stopplaatsen geloof ik) heet SITbusshuttle! ben benieuwd, vriendin heeft me dit ten zeerste aangeraden!

  Gepost door Nadia op 28/10/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Luchthaven Fiumicino - Termini


  Terravision verzorgt een geregelde busverbinding tussen de luchthaven Fiumicino/ Ciampino en het centraal station (Termini), Via Marsala nr. 29 F/G, voor het Terracafe. Prijs: 4 euro (enkel), 8 euro (retour).

  Fiumicino: Terminal 3, volg bord Bus Station en ga naar parkeerplaats nr. 3.

  Let op: op parkeerplaats nr. 1 staat SIT Bus Shuttle die 6 euro kost.

  Gepost door Daniel Drappier - 7/01/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eten tussen de Romeinen


  Tijdens onze eerste avond hebben we geboekt bij LAGANA op de via del'Orso, op nog geen 8 minuutjes wandelen van ons hotel.

  Op en top Romeins restaurant. Daar werden we in de watten gelegd en werd ons het beste van de Romeinse keuken voorgeschoteld. We hebben zelfs geen menukaart in handen gekregen. Alles wat ons voorgeschoteld werd was fantastisch lekker, om nog maar van de wijnen te zwijgen. Zalige antipasta waar geen einde aan kwam, vervolgens pasta met witte truffel,rundsvlees met heerlijke artisjok,...

  Fantastisch voor een eerste kennismaking met Rome ! SMAKELIJK

  Gepost door Demey Lara - 13/12/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Shuttlebus


  De verplaatsing van en naar de luchthaven per trein kost nu al €14 per persoon en is zéér oncomfortabel. Oude wagons met hoge smalle trappen en géén plaats voor bagage. Ook véél te weinig zitplaatsen, dus 40 min. rechtstaan. Daarentegen de shuttlebus naar Vaticaan en Centraal station (Termini)kost €8 de man. Bagage ingeladen door chauffeur, confortabele zitplaats, rit van ca 1 uur. Stopplaats naast station Termini direct in de buurt van de ingang metro.Onderweg heeft men ook nog een beeld van het nieuwe Rome.

  Gepost door Van Honsté - 24/11/2011

  Reacties

  Kunt U mij vertellen waar de shuttlebus vertrekt vanaf Fiumicino?Ook wat de naam is van de shuttlebus? Vriendelijk dank, Rona.

  Gepost door Rona op 16/04/2012

  Wij hebben de bus alléén genomen naar het vliegveld. Maar zijn uitgestapt op een speciale parking voor deze bussen, aan het vliegtuig gebouw en dan een trap naar boven en langs een gang waren we direct in de vertrekhal. Bij de omgekeerde weg zou ik even de weg vragen aan een infobalie. Het is een groot vliegveld met vele wegen.

  Gepost door Van Honsté op 21/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek Forum Romanum - Coloseum


  Als Europese ingezetene 65+ krijg na voorleggen van je indentiteitskaart een gratis ticket waarde normaal €12 en mag je 1x binnen in beide sites.

  Start langs Forum Romanum is aan te raden daar de wachttijden korter zijn en je het Coloseum dat zonder wachten binnen mag.

  Gepost door Guy Van Honsté - 22/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • rondleidingen


  De Vlaamse vereninging S.P.Q.R. geeft op bepaalde tijdstippen rondleidingen in Rome: echt de moeite waard en goedkoop (voor leden zelfs gratis). Schrijf in op de nieuwsbrief van deze vereninging !

  Gepost door Jos De la haye - 15/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alternatief eten in Rome


  Indien je kiest voor vegetarisch eten in een mooi en rustig kader, met vriendelijke bediening en eerlijke prijzen, dan raad ik het volgende aan ;

  Restaurant bibliothe/Vegetarian Ayurvedic Restaurant/Bibliotheca Indologica/Arte Contemporanea Via Celsa 4/5 (Piazza de Gesu) infobibliothe@libero.it.


