NL FR

Tips voor Nord - Pas de Calais

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Reis naar Nord-Pas de Calais


  Een weekje in Nord-Pas de Calais heeft onze verwachtingen ruimschoots voldaan: veel natuur (o.a. côte opale, Marais Audomarois), steden met veel bezienswaardigheden (o.a. Saint-Omer, Kassel, Arras), cultuur (o.a. musée du Louvre-Lens, musée de Flanders in Kassel), geschiedenis (Mur de l’Atlantique, la Coupole)… De reisgids van Holidayline over Noord-Frankrijk was tijdens de reis uiterst nuttig. Het hotel ‘La Maison Rouge’ in Noeux-les-Mines verdient een speciale vermelding omwille van zijn gastronomische keuken.

  Gepost door van Sprundel Marc - 3/07/2024


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Nausicaa


  Ga zeker eens naar Nausicaa! Het grootste aquarium van Europa. Een aanrader!

  Gepost door Vandewalle - 7/01/2024


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wandelen op en rond Cap Griz-Nez en Cap Blanc-Nez


  Ideaal voor wie twee dagen kan wandelen: de meeste wandelaars kiezen ervoor om de twee Caps in één wandeling af te werken. Wij splitsten dit in twee lussen: lus 1 vertrek net ten noorden van Audresselles richting via kust tot op en over Cap Griz-Nez en dan terug via het hinterland; lus 2 vertrek net ten noorden van Wissant tot op en over Cap Blanc-Nez en ook terug via het hinterland. Geeft enorm veel verscheidenheid in landschap, uitzichten en wandelaspecten.


  Foto's voor deze reistip van Nord - Pas de Calais

  Gepost door Nico Vandaele - 27/08/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Le Touquet


  Le Touquet, de stadswandeling, is zeer de moeite waard. We hadden de wandeling gedownload van de vakantiegids die we doorgestuurd kregen van Holidayline. Zeer gebruiksvriendelijk en accuraat. We kwamen op plekjes waar we zonder deze wandeling te kennen anders niet zouden komen.

  Prachtige wandeling in de duinen, een ontdekking van de karaktervolle woningen die Le Touquet zo typeren.

  Gepost door Van Esch - 24/07/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Nord pas du Calais


  Denk eens aan een bezoek van de Marais (vlak bij St Omer).

  Wandeling, boottochtje,...

  Locatie: Reserve naturelle Etangs du Romelaere.

  Gepost door Driesen - 14/07/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lens (Nord - Pas de Calais


  Heel mooie en interessante streek, die doet denken aan de Westhoek in België. De wegen van herdenking (routes met auto) zijn zeker de moeite waard om een trip naar deze streek te boeken. Het hotel Louvre-Lens is daarvoor een aanrader. Hoogtepunten zijn voor ons : Vimy,, Notre-Dame -de Lorette, maar ook de andere sites zijn een bezoek waard. Het Louvre Lens is zeker niet te missen.

  Gepost door Gisèle Blommé - 19/04/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Opaalkust


  Ideaal voor een kort verblijf. Prachtige natuur een leuke stadjes om te bezoeken zoals Montreuil en Devres.

  Gepost door Marie-Rose Poppé - 13/04/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cultuur en natuurpareltjes


  Wie graag cultuur en natuur combineert heeft vele opties in le nord pas-de-calais. Louvre Lens stelt naast zn unieke chronologisch kunstoverzicht tweemaal per jaar een thematentoonstelling voor van hoog niveau. Denk dan ook eens aan een bezoekje van Douai. Met een prachtig belfort en het museum la Chartreuse, in een oud klooster, dat de omweg waard is. Ga daarna uitwaaien aan de kust in het dorpje Equihen-plage. Daar is de kust nog wild met zowel falaises als een onmetelijk strand en ongerept duinengebied. Wandel van de zee over de duinen door het bos naar het kasteel van Hardelot. Daar wordt de Britse invloed op dit stukje Frankrijk gevierd. Ook met muziek in het bijzonder mooie elizabethiaanse theater. Niet te missen voor muziekliefhebbers. Prachtige concerten voor geen geld. Kunst als balsem voor de ziel omringd door ongerepte natuur. Enjoy!!!
  Wie graag cultuur en natuur combineert heeft vele opties in le nord pas-de-calais. Louvre Lens stelt naast zn unieke chronologisch kunstoverzicht tweemaal per jaar een thematentoonstelling voor van hoog niveau. Denk dan ook eens aan een bezoekje van Douai. Met een prachtig belfort en het museum la Chartreuse, in een oud klooster, dat de omweg waard is. Ga daarna uitwaaien aan de kust in het dorpje Equihen-plage. Daar is de kust nog wild met zowel falaises als een onmetelijk strand en ongerept duinengebied. Wandel van de zee over de duinen door het bos naar het kasteel van Hardelot. Daar wordt de Britse invloed op...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Ann Beckers - 29/12/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Hardelot en Boulogne sur Mer


  Hotel du Parc is mooi gesitueerd om de belangrijkste bezienswaardigheden van de Opaal Kust te bezoeken. Kasteel Hardelot is de moeite waard. De oude stad van Boulogne sur Mer is ook heel mooi. Je kunt rond de oude stad gratis parkeren!

