NL FR

Tips voor Lissabon

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Pilar 7 Bridge Experience in Lissabon


  Nog maar open sinds 2017, maar echt de moeite! https://www.visitlisboa.com/en/places/pilar-7-bridge-experience

  Gepost door Leo Verbeke - 16/08/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Museu Colecçao Berardo


  Het Museu Colecçao Berardo (vaste collectie hedendaagse kunst) in het Centro Cultural de Belem (naast het Mosteiro de Belem) is een echte aanrader. Alleen al de architectuur van het moderne gebouw loont de moeite.

  Gepost door Inge Dewinter - 17/07/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • O Asiatico


  Restaurant O Asiatico, Rua da Rosa van Chef Kiko, bekend in Portugal. Schitterend van eten en interieur!

  Gepost door Wulgaert - 2/09/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lissabon met kids of tieners


  Trek je met kids/tieners naar Lissabon? Bezoek dan zeker eens het 'Oceanario de Lisboa': indrukwekkend aquarium om zowel 'Nemo' als 'Sharks' in real life en van heel dicht bij te zien...

  Rondrit met de Vespa via Lisbon Vintage Scooter oriënteert je onmiddellijk in de stad vanop de verschillende 'miradours' (uitzichtpunten)? Beetje rijervaring is wel handig gezien de smalle straatjes, steile hellingen en soms wat beschadigd wegdek met tramsporen...

  Gepost door Van Avermaet - 14/08/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekker eten


  Ga eten op het terrasje bij Restaurante Quatro Estaçoes Praça de Sao Paulo Lissabon, gelegen aan gezellig pleintje, lekkere gegrilde vis, goede witte wijn aan spotprijs met een vriendelijke ober die Engels praat. Vlak ernaast is een cremerie Gelato Davvero, heerlijke ijscreme met keuze uit 40 smaken, het is wel aanschuiven maar het loont de moeite.

  Gepost door Boyaert - 5/06/2017

  Reacties

  hoi, weet u zo het adres .dank je .Gr Coby

  Gepost door coby op 9/06/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • lissabon


  delicious burgers and different kind of french fries in 'TO.B' !!!(To Burger or not to Burger) Rua CAPELO 24, 1200-442 Lisboa

  Gepost door agnès - 16/02/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Calouste Gulbenkian museum


  Dit museum is zeker de moeite waard; zowel als gebouw, open en ruime aanblik als de inhoud van het museum. Daarnaast oog hebben voor de smalle straatjes en leuke winkeltjes daardoor ontdekken.

  Gepost door Van Kerckhove Hubert - 19/10/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • openbaar vervoer


  De voordeligste manier om je te verplaatsen met het openbaar vervoer is met een VIVA VIAGEM kaart. Deze kaart is geldig op de metro, bussen, trams en treinen naar Sintra, Cascais enz. Aankoop gebeurt aan de automaten in de metro. Een kaart kost 0,50 euro en laad je dan op (minimum 3 en maximum 36 euro). Kies de formule "zapping" zodat je onbeperkt kunt overstappen van trein naar metro, bus, tram. Vroeger kon je slechts opladen voor 1 soort vervoermiddel (bv tram), leegmaken en dan pas terug opladen voor bv trein. Met zapping kan je alles door mekaar gebruiken. De kaart kan al gekocht worden in de metro van de luchthaven. Prijs voor een rit met de metro is 1,40 euro, een rit met de trein 1,80 euro. Zonder kaart betaal je bijna het dubbele per rit.
  De voordeligste manier om je te verplaatsen met het openbaar vervoer is met een VIVA VIAGEM kaart. Deze kaart is geldig op de metro, bussen, trams en treinen naar Sintra, Cascais enz. Aankoop gebeurt aan de automaten in de metro. Een kaart kost 0,50 euro en laad je dan op (minimum 3 en maximum 36 euro). Kies de formule "zapping" zodat je onbeperkt kunt overstappen van trein naar metro, bus, tram. Vroeger kon je slechts opladen voor 1 soort vervoermiddel (bv tram), leegmaken en dan pas terug opladen voor bv trein. Met zapping kan je alles door mekaar gebruiken. De kaart kan al gekocht worden in de metro van de luc...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door vonck katelijne - 28/05/2016

  Reacties

  Een Viva Viagem kaart lijkt mij ook het interessantste maar ik vind hierover geen echt duidelijke info. Ik las bv dat men bij elk gebruik de optie "zapping" moet (her)activeren, dat het gevalideerde ticket gedurende 1 uur geldig blijft bij bv metrogebruik (tenzij men blijkbaar vooraf optie 2 heeft geselecteerd ?) maar dat men in dit tijdsbestek van 1u (of 2u bij optie 2) van geen ander ticket voor een ander transportmiddel (met verschillend tarief) bv voor tram of bus mag valideren ? Onze bedoeling is een kaart te hebben om gebruik te kunnen maken van metro, bus, tram (incl tram 28) , liften (santa junta en andere). en lokale treinverbinding Cais de Sodre naar Belem alsmede de trein van Santa Apolonia naar Estaçao Oriente. Bovendien willen we 1 daguitstap naar Sintra maken maar indien dit niet kan via dezelfde Viva Viagem kaart (zapping) kunnen we hiervoor natuurlijk altijd aparte treintickets kopen. Kan U mij hieromtrent duidelijkheid verschaffen om bij aankomst op de luchthaven het juiste type ticket aan te kunnen kopen. Alvast bedankt.

  Gepost door Hermans op 16/02/2017

  Indien de tram 28 vol zit ,(lange files op het plein Martim Moniz) neem een tuk tuk super gezellig voor 10 euro rijdt hij je naar het Kasteel Sao Jorge.

