NL FR

Tips voor Alentejo

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Alentejo: ware aanrader


  Als je interesse hebt in Portugal moet je zeker Alentejo proberen. Je hebt er prachtige kleine stadjes: Marvao, Castel de Vide, Elvas, ... In juli zijn de temperaturen zeer aangenaam. Het is er rustig. Je hebt een fantastische, regionale keuken.

  Gepost door Vanblaere - 26/07/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Een klein pareltje


  Als je in de buurt bent van Evora, bezoek dat ook even het dorp met kasteel Evoramonte,

  Je hebt er een prachtig en vredig uitzicht, er is een nieuwe bead & breakfast met een café / restaurantje met een prachtig terras en er is ook een leuk winkeltje met lokale producten.

  Gepost door Mulkens - 19/08/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Marvao International Music Festival


  Rond 20 juli vindt er in Marvao jaarlijks het Marvao International Music Festival plaats. Een absolute aanrader: klassieke concerten in openlucht of in plaatselijke kerken. Professionele uitvoerders brengen muziek op een historische locatie. Wij hebben ervan genoten!

  Gepost door Sigrid Op de Beeck - 24/07/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alentejo! rust, zon, puur, ongeschonden...


  Als je van de pure rust wilt genieten, ga dan zeker naar de Alentejo waar het leven nog langzaam en puur is. Wij hebben er in ieder geval van genoten. De prachtige wandelingen langs de Rota Vicentina krijgen van ons 10 op 10, Ongelooflijk hoe mooi de kust en de plantengroei daar is! In onze eerste quinta lag een zeer interessant boekje met allerlei mooie wandelingen in. Hiervan moet je zeker gebruik maken! wij zijn van Portagem naar Marvao gewandeld, een prachtige belevenis!

  Gepost door vqn roey hilde - 20/03/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekker tafelen aan het meer van Montargil: 'Sabores do Rio'


  Eerste halteplaats op de rondreis was Hotel Montargil & villa's. Het meer is schitterend gelegen en we ontdekten er 'Sabores do Rio', restaurant voor locals in Carvahoso, waar de vissen bij wijze van spreken recht vanuit het meer op je bord liggen te spartelen. Bestel daarbij een glaasje vinho branco (witte wijn) en je avond kan niet meer stuk...Als apero kregen we brood met witte kaas (gelijkend op cottage cheese) toe. Het bestellen bij personeel dat enkel twee woorden Frans en drie woorden Engels spreekt is een belevenis op zich...

  Gepost door Lut Ruwet - 22/11/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Een rondritje waard


  Wanneer je in de buurt van Portalegre verblijft is een uitstap naar Vila Vicosa (paleis bezoeken!) en naar Marvao (dorp en burcht) een absolute aanrader. Ook Castelo de Vide is na Marvao een bezoekje waard: vriendelijk stadje met een ietwat verwaarloosde burcht.

  Gepost door Hulpiau Gilbert - 27/06/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant Porto das Barcas


  Deze restaurant is de moeite waard, zeker langs gaan, lekker eten en zeer vriendelijk personeel, geen dure wijnen en heel lekker eten.

  Gepost door Natacha - 10/06/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alentejo


  Bezoek behalve Evora zeker ook eens de Menhirs in de buurt en geniet van de prachtige natuur met de vele kurkbomen !

  Gepost door Steven Vanhaverbeke - 8/08/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alentejo


  Juni is een ideale maand om de streek te verkennen : alle bloemen staan in bloei, ze groeien tot in zee ! En het weer is uitstekend.

  Gepost door Frederica Pick - 11/06/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Mina Sao Domingo


  Vanuit Mina Sao Domingo kan je gemakkelijk met de auto naar 2 ouide stadjes: Serpa en Mertola. Allebei gelegen op een heuvel. Smalle straatjes, kleine witte huisjes, Moorse en Christelijke invloeden gemengd in de bouwstijlen. Archeologische opgravingen te bezichtigen. Voldoende drink- en eetgelegenheden. Zeker het bezoekn waard !

  Gepost door francine - 28/05/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alentejo - Montargil


  Rond Montargil zelf is er weinig te bespeuren. Maar Evora (een uurtje rijden) is een ware aanrader om te gaan bezichtigen. In de heuvelachtige stad met uitgebreid historisch centrum is het heerlijk vertoeven! Hoogtepunt is de doodshoofdenkapel.