  Gepost door DUJARDIN - 23/10/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Tip


  Lees vooral voor vertrek de uitgebreide en goede informatie die bij deze reis hoort door. Soms moet je wel een uurtje rijden om van de hotels bij de bezienswaardigheden te komen maar wij hebben ervaren dat alles zeer de moeite waard is. Aangenaam verrast hoe goed het was.

  Gepost door Ciska Troost - 8/09/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Oorlogsmusea 1914-18


  Twee zeer interessante plaatsen dicht bij elkaar :


  1- Vimy-memorial, Canadees monument en museum met loopgraven.


  2- Notre-Dame de Lorette begraafplaats, basiliel


  Foto's voor deze reistip van Nord - Pas de Calais

  Gepost door Eduard Van den Broeck - 30/08/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • reistip


  uitstap naar Cap-gris-nez en cap blanc zijn zeker de moeite, zelfs wandelingen voor 2 dagen.
  Wandelen op het strand is zeer zalig, zeer rustig,geen drukte. Echt uitwaaien.

  Gepost door patrick - 25/08/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Nord-Pas de Calais


  wanneer je het leuke stadje Saint-Omer bezoekt, is het de moeite om ook le Marais Audomarois te ontdekken, net aan de rand van de stad. het is een gebied met historische waarde en de uitleg is op een heel mooie manier weergegeven. je kan per boot het moeras verder verkennen. aan het onthaal is ook een leuk winkeltje verbonden met streekproducten en er is een leuk cafetaria met terras.

  Gepost door Ellen Capiau - 27/07/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • reistips Nord - Pas de Calais


  Als je het stadje Boulogne-sur-mer bezoekt, ga dan zeker eens op de lange pier lopen. Start je reis aan de site de l'Hoverport (mooie parking en loop eerst langs de kust. Daar kan je inhaken op de Digue Carnot, een pier van meer dan 2km met uitzicht op de zee, de haven en vaak indrukwekkende golven. Niet bij slecht weer of stormwinden en niet aan te raden voor mensen met een zwakke maag. Bij mooi weer maak je zelf kans om er een wilde zeehond tegen te komen.

  Gepost door Bart Rutten - 20/03/2022

  Reacties

  in de reisweg zeker een stop maken in Calais om de vuurspuwende draak aan het strand in actie te zien. Het stadhuis met belfort loont zeker de moeiten en vanaf zaterdag 14h is de parkeermeter overbodig in de stad

  Gepost door dierickx op 3/07/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant in Hardelot


  Fantastisch lekker gegeten in Hardelot: O Delice! Zeer lekker en niet duur!


  Gepost door Bogaert Christine - 17/09/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • museum


  Bezoek aan het Keramisch Museum in Desvres

  Gepost door Bogaert Van den Bossche - 30/08/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Hardelot


  in Hardelot kan je ook wandelen en er staat een heel mooi kasteel! Een middeleeuws kasteel, dat nogal sprookjesachtig verbouwd is. Prachtige tuin waar zelfs enkele tafels staan zodat je er kan picknicken. We zijn niet binnen geweest, maar de buitenkant met de prachtige vergezichten en de wandeling er naartoe zijn de moeite waard.

  Gepost door Kristel Clément - 29/08/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • De terrils du Pays à Part


  Voor de liefhebbers van een wandeling tussen de 2 tot 11 km mét mogelijkheid tot een schitterend panorama is dit een aanrader.

  Vertrekken vanuit Hallicourt, rue de la Lampisterie.

  Gepost door Wouter Vloebergh - 25/07/2020


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Aire-sur-la-lys


  Op de doorreis naar de Opaalkust, een halte in Aire-sur-la-lys. Een mooi aantrekkelijk stadje in een groene omgeving aan de Leie.

  Gepost door Pollentier - 31/10/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • prachtige opaal kust !!


  Wij hebben tijdens ons verblijf Boulogne -sur -mer bezocht . Mooie stadswandeling ( gedownload van de site van Holidayline ) gedaan , de tuin van het bijgeloof was ook leuk om even door te wandelen. Vooral het oude stadsgedeelte is zeker een bezoekje waard !

  De dag erna hebben we le Touquet bezocht, even aan de kust gewandeld en ook een stadswandeling gedaan ! Daarna Saint Omer met zijn 5 kerken. Let wel op kerken sluiten om 18u.

  Gepost door jeannine sannen - 26/10/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • baai van de Somme


  Ook als het weer niet 100% mee zit is deze streek echt de moeite waard. Wij waren hier twee daagjes en hebben genotten van een fietstochtje van ons hotel (les Saules in Favières) naar het Parc du Marquenterre waar we een mooie rondwandeling maakten. Dit is echt en aanrader.

  Het lekkere eten in Le Crotoy, het uitstapje naar Le Hourdel, 's anderendaags de wandeling in le Hâble d'Ault en dan nog een culinaire afsluiter in Saint Valéry sur Somme maakten van dit korte verblijf een uitstap die veel langer leek te duren.

  Zeker een plek om terug te komen.

