NL FR

6-daagse fietsrondreis langs de Golf van Morbihan en eilandjes

6-daagse fietsrondreis langs de Golf van Morbihan en eilandjes

6 dagen
vanaf € 1089 p.p.

Deze fietsrondreis brengt je naar de veelzijdige natuur en de adembenemende schoonheid van de Golf van Morbihan in het zuiden van Bretagne. De verschillende etappes leiden je van dorp naar dorp, als een aaneenschakeling van postkaarten, in een boog om de golf met daartussen de vele eilanden (zoals île aux Moines en île d'Arz). Schaduwrijke baaien en wilde stranden worden je reisgezel, dit is Bretagne op zijn best. Je vertrekt vanuit Vannes, waar de middeleeuwse sfeer nog alom tegenwoordig is. Verder langs je tocht wisselen de oceaan en de rivieren elkaar voortdurend af met in het vizier de vele ongerepte eilanden die in de golf liggen, ze vormen een puzzel van groen in de azuurblauwe zee. Op het schiereiland Rhuys neem je de overzetboot in Port Navalo, die je naar Locmariaquer brengt, en verder naar Carnac waar je de raadselachtige uitlijning van de megalieten kunt bewonderen. Verder ook nog de charmante vissersdorpjes van Saint Goustan en Larmor Baden. Naargelang het tijdstip van de dag en de getijden biedt de Golf van Morbihan je een permanent lichtspel tussen land en zee waar je nooit genoeg van zult krijgen. Je hoeft enkel nog te genieten, en jouw bagage wordt voor jou naar het volgende hotel gebracht. Makkelijk toch!

 

Inbegrepen

  • 1 nacht in Hôtel La Marébaudière **** (Vannes)
  • 1 nacht in Hôtel Lesage *** (Sarzeau)
  • 1 nacht in Hôtel Le Crouesty *** (Arzon)
  • 1 nacht in Best Western Hôtel du Loch *** (Auray)
  • 1 nacht in Hôtel La Marébaudière **** (Vannes)
  • 5x ontbijt
  • 1x 3 gangendiner in Hôtel Lesage (dag 2) (exclusief dranken)
  • bagagetransport van dag 2 t/m dag 5 (max. 20 kg)
  • fietsroutes per kamer (in kleur met vermelding van interessante haltes, Franse versie + navigatieapp)
  • dag 2: boottransfer heen/terug Vannes naar île d'Arz (zonder fiets)
  • dag 2: boottransfer van Séné naar St.Armel (met fiets)
  • dag 4: boottransfer van Port Navalo naar Locmariaquer (met fiets)
  • dag 5: boottransfer van Port Blanc naar îles au Moines heen/terug (met fiets)
  • verblijfstaksen
  • gratis parking 1ste en 5de nacht (voor auto)

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer.

01/05/24-30/06/24, 01/09/24-26/09/24: € 1089
01/07/24-31/08/24: € 1155

U fietst van dag 2 t/m dag 5 (4 dagen fietsen)

Huur elektrische fiets: € 179/4 dagen (helm niet inbegrepen)

Opgelet: max. 1 bagage per persoon MAX. 20 kg!

Single kamer: € 1579, € 1679 (prijzen enkel geldig indien ook een dubbel in de reservering)


Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

elektrische fiets: € 179/4 dagen (exclusief helm).

Programma

Dag 1: aankomst in Vannes. Je kan gebruik maken van de gratis parking van dit hotel (tot de volgende ochtend). Neem zeker de tijd om deze stad te ontdekken die bekend staat omwille van de stadswallen en de charmante jachthaven. Maak een wandeling door de intra-muros (binnen de vesting) en bewonder de mooie vakwerkhuizen. Overnachting in Hôtel La Marébaudière.

Dag 2: Vannes - île d'Arz - Sarzeau (20 km of 33 km)
ontbijt. Je laat de auto achter in Vannes voor de volgende 4 dagen (vb. Q-Park Port Vannes op 1,1 km (betalend)), daarna kan de fietstocht starten. Onderweg naar Sarzeau brengt u een bezoekje aan het île d'Arz (boottransfer inbegrepen heen/terug, zonder fiets). Nadien gaat het verder richting Sarzeau gelegen op het schiereiland Rhuys dat u bereikt via een boottransfer van slechts enkele minuten van Séné naar Saint-Armel (boottransfer met fiets inbegrepen). Overnachting en 3 gangendiner in Hôtel Lesage in Sarzeau.

