NL FR

STEL ZELF JE REIS AMSTERDAM SAMEN

Hotel
Kies een hotel uit ons aanbod.

Transport
  • vlucht
  • trein
  • eigen wagen
Eventuele extra's
  • Museumticket
  • Excursie
  • ...
Betalen
Kijk je bestelling na en betaal veilig.

Amsterdam

 Zin in een citytrip in Amsterdam? Lekker kuieren langs de wereldberoemde grachten, gezellig een van de vele markten bezoeken, je laten onderdompelen in het bruisende nachtleven, 's anderendaags weer op je positieven komen met een lekker ontbijt. Tijdens een citytrip in Amsterdam onderga je de stad?

Te voet, te fiets of vanop het water

Je kunt duizend redenen bedenken voor geslaagde citytrips in Amsterdam. Er zijn ook tientallen manieren om je tripje te plannen. Vooral qua transport zijn de mogelijkheden legio! Per fiets natuurlijk. Te voet, als je de grachtenpanden eens goed van nabij wil inspecteren. Een boot huren is dé perfecte manier om Amsterdam te ontdekken: van op het water. Je kunt met twee een boot huren, desnoods alleen of met een vriendengroep. Kan je niet zelf varen? Geen nood. Je kunt gewoon een kapitein erbij huren of gewoon een plekje op een rondvaartboot reserveren.


Cultuur en geschiedenis in Amsterdam

Wist je dat er jaarlijks zo'n 4,5 miljoen mensen Amsterdam bezoeken? Nog eens 16 miljoen mensen komen er voor een gezellig dagje uit. Bij een citytrip in Amsterdam staat cultuur op de eerste plaats. Mensen komen naar een museum, zoals het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum of het Anne Frank Huis. Voor muziek- en theaterliefhebbers is de keuze erg moeilijk, want heel divers: muziekgebouw aan 't IJ. Carré. Concertgebouw. Heineken Music Hall. Of één van de 'kleinere' zalen zoals Melkweg, Paradiso of Bitterzoet.?

Een stad waar alles kan

We kunnen er niet omheen. Een groot deel van de bezoekers boekt zijn citytrip in Amsterdam niet voor de musea of de grachtengordel. Geen toerist weet dat de Oude Kerk het oudste bestaande gebouw van de stad is. Ze komen speciaal voor de rosse buurt van Amsterdam, de Wallen, al kennen -vooral Amerikanen- het als 'Red Light District'. Het is een stukje traditie waar we allicht nooit meer vanaf raken, al zijn er op dat vlak ook veel zaken veranderd.

Kortom: citytrips in Amsterdam zijn dé ideale manier om onze hoofdstad te (her)ontdekken!Een fraai historisch decor en een veelkleurige mix van culturen - een stad waar alles kan. Klein van oppervlakte, maar groot van hart.Naar de film in stijl: het Tuschinski Theater

Vlakbij het Rembrandtplein in Amsterdam staat het schitterende Tuschinski Theater uit 1921. Ingeklemd tussen de oude huizen in de Reguliersbreestraat is het gebouw van buiten, maar vooral van binnen, van een indrukwekkende schoonheid. De stijl is een bijzondere mix, met vooral art-deco-elementen. Een joodse kleermaker uit Polen zette in 1904 voet op Nederlandse bodem: Abraham Tuschinski (1886-1942). Zijn passie was film. Hij vond de toenmalige theaters waarin films werden vertoond maar armoedig. Tuschinski wilde een mooi theater bouwen om filmliefhebbers beter te bedienen. Nadat hij al vier bioscopen in zijn woonplaats Rotterdam had verwezenlijkt, opende hij op 28 oktober 1921 het Amsterdamse Theater Tuschinski. Van januari 2001 tot 8 april 2002 onderging het Tuschinski Theater een enorme ingreep. De huidige eigenaar Pathé had besloten om de bioscoop, een rijksmonument, in zijn oude glorie te herstellen. Het was een van de grootste restauratieopdrachten in Nederland. Tijdens de werkzaamheden zijn diverse wandschilderingen in art-decostijl uit 1921 en 1931 ontdekt. Bewonder de bijzondere entree, de pauwen, de beschilderde lichtkoepel, kraanvogels en vrouwen. Geniet van de sfeer en de glorie van weleer. Elke dag zijn er vanaf 12.30 uur doorlopend films te zien. U kunt naar de film in de mooiste bioscoop van Amsterdam wanneer het u uit komt. Reguliersbreestraat 26-34, Amsterdam

