NL FR

Groepsreis 10-daagse wandelvakantie Santiago de Compostela

Groepsreis 10-daagse wandelvakantie Santiago de Compostela

10 dagen
vanaf € 2269 p.p.

Deze wandelvakantie brengt je naar de mooie kustlijn van Galicië. Je wandelt langs de Camino Portugués van Vigo naar Santiago de Compostela. Omdat we vanaf Pontevedra de ‘Spirituele route’ volgen stap je drie dagen langs de ruwe kusten van Galicië. Het is veruit de mooiste wandelroute naar Compostela.

Logeren doe je in 3* en 4* hotels in het centrum van de steden Pontevedra en Cambados. De laatste nachten verblijf je aan de rand van Santiago de Compostela (gratis transfer naar centrum). Zo kan je partner ook meereizen zonder zich te vervelen. Bovendien zorgt Geert ervoor dat je partner niets mist van de bezienswaardigheden onderweg en dat hij/zij je kan opwachten op het einde van elke wandeldag.

Er zijn 7 wandeldagen met een gemiddelde van 20 km per dag. Je wandelt op eigen tempo. De route is goed bewegwijzerd en je kan het traject ook volgen op een app en op papier. Er zijn verschillende transfertijden naar de vertrekplaats en naar het hotel. Lees het volledige programma onderaan deze pagina.

Vanaf de luchthaven in Porto is er Nederlandstalige begeleiding (Geert). Ter plaatse maakt Geert je wegwijs in de steden waar je verblijft, zorgt voor het bagagetransport tussen de hotels, coördineert de transfers naar vertrekplaats en terug naar hotel, geeft je informatie over de wandeltrajecten, geeft bijstand tijdens de wandelingen en is 24/7 bereikbaar.

Voor een optimale voorbereiding krijg je een uitgebreid handboek met alle details van de reis, hoe deze best voor te bereiden en wat er zoals te zien is onderweg. Bovendien krijg je ook nog een wandelboek met wandelingen die ideaal zijn als voorbereiding. Een paar maanden voor afreis zijn er nog digitale infomomenten.

Inbegrepen

 • 4 nachten in Rias Bajas *** (centrum Pontevedra), uitgez. afreis 30/05/24: Galicia Palace ****
 • 3 nachten in Parador de Cambados **** (centrum Cambados)
 • 2 nachten in Gran Hotel Los Abetos **** (rand van Santiago de Compostela)
 • 9x ontbijtbuffet
 • 2x diner in Parador de Cambados
 • 2x diner (buffet) in Gran Hotel Los Abetos
 • informatie op papier en via een app over de wandeltrajecten
 • ondersteuning door de begeleiding tijdens de wandeling en om je Compostela te bekomen
 • alle transfers per privé bus: van de luchthaven naar het hotel in Pontevedra, van het hotel naar de start van de wandeling, van einde wandeltraject terug naar het hotel en van Santiago de Compostela naar de luchthaven
 • bagagetransport tussen de verschillende hotels
 • vlucht Brussel-Porto h/t met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding (Geert) vanaf de luchthaven in Porto
 • voorbereiding met een uitgebreid handboek (130 blz.) en een wandelboek (beiden op papier en digitaal)
 • digitale infomomenten voor de afreis om de voorbereiding te ondersteunen

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer

LAATSTE KAMERS: vertrek op dinsdag 02/07/24 en terugreis op donderdag 11/07/24: € 2375
Single kamer: € 3115

VOLZET vertrek op woensdag 16/10/24 en terugreis op vrijdag 25/10/24: € 2269
Single kamer: € 2959

Groepsreis met Nederlandstalige begeleider.
Het aantal plaatsen is beperkt tot ca. 28 personen. Op = op!

