NL FR

Tips voor Porto

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Buurt van Castelo Rodrigo aan de Spaanse grens


  het Parque Arqueologico do Vale do Coa. Een vindplaats van 20.000 jaar oude rotstekeningen (in open lucht in rotsen gegraveerd). Pas een 30 jaar geleden ontdekt

  Er is een prachtig modern museum bij (2010).

  Onder begeleiding van een gids kan je de afbeeldingen bezoeken (vooraf reserveren op de website).

  De mevrouw van ons verblijf Casa da Cisterna in Castelo Rodrigo is ook gidse zodat je ook via haar een bezoek kan regelen.

  Gepost door Geert Deseure - 27/06/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Porto


  De Casa da Musica van architect Rem Koolhaas, een concertgebouw, en de Fundaçao Serralves een centrum voor moderne kunst. Ze liggen allebei buiten het centrum maar in dezelfde richting respectievelijk 2 en 4 km.

  Gepost door Geert Deseure - 27/06/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Monkey Rider: e-scooter


  Een ideale manier om Porto te verkennen: rit langs de Douro, kustlijn, ... Een echte aanrader zijn de e-scooters: rijden ongeveer 22 km/uur. Zeer gebruiksvriendelijk. Zeer vriendelijke en behulpzame eigenaar. Met het kortingsboekje dat we ontvangen hebben bij aankoop ticket 'hop on - hop offbus' kregen we nog 20% korting.

  Gepost door Inge Almey - 7/07/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek Porto met de trein


  Voor wie in de buurt van Penafiel logeert en Porto wil bezoeken: rijd met de auto tot het station Cête (of eventueel het station van Penafiel) en ga met de trein. Je kunt tickets kopen aan de automaat - vergeet niet te valideren. Zeer goedkope manier van reizen en je komt aan in het eindstation, dat de moeite van het bezoeken waard is.

  Tip 2: neem je eigen GPS mee. Niet alle huurauto's zijn uitgerust met een GPS.

  Gepost door Guido De Meyer - 13/07/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fado in Porto


  In het Casa da Guitarra kan je op woensdag, donderdag en vrijdag 's avonds om 18u intekenen op een mini fado-concertje met tijdens de pauze een lekkere porto. Prijs is 10 euro per persoon. Er worden wat stoeltjes in de winkel gezet en een fado-trio brengt een 12-tal fado's. De sfeer is ongedwongen: tijdens de pauze babbel je met de muzikanten of snuister je rond tussen de instrumenten en cd's. Het was een onvergetelijke ervaring!


  Av. Vimara Peres, 72 4000-544 Porto


  Gepost door Marianne Van Winkel - 5/04/2016

  Reacties

  Hallo, we zijn ook een week in Porto, en hebben het berichtje gelezen over het fado-concertje. we hebben de winkel opgezocht en hebben dus ook een concertje meegemaakt, heel speciaal en erg mooi. Dus als je in Porto bent,en je houdt van muziek is dit de moeite waard

  Gepost door Cathrien Schotmeyer op 4/05/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • eten en drinken in Porto


  Tapas eten in een gezellig kader, dan is volgend adres zeker aan te raden: Tapas Na Boca, rua candido dos reis, 117 te Porto. Zeer vriendelijke bediening. Royale porties (2 tapas volstaan reeds voor een complete maaltijd) en bij de bestelling wordt je daarop attent gemaakt.

  Gepost door Luc Bockstaele - 27/04/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Praça Bar


  Lekkere cocktails en tapas! Gezellig terrasje. Op een plein, niet ver van Grande Hotel de Paris: Praça Filipa Lencastre.

  Gepost door Stephanie - 12/09/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • zondagsrust


  Probeer een stadsbezoek op zondag te vermijden ; er is veel gesloten en de stad geeft dan een wat verkommerde indruk - het is veel levendiger als de winkeltjes open zijn en als de stad vol met mensen is.Een mooi overzicht van de stad krijg je met de historische rondrit met de hop on-hop off bus ( 1,5 u )

  Gepost door louwyck - 24/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Porto


  Naast het historische centrum, zeker ook langsgaan bij boekhandel Lello (Rua das Carmelitas 144) en lunch of diner in het art-nouveau Café Majestic (Rua Santa Catarina). Met bus 500 kom je makkelijk bij de Atlantische Oceaan op de Avenida do Brasil met een mooie wandelpromenade, achteraf een etentje bij Shis Restaurante op een schitterende locatie ! Taxi's zijn een betaalbaar alternatief voor metro of bus.

  Gepost door Hilde Dewilder - 1/04/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant "Chien qui fume"


  Dit restaurantje is zeker een aanrader: we hebben er erg lekker gegeten voor een goede prijs maar je moet het wel weten te vinden: klein, gezellig en lekker!

  Chien qui fume, Rua do Almada 405, Porto.

  Gepost door Beullens - 17/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!