  Menu (25e, drankjes inbegrepen (water, lasi en ayurvedic tea a go-go))en a la carte. Schotels delen mag. Lekker eten, interessante smaakcombinaties, rustig en toch id oude stadskern. Een aanrader. Vriendelijke bediening en men geeft graag uitleg over wat er op je bord ligt. Je kan gaan voor lunch, diner maar ook voor een theetje met gebak.
  Indien je kiest voor vegetarisch eten in een mooi en rustig kader, met vriendelijke bediening en eerlijke prijzen, dan raad ik het volgende aan ;
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Nadine Van den Eynden - 20/09/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • reistip rome


  Ga de laatste zondag van de maand dan zijn het vaticaan en de musea gratis ingang en druk de reisroute van Holidayline af en volg de route zo heb je ook alles gezien .

  Gepost door De Hollander Nicole - 29/08/2011

  Reacties

  wat bedoel je met : druk reisroute van Holidayline af?? thanks

  Gepost door rina op 28/07/2013

  Dag Rina, In de email van je voucher zit ook een pdf met een reisgidsje Rome. Hierin staat ook een stadswandeling. Veel plezier!

  Gepost door Holidayline op 29/07/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Colloseum


  Vroeg uit de veren! Want rond 10 uur zijn er al lange wachtrijen.

  S'avonds ook bezoeken want de verlichting op de oude site is een lust voor het oog.

  Gepost door John Pollentier - 29/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • ondek Rome


  Neem een gids, die je door Rome kan leiden, er zijn zoveel mooie dingen die je anders nooit opmerkt, voor ons was dit een openbaring om tot in de catacombes van de mooie kerken te kunnen gaan, plaatsen waar geen toeristen komen, ok het kost het geld maar er staat zoveel tegenover. Vraag prijs op voorhand en beslis dan wat je wilt doen of bezoeken. Een goed geleid bezoek is nodig.

  Gepost door jo - 16/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek aan het vatikaan museum?


  Laat je niet vangen door de tientallen aanbiedingen om de wachtrijen voor de ingang (ik deed er 1,5 uur over) te vermijden door een "guided tour" te nemen.Ze vallen je constant lastig...de enige manier om ervan af te geraken? Zeggen dat je geen engels spreekt! Waarom niet ingaan op hun voorstel? OMDAT HET 6 X duurder is!!

  Mijn raad: reserveer je ticket van tevoren online! Je kan het zelfs via je mobile.De persoon voor mij aan de kassa toonde gewoon zijn GSM schermpje waarop een barcode te lezen was, die werd ingescand en hij was binnen!!!

  Gepost door Wauters Luc - 13/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vergeet de wachtrijen aan het Coloseum


  Ga eerst naar het Forum Romanum en bezoek met hetzelfde toegangskaartje het Coloseum, je kan rustig binnengaan zonder in de lange rijen voor het Coloseum te moeten wachten.

  Gepost door fias serge - 5/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fietsen in Rome


  Vanuit een regenachtig NL gingen we op zoek naar een leuke activiteit voor ons weekend in Rome. Via internet hebben we een fiets Tour geboekt bij www.fietseninrome.nl. Wijzelf hebben voor de Panoramische Tour gekozen, mooie uitzichten en onder begeleiding van een NL gids. Ze wist veel van de stad en ook leuk om het in je eigen taal te horen. Als we nog een keer naar Rome gaan, boeken we zeker de Appia Antica Tour, schijnt prachtig te zijn, met zelfs catacombe bezoek erbij. Hopelijk komen we snel terug naar deze bijzondere stad!

  Gepost door Laura & Jeanine - 18/07/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Guided tours


  Om te vermijden heel lang in de rij te staan bij bv het colloseum kun je best een guided tour nemen, deze zijn wel duurder dan de gewone entreeprijs maar je hoeft niet in de rij te wachten en je krijgt veel uitleg (bij het colloseum zlefs 2 tours voor 25 euro)

  Gepost door Versluys - 16/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wijk Trastevere


  Een bezoek aan de wijk Trastevere, vol gezellige restaurantjes en terrasjes mag zeker niet ontbreken. Je kan er vanaf het station Termini heek gemakkelijk naartoe met het openbaar vervoer (bus lijn H). Heel tof restaurantje (zeer eenvoudig maar typisch Romeins met weinig of geen toeristen) is Da Enzo. Wel vooraf reserveren !