Vluchturen:
Brussel-Porto 10.30-12.05
Porto-Brussel 12.55-16.15
inclusief 23kg ruimbagage per persoon

Facultatief:
- annulatieverzekering (6% op de totale prijs)
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden)
- bijstandsverzekering (2% op de totale prijs)
- annulatie- & bijstandsverzekering (7% op de totale prijs)

Programma

Dag 1: Heenreis
Heenvlucht in de voormiddag. Transfer (2u15) naar Pontevedra. Verblijf in Hotel Rias Bajas *** gelegen in het oude centrum op 50 meter van de bedevaartkerk. Je verblijft 4 nachten in dit hotel. Ruime kamers van ca. 22 m². Het hotel heeft ook een restaurant met lokale gerechten. Na installatie krijg je een rondleiding van Geert in de stad.

Dag 2: Wandeling van Vigo naar Arcade
De eerste wandeldag start in Vigo, transfer (2) vanaf het hotel. Er wacht je een wandeling van 23 km (340 m. klimmen, 420 m. dalen). De wandeling eindigt in Arcade. Transfer naar het hotel in Pontevedra.

Dag 3: Wandeling van Arcade naar Pontevedra
Na het ontbijtbuffet is er een transfer voorzien naar Arcade om de wandeling te starten. Vandaag is het een rustige wandeling van 13 km (180 m. klimmen, 160 m. dalen). De wandeling eindigt bij ons hotel in Pontevedra.

Dag 4: Wandeling van Pontevedra naar Caroi
Deze wandeling start vanaf het hotel in Pontevedra, je hebt dus vrije keuze wanneer je opnieuw de wandelschoenen aantrekt. Het is de zwaarste wandeldag van deze wandelvakantie. De hoogtemeters liggen vooral in het laatste derde. Wandelafstand bedraagt 21 km (620 m. klimmen, 360 m. dalen). Kort na het verlaten van Pontevedra start je met de variante, de ‘spirituele route’ die je langs de mooiste kusten van Galicië brengt. De wandeling eindigt in Caroi waar er meerdere momenten zijn voor de transfer naar het hotel in Pontevedra. Je kan dus rustig op eigen tempo deze tocht maken en Geert is steeds bereikbaar voor als je niet meer verder kan.

Dag 5: Wandeling van Caroi naar Vilanova de Arousa
Transfer om 7u. en 9u. naar Caroi waar je gisteren bent gestopt. Er staan 24 km op het programma maar er zijn weinig hellingen (160 m. klimmen, 420 m. dalen). Einde van de wandeling is voorzien in Vilanova de Arousa. De transferbus brengt je dan naar ons volgende hotel in Cambados, een gezellig kuststadje met veel restaurants. Je logeert er 3 nachten in het Hotel Parador de Cambados ****, in een mooie kamer van ca. 25 m². Het hotel ligt pal in het centrum en aan de kustlijn, het strandje ligt op 300 meter. Deze avond is het diner inbegrepen. Het is een prachtig hotel met groot buitenzwembad (zout water) en ligweide. In de late namiddag maakt Geert je wegwijs in Cambados.

Dag 6: Wandeling van Vilanova de Arousa naar Catoira
Transfer om 7u. en 9u. naar Vilanova de Arousa voor een wandeling van 21 km (170 m. klimmen, 160 m. dalen). Het is een wandeling die vrij vlot en snel verloopt. Daarna transfer naar het hotel in Cambados. Wellicht is er nog tijd over om het stadje te verkennen, de spieren te ontspannen in het zwembad of te genieten van de rust op de mooie binnenplaats van het hotel. Deze avond is het diner inbegrepen.

Dag 7: Wandeling van Catoira naar Padrón
Transfer om 7u. en 9u. naar Catoira. Vandaag verlaat je de ‘spirituele route’ en kom je op de hoofdroute van de Camino Portugués terecht. Het zal dus nu terug drukker worden op de wandelwegen. Je wandelt vandaag 22 km (140 m. klimmen, 110 m. dalen). Eindigen doe je een eindje voorbij het centrum van Padrón bij een unieke kerk. Transfer naar het hotel in Cambados.