Website Tuschinski Theater

Fotografie in Foam

Foam (Fotografiemuseum Amsterdam) is dé plek in Amsterdam voor fotografie in al haar vormen: van documentair tot mode, van eigentijds tot historisch. Een museum met een internationale allure. Naast grote tentoonstellingen waarin het werk van (wereld)beroemde fotografen gepresenteerd wordt, toont Foam ook jong talent en amateurs in kleinere, snel wisselende exposities. Dagelijks open van 10 tot 17 uur, op donderdag en vrijdag tot 21 uur. Keizersgracht 609, Amsterdam

Website Foam (Fotografiemuseum Amsterdam)

Science Center Nemo

Een regenachtige winterdag doorbrengen met kinderen in een vreemde stad is soms een ware beproeving. Maar op ongeveer vijftien minuten lopen van het Amsterdamse Centraal Station staat een immens groenkoperen gebouw. Het fascinerende bouwwerk - vaak vergeleken met een schip - staat bovenop de IJ-tunnel. Het is het grootste science center van Nederland. NEMO betekent ‘niemand’, maar is allesbehalve een niemandsland. In het science center maken bezoekers van alle leeftijden en origine een speelse ontdekkingsreis door de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en technologie. Het grote groene NEMO-gebouw heeft het hoogstgelegen plein van Nederland. Het gebouw is ontworpen door de gerenomeerde Italiaanse architect Renzo Piano. Daar waar buiten nergens de verwachting wordt gewekt met welke wonderlijke technologische en wetenschappelijke wereld men in het gebouw kennis kan maken, vergeet de bezoeker binnen dat hij zich in ‘een schip’ bevindt. En realiseert de bezoeker zich al helemaal niet dat er onder zijn voeten dagelijks tienduizenden voertuigen de hoofdstad naderen of Amsterdam juist verlaten. Fascinerend ! Dagelijks open van 10 tot 17 uur. Oosterdok 2, Amsterdam

Website Science Center Nemo

Geschiedenis van Amsterdam

13de E Talrijke overstromingen dwingen de bewoners van het gebied bij de monding van de Amstel een dijk te bouwen. Er ontstaat meteen havenactiviteit. In 1275 krijgt Amsterdam stadsrechten. Handel en nijverheid gaan bloeien.

16de E Na de scheiding van de Nederlanden ontvluchten velen het beklemmende Vlaanderen richting Amsterdam, waardoor de stad een benijdenswaardige vernieuwingskuur ondergaat.

17de E De nieuwe natie bloeit. Door de handel over zee wordt Amsterdam een wereldhaven en krijgt haar huidig uitzicht met de grachten. Het is de gouden eeuw van Rembrandt, Hooft, Bredero..

1795 Verzwakt door de zee-oorlogen met Engeland wordt Nederland bezet door Frankrijk. De handelsactiviteit verstilt.

1813 Wanneer Napoleons macht taant, wordt Willem van Oranje tot koning uitgeroepen. Voor Amsterdam begint een nieuwe bloeiperiode.

20e E De stad lijdt zwaar tijdens wereldoorlog II: de jodenvervolging, de hongerwinter van 44-45.

Restaurants & bars

De Waag

(Nieuwmarkt 4, tel. 422 77 72): dit restaurant dat uitstekend gelegen is in het stadscentrum serveert een internationale keuken, met toch wel wat Vlaamse invloeden. Het kader is prachtig en historisch, want u eet hier in een vroegere stadspoort.

De Vijff Vlieghen

(Spuistraat 294-302, tel. 530 40 60): heel populair zowel bij Amsterdammers als bij toeristen, dus altijd druk, maar het blijft een aanrader voor wie wil genieten van de traditionele Hollandse keuken.

Kantjil & De Tijger

(Spuistraat 291-293, tel. 620 09 94): er zijn vele uitstekende Indonesische restaurants in Amsterdam, maar dit is zeker één van de betere. Leuke, gezellige sfeer en een snelle service.

Pulitzer

(Prinsengracht 315-331): het hotel is één van de absolute aanraders uit deze brochure (zie p. 133). Het weerspiegelt volledig het rijke verleden van de stad Amsterdam en het bestaat uit meer dan 20 monumentale grachtenpanden.
Pulitzers restaurant is een prachtige, sfeervolle en artistieke ruimte, ontworpen door de beroemde Franse architect Pierre Yves Rochon, die onder meer betrokken is geweest bij de restauratie van het legendarische Hotel Prince de Galles in Parijs. Internationale keuken.

Café ‘t Smalle

(Egelantiersgracht 12, tel. 623 96 17): sinds 1786 is dit een echte bruine kroeg in de volkswijk De Jordaan waar men altijd terecht kan voor een goede borrel. Geen restaurant, maar een écht authentieke locatie met een wonder mooi terras aan de waterkant.

terug naar boven

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!