NL FR

Tips voor Costas De Lisboa

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Transport naar Lissabon


  Rijd met de auto tot één van de meerdere opstapplaatsen (Porto Brandao naar Belem - Cacilhas naar centrum Lissabon) waar voldoende parking is en neem dan de ferry naar Lissabon (Belem of Cais do Sodre) voor 3 Eur (bewaar je kaartje en laad het op aan de automaat of aan het loket)

  Gepost door pieters - 15/09/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sintra


  Na een bezoek aan 1 of meerdere kastelen in Sintra, kan je lekker gaan eten bij 'Bacalhau na Vila' in de smalle straatjes van de oude stadskern.

  Gepost door Aerts Willem - 12/06/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Costas De Lisboa


  Een bezoek aan de stad Mafra is zeker de moeite:unieke combinatie van paleis en monasterium! Het bijwonen van de zondagsviering (11u30) in het bedevaartsoord Fatima is indrukwekkend en aangrijpelijk!

  Gepost door Cartrysse - 5/06/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Nationaal park


  Prachtig nationaal park Arrabida., gelegen onder Lissabon.Zeer mooie ruwe kust. Niet zover rijden naar het zuiden.

  Gepost door BERLENGE ANN - 26/06/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Dolfijnen in de baai bij Setubal


  In Setubal kan je bij 3 maatschappijen een tocht boeken om de in de baai levende groep van 26 dolfijnen te zien. De tocht duurt 3u en kost 35€ per volwassenen. Wij namen de catamaran en zagen zoals beloofd ge durende een half uur verschillende dolfijnen vlakbij de boot. Het was een hele belevenis.

  Gepost door Els Leysen - 12/10/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezienswaardigheden


  Een stop in Setubal vonden wij compleet tijdverlies. Wel is een uitstap naar Sintra een absolute aaanrader en de wijk Belem in Lissabon is zeker ook een bezoek waard. Enige uitleg over hoe je best Lissabon bezoekt, ontbrak ook in de reisgids. zo hebben wij de auto telkens gratis geparkeerd in Belem (zorg dat je er vroeg bent) en we namen daar een bus of tram (nr15) naar de oude stadskern van Lissabon. Als je op de bus/tram zelf een ticket koopt betaal je meer dan het dubbele dan wanneer je met een herlaadbaar kaartje (te koop in metrostations) reist.


  Gepost door Yolande Bruyland - 8/08/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • belverde hotel evedencia


  zeer leuk is het strand fonta de telha met lekker eten op een strandpaviljoen aan de atlantische oceaan genaamd kailua

  ook genoten van het schiereiland voor setubal te bereiken met de ferry

  Gepost door ijsebaert - 21/07/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Zeker bezoeken in de buurt van Sintra:


  Monserrate Palace: prachtig!

  Gepost door CVS - 12/10/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Estoril


  -Comfortabele transfert van en naar de luchthaven kan je boeken bij Suntransfert. 68€ heen en terug met privé-taxi.

  -Bezoek aan Sintra met Taxi is vaal sneller en comfortabeler met taxi dan met bus, 14€ enkele rit t.o.v. 9.5€ voor 2 personen met de bus.

  Gepost door Maes Jacques - 28/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Pizzeria in Azeitão


  Als je - misschien onterecht - toch eens geen zin hebt in de visspecialtiteiten van de omliggende voortreffelijke restaurants, kan je voor een lekkere pizza en/of pasta terecht in 'Pizzaria Restaurante Dolce Vita', Rua Escola Preparatória 14, Vila Nogueira de Azeitão. Vriendelijke bediening ook!

  Gepost door Linda M - 18/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eten & drinken


  Op 200 meter van hotel Club d'Azeitao bevindt zich café/restaurant O MANEL een dagschotel voor 9 euro, zeer lekker en meer dan voldoende, bestaande uit olijven/brood, soep, hoofdschotel, nagerecht, koffie en twee glazen wijn.Het restaurant bevindt zich in de Largo Dr. Oliveira Teixeira. Om er te geraken: de steenweg oversteken, de trappen afdalen, het pleintje waar men aankomt recht oversteken en in de eerste doodlopende straat rechts is het restaurant gelegen (Portugese openingsuren).