Dag 8: Wandeling van Padrón naar Santiago de Compostela
Na het ontbijtbuffet vertrek met de transferbus naar de startplaats van de wandeling in Padrón. Vandaag volgt een hoogtepunt, de aankomst op het plein voor de kathedraal in Santiago de Compostela. Eerst is er een tocht van 19 km (380 m. klimmen, 170 m. dalen). De hoogtemeters zal je niet meer voelen. Alle wandelaars zuigen je als het ware mee naar dat einddoel. De niet-wandelaars zullen je opwachten op het plein of wandelen de laatste kilometer(s) mee.

Bij aankomst neemt Geert jullie mee naar het Pelgrimsbureau voor het ophalen van de compostela. Daarna volgt een korte rondleiding in de stad en bezoek aan de kathedraal. Je krijgt allerlei tips mee wat je zoal kan bezoeken de volgende dag.

Ondertussen staat je bagage in het hotel in Santiago de Compostela. Je verblijft twee nachten in het Gran Hotel Los Abetos ****, in een mooie kamer van ca. 25 m², gelegen op een heuvel aan de rand van de stad. Er is een gratis transferbusje van het hotel naar het centrum en omgekeerd. Je verblijft er beide nachten in half pension. Er is een groot zwembad in de tuin.

Dag 9: Santiago de Compostela
Je bent de ganse dag vrij in de stad. De hotelbus zorgt voor het vervoer heen en terug. Je kan de H.Mis voor de pelgrims bijwonen om 12 uur, het Pelgrimsmuseum bezoeken en zeker het museum van de kathedraal. Ook de oude stad verkennen is leuk in combinatie met een terrasje of misschien kies je voor een verkenning van de ‘tapasstraat’?

Dag 10: Terugreis
Na het ontbijtbuffet vertrekken we naar de luchthaven van Porto met onze transferbus (2u30). De vlucht is voorzien net na de middag, aankomst in Brussel rond 16u15.

Formule

Individueel reizen in groep
Dit is een groepsreis met ca. 28 deelnemers waar je geniet van totale individuele vrijheid. De wandeling maak je op eigen tempo, individueel of met anderen. De wandelroutes zijn goed bewegwijzerd en je hebt ondersteuning van een app en van een papieren reisgids met tekst en kaarten. ‘s Morgens zijn er twee transfers voorzien naar de vertrekplaats. Op het einde van het wandeltraject zijn er opnieuw meerdere momenten voorzien om je naar het hotel te brengen. Zo moet je niet tegen de klok wandelen en kan je het rustig aan doen.

Niet-wandelaars
We logeren telkens in het centrum van een stad zodat de medereizigers die de wandelingen niet meelopen zich niet zullen vervelen. De hotels in Cambados en Santiago beschikken bovendien beiden over een zwembad. Jullie missen ook niets van de bezienswaardigheden langs de camino. Geert zorgt er ook voor dat jullie aanwezig kunnen zijn wanneer de wandelaar aankomt op het einde van zijn of haar wandeldag. En uiteraard wachten jullie de wandelaars op aan de poort bij aankomst in Santiago de Compostela.
Er is ook de mogelijkheid om dagelijks korte stukken te stappen, Geert brengt je naar de mooiste trajecten en haalt je terug op.

Behalen van een compostela
Wandelaars moeten minimaal 100 km gestapt hebben naar Santiago de Compostela om een compostela te bekomen. Dit is een officieel certificaat af te halen in het Pelgrimsbureau in Santiago de Compostela. Hiervoor moet je als wandelaar twee stempels per dag laten plaatsen in je stempelboekje. Geert zorgt ervoor dat je een stempelboekje hebt bij vertrek in Vigo en zal ook zeggen waar je de stempels bij elk traject langs de Camino Portugués kan krijgen.

De wandeltrajecten
De wandelroute van Vigo naar Santiago de Compostela loopt over een afstand van in totaal 145 km. Ze is ingedeeld in 7 wandeldagen met afstanden tussen 13 en 24 km. De wandeldag start telkens waar je de dag voordien bent geëindigd. Er is dus telkens een transfer met onze bus tussen het hotel en de start- en eindplaats van het wandeltraject. Die transfers variëren tussen de 15 en 40 minuten. Elke wandeling eindigt op een plaats waar er horeca aanwezig is voor een hapje en een drankje.