  Gepost door Ivan Janjatovic - 28/07/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Rota Vincentina


  In het zuid-westen van Portugal zeer mooie wandelingen zowel aan de rotskust als het binnenland. Rota Vincentina kustwandelingen route van de vissers en historische wandelingen in het binnenland. Meer dan de moeite waard.

  Gepost door Patrick Decolvenaer - 13/07/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Reis in Portugal van Midden Portugal via Alentejo naar de Algarve


  Vergeet zeker niet langs te gaan langs Guadalupe en in Evora is het resto Um quarto praz nove een echte aanrader. Even langswandelen en eventueel reserveren voor een tafeltje 's avonds buiten. Lekker eten en prijs/kwaliteit is in evenwicht.

  Gepost door Nadine Pien - 10/10/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alentejo, de oneindige leegte...


  De Alentejo in 1450 km... rondreis op eigen ritme.
  -Mina de Sao Domingos in het natuurpark Vale de Guadiana ligt aan een stuwmeer met rivierstrand. Leuk typisch stadje met restanten van de koper- en pyrietmijnen.
  -Mértola : het meest Arabische dorp van Portugal. Ontdek de waterval van Pulo do Lobo tussen Mértola en Serpa.
  -Serpa : kaasstad. Traditionele schapenkaas. Mooie stadsmuren en aquaduct met waterpomp.
  -Moura : bezoek de oude Moorse wijk, Mouraria. Waterbronnen, fonteinen en openbare tuin.
  -Portel : castelo en levendig dorpscentrum.
  -Op weg naar Monsaraz : stop even in Corval aan de Rocha dos namorados, de rots der geliefden. Monsaraz is van oorsprong een dorp uit het stenen tijdperk. Wandel door het dorpje en ontdek de verrassende details.
  -Evora : werelderfgoedlijst Unesco. Bezoek de kathedraal en de prachtige kloostergang. De Capela dos Ossos werd gedecoreerd met de schedels en beenderen van wel 5000 monniken! Hier vind je ook de tempel van Diana, de best bewaarde Romeinse tempel van het Iberisch schiereiland. In de omgeving : Cromleque dos Almendres, een verzameling menhirs te vergelijken met Stonehenge.
  -Naar de kust, de Costa Azul, via Santiago do Cacém...
  -De Costa Azul : natuurpark van de Santo André Lagune, rij langs de monding van de Rio Sado naar Troia.
  -Bezoek Sines, de stad van Vasco da Gama. Volg de kustroute van Sines via Porto Covo naar Zambujeira do Mar. Hou halt voor het kleine eilandje Ilha do Pessegueiro. Geniet van de ongereptheid van de Costa Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina!
  -Vila Nova de Milfontes : aan de monding van de Rio Mira en aan de oceaan. Rij zeker ook eens door het hinterland.

  Op deze trip, vooral door het binnenland... oneindige leegte, stilte... Weinig toerisme, noch verkeer. Mooie plekjes, het ontdekken waard. Zorg dat je je reis op voorhand een beetje uitstippelt, zo heb je een idee van de bezienswaardigheden onderweg. Pas je aan aan het ritme, leef Portugees onder de Portugezen. Verwacht zeker geen culinaire hoogstandjes maar geniet van de dagelijkse locale keuken en een heerlijk streekwijntje. Hier gaat het leventje nog zijn rustige gangetje, zonder luxe in alle puurheid. Boa Viagem!
  De Alentejo in 1450 km... rondreis op eigen ritme.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door M.L. Corstjens - 3/10/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek de kleine stadjes


  De kleine stadjes in Alentejo (Estremoz, Monsaraz...) zijn vaak erg de moeite waard: bezoek deze best in de vooravond, het is dan nog aangenaam warm, maar niet verzengend heet meer. Het kan er 's avonds wel flink waaien, dus neem je best wat extra kleding mee als je het laat wil maken. Zoek je een restaurant, vertrek dan niet te vroeg: je loopt het risico niets te vinden omdat ze vaak pas om 20u open gaan en er voor dat uur niets te zien is... De wijn uit de streek van Borba is overigens erg lekker!