  Gepost door Lis Van Mierlo - 15/10/2019

  Reacties

  Met het prachtige weer als welkom geschenk hebben we vier prachtige dagen gehad midden van mooie kuststadjes/stranden, Boulogne sur Mer/Nausicaà….de baai van de Somme(een aanrader-Le Crotoy bij valavond, memorabel!) Kortom een regio waar we graag terugkomen!

  Gepost door Ralph Maerivoet op 31/12/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wandeling Le Touquet


  De wandeling die beschreven wordt in de brochure is zeker de moeite waard. Je kan gratis parkeren in de buurt van hotel Westminster en van daaruit de wandeling starten. Mooi parcours langs het estuarium, door het uitgestrekte duinengebied en tenslotte naar het handelscentrum van de stad waarin je mooie gebouwen ontdekt en leuke autovrije winkelstraten. Hier kan je genieten van een welverdiende koffie of lokale cider.


  Foto's voor deze reistip van Nord - Pas de Calais

  Gepost door Nuytemans Diane - 21/08/2019

  Reacties

  Is niet echt de moeite waard

  Gepost door Hedy DE GREEF op 25/08/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Polyfonisten


  Je kunt de 7-daagse rondreis N-Frankrijk heel goed koppelen aan het prachtige boek Het landschap van de polyfonisten, van Paul van Nevel. Het geeft een mooi beeld van het grote belang van deze contreien in de muziekgeschiedenis: zes generaties componisten, allemaal uit deze streek, hebben de loop van de 15e-16e eeuwse muziek bepaald. Als je de foto's in het boek hebt gezien beleef je het landschap veel intenser, en zeker als je daarbij de muziek van het Huelgas Ensemble van Paul van Nevel draait.

  Gepost door Kessels - 13/08/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • St Omer en omgeving


  De omgeving van St Omer is zeer aangenaam. Mooie stad met interessante wandelroute en mooie gebouwen en een prachtig park. Ook de zee is niet veraf voor een leuke uitstap. Wij verbleven in het Golfhotel St Omer in Umbres, aangenaam hotel voor golfers en niet-golfers.

  Gepost door Heirman Freddy - 1/08/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Genieten van een streekgerecht.


  Wie Cassel bezoekt moet zeker een langs de authentieke estaminet 't Kasteelhof passeren. De joviale vriendelijke bediening aldaar serveren je met terechte trots Pot'je vleesch, hét streekgerecht bij uitstek. Beleving om nooit meer te vergeten.

  Gepost door Delaere Raymond - 28/07/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Genieten van een stukje Noord Frankrijk


  Saint-omer is mooi om te bezoeken, met een leuk koffiehuis met tuin en zicht op de kathedraal Notre Dame, juist naast het 'office du tourisme". Het is genieten in hun Jardin Public bij mooi weer en als je graag wandelt en connecteert met de natuur is het de moeite om tot het natuurgebied Clairmarais te rijden.


  Foto's voor deze reistip van Nord - Pas de Calais

  Gepost door Caroline foulon - 23/04/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Saint-Omer


  Saint-Omer houdt op zaterdagvoormiddag markt, heel gezellige terrasjes en er heerst een fijne ambiance. Tuin en groot park zeer de moeite om in rond te wandelen!

  Gepost door Emily Depoortere - 1/04/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Trailarcours


  Vanuit Lumbres kan je een aantal leuke trailparcours lopen.

  Gepost door Stijn - 5/11/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • St-Omer


  St-Omer is zeer prachtig met een tuin die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

  Gepost door Emiel Archie - 15/10/2018

  Reacties

  Een mooie stadsrondwandeling waarna een heerlijk avondmaal in Restaurant Petit Montmartre, voorafgegaan door een bieraperitief in l'Estaminet ,(ontelbare bieren, oud vlaams en pareltjes)

  Gepost door Van Gremberghe op 13/03/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vallée de la Course


  De route van Montreuil-sur-Mer naar Desvres via de D127 loopt door de Vallée de la Course. Dit was voor ons adembenemend mooi met kronkelende wegen met een weids en zeer bloemenrijk uitzicht. Om nooit meer te vergeten.

  Gepost door Vandersteene Paul - 19/07/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Montreuil


  bijzonder lekkere en authentieke keuken in Montreuil zelf in restaurant Coqempot

  Gepost door Van Neck-Van Hamme - 6/04/2018

  Reacties

  Fantastisch lekkere keuken in Best Western hotel Hermitage in montreuil sur mer. Mooi stadje.

  Gepost door STROBBE E op 26/10/2018

  Bezoek in Hardelot plage Biscuitiers de "Dhardelot" Traditionele banketbakkers Een schitterende koekjesdoos van de Eerste vliegenier kanaaloversteek Bleriot. Heel heel mooi cadeautje voor thuis.

  Gepost door Jos op 12/09/2020


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Om duimen en vingers bij af te likken!


  Héél lekker gegeten in Saint Omer in restaurant Le Cygne!

  Gepost door Conny Vansteenkiste - 22/01/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • La Chartreuse de Neuville


  Aanrader: bezoek aan de chartreuse van Neuville sous Montreuil, op 3 minuutjes rijden van het mooie Montreuil s/mer. Zeer interessant, goede gids (Valentin). Wat velen niet weten is dat er daar tijdens WO I onderdak werd geboden aan vele Belgische oorlogsslachtoffers en vluchtelingen, interessant om stil te staan bij deze "vergeten geschiedenis" die ons Belgen aangaat, zeker in het licht van de huidige vluchtelingencrisis.