Dag 3: Sarzeau - Arzon (23 of 35 km)
ontbijt. Vandaag gaat het naar het meest zuidelijke punt van het schiereiland, Saint-Jacques. Vervolgens naar Saint-Gildas-de-Rhuys met de abdijkerk uit de 11de eeuw. Kiest u voor de langste versie dan gaat het eerst naar Suscinio met indrukwekkend kasteel. Dit imposante bouwwerk uit de 13de eeuw was de favoriete residentie van de hertogen van Bretagne. Overnachting in Hôtel Le Crouesty in Arzon.

Dag 4: Arzon - Auray (24 of 38 km)
ontbijt. Scheep in voor een boottransfer (inbegrepen, met fiets) in het uiterste westen van het schiereiland, in Port Navalo richting Locmariaquer. Opteert u voor de lange fietstocht, dan rijdt u via Trinité-sur-mer met mooie jachthaven richting Carnac, waar u de wereldberoemde megalieten kunt bewonderen. Aankomst en overnachting in Auray in het Best Western du Loch.

Dag 5: Auray - Vannes (via île aux Moines (30 km)
ontbijt. Vooraleer de laatste fietstocht aan te vatten maakt u nog een wandeling in de mooie middeleeuwse haven van St. Goustan. Daarna gaat het via de haven van Bono en de haven van Port Blanc naar het île-aux-Moines (boottransfer heen/terug met fiets inbegrepen). Verken het eiland op eigen tempo en keer dan terug naar de haven van Port Blanc. Via Arradon, dat wel eens de rivièra van de Morbihan wordt genoemd gaat het terug naar Vannes. Of u fietst eerst nog langs het pittoreske haventje van Larmor-Baden waar u de fiets achterlaat en nog te voet het eilandje île de Berder bezoekt. Enkel bereikbaar voor voetgangers via een weggetje die enkel bij eb bloot komt te liggen. Overnachting in Vannes in hôtel La Marébaudière. Je kan gebruik maken van de gratis parking in dit hotel.

Dag 6: ontbijt. Einde van de fietsrondreis.

Niet inbegrepen

  • alle andere maaltijden
  • fiets (zelf meebrengen of huren)
  • extra bagage (mits toeslag)
  • toeslag indien bagage +20 kg weegt
  • toegangsticketten voor bezoeken, excursies
  • parking voor uw auto van dag 2 t/m 5 (vb. Q-Park Port Vannes op 1,1 km (vanaf € 18,90/24 u)

Boekingscode:

BRTP0028

Hôtel La Marébaudière ****

Frankrijk > Bretagne > Bretagne - Vannes

Charmant viersterrenhotel gelegen op 500 m van het historische centrum van Vannes. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van alle hedendaags comfort. Goede uitvalsbasis om de prachtige regio van de Golf van Morbihan met de vele eilanden te ontdekken.

gratis parking
160
Oplaadpunt elektrische wagens
221
bar
155
strijkmogelijkheid
163
fietsen beschikbaar
135
lift
159
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
koffie- en/of theefaciliteiten
175

Informatie over hotel Hôtel La Marébaudière

Geldig:

Bretagne - Vannes

Deze middeleeuwse stad uit de 15de eeuw, en tevens hoofdstad van de Morbihan, scoort met een rijk historisch patrimonium. De vestingmuren, de geplaveide straatjes, de vakwerkhuizen en tuintjes hebben een hoog charme-gehalte. Bezoek ook de kathedraal Saint-Pierre en het Museum voor Schone Kunsten.

Ligging

mooi gelegen op 500 m van het oude centrum van Vannes. Goed gelegen om de regio van de Golf van Morbihan te ontdekken of een boottochtje te maken naar een van de vele eilanden. De haven van Vannes bevindt zich op 5 min. wandelafstand. Van hieruit bereikt u meer dan 300 eilanden zoals o.a. île d'Arz en îles aux Moines. De Golf van Morbihan behoort tot de mooiste baaien in de wereld. Meer dan 40 eilandjes liggen verspreid op een oppervlakte van 5 km breed en 21 km lang.

Transport

per auto: 686 km (Brussel).

Faciliteiten

achter een typische Bretoense gevel schuilt een charmant viersterrenhotel. Receptie en gezellige lounge. Elke morgen geniet u van een lekker ontbijtbuffet op basis van lokale producten. Relax na een actieve dag in de sauna of geniet van een drankje in de tuin. Schoonheidsverzorgingen en massages (betalend). Op wandelafstand vindt u voldoende restaurants en bars. Afgesloten fietsenstalling (enkele plaatsen).

Kamers

41 kamers (16 m²) met een hedendaagse inrichting worden hier aangeboden. Het strakke interieur met enkele subtiele kleuraccenten zorgt voor een relaxte sfeer na een drukke dag. Verzorgingsproducten. Tweepersoonsbed of 2 aparte bedden. Geen airconditioning.

Hôtel La Marébaudière ****

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!