  Gepost door Boyaert op 5/06/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • The wine cellar


  Bij toeval ontdekten we een gezellige wijnbar waar je lekker kan eten, informatie krijgt over portugeese wijn en waar de bediening erg vriendelijk is. Echt een aanrader!! (In Bairro Alto, dicht bij station Cais do Sodré). The wine cellar (by Grapes en Bites): Rua de Sao Paulo, 49.

  Gepost door Dekeyzer Isabelle - 22/05/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Zakkenrollers


  Tram 28 en Tram 15 zitten vol goedgeklede zakkenrollers die in groep tewerk gaan en op uiterst gewiekste manier ! Laat je originele documenten in het hotel en hou je geld verstopt zodat ze er zeker niet aan kunnen. Is voor het ogenblik een ware plaag !!!!!! Let ook op als je geld boven haalt bij straatmuzikanten, je wordt in het oog gehouden en gevolgd.

  Gepost door Margot - 25/04/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eten


  In Rua Dom Pedro vind je Pao a Mesa. Superlekker en voldoende eten voor een redelijke prijs.

  Sowieso een gezellig straatje met leuke winkeltjes. Dichtbij het mooie 'point vue' Miradouro Sao Pedro Alcantara'.

  Een andere tip wanneer je tram 28 heb genomen. In de buurt van het kasteel en de kathedraal vind je een supergezellig eetcafé Pois. rua sao joao de praca 93-95. Goede prijs voor lekker vers eten.

  Gepost door judit - 12/02/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 2 tips


  Dichtbij het Hotel Neya Lisboa is een Indisch restaurant. Het eten is er zeer lekker en aan economische prijzen. ZAFRAAN Largo Dona Estefânia 7, 1100-092 Lisboa.

  In de Hard Rock Café moet men ook zeker binnenstappen. Om 19u is het Happy hour, coctails aan halve prijs. Avenida Liberdade 2, 1250-144 Lisboa, Portugal

  Gepost door LC - 6/11/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lisboa by night


  Als u niet in de alom bekende overvolle tram 28 wilt zitten is het aangeraden om deze van 21u30 te nemen op het Martin Moniz plein. We zaten er praktisch alleen in en hebben genoten van een 45 min rondrit door de smalle straatjes van Alfama, Barrio Alto en de wijk Prazeres. Fantastisch Lisboa by night!

  Gepost door Lucienne Crols - 4/11/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • sightseeing


  Start je citytrip met de rondritten van Dianatours ,hop en off, en zo krijg je al een goed zicht om je verdere bezoeken te plannen.

  Gepost door geens - 19/09/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant tip


  Leuke en lekkere restaurantjes gedaan, een aanrader is Cais da Pedra, vlak aan de Taag. Een beetje zoals Pakhuis in Gent, gespecialiseerd in hamburgers, wij aten er een steak met zelfgemaakte chips en lekker slaatje, begeleid van een heel lekkere Portugese Rosé, als dessert citroentaart, zó lekker!!!

  Gepost door Danielle Leytens - 2/04/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Tips Lissabon


  - Een bezoek aan het Museu Calouste Gulbenkian (een indrukwekkende verzameling van schilderijen, sculpturen keramiek , juwelen enz.) is de moeite waard. Aangrenzend een mooie botanische tuin. Adres: avenida de berna 45a. www.museugulbenkian.pt
  - Een uitstap vanuit Lissabon (ong. 40 min. met de trein) naar Cascais (badplaats) loont de moeite.
  - Eens lekker uit eten voor een schappelijke prijs probeer een het volgende adres: Lisboète, Calçada Marquês de Abrantes 94, LISBOA, www.lisboete.pt

  Gepost door Etienne Maes - 28/02/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lissabon, een gezellige stad


  Een stad als Lissabon geeft U een volle bezigheid van vier volledige dagen als je hooguit twee of drie musea wil bezoeken. Alles bezoeken ? Dan kom je met twee weken nog niet toe. Als je alles met het openbaar vervoer wil doen, neem dan een kaart van meerdere dagen bij de Carris of Combois op de luchthaven. Wil je veel musea bezoeken, neem dan een Lisboa Pass, dat combineert én vervoer en toegang tot interessante gebouwen én musea. Wij hebben dagelijks ons programma hoofdzakelijk te voet belopen, maar dan klim en daal je vele kilometers. Belèm, Sintra en Nazaré lonen zeker de moeite, maar ook vele andere plaatsjes zoals Obidos, maar dan mag je een bustoer wel in overweging nemen, dan zie je verschillende plaatsen (oppervlakkig ) in één dag. Bezoek aan Lissabon ? Doen !
  Een stad als Lissabon geeft U een volle bezigheid van vier volledige dagen als je hooguit twee of drie musea wil bezoeken. Alles bezoeken ? Dan kom je met twee weken nog niet toe. Als je alles met het openbaar vervoer wil doen, neem dan een kaart van meerdere dagen bij de Carris of Combois op de luchthaven. Wil je veel musea bezoeken, neem dan een Lisboa Pass, dat combineert én vervoer en toegang tot interessante gebouwen én musea. Wij hebben dagelijks ons programma hoofdzakelijk te voet belopen, maar dan klim en daal je vele kilometers. Belèm, Sintra en Nazaré lonen zeker de moeite, maar ook vele andere plaatsj...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Bergers Juul - 8/11/2014

  Reacties

  Dag Juul, Dat is inderdaad een goeie tip voor fervente museumbezoekers. De Lisboa card is trouwens ook bij ons te boeken onder 'extra's': http://www.holidayline.be/nl/extras/portugal/lissabon/lisboa_card/313/extra-informatie.html

  Gepost door Holidayline op 3/04/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • viva viagemkaart - Sintra : Palacio da Reguleira!!!