  Gepost door Craeynest Brigitte - 12/10/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cristal d'Arques


  Wij waren onder de indruk van ons bezoek op zaterdagnamiddag aan de fabriek Cristal d'Arques, waar meer dan 5000 mensen hun brood verdienen en waar de ovens 24 uren per dag, 365 dagen per jaar aan het werk zijn. Het geleid bezoek aan de fabriek in werking op een zaterdagnamiddag is dus de moeite waard, ook voor wie niets wenst te kopen in de fabriekswinkel.

  Gepost door Emmanuel ASPEELE - 9/10/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vanuit Hesdin 'L Abbe


  Samer, een piepklein dorpje is zeker de moeite om te bezoeken. Nog authentieke geveltjes. Kuststadje Wimmereux prachtige oude geveltjes.

  Gepost door berteloot - 14/07/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant Anecdote in Montreuil


  Zeer lekker gegeten in Anecdote bij Best Western Hermitage Montreuil sur Mer met uitstekende prijs/kwaliteit. Zelfde eigenaar als La Grenouliiere.

  Gepost door nelen - 30/12/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • restaurant in Montreuil


  Het restaurant "Les Ramparts" in Montreuil-sur-mer is een aanrader. Lekkere keuken en menu redelijk bij prijs.

  Gepost door Boulanger Mark - 6/10/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • te doen en te mijden


  om met te mijden te beginnen: ga tijdens de zomerweekends niet naar de badplaatsen als Berck of Le Touquet. Het is er veel te druk.


  te doen: als je kan, bezoek het oude stadsgedeelte met citadel in Montreuil-sur-Mer; Plan op je terugweg een stop in het nieuwe museum Louvre-Lens. Voorzie 2 uurtjes om het gratis deel te bezoeken. Een stop meer dan waard!!

  Gepost door Kris De Meulenaere - 13/08/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Le Touquet, lunch of diner


  Lekkere prijswaardige keuken in restaurant Le Paris in Le Touquet , centraal gelegen, mooie inrichting, vriendelijke bediening en (h) EERLIJKE KEUKEN, EEN ECHTE AANRADER!!! SMAKELIJK

  Gepost door Kim Van den Berghe - 21/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Matisse museum


  We combineerden een bezoek aan het Louvre Lens niet alleen met een tocht langs de memorials en begraafplaatsen uit WO I zoals in andere tips vermeld maar bezochten ook het Matisse Museum in zijn geboortestad Cateau-Cambrésis. Een kleine omweg maar " vaut le voyage"

  Gepost door Jef Boons - 7/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • notre dame de la lorette


  een aantal kilometers van Arras , in de nabijheid van Vimy ligt Notre dame de la lorette. Indrukwekkende herdenkingsplaats voor de Franse soldaten uit de oorlogen van de XX ste eeuw. Naast Vimy de moeite waard om even tot bezinning te komen.


  Gepost door deloffer - 3/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vimy


  Gratis rondleiding in tunnels en loopgraven door Canadese studente in Vimy!

  Gepost door leen vanthournout - 2/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • La base nautique


  La base nautique, (Rue Léon Blum in Noeux-les Mines) is het bezoeken waard. Op dit meer worden waterskiërs met een kabel het meer rond getrokken. Spectaculair.

  Gepost door Roets - 28/07/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Arras


  Een stad die zeker dient te bezoeken ins Arras. Een oud vlaamse stad belfort incluis in frankrijk

  Gepost door Van Leemput - 21/06/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Reconversie aan den lijve


  Heenreis: Roubaix en Le musée d'Art et d'Industrie= La Piscine. Een zwembad uit +/-1930, schitterend gerenoveerd en uitgebreid tot een museum met kunstcollecties, die héel specifiek en intrigerend zijn. Er wordt eveneens gefocust op het textielverleden van Roubaix, op een zéer eigentijdse manier en met links naar de plaatselijke postorderbedrijven, outletshops en mode-ontwerpers .

  Terugreis: Cassel en het Musée de Flandre= beide zullen verrassen, het landschap en de kunst! Nog tot 29 september 2013 een unieke tentoonstelling Schatten van het Maniërisme in Vlaanderen. Méér dan 90 meesterwerken van de Vlaamse schilderkunst uit de zestiende eeuw, vele uit private verzamelingen van over de hele wereld.
  Heenreis: Roubaix en Le musée d'Art et d'Industrie= La Piscine. Een zwembad uit +/-1930, schitterend gerenoveerd en uitgebreid tot een museum met kunstcollecties, die héel specifiek en intrigerend zijn. Er wordt eveneens gefocust op het textielverleden van Roubaix, op een zéer eigentijdse manier en met links naar de plaatselijke postorderbedrijven, outletshops en mode-ontwerpers .
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Bielen - 2/06/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Notre-Dame de Lorette


  In de buurt van het Louvre in Lens vind je het grootste kerkhof van Franse militairen uit de 1ste wereldoorlog. In het midden van het kerkhof staan een witte basiliek en een witte lantaarntoren. Je word stil bij het zien van dit immense kerkhof: 40.000 gesneuvelden.