  Gepost door Geeraerts - 15/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek aan de Vaticaanse Musea


  Wil je tijdens je verblijf een bezoek brengen aan de Vaticaanse Musea :

  - Ga héél vroeg - de ticket balie opent om 8h45, maar zorg ervoor dat je tegen 8h daar bent. Eens je binnen bent, stoom je direct door naar de Sixtijnse kapel en de stanza van Raphael. De meeste geleide bezoeken komen hier pas later toe, waardoor je deze twee hoogtepunten rustig kan bekijken om achteraf de overige zalen te bezichtigen. Let op voor de ronselaars die de wachtrij op- en af lopen en je beloven dat je de wachtrij kan omzeilen en je een privé gids aanbieden. De door hen gevraagde prijs loopt op tot 40.00€ per persoon, terwijl de officiele toegangsprijs aan het lokt slechts 15.00€ is en je met een goede reisgids (vb? Capitole Rome) meer dan genoeg informatie beschikbaar hebt om je bezoek te vervolledigen.

  Wil je tijdens je verblijf een bezoek brengen aan de Vaticaanse Musea :
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Geeraerts Luc - 15/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • opletten shuttle-bus aan luchthaven van rome


  Indien je gebruik wenst te maken van de shuttle-bus richting rome aan de luchthaven van rome: let op dat je de juiste bus neemt en niet de shuttle-bus die alle parkings van de luchthaven aandoet en niet naar rome rijdt!!! dit staat niet duidelijk aangegeven op de bus en d halte is op dezelfde plaats als die van de shuttle-bus richting rome!! wij zijn zo een heel uur op die bus moeten blijven zitten om terug aan de juiste halte te raken!! spring niet te vlug op een shuttle-bus!!!

  Gepost door hilde van acker - 14/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Heerlijk restaurantje vlak bij Vatikaan en Castel St Angelo


  Aan de overkant van de Ponte St Angelo ligt het restaurant Lo Stregone. Het is gelegen op de Piazza dei Coronari. Het eten is er overheerlijk met o.a. gegrild lam of een copieus buffet van gegrilde groenten. De uitbaatster is een schat van een dame, supercharmant. Voor de prijs moet je het ook niet laten.

  We zaten buiten op het terras op het rustig pleintje, niet te geloven dat de superdrukke Vatikaanbuurt op geen 5 minuten stappen ligt!


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door Noël Boullart - 8/11/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • weg uit de drukte


  Wie de drukte van de stad en het eindeloze aanschuiven even beu is, moet naar het park van de villa Borghese. Het is natuurlijk een Romeins park, met veel bomen en verder weinig groen, maar het is er enorm rustig op de brede lanen. Je ziet mooie architectuur, een waterpartij, fonteinen... En tenslotte kan je de Villa Giulia binnenstappen: een ongelooflijke verzameling Etruskische oudheden die je bijna helemaal alleen kan bekijken. Na de Vaticaanse musea een hele verademing...

  Gepost door jan goossens - 24/09/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • mooiste wandeling


  Onze mooiste wandeling:

  beklim in de late namiddag de Gianicolo en loop langs de top (schitterend uitzicht, het licht was daar ongelooflijk mooi).

  Dan door Trastevere, straatje in straatje uit, stoppen voor een glaasje wijn, mensen kijken.

  Ons favoriete restaurant: Discovolante!


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door Vera Smeulders - 8/08/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Pizzeria 'Alle Carrette'


  Voor echte typische Pizza's te eten kan ik je een goed adres aanraden:

  'Alle Carrette', vlakbij het Colosseum (Madonna dei Monti 95, een zijstraatje van de Via Cavour.

  Heerlijke pizza's en een gezellig Italiaans sfeertje.

  (enkel 's avonds open)

  Gepost door Jeroen - 10/05/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vervoer van en naar de luchthaven


  Met vier personen van en naar de luchthaven kost per trein of per taxi op een paar euro's na bijna evenveel. Voordeel taxi: de taxi zet je af vlak voor de juist terminal, nadeel taxi: op sommige uren doet hij er twee tot driemaal lager over dan de trein. Op tijd vertrekken dus! Voordeel trein: duurt ca. 30 min, nadeel ver stappen van of naar de terminal.