  Koop bij aankomst in de luchthaven een viva viagemkaart aan een automaat. Die heb je voor O,5O euro en kan je elke dag herladen. Wij planden elke dag een grote wandeling gecombineerd met wat metro- en tramritten en met een aantal ritten met de elevadors. Dan kan een oplaadbeurt voor 24 uur (dagkaart) ongelimiteerd metro, tram en elevador (€6) heeeel voordelig uitkomen. Plan je enkel een metrorit heen - en terug naar het hotel dan lijkt me gewoon een oplaadbeurt voor 2 ritten het interessantst. Let op : treinen vb naar Belem, of Cascais of Sintra zijn niet inbegrepen in die dagkaart van €6.

  TIP : zorg dat je muntstukken van 1 en 2€ bij de hand hebt en/of biljetten van 5 en 10 euro. De machines werken niet voor biljetten van 20 en 50. Het kan heel druk en stresserend zijn aan de betaalautomaten.


  Een dagkaart van €15 voor een daguitstap Sintra kan je opladen in station Rossio op de Viva viagemkaart (trein/bus) en daarin is inbegrepen : treinrit naar Sintra, busrit 324 voor een rit naar Castelo do Mouros, Palacio da Pena, busrit 435 voor een rit naar Palacio da Regaleira en Palacio de Monserrate, bus 403 brengt je daarna naar cabo da roca en naar Cascais. Daar kan je dan terug de trein nemen naar Lissabon (Cais do Sodré) Start deze lange daguitstap zo vroeg mogelijk 's morgens. Een echte aanrader, ook met kinderen. Vooral de sprookjesachtige tuinen van Palacio da Regaleira vonden onze kinderen (11 en 8) zeer bijzonder en indrukwekkend met zijn verborgen gangetjes, grotten, tuintjes en torentjes. Zeker doen!!!


  Koop bij aankomst in de luchthaven een viva viagemkaart aan een automaat. Die heb je voor O,5O euro en kan je elke dag herladen. Wij planden elke dag een grote wandeling gecombineerd met wat metro- en tramritten en met een aantal ritten met de elevadors. Dan kan een oplaadbeurt voor 24 uur (dagkaart) ongelimiteerd metro, tram en elevador (€6) heeeel voordelig uitkomen. Plan je enkel een metrorit heen - en terug naar het hotel dan lijkt me gewoon een oplaadbeurt voor 2 ritten het interessantst. Let op : treinen vb naar Belem, of Cascais of Sintra zijn niet inbegrepen in die dagkaart van €6.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door mieke eggermont - 22/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Evora


  Als je een reisje van anderhalf uur met de trein geen probleem vindt dan is een daguitstap naar Evora méér dan de moeite waard!


  Foto's voor deze reistip van Lissabon

  Gepost door rik van de konijnenburg - 20/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eten en drinken


  Zeer leuk en interessant Fado restaurant: RESTAURANTE LAURENTINA, O Rei do Bacalhau. Av. Conde de Valbom 71-A, 1050- 067 Lisboa. 35 euro/persoon (all-in)

  Gepost door Casteleyn Veronique - 2/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lissabon


  We hebben bij de Greyline (een citytour bus) een ticket gekocht voor 48 uur voor 18€ per persoon. We konden zo op 3 verschillende lijnen mee en hebben enorm veel gezien. Het Castel sao Jorge, Belem toren zijn enkele voorbeelden. Ook hadden we op de metro een dagticket gekocht voor 6€ per persoon, met dat ticket mochten we zelfs op de kabeltrams en konden zo genieten van de mooie uitzichten. In de wijk Baixa kan je shoppen en lekker eten in de vele straatrestaurants en zeer schappelijk van prijs. De bacalhau (stokvis) moet je zeker proeven, wordt op vele verschillende manieren klaargemaakt, heerlijk. Zeer mooie stad om te bezoeken en te genieten van het lekker eten. De reis was ook voortreffelijk voorbereid door Holidayline.
  We hebben bij de Greyline (een citytour bus) een ticket gekocht voor 48 uur voor 18€ per persoon. We konden zo op 3 verschillende lijnen mee en hebben enorm veel gezien. Het Castel sao Jorge, Belem toren zijn enkele voorbeelden. Ook hadden we op de metro een dagticket gekocht voor 6€ per persoon, met dat ticket mochten we zelfs op de kabeltrams en konden zo genieten van de mooie uitzichten. In de wijk Baixa kan je shoppen en lekker eten in de vele straatrestaurants en zeer schappelijk van prijs. De bacalhau (stokvis) moet je zeker proeven, wordt op vele verschillende manieren klaargemaakt, heerlijk. Zeer mooie st...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door bruyland hilaire - 23/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lisboa of Carriskaart


  Je kunt in de luchthaven een Lisboakaart kopen maar wij hebben dit niet gedaan. Op zondag zijn de meeste musea gratis tussen 10 en 14u en maandag gesloten. Wil je er maar een paar bezoeken koop een carriskaart of ga te voet zoals wij.

  Eddy

  Gepost door Eddy Rossignol - 11/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sintra


  Een aanrader is zeker een daguitstap naar Sintra. We hebben daar de keuze gemaakt om bij aankomst in het station bij 'Greenwalk' de jeep met gids (Lidia) te nemen. Is echt een aanrader. De prijs is 25€ per persoon maar de gids is met ons bijna 6 uur op stap geweest en heeft ons heel wat mooie hoeken, zelfs tot aan de kust, van Sintra en omstreken laten zien. Indien u daar ook wenst te eten is er aan het station (buiten het toeristisch centrum van Sintra) Restaurant Apeadeiro. Heel lekker eten en veel goedkoper dan in het centrum van Sintra. Deze citytrip is voor herhaling vatbaar.


