NL FR

STEL ZELF JE REIS SEVILLA SAMEN

Hotel
Kies een hotel uit ons aanbod.

Transport
  • vlucht
  • trein
  • eigen wagen
Eventuele extra's
  • Museumticket
  • Excursie
  • ...
Betalen
Kijk je bestelling na en betaal veilig.

Sevilla

Citytrips Sevilla Sevilla: Onstuimig Sevilla, de schilderachtige hoofdstad van Andalusië, verrast door haar vurig temperament, haar uitbundigheid en haar artistieke rijkdom. Hier werd de flamenco geboren. De immense kathedraal is de grootste van Spanje. De Giraldatoren en het schitterende Alcázarpaleis getuigen van Sevilla's moorse verleden. Het is een stad voor cultuurfreaks én romantici - een nostalgisch ritje met een paardenkoets bij valavond is een must. Het wordt de citytrip van uw leven !

257 v. C. Langs de Guadalquivir ontstaat een kleine handelspost met een nederzetting.

6de E Bloei en culturele uitstraling onder de Wisigotische koningen die er verblijven.

8ste E Inname door de Moren: er onstaat een harmonieuze mengeling van Romeinse, Iberische en Moorse invloeden. Zowel qua rijkdom als culturele pracht vaart Sevilla er eeuwenlang wel bij.

13de E De Castiliaanse koningen heroveren de stad. De moskeeën worden omgebouwd tot kerken: de Christelijke cultuur heerst alleen.

15de E
Sevilla is de eerste stad waar de Inquisitie een rechtbank instelt. In 1493 legt Columbus triomferend aan in Sevilla bij zijn terugkeer.

17de E Cervantes schrijft Don Quichote in de gevangenis in de Calle Sierpes. Epidemies en de verhuis van de Admiraliteit naar Cadiz luiden het verval in.

19de E. Dankzij investeringen van industrie en overheid, klimt Sevilla langzaam uit het dal.

20ste E In 1929 schittert Sevilla tijdens de Spaans - Amerikaanse tentoonstelling. In 1992 opent Premier Felipe González, geboren in Sevilla, de Wereldtentoonstelling.

Tapas

In Sevilla zijn er meer tapasbars dan restaurants. Voor de grote honger bestelt u een ración. U drinkt er een biertje Cruzcampo of een glaasje Jerez bij. Enkele aanraders:

Casablanca

(Calle Zaragoza 50 bij de Plaza Nueva): Juan Carlos komt er wel eens als hij in Sevilla is - authentiek, ruime keuze en uitstekende kwaliteit (gemiddeld € 1,50.-). Er is geen kaart, dus als u de taal niet zo goed machtig bent, kijk dan wat uw buurman bestelt.

Gorki

(bij de rivier tegenover de Torre del Oro): prima service en een goede selectie wijnen. Ook tafeltjes buiten.

Il Forno

(Calle Trajano 44, tel. 54380901): gezellig restaurantje in een stijlvolle omgeving, waar u voor een kleine prijs de heerlijkste tapas op uw bord krijgt. Proef de paté casero (huisbereide paté) of de revuelta de verduras (groentenmix).

Restaurants in de oude stad

Jamon Real

(Calle Pastor y Landero 20/22, tel. 54563998): bar en ook meeneem restaurant, waar u voor een bijzonder interessante prijs kan proeven van lekkere gerechten.

Casa Robles

(Calle Alvarez Quintero 58, nabij de kathedraal, tel. 54563272): een begrip in Sevilla. Achter de bar zijn er 3 kleine eetzaaltjes. Specialiteit hier is vis. Alle dagen wordt een verse oogst binnengebracht. Ook de selectie van tapas en vleesgerechten is bijzonder lekker.

Enrique Becerra

(Calle Gamazo 2, tel. 54213049): elegante bar/restaurant voor een select publiek van fijnproevers. Fantastisch aperitief en talrijke Sevillaanse specialiteiten.

Shopping

Schoenen

Pilar Burgos
(La Campana 3)
Pineda
(Plaza Nueva)

Mode

Victorio y Lucchino
(Plaza Nueva 1): bekende ontwerpers voor vrouwen.
Marisa Martin
(Calle Argote de Molina 21): maatpakken heren.

Kinderkleding

Marco y Ana
(Calle Cuna 24).

Flamencowinkels

Diaz
(Calle Sierpes 21)
Forondo
(Calle Sierpes 67)

terug naar boven

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!