NL FR

8-daagse rondreis Oost-Sicilië in Countryhotels en agriturismi

8-daagse rondreis Oost-Sicilië in Countryhotels en agriturismi

8 dagen
vanaf € 619 p.p.

 Schitterende barokstadjes, verbluffend Grieks-Romeins erfgoed (Siracusa, Taormina, Caltagirone) en de imposante Etna zijn de hoogtepunten van deze rondreis

Inbegrepen

  • 2 nachten in Villa Fanusa **** (Siracusa )
  • 3 nachten in Vecchia Masseria AGRITURISMO (Caltagirone)
  • 2 nachten in Il Borgo Resort **** (Castiglione di Sicilia)
  • 7x nachten in logies en ontbijt:
  • dag 2: 1 diner in een restaurant in Siracusa
  • dag 4: typisch Siciliaans streekdiner in Caltagirone
  • dag 7: wijndegustatie bij een topwijnproducent in de omgeving van de Etna

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer.

01/04/24-26/04/24, 21/09/24-18/10/24: € 619
27/04/24-20/09/24: € 699

Single kamer: € 869, € 895
Extra bed (3de persoon): € 519, € 599

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6,00% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Onze bepalingen mbt Covid19 zijn terug te vinden op deze pagina : http://www.t-hl.com/corona/covidinfo_nl.html

Programma

7 nachten vanuit Catania

Dag 1: Catania luchthaven - Syracuse (± 70 km)
Aankomst op de luchthaven van Catania en rit naar het prachtige Syracuse, de grootste en machtigste stad uit de Griekse tijd. Overnachting in de omgeving van Syracuse.

Dag 2: Syracuse
U bezoekt Syracuse (niet te missen: het Romeinse amfitheater, de archeologische zone met het indrukwekkende Oor van Dionysos, en meer!) en het unieke schiereiland Ortigia: een plaatje. Diner in een restaurant in het historische centrum van Syracuse. Overnachting in de omgeving van Syracuse.

Dag 3: Van Syracuse naar Caltagirone (± 130 km)
Vandaag vervolgt u de reis richting Caltagirone. Een bezoek onderweg aan de prachtige barokke stadjes Noto, Modica en Ragusa, hoogtepunten van de Siciliaanse barok én Unesco Werelderfgoed, is een must. Overnachting in de omgeving van Caltagirone.

Dag 4: Caltagirone en omgeving (± 20 km)
Bezoek aan Piazza Armerina met de bekende Romeinse Villa del Casale (prachtige vloermozaïeken), en aan het stadje Caltagirone, bekend om zijn monumentale keramiektrap. Typisch Siciliaans streekdiner en overnachting in de omgeving van Caltagirone.

Dag 5: Caltagirone / Agrigento (± 107 km)
Mogelijkheid om de indrukwekkende Tempelvallei in Agrigento te bezoeken. Of verkiest u een dagje relaxen aan het zwembad? Alle keuzes zijn goed! Overnachting in de omgeving van Caltagirone.

Dag 6: Van Caltagirone richting Taormina (± 136 km)
U vervolgt de reis richting Taormina, een van de parels van Sicilië. Het eeuwenoude theater en de pittoreske winkelstraatjes zullen u zeker weten te bekoren. Tevens mogelijkheid om op de weg ook Catania te bezoeken. De 'tweede' hoofdstad van het eiland is bekend ondermeer om zijn levendige vismarkt, in zwarte lavasteen opgetrokken 'palazzi' en nachtelijke 'movida'. Overnachting in de omgeving van Taormina (Castiglione di Sicilia).

Dag 7: Taormina / Etna (± 20 km)
Vandaag staat een bezoek aan de de grootste, nog actieve vulkaan van Europa op het programma: 'Dame Etna'. U wordt er verwacht voor een topwijndegustatie bij een gevierde wijnproducent. In de namiddag naar keuze: verdere verkenning van de Etna of uitstap naar de Alcantara-kloof. Overnachting in de omgeving van Taormina.

Dag 8: Van Taormina naar Catania luchthaven
Einde van de rondreis. Vertrek naar de luchthaven of verlenging in een van onze hotels.


Formule

Individuele rondreis zonder begeleider met eigen wagen of huurwagen.
Vrije vertrekdatum elke dag van de week.
Onderstaand programma werd samengesteld om u de mooiste plekjes van de betreffende regio te laten zien. Uiteraard kan u zelf de bezienswaardigheden selecteren die u wenst te bezoeken en eventueel een rustdag inlassen om te genieten van zon, zee/zwembad of zalig dolce farniente.

Niet inbegrepen

  • de vluchten en de transfers
  • de huurwagen
  • de verblijfstaksen
  • het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken die niet zijn inbegrepen in het programma

Boekingscode:

SICP0086

Villa Fanusa ****

Italië > Sicilië > Sicilië - Siracusa

Rustig gelegen villa met slechts 14 kamers op 7 km van Siracusa. De mediterrane begroeiing zorgt voor een ruraal karakter. Aan het buitenzwembad met ligzetels is het heerlijk relaxen op zomerse dagen.

gratis parking
160
restaurant
162
openluchtzwembad
167
airconditioning
169
gratis wifi
179
douche
172
haardroger
218
kluisje
174
minibar
176

Informatie over hotel Villa Fanusa

Geldig:

Sicilië - Siracusa

De restanten van de bloeiende Griekse cultuur op Sicilië, die teruggaat tot het jaar 733 voor Christus, zijn hier nog altijd tastbaar aanwezig. Het historische centrum met het Griekse theater, het Romeins amfitheater en het beruchte oor van Dionysius, staat op de lijst van Unesco-Werelderfgoed. Maak ook een wandeling op het eiland Ortigia, dat met het vasteland verbonden is door een brug.

Ligging

rustig gelegen op 7 km van Siracusa in een rurale omgeving omzoomd door palmbomen en mediterrane begroeiing. De witte stranden van Fontane Bianche liggen op 10 km, de indrukwekkende kloven en watervallen van het natuurreservaat van Cavagrande del Cassibile liggen op 30 km. Noto, de hoofdstad van de Siciliaanse barok, bevindt zich op 35 km.

Transport

luchthaven: Catania op 71 km, Palermo op 300 km.

Faciliteiten

het mooie buitenzwembad met ligzetels en poolbar (open 1 juni - 15 september) is de place to be voor een dagje relaxen onder de zon. U kan hier ook een eenvoudige lunch bestellen. De pizzeria is enkel open voor het diner en bereidt pizza's op basis van kwaliteitsvolle producten (open juni-september).

Kamers

met slechts 14 compacte kamers (16 m²) wordt de kleinschaligheid van deze villa gegarandeerd. De meest kamers hebben zicht op de tuin. De inrichting is eenvoudig maar voorzien van alle comfort. Badkamer met douche en verzorgingsproducten. Bureau.

Villa Fanusa ****

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!