Boekingscode:

GALP0113

Parador de Cambados ****

Spanje > Galicië > Rías Baixas - Cambados

Ondergebracht in het voormalige elegante landhuis van Pazo de Bazán. Hier wachten u comfortabele en lichtrijke kamers, een mooie binnenplaats met galerij en een tuin met binnenzwembad die verkoeling brengt op warme dagen. Een ideale mix om de Ría de Arousa en de Rías Baixas te ontdekken.

parking (betalend)
161
restaurant
162
room service
178
openluchtzwembad
167
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
kluisje
174
minibar
176

Informatie over hotel Parador de Cambados

Geldig:

Rías Baixas - Cambados

Mooi vissersdorpje in de regio Salnés dat tot de Rías Baixas behoort. Het centrum van Cambados biedt zowel geschiedenis als cultureel erfgoed, en de statige landhuizen behoren tot de mooiste van Galicië. Slenter langs de mooie zandstranden van d'A Mouta tot aan de toren van San Sadurniño, een restant uit vroegere tijden die de stad moest verdedigen tegen aanvallen.

Ligging

vlak bij Cambados liggen de dorpjes Vilagarcía de Arousa (op 11 km), O Grove-Isla de A Toxa (op 22 km) en Pontevedra (op 25 km). In deze hoofdstad van de gelijknamige provincie kunt u een unieke collectie gouden ornamenten bezoeken, sommige stukken zijn meer dan 4.000 jaar oud, en andere architecturale pareltjes.

Transport

per auto: 1.858 km (Brussel). Luchthaven: Vigo op 55 km.

Faciliteiten

ondergebracht in het voormalige Pazo de Bazán, een elegant landhuis waar ook de binnenplaats en de galerij werden bewaard. Rond de parador ligt een mooie tuin met buitenzwembad waar het heerlijk vertoeven is op warme dagen. Het restaurant serveert een kaart op basis van lokale producten zoals vis, zeevruchten en pepers vergezeld van de beste wijnen. Op de patio is het heerlijk relaxen met een drankje.

Kamers

het interieur is in overeenstemming met het gebouw. Het is een warme klassieke stijl waar u zich snel thuis zult voelen. Er is een kussenmenu voor een optimale nachtrust. Standaardkamers, superior kamers en junior suites naar keuze.

Beoordeling voor hotel Parador de Cambados

Dit hotel werd beoordeeld door 10 gasten

Ligging
Algemene delen:
Ontbijt:
Netheid:
Grootte kamer:
Meubilair:
Bed:
Geluidsisolatie:
Badkamer:
Service/onthaal:
9.6/10
9/10
8.8/10
9/10
9.6/10
9.1/10
9.1/10
8.7/10
9.1/10
8.9/10
Gemiddelde score van 9.1/10

Voeg een berichtje toe

Reacties van klanten voor hotel - Parador de Cambados

 • Alhoewel het Hotel hier en daar een likje verf kan gebruiken, heeft het de authentieke oude Spaanse charme , maar met modern en goed comfort. De organisatie van de eetzaal kan beter, maar daar stoor je je enkel de eerste keer aan.

  Gepost door torreele m op 16/05/2024 Reageer

  Reageer op dit bericht
  * verplicht veld

  Verstuur je reactie

 • Moeilijk om deze reis te beoordelen door 1 hotel te beoordelen. We gingen nr santiago. In 4 hotels gelogeerd. Hotels waren dik oké. Laatste hotel waren maaltijden iets meer bescheiden maar voor ons oké. Geert is een prima reisleider. Bezorgt een gevoel v veiligheid en boezemt vertrouwen in. Zeker graag met hem nog ergens op reis.

  Gepost door Van Peteghem-Sey op 13/07/2023 Reageer

  Reageer op dit bericht
  * verplicht veld

  Verstuur je reactie

 • Heel fijn hotel met mooie ligging om zo stadje in te lopen. Mogelijkheid om te zwemmen is prima

  Gepost door Marjolein op 1/07/2023 Reageer

  Reageer op dit bericht
  * verplicht veld

  Verstuur je reactie

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!