  Gepost door Van Gucht Ann - 11/06/2014

  Reacties

  Ik kan Ann Van Gucht bijtreden in haar verslag. Met ons vieren hebben wij van de tocht genoten. Restaurant Apeadeiro is uitstekend en op een paar minuten van 't station. Wij hebben ook de restanten gevonden uit de tijd van de Dinosaurussen. Wij sliepen in Hotel Astoria aan de praça Marques Pombal in Lisboa. Zeer net, zeer vriendelijk personeel, zeer lekker ontbijt en airco op de kamer. Vandaar kon een groot deel van Lisboa bezocht worden. Uitstekend! Nog een waarschuwing: in Portugal is het de gewoonte dat ze een paar schotels tapas zetten zonder een woord. Neem je bvb een olijf of twee of een stukje brood dan betaal je hiervoor de ganse schotel. In restaurant Santiago ( in de rue de boucher van daar) rekenen ze daarop nog eens 10% commissie op hete totaal. Dus oppassen in deze buurt voor restaurantoplichterij.

  Gepost door Eddy Rossignol op 11/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lisboa kaart - Belém - resto - tip voor bezoek - winkelcentrum - luchthaven


  - Bekijk voor je een Lisboa kaart koopt eerst eens het lijstje met musea die gratis zijn of korting geven. Wij kochten een Lisboa kaart voor 72 uur, maar gebruikten die zo goed als alleen als 'openbaar vervoer'-kaart. Wat we wilden gaan zien was dikwijls niet opgenomen bij de voordelen, en dus toch betalend!

  - Om de toren van Belém te bezoeken is er een grappig systeem uitgedacht : de gang naar helemaal boven in de toren is heel smal, tegelijk mensen van boven naar beneden en visa versa gaat niet. Er hangt boven de trap een aftelklok. Als je beneden staat, en je wilt naar boven : je moet wachten tot het licht bij de aftelklok op groen staat, en dan begint die af te tellen. Tot de bel in de trappenhal schalt heb je tijd om zo hoog mogelijk te proberen geraken (in één keer naar boven lukte maar weinig mensen). Bij het horen van de bel moet je binnen de 20 seconden de trappen verlaten, want dan krijgt de andere richting groen. Wij geraakten alvast niet in één keer naar boven... en moesten op het tussenverdiep een paar keer groen afwachten tot we onze klim verder konden zetten (omdat de mensen die van helemaal boven of beneden kwamen zich niet aan de spelregels hielden). Eenmaal boven hebben we ook lang in de rij moeten wachten om terug beneden te geraken. Als de bel klonk, bleven er mensen naar boven komen. Ook als het voor ons groen werd, en uiteindelijk weer rood waren we geen mens opgeschoven omdat die van beneden niet op het tussenverdiep gewacht hadden. Maar de sfeer boven zat er op den duur wel in... . DUS : als je de toren wilt beklimmen, en er is veel volk... je weet wanneer je eraan begint, maar je weet helemaal niet wanneer je er ooit weer uit geraakt. Maar toch de moeite.

  - wil je een mooi uitzicht in de Belém-regio, dan is een kaartje kopen voor het grote monument Padrao dos Descobrimentos een goed idee, je hebt er van boven een mooi uitzicht op het marmeren kunstwerk beneden, het klooster,... En er is veel minder volk dan in de Belém-toren.

  - het museu Colecçao Berardo ((= museum hedendaagse kunst) in het cultureel centrum; buurt van Jeronimos klooster) is gratis toegankelijk, er is gratis Wifi, en er hangen echte Warhols.

  - ga zeker binnen in het Panteao Nacional (= Igreja de Santa Engracia). Het staat niet in alle reisgidsen, en ligt niet echt op een toeristische plek (wij waren er de enige bezoekers). Je kan helemaal tot boven in de koepel, en daar kan je ook buiten. Fantastisch zicht 360 graden in het rond. En als de zon schijnt, een ideale plek om even te genieten...

  - we vonden een heel tof vegetarisch restaurantje, Terra: wij waren er op een middag in de week, en dan serveren ze een vegetarisch buffet. 12€ per persoon, en dat is inbegrepen de soep, het heel uitgebreid warm en koud buffet, water en koude muntthee, en dessert (= fruit en iets hartigs (was bij ons tiramisu en crumble). Stap helemaal door tot achteraan, je kan er buiten zitten op een koertje onder een boom... heerlijk. Adres : Rua da palmeira 15. We waren er buiten seizoen, en we waren hooguit met 10 aanwezig in het restaurant. Maar er is binnen veel plaats, dus het kan er op piekmomenten wel druk worden denk ik.

  - wandeling: we deden als eerste kennismaking de wandeling beschreven in de reisgids die we ontvingen bij reservatie. De andere dagen deden we in de voor-en namiddag telkens een wandeling uit de reisgids 100% Lissabon. Dan heb je veel gezien.

  - om ijsjes te eten is Portugal duur : 2,9 € voor 1 bolletje. Koop beter een Magnum, die heb je voor de helft van die prijs :-)

  - wil je winkelen? Echte winkelstraten zoals wij die kennen zijn er niet echt in het centrum. In de wijk van Expo 98 (Parque das Naçoes, wel een eindje buiten het centrum van Lissabon) ligt vlak bij de metrohalte Oriente een groot winkelcentrum, inclusief een heel groot warenhuis : Centro Vasco-da-Gama. Je bent in die buurt ook heel dicht bij de 18 km lange Ponte Vasco-da-Gama.

