NL FR

TOPPROMOTIES BUDAPEST

STEL ZELF JE REIS BUDAPEST SAMEN

Hotel
Kies een hotel uit ons aanbod.

Transport
  • vlucht
  • trein
  • eigen wagen
Eventuele extra's
  • Museumticket
  • Excursie
  • ...
Betalen
Kijk je bestelling na en betaal veilig.

Budapest

Op citytrip naar Budapest, hoofdstad van Hongarije. De Donau splitst de stad in twee delen: Buda en Pest. Ze zijn verbonden door de wereldberoemde Kettingbrug, niet te missen tijdens je citytrip in Boedapest. In Buda slenter je door de romantische burchtwijk met steegjes en historische gebouwen. Vanaf het Vissersbastion geniet je van een prachtig zicht over het stadsdeel Pest en de Donau: de ideale start van een geslaagde Budapest citytrip.

In Pest staat het Hongaars parlementsgebouw, het grootste in de wereld. Het immense Heldenplein met het Millenniummonument is ook een bezoek waard. Wie even wil verpozen tijdens zijn citytrip in Budapest kan naar de thermale baden van Géllert of Széchenyi. Budapest is de 'spa-hoofdstad van de wereld'. Je kan de rust ook opzoeken op het autovrije Margaretha-eiland, een soort stadspark in het midden van de Donau.

Winkelen tijdens je citytrip in Budapest doe je in de Váci Utca en in de Rákóczi Utca. In de Centrale Markthal (Nagycsarnok) vind je een kleine tweehonderd winkels, vooral groenten, fruit en lokale specialiteiten. Sla een bezoekje aan een koffiehuis zeker niet over. Bij Gerbeaud zijn de gebakjes overheerlijk! Proef ook de andere Hongaarse specialiteiten zoals bv. goulash.

Geschiedenis van Budapest

106 v.C. Aquincum, een Romeinse garnizoenstad,wordt hoofdstad van Neder-Pannonia.

9e E Hongaarse stammen van over de Karpaten vestigen zich langs de Donau. 896 wordt aangenomen als stichtingsdatum van Budapest.

10e E Prins Vajk laat zich dopen heet voortaan Istvan (Stefaan). Hij zal het hele land kerstenen.

11e E Eerste documenten waarin sprake is van de nederzetting Pest aan de andere kant.

13e E Na de verwoesting door de Mongolen, bouwt Koning Bela IV Buda weer op als zijn hoofdstad.

16e E De Turken veroveren grote delen van Hongarije.

17e E De Habsburgers veroveren Hongarije op de Turken. Buda is wel zijn status kwijt en Pest begint belangrijker te worden.

19e E In 1820 bouwt graaf Széchenyi de eerste brug. In 1873 worden de twee steden samengevoegd.

20ste E
Na de eerste wereldoorlog, wordt de republiek uitgeroepen. In 1948 nemen de communisten de macht in handen. De opstand van 1956 wordt hardhandig onderdrukt. Hongarije houdt er wel een zacht communisme aan over. Samen met de andere satellietlanden bevrijdt Hongarije zich in 1989 van het communistische juk.

Restaurants

Cyrano

(Kristof tér 7-8, telefoon 226 30 96): trendy loungerestaurant met een internationale keuken. De prijzen zijn aanvaardbaar, de service is correct en snel.

Spoon

(telefoon 411 09 33): een unieke diner ervaring op een hippe loungeboot met zicht op de Kettingbrug en Burchtwijk - een heel aangename en romantische plek. U kan er ook gewoon iets aan de bar gaan drinken. De boot ligt net naast de Kettingbrug.

Dió

(Sas Ut 4, telefoon 328 03 60): traditionele Hongaarse keuken in een moderne omgeving.

Baraka

(Andrássy Ut 111, telefoon 483 13 55): restaurant en lounge. Mooie mensen, mooi kader, internationale keuken.

Mosselen

(Pannónia Ut 14): voor wie de Belgische keuken en bieren niet kan missen.

terug naar boven

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?

Tevreden klant

Hotel:
EST Grand Hotel Savoy
Locatie:
Hongarije, Budapest

“ Zeer mooi hotel, met een leuk terras op het dak waar je mooi uitzicht had op de stad. Uitgebreid ontbijt en vriendelijk personeel.
Alleen de ligging is wat ongelukkig als je graag te voet de stad verkent. Toch +- 20 à 30 min wandelen voor je aan beginpunt komt.
Ook uit eten in de buurt niet direct aangewezen. Er stond op beschrijving dat er een bistro was, maar die was nog niet functioneel.
Gelukkig vertelde de dienst van toerisme ons de eerste dag dat we als Europese 65+ gratis het openbaar vervoer konden nemen.
Er lag een metrostation net aan het hotel, en daar hebben we gretig gebruik van gemaakt. Dus als dit geen probleem is, wel een aanrader! ”

Gepost door Daniëlle Vachaudez
op 11/06/2024

Meer reacties over hotels in Budapest?

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!