  Gepost door De Ridder Maria - 12/05/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Béthune


  Een prachtig stadje in de buurt van het Louvre in Lens. Wij waren echt onder de indruk van de Grote Markt.

  Gepost door De Ridder Maria - 12/05/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Musea


  Aanraders:

  Museum voor schone kunsten in Arras, lopende tentoonstelling over 'koninklijke koetsen', met bijhorende bewaarde exemplaren, is een aanrader.

  Nieuw museum Louvre-Lens is een absolute aanrader, zowel voor het samengebalde kunstoverzicht, als voor het gebouw zelf.

  Gepost door Jacobs - 14/04/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Nord -Pas de calais Louvre-Lens


  Het gloednieuwe museum te Lens nl. een afdeling van het Louvre is zeker een bezoek waard. Je krijgt er interessante tijdelijke tentoonstellingen nu over de renaissance, later over Rubens, de Etrusken, ...; Je kan er ook de vaste tentoonstelling bezoeken ( gratis tijdens 2013 ), waar je een prachtig overzicht krijgt van kunstwerken vanaf de Prehistorie tot de 19de eeuw. Er zijn audiofoons ter beschikking en alles wordt op de didactische borden ook in het Nederlands uitgelegd. Een aanrader !

  Gepost door martine ghyselen - 15/02/2013

  Reacties

  Het museum is inderdaad de moeite waard en het is niet alleen gratis tot eind 2013, maar ook nog tot het einde van dit jaar (2014)! Je kan er trouwens ook een slaatje of broodje eten in de café van het museum. Er is zelfs een plaats voorbehouden voor de gebruikers van een picknick. gepost door Hildegarde Demarcke 17/02/2014

  Gepost door Hildegarde Demarcke op 17/02/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lille - Palais des Beaux Arts


  Prachtig museum met schitterende tentoonstellingen : Babel, Fabels van het Vlammse landschap en zeker niet te missen 'les 7 peches capitaux' van Antoine Roegiers (een jonge Belgische kunstenaar)!

  Gepost door Birgitta Van Alsenoy - 4/11/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezienswaardigheden Lille en omgeving


  Bezoek zeker het zwembad van Roubaix (vanuit Lille gemakkelijk met de metro te bereieken): in één woord prachtig. Op dit ogenblik een mooie tentoonstelling van Chagall maar ook de andere kunstcollectie is de moeite waard.

  Gepost door Carina Vaes - 4/11/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bunkerbrasserie


  Een tip i.v.m. de Opaalkust, twee heel positieve vaststellingen :

  1. Als verblijfplaats is Montreuil-sur-mer ideaal : kort bij de kust, mooi middeleeuws bovenstadje waar je op de hoge omwalling een 3,5 km lange wandeling kunt maken, met voortdurend uitzicht op het diepe panorama van de omgeving.

  2. Meer naar het noorden, De Cap Blanc Nez, in Escalles : fantastisch uitzicht tot op de Engelse kust (helder weer gehad) + aan de overkant van de weg en de grote parking, staat een bord van "brasserie panoramique le Thomé". Volg het wegje tot op de top waar een hoge rode mast staat. Aldaar valt de brasserie niet op -lijkt op een grauwe lage bunker- maar eenmaal binnen volgt één grote verrassing : verzorgd en gezellig interieur met uitzicht vanuit de vele zijramen op het geweldig mooi lager gelegen landschap, ook langs de zeekant. Bovendien zijn de prijzen hier redelijk, zowel betreffende het eten maar vooral wat de drank betreft (die elders in de streek opmerkelijk duur is). Ook opvallend verzorgde toiletten. Ideaal om bv. een onvergetelijk feestje te houden. Er zéker niet voorbij lopen of rijden. Meer info op www.capblancnez.com
  Een tip i.v.m. de Opaalkust, twee heel positieve vaststellingen :
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Willy Taminau - 24/09/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • De kerk van Bourbourg


  Op de kaart vind je het onooglijk dorpje Bourbourg, aan de andere kant van Gravelines (ook een bezoek waard!): ga erheen en bezoek in de kerk de permanente tentoonstelling van de Engelse kunstenaar Anthony Caro: Le Choeur de Lumière: indrukwekkend!


  Foto's voor deze reistip van Nord - Pas de Calais

  Gepost door Van Driessche Hilde - 24/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bierbrouwerij


  In het kleine dorpje Tardinghen, tussen de velden, is er een brouwerij die zeker de moeite is om te bezoeken. Je mag er proeven van bier en kaas en kan er dan ook het heerlijke gerstenat kopen. Voor de liefhebbers onder ons. Openingsuren via hun website! Ferme de Belle Dalle Tardinghen, www.2caps.fr Proost!

  Gepost door Van den Broeck Martine - 11/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Prachtig monument Vimy


  Op 10 km van Arras bevindt zich in Vimy het Vimy Ridge National Historic Site of Canada. Het grote witte monument bestaat uit 2 pilonen met grote beelden, gebouwd in de jaren '20. Het monument werd gebouwd ter nagedachtenis van de Canadezen en Fransen die hier in de eerste wereldoorlog sneuvelden.