  - als je met Ryanair vliegt kom je aan in Terminal 2, en je wordt vanuit het vliegtuig naar Terminal 1 gebracht. Een grote terminal met veel winkels. Dus we dachten toen we aankwamen om het kopen van souveniertjes voor het thuisfront uit te stellen tot bij vertrek uit de luchthaven. Helaas, als je bij Terminal 2 moet inchecken voor vertrek, moet je aparte pijlen volgen, kom je bij een bus uit die je naar de andere terminal brengt, en daar is het aanbod winkels en eetgelegenheden heel beperkt. Koop typische Portugese dingen dus op voorhand.  - Bekijk voor je een Lisboa kaart koopt eerst eens het lijstje met musea die gratis zijn of korting geven. Wij kochten een Lisboa kaart voor 72 uur, maar gebruikten die zo goed als alleen als 'openbaar vervoer'-kaart. Wat we wilden gaan zien was dikwijls niet opgenomen bij de voordelen, en dus toch betalend!
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Caroline - 2/06/2014

  Reacties

  Bedankt voor al je tips Caroline!

  Gepost door Holidayline op 3/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekker en goedkoop eten en drinken!


  Vele musea in Lissabon geven in hun restaurants heel verzorgd en lekker eten.Je hoeft daarom geen entree-kaart te kopen maar begeef je onmiddellijk naar het restaurant.We hebben de mooiste plekjes ontdekt met mooie tuinen ,prachtige uitzichten op de Taag en zoveel meer!Ook de rust en het dagelijks leven in Lissabon is daar te zien!Zeker DOEN!Ook de parken midden in het centrum geven rust en locaties om iets te eten of te drinken!Fantastisch!

  Gepost door Boeve Luc - 16/03/2014

  Reacties

  Welke musea ?

  Gepost door Tal op 20/08/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • uitstap naar Sintra, Cabo di Roca, Cascais


  Een dagkaartje van 12,5 euro laat je toe om met het openbaar vervoer Sintra, Cabo di Roca en Cascais te bezoeken. Het ticket is 24 uur geldig en je neemt trein of bus wanneer je dit wenst. Inclusief een tour van de de kastelen van Sintra. Vertrek vanuit het station Rossio. Een heel leuke daguitstap!


  Foto's voor deze reistip van Lissabon

  Gepost door Isola Mayer-Falk - 21/03/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • vervoer


  Wij hebben alles met metro, bus en tram gedaan.na de bagage ophaling begeef ge u naar de metro. Daar neem je eerst een carriskaart voor het aantal dagen dat ge er verblijft.In ons geval 5dagen= 47/voor 2 personen. het voordeel is dat ge u in de metro kunt verplaatsen met de liften bergop en af. De hop-of bus is interessant als je buiten het centrum een kijkje wil nemen.

  Gepost door chantal - 12/03/2013

  Reacties

  beste, wij gaan in de paasweek samen met onze dochter voor 5 dagen naar lissabon, wat ik graag zou weten is dat wij met een carriskaart alle openbaar vervoer kunnen gebruiken (metro-tram-bus)? of is het beter om een lisboacard te kopen? alvast bedankt grts tony

  Gepost door tony op 31/03/2014

  beste ,de Carriskaart kun je op al het vervoer gebruiken dat van carris uitgaat.Dus wil je met de trein dan betaal je apart. In gans Lissabon rijden tramstellen die je overal brengen waar je op en off kan stappen zoveel je wil. De Metro hebben wij vooral gebruikt om op vlugge tijd van oost naar west te geraken en van noord naar zuid. Met de lisboa kaart kan je naar musea gratis. Veel plezier

  Gepost door CHANTAL op 1/04/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • reisgidsen


  Een paar goede wandelschoenen is een aanrader .

  Gepost door Liliane Mekers - 17/02/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • De nationale parken rond Lissabon


  Als je de parken en kastelen van da Pena en Monserrate wilt bezoeken, is het beter om een gezamenlijk ticket te kopen. Dat scheelt wel wat in prijs. Nabij de Cabo da Roca moet je zeker niet in het vrij smaakloze restaurant aan de kust gaan eten. Kies een beetje verder een van de gezellige restaurantjes in het nabijgelegen dorpje.

  Gepost door Jos Vanachter - 12/02/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fado muziek


  Als je voor een schappelijke prijs wil eten en ondertussen wil genieten van de typische Fado muziek dan is 'Esquina de Alfama' in Rua de S.Pedro in Lisboa een echte aanrader. Het geheel ademt een heel authentieke en lokale sfeer uit!

  esquina.de.alfama@gmail.com

  Gepost door Marc Mathyssen - 5/11/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Afwisseling


  Lissabon is ons heel goed bevallen. Het is een stad met veel mogelijkheden, de drukte van het centrum, de uitstapjes naar Belem, Sintra en Cascais, de rust in parken en de prachtige miradores (uitzichtpunten).

  Gepost door De Houwer - 26/09/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Uitstap naar Sintra


  De lisboa card is handig om te nemen. Je hebt gratis toegang op metro, tram, liften, trienen, musea, ...
  Een daguitstap met de trein (+/- 45 minuten reizen) naar Sintra is ZEKER een aanrader (trein is gratis met lisboa card)  Gepost door Kristof Maris - 27/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Leuke weetjes voor Lissabon


  Voor de verplaatsingen kan je best een dagpas nemen van het openbaar vervoer (5,- € -24u geldig). Dit is handig om met de metro vanaf de luchthaven in het centrum te raken en is ook geldig op alle trammetjes, 'elevators' en bussen.

  Blijkt dat vele nationale museums op zondag gratis zijn van 10 tot 14u. Wij hebben daar handig gebruik van gemaakt in de wijk Belem.