  Gepost door Wim Michiels - 11/08/2014

  Reacties

  Monsaraz is zeker een aanrader voor wie van authenticiteit en prachtige vergezichten houdt. De vele olijfbomen brengen geen saaiheid in het landschap, maar zorgen voor een eenvoudige schoonheid. We zijn buiten het seizoen met zalig weer in de Alentejo geweest en dat was puur genieten.

  Gepost door Wastyn op 25/05/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Alentejo,Portimäo


  De streek rond Mertola is zeer gevarieerd ,met zeer verschillende landschappen.Mooie oude steden die een bezoekje waard zijn.

  Dan enkele dagen aan de kust waar we het strand van Praia da Rocha hebben gedaan , wat prachtig was. En voor wie avontuurlijker is zijn er nog enkele prachtige stranden in de buurt.Alles is denk ik mooier als het 35 graden is.

  Gepost door jacobs frank - 18/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Portel


  In Portel is er een nieuw museum : Bolota. Je vind er gegevens op www.cm-portel.pt; Dit museum is eigenlijk een thematisch paviljoen rond alles wat leeft in de streek. Je vindt er alles over het ambachtelijke, de voorwerpen die in de streek gemaakt worden en tijdens de week zitten er ook mensen aan het werk. Een tweede zaal toont ons vanwaar ons 'kurk' komt, hoe de kurkeiken van hun schors ontdaan worden, waar, wanneer hoeveel, door wie ... wat men er allemaal kan mee maken (o.a. kledij ... heel mooie design ...) Een andere zaal toont ons het leven op het platteland, het cultureel erfgoed in de omgeving van Portel. En dan heb je nog de 'zintuigenkamer. Je kan echt ontdekken,aan de hand van spelletjes : voelen, tasten, ruiken, smaken, proeven ... Welke huid zit er verstopt ? Waarvan is die thee gemaakt ? Welk snoepje is dat ? wat hoor je nu ? Wij kregen er met ons tweetjes meer dan een uur een gratis rondleiding van een engelssprekende plaatselijke gidse, die wist wat ze vertelde ... een aanrader....

  In Portel is er een nieuw museum : Bolota. Je vind er gegevens op www.cm-portel.pt; Dit museum is eigenlijk een thematisch paviljoen rond alles wat leeft in de streek. Je vindt er alles over het ambachtelijke, de voorwerpen die in de streek gemaakt worden en tijdens de week zitten er ook mensen aan het werk. Een tweede zaal toont ons vanwaar ons 'kurk' komt, hoe de kurkeiken van hun schors ontdaan worden, waar, wanneer hoeveel, door wie ... wat men er allemaal kan mee maken (o.a. kledij ... heel mooie design ...) Een andere zaal toont ons het leven op het platteland, het cultureel erfgoed in de omgeving van Portel. En dan heb je nog de 'zintuigenkamer. Je kan echt ontdekken,aan de hand van spelletjes : voelen, tasten, ruiken, smaken, proeven ... Welke huid zit er verstopt ? Waarvan is die thee gemaakt ? Welk snoepje is dat ? wat hoor je nu ? Wij kregen er met ons tweetjes meer dan een uur een gratis rondleiding van een engelssprekende plaatselijke gidse, die wist wat ze vertelde ... een aanrader....
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht

  Foto's voor deze reistip van Alentejo

  Gepost door Marleen Accou - 17/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Portel en Villa Nova de Milfontes


  Evora is een aanrader om te bezoeken, alsook Estremoz. Vaak kom je verder om interessante dingen te zien, door informatie van de plaatselijke, zeer vriendelijke bevolking. Aan de kust is het gedeelte tussen Almograve en Zambujeira do Mar een aanrader.

  Gepost door Paul - 1/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Evora,Portel en beja


  Wij zijn er 4 jaar geleden geweest super. Tussen Portel en beja zowat halverwege Braziliaans eethuisje waar visspecialiteiten waren heerlijk na Evora en Portel is Beja ook de moeite waard .Je bent vanuit de Alentejo ook niet ver meer van Sevilla (minder dan 300 km).

  Gepost door cailleau - 11/02/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • natuurpark


  Als je houdt van de natuur en mooie dorpjes en stadjes en je neemt de kleine wegen langs de Spaanse grens zie je zeer mooie dingen. Je moet je thuis wel goed voorbereiden om niets te missen(bv.Parque Natural do Vale do Guadiana).

  Gepost door Maria Hens - 20/05/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!