  Gepost door baert - 5/04/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Le Touquet


  Zeer gezellig dorpje met interessante winkeltjes en ontzettend lekker eten in de vele restaurantjes. Wel veel wind en regen in maart...

  Cap Griz-nez en cap Blanc-nez zijn zeker een bezoekje waard op een zonnige dag!

  Gepost door Davies Ann - 11/03/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Le Touquet


  Een wandeling tot aan de baai(Baie de la Canche) is zeker de moeite bij laag tij. Prachtige omgeving.

  Gepost door Grootjans - 28/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Montreuil-sur-mer


  Het stadje Montreuil-sur-mer dat op ca 25km van hotel Cléry ligt, is een heel mooi, gezellig, oud ommuurd stadje. Je kan er een prachtige wandeling op de vestingsmuren maken, met een schitterend uitzicht op de omgeving. Er zijn tal van leuke restaurantjes, en het is er heel wat minder toeristisch dan in Boulogne of Le Touquet!

  Gepost door Kristin Spiessens - 28/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Prachtige weekend trip


  Het is lekker winkelen en toeven in en rond Boulogne sur Mer.

  Een bezoek aan Nausicaa - Mer sur Terre is een must - ongelooflijk mooi en perfect georganiseerd - schitterend.

  Gepost door BOEY André - 28/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Prachtig Montreuil en omgeving


  We logeerden in het Best Western l'Hermitage in Montreuil(prachtige citadel en omwalling), van hieruit heb je de perfecte uitval basis voor deze prachtige omgeving Le Touquet, le Crotoy en St-Valery sur somme(prachtige baai van de somme),Berck(baai van Authie veel zeehonden) Bois de cise(Ault)waar je ineens tussen de krijtrotsen op het strand komt en ook de typische prachtige belle epoque huizen hier en in Mers les bains.

  In ons hotel was de barman de perfecte gids voor restaurants in de buurt, alle dagen zeer lekker diner in de buurt aan een schappelijke prijs. Le patio was ook onze beste ervaring, zeker de moeite waard om eens langs te gaan, maar vergeet niet van te reserveren.
  We logeerden in het Best Western l'Hermitage in Montreuil(prachtige citadel en omwalling), van hieruit heb je de perfecte uitval basis voor deze prachtige omgeving Le Touquet, le Crotoy en St-Valery sur somme(prachtige baai van de somme),Berck(baai van Authie veel zeehonden) Bois de cise(Ault)waar je ineens tussen de krijtrotsen op het strand komt en ook de typische prachtige belle epoque huizen hier en in Mers les bains.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Nevens Veerle - 19/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Montreuil-sur-Mer


  Na een wandeling over de prachtige stadswallen van Montreuil is het zalig om verwend te worden in het charmante restaurant Le Patio: zalig driegangen diner met overheerlijke wijnen per glas, en dat voor een zeer correcte prijs! Aangenaam kader en vlotte vriendelijke bediening.

  Gepost door David Rombaut - 7/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant in Le Touquet


  Indien je op restaurant wilt gaan eten in Le Touquet moet je, zeker tijdens weekends of vakanties, gereserveerd hebben! Spaart je een lange zoektocht uit.
  En als absolute aanrader willen we het restaurant "Les 2 moineaux" meegeven. Uitstekende bediening, gezellig interieur en fantastisch lekker eten!

  Gepost door Inge Mus - 6/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • chateau de Tilques - St Omer


  Een begeleide boottocht ( en bacove) op de kanalen van het marais te St Omer. Interessante uitleg van de gids die probeert enkele woordjes Vlaams te spreken. Duur : ca 70 min - vertrekpunt : Clairmarais, ongeveer 5 min van St Omer. Een aanrader voor een groep tot max 14 p. Er is eet en drankgelegenheid bij vertrek.

  Gepost door DE ROOVER - 2/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • de ware fruits de mers


  Ga naar het authentieke restaurantje " Chez Mimi " in Wimmereux waar je de duimen en vingers letterlijk en figuurlijk zult aflikken van genot van de verse ingrediënten van de visschotel, in alle formaten en prijsklasses! Gewoon doen.

  Gepost door merxkx - 2/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Uitstap in puur natuur


  Maak een flinke wandeling en een boottochtje rond en in de moerassen van het nabij gelegen "Le Marais", 't is ontspannend, gezond, prachtig en eetlustwekkend!

  Gepost door Douchy - 22/09/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Streek verkennen


  Terwijl je toch in de "Pas de Calais" bent, zeker eens Boulonge-sur-Mer en Le Touquet Paris Plage gaan bezoeken. Zeker niet vergeten St Omer te bezoeken.

  Gepost door Rappoye E- Dedeurwaerder - 16/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • etentje op het strand


  In Berck-sur-Mer hebben we onverwacht kunnen genieten van een heerlijk etentje in restaurant "avec les pieds dans l'eau".

  Gewoon perfect! het natuurlijke kader en een romantische zonsondergang kregen we er gratis bij.

  Gepost door Bracke Leen - 23/07/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • museumbezoek


  Zowel in Montreuil-sur-Mer,maar vooral Berck (16 km vanaf Montreuil) is een bezoek aan de musea de moeite waard.M.n. het glaswerk in laatstgenoemd museum is prachtig.