  Ook een uitstap naar de Atlantische oceaan met de bus 153 of 161 voor € 4,75 heen en terug vanop Place de Espana is een aanrader. Deze gaat via Ponte 25 de abril en rijdt langs het Christus beeld. Onderweg zie je trouwens ook de aquaduct.

  Voor de verplaatsingen kan je best een dagpas nemen van het openbaar vervoer (5,- € -24u geldig). Dit is handig om met de metro vanaf de luchthaven in het centrum te raken en is ook geldig op alle trammetjes, 'elevators' en bussen.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door De Boeck - 22/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • snel van luchthaven naar het centrum


  Sinds kort is het metronetwerk van Lissabon uitgebreid en kan je vanuit de luchthaven snel en makkelijk met de metro naar je hotel. Je koopt een groene metrokaart (ook geldig op bus, tram en elevador). Je kan deze kaart dagelijks herladen aan automaten of direct voor meerdere dagen. Per dag betaal je vijf euro.

  Als je naar Sintra of een strand wil, neem je best de trein. Hiervoor moet je een andere groene kaart kopen.

  Gepost door Hanne - 22/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • reistips Lissabon


  Tijdens onze citytrip naar Lissabon, heb ik voornamelijk de gids "Capitool" gebruikt, die inderdaad ook een aantal bruikbate tips opgeeft (maar waarvan sommigen toch verouderd zijn). Het is maar NA deze citytrip, dat ik ook de zeer nuttige (en actuele) tips van Holidayline gelezen heb. Misschien interessant om vooraf de aandacht van de reizigers hierop te vestigen

  Gepost door Van Hove - 8/06/2012

  Reacties

  Dat klopt! Wij zullen binnenkort een link naar de reistips toevoegen bij de reisdocumenten zodat onze klanten ze voor afreis gemakkelijker terugvinden. Bedankt!

  Gepost door Holidayline op 8/06/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • stadswandeling


  De stadswandeling moet je zeker doen - het geeft een totaal beeld van de belangrijkste bezienswaardigheden. Op het plein Praca da commercio in het restaurant Terreiro do Paco eet je een menu - soep of voorgerecht - hoofdschotel - en dessert (telkens 2 keuzes) voor 20€. Daarvan gaat er 1 € naar een project. Een aanrader !

  Gepost door Michels francine - 8/05/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lisboa card


  Koop enkel een Lisboa Card (24/48 of 72u. geldig) als je ook musea zal bezoeken. Wie geen musea bezoekt, is beter af met enkel een meerdagenkaart voor het openbaar vervoer. Dit komt goedkoper uit.

  Gepost door Lecomte Johan - 12/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Een restaurant uit de duizend


  Ben je in Lissabon, heb je iets te vieren of wil je je graag culinair laten verwennen, reserveer dan een tafeltje in restaurant 110 Maneiras (rua do Teixeira 35, tel. 210 990 475).

  Gepost door Els Wyns - 2/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Belém


  Bij een bezoek aan de wijk Belém is het zeker de moeite waard eens via de

  Calcada do Galvão naar de kerk Igreja da Memòra te wandelen.

  De kerk (open ma-za 16.00-18.00) is gelegen aan een rustig plein weg van de drukte langs de Taag

  Gepost door Willy Stokx - 7/03/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • terrasje


  Tussen de wijk Baixa en het castel bevinden zich talloze kleine straatjes. Ik deze buurt kan je een terrasje doen aan 1 euro per pils in een autentieke Portugese no-nonsens sfeer!

  Ideaal voor wie graag even van de toeristische boulevards af gaat...

  Gepost door guns thomas - 18/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 2011 vervoer in en rond Lissabon


  Laat je vervoeren! Lisboa-card kost je anno 2011 36 euro voor 3 dagen, geeft recht op vervoer metro, carris (=bus en trams) + trein naar Cascais en Sintra. Daarbovenop korting of gratis musea en monumenten. Voor wie dit net boven het budget gaat, koop een dagpas voor metro en carris aan 4.95 euro. De eerste keer betaal je 0,50 extra voor de herlaadbare kaart. Taxi, neen bedankt, wisselende tarieven en ... je zit muurvast in het verkeer.


  Foto's voor deze reistip van Lissabon

  Gepost door Harry Neel - 11/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • De moeite om te bezoeken! Bus centrum!


  Sintra,kasteel van Pena, burcht Mouros!Capo da Roca en terug via Cascais!
  De bus 290 (voor het hotel)brengt je van het hotel naar het centrum en terug!


  Foto's voor deze reistip van Lissabon

  Gepost door Serlet Martine - 3/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Jerronymoklooster


  Het klooster is op zondag gratis te bezoeken.

  Gepost door Els Verbruggen - 30/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Varia


  de Lisboacard is zeer aan te raden als je in Mercure logeert. Zo kan je metro,trein en bus nemen zo vaak je wil. En de museumkortingen zijn mooi meegenomen.

  Aanrader is zeker Sintra : ga vroeg genoeg want er valt heel wat te zien ( al je van kastelen en parken houdt!)

  De tram 28 is leuk om eens te doen, maar je zit er wel als sardienen in een blik!

  Gepost door Beyens Willy - 23/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • openbaar vervoer


  Met bus 22 rij je voor 1.5 euro van de luchthaven naar centrum (aerobus is 3.5 euro).

  Als je een dagticket koopt dien je het kaartje + kassaticket te houden. Je kan het laten heropladen of je krijgt 0.5 euro terug.

  Gepost door danny verlee - 22/07/2011

  Reacties

  Op bus 22 mag je alleen als je bagage niet te voluminues is (max grote trolley of 55x40x20cm) anders neem je best de Aerobus Wie Castelo de Sao Jorge wil bezoeken en niet graag aan "bergbeklimming" doet kan de bus 737 nemen aan het Praca da Figuera die brengt u tot aan de ingang. Ook tram 28 (oud type) brengt u ook naar boven, maar vergis u niet met de moderne tram 28E want die blijft langsde oever van de Taag rijden.