  Gepost door Albert Annick - 13/04/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vervoer en lekker eten


  Wij kunnen iedereen de Roma Pass aanraden. Je neemt gratis het openbaar vervoer gedurende 3 dagen en bovendien zijn de eerste twee bezoeken aan musea of andere bezienswaardigheden gratis. Als je dan eerst het Colosseum en het Forum of de Capitolijnse musea bezoekt, wat veruit de duurste bezienswaardigheden zijn, dan ben je toch een stuk voordeliger af. De rest van de bezoeken krijg je korting op de prijs door je Roma Pass.

  Wie subliem lekker wil gaan eten moet bij Giglio en Cotto zijn. Twee restaurants in de via Torino. Het eerste een typisch Romeins restaurant met leuke, zelfs gekke bediening en het tweede een trendy en jong restaurant met veel schwung: wij zijn er drie keer gaan eten!
  Wij kunnen iedereen de Roma Pass aanraden. Je neemt gratis het openbaar vervoer gedurende 3 dagen en bovendien zijn de eerste twee bezoeken aan musea of andere bezienswaardigheden gratis. Als je dan eerst het Colosseum en het Forum of de Capitolijnse musea bezoekt, wat veruit de duurste bezienswaardigheden zijn, dan ben je toch een stuk voordeliger af. De rest van de bezoeken krijg je korting op de prijs door je Roma Pass.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Albert Annick - 13/04/2010

  Reacties

  Hallo Waar kan je zo'n Roma Pass aanschaffen? Bij aankomst op de luchthaven? Bedankt! Tabitha

  Gepost door tabs op 22/04/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • bikesharing


  Zoals in vele hoofdsteden is er nu ook in Rome een "bikesharing "systeem ingevoerd. Op verschillende strategische plaatsen staan een 20tal UITSTEKENDE fietsen ter beschikking die je eventueel op een andere plaats kan achterlaten. Zonder bagage is de fiets de prettigste en snelste manier om zich in het historisch centrum en Trastevere te verplaatsen want de metro met amper 2 lijnen komt er niet. Op bussen die vooral langs de grote lanen rijden moet je soms zéér lang wachten en zitten dan ook overvol. Op en afstappen kan zeer lastig zijn, om van de pickpockets nog maar te zwijgen...


  mijn tip is dus : gebruik de fiets  alle info op http://www.roma-n-bike.com


  Zoals in vele hoofdsteden is er nu ook in Rome een "bikesharing "systeem ingevoerd. Op verschillende strategische plaatsen staan een 20tal UITSTEKENDE fietsen ter beschikking die je eventueel op een andere plaats kan achterlaten. Zonder bagage is de fiets de prettigste en snelste manier om zich in het historisch centrum en Trastevere te verplaatsen want de metro met amper 2 lijnen komt er niet. Op bussen die vooral langs de grote lanen rijden moet je soms zéér lang wachten en zitten dan ook overvol. Op en afstappen kan zeer lastig zijn, om van de pickpockets nog maar te zwijgen...
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Jef Boons - 28/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Rolstoelen


  De Open Tour stadsbussen "Hop On Hop Off" met zitplaatsen bovendek zijn een oplossing om de stad en bezienswaardigheden te verkennen. Oortelefoontjes.

  Je verplaatst je naar waar je wil en stapt weer op wanneer je wil.

  Rolstoeltoegankelijk! Vriendelijke hulp

  Gepost door VANHEX MARIA - 26/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Volg de Romeinen


  In Rome moet je op je tellen passen, want je betaalt snel veel geld voor slecht eten. Een gouden tip: volg de Romeinen, niet de toeristen.