  Gepost door Theo Rongen - 3/07/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Een etentje in Saint-Omer


  Niet duur een lekkere keuken.


  bij Tante Fauvette

  Gepost door Van Cotthem Jan - 4/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Op verkenning


  Via het charme hotel chateau Le Touquet nabij Saint-Omer kan je verder reizen naar de baai van de Somme in Picardië en genieten van het golvende prachtige landschap. Het is een ontspannende trip langs rustige wegen. Onderweg kan men het vissersstadje Boulogne en het mooie Le Touquet bezoeken. Natuurliefhebbers kunnen terecht in Saint-Valery-sur-Somme en er o.m. het vogelreservaat bezoeken en genieten van de zeelucht en de mooie natuur. Een verblijf in hotel Cap Hornu is hier de uitvalsbasis voor exploratie van de omgeving en voor het genieten van de culinaire geneugten (o.m. zeevruchten) van Picardië. Een aanrader.

  Via het charme hotel chateau Le Touquet nabij Saint-Omer kan je verder reizen naar de baai van de Somme in Picardië en genieten van het golvende prachtige landschap. Het is een ontspannende trip langs rustige wegen. Onderweg kan men het vissersstadje Boulogne en het mooie Le Touquet bezoeken. Natuurliefhebbers kunnen terecht in Saint-Valery-sur-Somme en er o.m. het vogelreservaat bezoeken en genieten van de zeelucht en de mooie natuur. Een verblijf in hotel Cap Hornu is hier de uitvalsbasis voor exploratie van de omgeving en voor het genieten van de culinaire geneugten (o.m. zeevruchten) van Picardië. Een aanrader.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door stuyvaert - 7/02/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Golf


  Het loont de moeite om de 'kustroute' te nemen :Gravelingen/Wimereux zijn best te doen op de heen reis, de 'uitstap' naar Le Touquet op de laatste dag is best haalbaar . Voor Golffanaten is er de mogelijkheid :dag 1 spelen op Wimereux (of Ruminghem)dag 2 Saint-Omer en dag 3 Hardelot of Le Touquet ...

  Gepost door de ruyter - 6/02/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Le Touquet


  Mooie wandeling langs de zee en door de duinen terug terwijl je de zee hoort ruisen. De overdekte markt op het einde van de straat is een bezoek waard, heel speciaal en veel streekeigen produkten. Achter de hoek veel leuke winkeltjes en lekkere restaurantjes waar ze heel vriendelijk zijn. Wij maakten begin november het haringfeest in Les Etaples mee, een echt volksfeest met gegrilde haring.

  Lekker gegeten in restaurant "les pêcheurs d'étaples" boven de grote viswinkel aan de parking, verwennerij ten top !

  Gepost door Chris Van Hoeck - 7/11/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lille


  Mooi en aangenaam stadje. Gezellige pleintjes, lekker eten en drinken, biedt zeer veel variatie, kortom voor elk wat wils.

  Gepost door Martine Dewispelaere - 19/08/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • La Coupole en Eperleques


  Het museum gewijd aan de 2de wereldoorlog en de V1-V2 raketten van La Coupole (Helfaut) geeft in foto's, video en geluid een zeer uitgebreid beeld van de ravage die de oorlog(en) aanrichtten in de streek. Met audiofoon kan je alles goed volgen in je eigen taal. We vermoeden dat de opstellers van de tentoonstelling op "werkbezoek" naar Flanders Fields in Ieper geweest zijn. Als leerkracht mochten we zelfs gratis naar binnen. Ook in het Blockhaus van Eperleques kregen we korting. Een geleid bezoek van een uurtje gaf ons ook veel informatie. Voor geïnteresseerden in de materie zijn beiden een must!

  Gepost door Rein Bousard - 17/08/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Golf St Omer


  Voor de golfliefhebbers is de Golf in St Omer een aanrader:een uitdagend parcours met steile hellingen in de prachtige vallei van de Aa, green fee valt best mee en via het hotel Château Tilques krijg je 20 % korting. Een stevige wandeling krijg je erbij!

  Gepost door De Meyer - 11/08/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Duinkerke , Gravelines en Oye Plage


  Van St Omer recht naar boven rijden en dan kom je aan Duinkerke een gewezen stukje Vlaanderen met een mooi Belfort, een haven en gezellige winkeltjes.

  De mensen zijn hier heel vriendelijk en de zon schijnt er ook meer dan in het binnenland.

  Even buiten Duinkerke richting Calais ligt Gravelines. Hier vind je een typisch stervormig fort van Vauban waar in de wallen kan varen met pedalo of bootje. Dit is heel leuk voor de kinderen. Er is ook een mooie getijde jachthaven. Aan de kust ligt een lange duinenrij met een reuzestrand dit loopt tot het 15 km verder gelegen Calais. Je komt dan voorbij Oye Plage waar vijvers met ganzen voor de attractie zorgt.

  Hier worden de typische moules de Bouchot gekweekt. Kleine maar zeer smaakvolle mosselen.