  Gepost door Van Hove op 8/06/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Doe en Doe niet: lezen voor vertrek!


  Taxi airport tot centrum max €10/11 v. 2p.+2bag.en vooraf afspreken.

  In de stad: huur geen auto want je neemt hem mee naar je kamer vanwege parkeergebrek.

  Public transport: of de Lisboa Card (vb 3d.=€36 en ideaal voor wie veel musea wil zien)of een 24uur o;v. ticket voor €4 (iedereen die géén musea wil zien) voor alle! o.v. te koop bij automaat ingang metro's.

  Zondag: alle staatsmusea zijn gratis van 10 tot 14 uur

  Mooiste uitzicht: vanaf het castello San George in centrum.

  Goedkoopste FADO: €15 p.p. : Fado in Chiado(zaaltje in centrum, metro exit Chiado), gewoon een show, no nonsens, geen (te dure) catering en geen drang voor iets te kopen, 50 min non-stop.

  Altijd opletten: zakkenrollers, ze zijn er overal( zelf gezien), handtas voor je houden en hand op de geldbeugel.

  Langste wachtrij: bakkerij: pasteis de Belèm,moet je zien, proeven is nog beter maar dat eigenlijk bij elke bakker in LIS.

  Tram 28: zoals haringen in een ton, alleen voor de volhouders.

  Iets meer tijd? Doe Sintra met zijn paleizen en Cascais (via trein)

  Taxi airport tot centrum max €10/11 v. 2p.+2bag.en vooraf afspreken.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door collin meuffels - 25/06/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Elevador Santa Justa versus FNAC lift


  Het is natuurlijk een unieke belevenis om met de Elevador Santa Justa van Baixa naar Bairro Alto te gaan maar je geduld wordt wel danig op de proef gesteld door de lange rij wachtenden. Een beetje verder richting Tejo(Taag)kan je via het shopping center - waar o.a. ook FNAC gevestigd is - ook open op zondag! - met een "gewone",lees: moderne, lift naar boven en stap je gewoon uit op de 6de verdieping recht in de rua Garrett (O Brasileiro.

  Gepost door Linda Bogaert - 5/04/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Leuke dingen in Lissabon


  Zeker met bus of trein naar Belém rijden, om de Jéronimos te bezoeken, en dan verder met de trein langs de zee naar Cascais. Ook leuk: de ferry nemen naar de overkant en er gaan eten in het oudbekende restaurant El Farol. In de bovenstad Chiado iets gaan drinken in de Pavilhao Chinés! Qua musea is de Gulbenkian stichting een must!

  Gepost door Wyckmans Andrée - 21/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • FADO


  Opgepast voor wie in Lissabon een restaurant MET fado-optreden boekt. Je weet nooit vooraf een prijs, bij de totaliteit rekenen zij nog de hapjes bij de apéro aan (bijv. ham en kaas) en je wordt min of meer verplicht om een CD of een DVD van de zaak te kopen!

  Gepost door BRACKE FREDDY - 7/01/2011

  Reacties

  Jammer dat u zo'n onprettige ervaring had. Wij beleefden in Senhor Vinho een authentieke avond waar we à la care konden eten, een voortreffelijk optreden kregen van 5 verschillende zangers én waar wij helemaal niet verplicht werden om één of andere cd of dvd te kopen.

  Gepost door Els Wyns op 2/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lissabon en wat extra.


  Indien je snel uitgekeken zou zijn op het oude Lissabon zelf, zijn er voldoende alternatieven voorhanden. Eerst en vooral de in 1999 geopende wijk Oriente, de locatie van de wereldtentoonstelling, die volstaat met pareltjes van moderne architectuur, een gezellige zeepromenade biedt en een leuk winkelcentrum (Vasco da gama) voor de gegadigden.

  Verder zijn er nog Cascais, Cabo da Roca, Estoril en uiteraard ook Sintra, dat werkelijk paradijselijk aandoet.

  Een culinaire must: Alcantara café in de wijk Alcantara.

  Gepost door Kerkhove Dirk - 21/09/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Niet uit de boekskes....


  Christo Rei: het statig replica Christusbeeld uit Brazilië aan de 25 April brug. Neem de overzet in Cais do Sodré richting Cacilhas (ticket heen/terug aan de kassa eventueel gecombineerd met bus - je kan de Carris kaart niet gebruiken, andere busmaatschappij!); bij aankomst recht tegenover bus 101 die nagenoeg rechtstreeks naar het Christusbeeld rijdt.Neem de lift naar het terras (€5 / pers.) en geniet van het wijds uitzicht onder de armen van Christo Rei!


  Gepost door Marc Van den Eynde - 7/09/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • gouden tip


  Lisboacard is zeer interessant,openbaar vervoer gratis, musea of andere gratis of met korting!

  Wijk Alfama zeer mooi en mogelijkheden zat om lekker te eten met Fado optreden!

  Belém zeker de moeite waard.

  Graag nog naar Sintra geweest maar dit is jammergenoeg niet doorgegaan door diefstal van handtas met alles erin!! Onze tijd verdeden we bij de politie en in de ambassade! Dus mijn gouden tip is: Hou alles dicht bij jou, het gebeurt vliegensvlug, zelfs al zit je met vier aan een tafeltje waar het heel rustig is!!