  Gepost door vangoidsenhoven - 18/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vervoer van de luchthaven naar het centrum


  In de brochure wordt bij aankomst in Rome de taxi afgeraden om je naar het hotel te brengen(30km), wij betaalden evenveel met de trein. Een ticket vanuit Rome naar het vliegveld kost 11€ p/p plus de metro (1€). Wanneer je met 4 bent neem gerust de taxi, spreek wel de prijs af( wij betaalden met 4 man 50€)

  Gepost door De Kokere - 3/02/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • eten


  Als je deftig en voor een redelijke prijs wil eten, wijk even uit naar het minder toeristische gedeelte van de stad en zoek een familiaal eethuisje, gegarandeerd word je goed verwend.

  Gepost door Eddy - 26/01/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 1) aanrader 2) afrader


  1) Bezoek eens De Coppedé-wijk, bij de Piazza Buenos Aires, genoemd naar de architect Gino Coppedé en ontworpen vanaf 1913: een heel speciale plek:een snuifje Gaudi, een tikkeltje Hundertwasser...


  2) Het openbaar vervoer functioneert prima, maar vermijd overvolle bussen, vooral lijn 40 naar Termini in het spitsuur: wij hadden prijs!


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door rudi en frieda willems-plas - 14/01/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Roma pas


  Neem een ROMAPAS voor 3 dagen : prijs € 23 en je kan onbeperkt genieten van metro, tram en bus + 2 gratis inkomgelden en korting op andere toegangen.
  Wij genoten van deze pas in het Colloseum € 12 p.p. en in het nationaal museum € 9 p.p. Het metronet in Rome is zeer gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.
  Indien je kan ga dan het laatste weekend van de maand, de toegang tot het vaticaans museum en de sixtijnse kapel is dan gratis. We hadden een wachtrij van ongeveer 1 km maar hebben toch maar ongeveer 30 min moeten aanschuiven, het ging vlot vooruit. Een aanrader.

  Gepost door Biesemans Ingrid - 14/12/2009

  Reacties

  Ben jij Ingrid Biesemans die ik ken van Atheneum Grimbergen? Zonnige groetjes uit Calpe, Michel

  Gepost door Michel Organe op 20/03/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vaticaanstad


  Wie een bezoek plant naar Vaticaanstad, mag zeker niet het Vaticaan museum vergeten. Wij hebben dit bezocht buiten het seizoen op een maandag (16/11/09). Beter eerst een bezoek brengen aan het museum vooraleer je Sint-Pietersplein en -basiliek bezoekt, want er was rond 9u30 al een wachtrij van 40-tal minuten. Toegangsprijs is € 14,00 per persoon (volg borden Musei Vaticani, rechts van Sint-Pietersplein) en indien je alles bezoekt, heb je een 3-tal uur nodig om alles te zien. Voor ons ideaal omdat er op dit moment (12u30) geen wachtrijen waren voor de Sint-Pietersbasiliek.


  Foto's voor deze reistip van Rome

  Gepost door Kenny - 23/11/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Leuke bar


  Wie wilt genieten van een coctail op een leuke locatie, kan terecht bij Pepy's Bar. Deze is gelegen op de hoek van Piazza Barberini, waar je een mooi zicht hebt op één van Bernini's fonteinen Fontana del Tritone.

  Ruim assortiment aan coctails (€ 9,00) en bij happy hour heb je een coctail + buffet(zoveel je maar wilt) voor slecht € 12,00.

  Gepost door Kenny - 23/11/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Toegang tot Sint-Pietersbasiliek


  Thans worden rugzak en personen gescant voor toegang tot de Sint-Pietersbasiliek in Vatikaanstad. Messen (ook zakmessen) en andere scherpe voorwerpen zijn verboden.

  Gepost door Wim Bauwens - 22/11/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Openbaar vervoer


  Wie gebruik maakt van het openbaar vervoer (bus) doet er best aan afgelegen straten waar slechts enkele bussen stoppen te vermijden, de wachttijd kan er serieus oplopen! Beter ga je naar een plaats waar vele stops zijn. Of je informeert bij de chauffeur van om het even welke lijn waar je best naar toe rijdt om daar je gezochte bus te vinden.

  Met een Romapass kan je naar hartelust gebruik maken van bus en metro en heb je vrije toegang tot een aantal musea. Aanrader.

  Gepost door claus anita - 11/11/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!