  Gepost door Ludo Lauwers - 20/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cascais


  1 Ga goed in de kleine straatjes rondlopen en je vindt er talrijke kleine restaurantjes, een aanrader is : DON PEDR I - DON IBerico.
  2 Gratis fietsen af te halen vanaf 8 uur 's morgens, recht tegenover het station in Cascais, Mooie fietsroute naar Guincho!
  3/ Bus naar Sintra en stop eerst in Boca de Roca: heel mooie vuurtoren, meest westelijke van Europa, In SIntra, zijn er extra hop of hop af bussen naar de verschillende paleizen . Paleis Monsarte is een aanrader! De terrrasjes daar zijn erg duur (5 euro voor een glas!)

  Gepost door cardoen - 20/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Azeitao


  In Vila Nogueira de Azeitao zijn er drie restaurants die de moeite waard zijn.
  "Eden", "Jardim de moscatel" en "Casa das Tortas". Wij zijn in elk restaurant gaan eten om de duurdere maaltijden in het hotel "Club d'Azeitao" te vermijden. De Cabo Espichel is zeker een uitstap waard. Deze is aangeduid op de weg naar Sesimbra. Ook Evora en de Arriabida zijn de moeite. Plan je bezoek aan Lissabon goed van vooraf en zorg dat je een duidelijk stratenplan hebt. In Lissabon zijn er niet veel bezienswaardigheden aangeduid waardoor je zelf de weg moet zoeken. Dit kan soms veel tijd kosten.

  Gepost door Peeters - 18/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Natuur


  Bezoek zeker de Cabo Espichel. Staat weinig vermeld in de reisgidsen maar is een aanrader.

  Gepost door Lekens - 8/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • restaurants


  Wij logeerden in Hotel Inglaterra in Estoril. Maar om te dineren kan je best naar Cascais op 20 minuten wandelafstand. En het best ga je niet op één van de vele pleintjes eten, maar zoek het veeleer in een van de zijstraatjes. Bv Rua de Flores waar je rustig kan genieten van een lekkere visschotel (cataplanes).

  In het casino van Estoril is er ook de mogelijkheid om te dineren.

  Gepost door Leenaerts Pierre - 9/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • verborgen pareltjes in Sintra


  Naast de bekende bezienswaardigheden (palacio nacional, palacio da pena, monserrrate, castelo dos mouros) zijn ook zeker de quinta de regaleira en de convento dos capuchos een bezoek waard.

  Gepost door jos dekeukeleire - 13/05/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alentejo


  Steden zoals Alvinto en Beja vielen tegen - Evora daarentegen is een bezoek (trek minimum een halve dag uit) meer dan waard ! Bezoek de Expo in Lissabon en vergeet niet om met de Elevadore van Bairro Alto naar Baixa te gaan ... Lekkerste wijn : "BSE" (vinho branco)

  Gepost door Jacobs - 16/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eetgelegenheden Portel


  In Colares stopt een (oud) trammetje dat je voor een spaarzaam prijsje kan brengen naar het meest nabijgelegen (zand)strand of het prachtige Sintra ... Hou hierbij wel de rijuren in het oog ... en eenmaal het trammetje vol rest nog de voettrein.

  Gepost door Wim Bauwens - 16/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eetgelegenheden Portel


  Ga eens eten in een van de locale restaurants: je snuift de levensvreugde van de Portugezen, met een lekkere maaltijd van verse producten aan een schappelijke prijs en geserveerd met de glimlach. Met een woordenboekje, een kennis van Frans en enige woorden Spaans of Portugees, is het lezen van de menukaart minder komplex dan je denkt ... en geïllustreerd met de wereldwijd gebruikte handgebaren, verlopen de konversaties voor het bestellen en de verdere afhandeling, in een ontspannen sfeer.

  Gepost door Wim Bauwens - 16/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eettips


  Probeer (zeker) de kaas uit Azoteia (liefst ter plaatse : in de dorpskom is er rechtover het wijnhuis Fonseca een 'aardig' restaurantje met terras -jammer genoeg 's avonds gesloten-) en ga eventueel lunchen in het restaurant van de golfclub Quinto de Peru -vrij toegankelijk- of ga daar 's avonds -alleen op zaterdag en zondag- dineren en geniet op het terras van de omliggende natuur en de 'Franse' keuken (met Portugese toets)...


  Foto's voor deze reistip van Costas De Lisboa

  Gepost door de ruyter-dierckx - 4/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!