  Gepost door Martine Van Speybroeck - 27/07/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek aan Sintra


  Als je in Lissabon bent, bezoek zeker eens het stadje Sintra (met trein 3,5 EUR heen/terug) en haar Palacio Nacional de Pena. Gebruik de bus om naar het Palacio te gaan, want wandelen duurt ongeveer 1,5 uur (voortdurend klimmend en druk bereden baantje). 't Kan er wel wat winderig en bewolkt zijn, dus best ook pulletje meedoen (wij waren er op 19/6, toch al zomer, hé?)

  Gepost door de Smedt Luc - 22/06/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Taxi luchthaven naar hotel Principe Lisboa


  We betaalden voor 4 personen (+ 3 bagages) van de luchthaven naar hotel Principe Lisboa 17 EUR en terug slechts 9 EUR. We voelden ons dus belazerd door de eerste. Best dus vooraf vragen hoeveel het zal kosten. En niet instappen als 't meer dan 10 EUR is voor eenzelfde traject.

  Gepost door de Smedt Luc - 22/06/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Goedkoop vervoer en bezoek aan musea


  Je kan in Lissabon gebruik maken van de LISBOACART voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer en gratis inkom of aan verminderde prijs voor talrijke musea en andere bezienswaardigheden. Deze kaart is te verkrijgen o.a. bij het bureau voor Toerisme.

  Gepost door Slangen Martin - 12/04/2010

  Reacties

  Je kan ze ook vooraf bestellen bij Holidayline! Bekijk hier de prijzen: http://www.holidayline.be/nl/hotels/portugal/lissabon/lisboa_card/938/extra-informatie.html

  Gepost door Holidayline op 27/08/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fantastisch museum - Museu do Centro de Arte Moderna


  Wij waren zo aangenaam verrast door dit museum. Niet alleen door de permanente collectie maar ook door de tijdelijk expo (Jane en Louise Wilson-nog tot 18/04) door het gebouw op zich én een mooi park als extraatje

  De collectie van dit museum is beschikbaar gesteld door de het Calouste Gulbenkian Fonds.

  http://www.camjap.gulbenkian.pt/l2/ar%7B9C783F90-6FD0-401a-B4B2-5DCFD16B2535%7D/m1/T0.aspx

  Gepost door Marianne Geys - 30/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Citytrip Lissabon, zeker doen


  Koop een ticket 7 colinas voor verschillende dagen.Je kan hiermee op alle bussen, metro's en liften. Als je niet van plan bent veel musea te bezoeken heb je aan dit ticket voldoende. Gepensioneerden kunnen aan halve prijs in alle staatsmusea.

  Bezoek zeker het Jeronimosklooster en het Museu Calouste Gulbenkian.

  Wil je wat uitblazen en genieten van moderne archtitectuur en shoppen, dan mag je

  het Parque das Nacoes niet overslaan (wereldtentoonstelling 1998).

  Wij hebben Lissabon ervaren als een erg propere stad met mooie parkjes, pleintjes. Grote,mooie snelle en moderne metro.Zeker moet je de oude tramlijnen uitproberen en zo bovengronds een deel van de oude stad zien( aanrader tramlijn 28) tramlijn 15 is modern en voert je naar Belem en Jeronimokloooster.

  Tip: Vergeet zeker niet je beste stapschoenen mee te nemen.
  Koop een ticket 7 colinas voor verschillende dagen.Je kan hiermee op alle bussen, metro's en liften. Als je niet van plan bent veel musea te bezoeken heb je aan dit ticket voldoende. Gepensioneerden kunnen aan halve prijs in alle staatsmusea.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Allary - 30/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Taxi


  Een taxi kost bijna geen geld in Lissabon als je met 4 personen reist. Verspeel je tijd niet met wachten op bussen maar neem een taxi.

  Zeker gaan eten aan de Docs.

  Gepost door Cathy - 30/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • aan te raden!


  Wij hebben een Lisboakaart gekocht voor 72 uur, waarmee we bus,tram ( ook tram 28 en elevadors) én trein naar sintra genomen hebben! Ook musea's,al hebben we die niet veel gedaan, toren van Belém,jeronimoklooster,castelo sao jorge,santa Justa,..aerobus ook korting...en nog veel meer! JA!!!! De Lisboakaart is zijn geld waard! We moesten ook niet in de rijen gaan aanschuiven aan jeronimoklooster en Belem, ook belangrijk als je geen tijd wilt verspillen op een citytrip!

  Nog een tip! Doe goede sportschoenen aan! De voetpaden zijn aangelegd met kleine ongelijkliggende stenen en wandelt ongemakkelijk met een iets hogere schoen dan met een goede sportschoen

  Spijtig maar bij ons bezoek(van 25 februari) lag het Praca commercio helemaal opengebroken..ik denk nog voor een hele poos wegens verfraaiingswerken
  Wij hebben een Lisboakaart gekocht voor 72 uur, waarmee we bus,tram ( ook tram 28 en elevadors) én trein naar sintra genomen hebben! Ook musea's,al hebben we die niet veel gedaan, toren van Belém,jeronimoklooster,castelo sao jorge,santa Justa,..aerobus ook korting...en nog veel meer! JA!!!! De Lisboakaart is zijn geld waard! We moesten ook niet in de rijen gaan aanschuiven aan jeronimoklooster en Belem, ook belangrijk als je geen tijd wilt verspillen op een citytrip!
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Heremans Pascale - 1/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Stadsverkenning


  Koop een dagticket voor tram en metro (ook voor de lift en kabeltram) voor 3.70 euro per 24 uur. Het ticket zelf (document) moet je de eerste keer bij betalen (0.50 euro) maar kan de dagen nadien terug gebruikt worden. Aan de kassa van de metro kan je het terug laten heropladen voor 24 uur.

  Gepost door Degreef Jean - 22/02/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!