NL FR

STEL ZELF JE REIS DUBLIN SAMEN

Hotel
Kies een hotel uit ons aanbod.

Transport
  • vlucht
  • trein
  • eigen wagen
Eventuele extra's
  • Museumticket
  • Excursie
  • ...
Betalen
Kijk je bestelling na en betaal veilig.

Dublin

Citytrips Dublin Dublin: Het Dublin van vandaag is hip: bijzondere restaurants met designerkoks, swingende grand-cafès ... Dublin is een erg levendige stad, met haar bier-en pubcultuur en de talloze internationale muziektoppers U2, Johnny Logan enz... De Ierse hoofdstad biedt alles wat u van een Europese citytripsbestemming mag verwachten, compact en dus gemakkelijk te voet te verkennen. Rijke architectuur vol contrast: middeleeuwse, georgiaanse en moderne bouwwerken naast elkaar of klinkt een Irish coffe of een schuimende Guinness u meer als muziek in de oren? Wat zou Dublin zijn zonder zijn pubs ? Je maakt er vrienden voor het leven in een sfeer van muziek, gelach en goede gesprekken. Dubliners zijn een ras apart. Ze houden van gezelligheid en hebben schrijverstalent in het bloed. Ga de spontaniteit en de hartverwarmende Ierse hartelijkheid beleven, het altijd bruisende straatleven, de elegante Georgian architectuur, en niet te vergeten de muziek die overal weerklinkt ...

Zeker doen

· The Spire (de spits) in O’Connell Street is het symbool van Dublin, een 120 m hoge metalen naald die het stadsbeeld domineert.

· Het Dublin Writers Museum herdenkt Dublins roemrijk literair verleden: Oscar Wilde, George Bernard Shaw, Yeats en uiteraard James Joyce.

· In de beroemde universiteit Trinity College wordt in de Old Library het Book of Kells (9de eeuw) in rijk gekalligrafeerd handschrift met Keltische motieven bewaard.

· In de trendy wijk Temple Bar werden oude opslagplaatsen omgetoverd tot een kleurrijke mix van ateliers, bars en exotische winkeltjes. U vindt er het wassenbeeldenmuseum Wax Museum Plus. Temple Bar is ook een leuke uitgaansbuurt.

· Fraaie voorbeelden van elegante Georgiaanse huizen, gebouwd volgens de architectuur gangbaar onder de regering van George I, II en III, zijn te bekijken rond St. Stephens Green en Merrion Square.

· De kerken van Dublin: Christ Church Cathedral, het oudste gebouw van Dublin, en Saint Patrick’s Cathedral met het graf van Jonathan Swift, auteur van Gullivers Reizen.

· Kilmainham Goal, de gevangenis uit 1796, staat symbool voor de Ierse onderdrukking en was het decor voor meerdere films.

· De Guinness Storehouse (rondleidingen) is een monument voor de Ieren. Het zwarte bier hoort bij de Ierse gezelligheid. Of liever whiskey proeven in de old Jameson Distillery ? Van april tot oktober worden hier Ierse avonden georganiseerd met een rondleiding, een diner met een Jameson cocktail en Irish coffee, en live entertainment.

· Houdt u het liever bij thee en gebak dan is er het cosy Queen of Tarts (Cow’s
Lane en Dame Street) voor overheerlijke cupcakes, cheesecakes, brownies, muffins, ...

· Verkeersvrij winkelen doet u in het toonaangevende Grafton Street, ketenwinkels vindt u in O’Connell Street. Stephen’s Green Shopping, de voormalige overdekte groentenmarkt, telt een 100-tal winkeltjes. En de overdekte markt Mother Redcap op zondagmorgen is ongedwongen en kleurig.

· Phoenix Park is twee keer zo groot als Central Park in New York.

terug naar boven

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!