  Van St Omer recht naar boven rijden en dan kom je aan Duinkerke een gewezen stukje Vlaanderen met een mooi Belfort, een haven en gezellige winkeltjes.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Ricky - 19/07/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Een verzande havenstad


  Montreuil-sur-Mer: zeker het bezoeken waard, ook al ligt het niet meer "sur mer" maar een 15-tal km in het binnenland. Een vriendelijke dame geeft je bij de toeristische dienst heel wat uitleg. Een aanrader: wandelen op de omwalling of in de pitoreske straatjes.

  Gepost door Mark De Pelsemaeker - 11/05/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • ambleteuse natuurgebied de slack


  Even buiten Ambleteuse, richting Wimereux, ligt het natuurgebied De Slack.

  Men kan er de auto parkeren juist achter de brug.

  Men start de wandeling langs de rivier richting binnenland om vervolgens in een adembenemend natuurgebied terecht te komen.

  Uiteindelijk komt men aan een tweede parking ( of verderop een derde zo u wil)

  vanwaar men langs het strand kan terugkeren naar Ambleteuse. U volgt terug de rivier de Slack tot waar de auto geparkeerd staat.

  Duur circa 2u. Gevarieerd landschap ( bos,moeras, duin en strand)Zelden zo een mooie wandeling gemaakt.

  Gepost door Lambrechts - 18/04/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cap Griz Nez en Cap blanc Nez


  Wij zijn niet zo sportief om op die hellingen te fietsen, maar wij namen de auto en reden aan een gezapig tempo en genietend van de mooie vergezichten naar Cap Griz Nez en naar Cap Blanc Nez, ter plaatse hebben we prachtige wandelingen gemaakt.

  Ook de ommuurde stad in Boulogne sur Mer is voor wandelaars en erfgoedliefhebbers zeker een bezoekje waard.

  Gepost door Heidi Van Deynse - 5/04/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fietsparadijs


  We zijn onder meer naar deze regio afgezakt om er te trainen voor een fietsvakantie einde mei. Het mag gezegd: het is er heerlijk fietsen in de Z-O regio van Boulogne. De streek van Hesdin en Samer is uniek, klimmen en dalen over Ronde Van Vlaanderen wegen, geen meter vlak. Een zalige aanrader als voorbereiding of hoofdvakantie voor fietsers.

  Gepost door Mady Truyens - 28/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • uitwaaifietstocht


  De fietsroute tussen de 2 caps met magnifieke vergezichten, en windkracht 'ik weet niet hoeveel' is de ideale tocht om volledig uitgewaaid te zijn na 27 kilometers... Niet doen als je niet een beetje getraind bent...

  Gepost door meersmans - 22/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Voor wie van de melancholie van het noorden houdt


  Bezoek vanuit Hesdin l'Abbé het vlakbij gelegen stranddorp Equihen. De huizen, de kleuren, de afdaling naar het strand en het paviljoentje - het straalt zo de sfeer van Noord-Frankrijk uit. Heerlijk om er uit te waaien en er je film van het leven bij te denken.

  Gepost door Dominiek Braet - 16/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Baie de la Somme


  Schitterend , op een 40-tal km van Hesdin l'Abbé - richting zuid/Picardie - (via de autostrade:péage +:_4 euro) kom je in Le Crotoy,mooie strandwandeling, getijenwaarneming (tabellen hangen uit!) , prettig stadje,; daarna naar St.Valéry/s Somme = de baai rondrijden, aldaar een prima 'office du Tourisme' : info zat, met oa. niet te missen de kaap 'Le Hourdel' , zeehonden spotten! (in Juli/Augustus) te benaderen via een waddentocht, verplicht met gids. En nog zóveel méér , ook met (klein)kinderen! Wij kenden de regio al meer dan 20 jaar, maar voor onze (jongere) vrienden was het de ene 'wàààw' na de andere.

  Met deze wil ik zeker de tiental prachtige wandelingen rond Hesdin l'Abbé (Hardelot) niet in de schaduw zetten : nog 'on-ondekte' parel 'dicht bij huis !!!! En - niet onbelangrijk détail / : gratis autostrade ;-)
  Schitterend , op een 40-tal km van Hesdin l'Abbé - richting zuid/Picardie - (via de autostrade:péage +:_4 euro) kom je in Le Crotoy,mooie strandwandeling, getijenwaarneming (tabellen hangen uit!) , prettig stadje,; daarna naar St.Valéry/s Somme = de baai rondrijden, aldaar een prima 'office du Tourisme' : info zat, met oa. niet te missen de kaap 'Le Hourdel' , zeehonden spotten! (in Juli/Augustus) te benaderen via een waddentocht, verplicht met gids. En nog zóveel méér , ook met (klein)kinderen! Wij kenden de regio al meer dan 20 jaar, maar voor onze (jongere) vrienden was het de ene 'wàààw' na de andere.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door soenen krista - 10/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • bezoek boulogne sur mer


  Wij hebben Boulogne sur mer bezocht.Nausica was heel leerrijk en ook het bezoek van de vestiging en de basiliek is zeker meegevallen.Daarbij nog een gezerllig terrasje en een beetje zon en ons verblijf kon niet meer stuk.

  Gepost door daniel - 5/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • leuke uitstap en heel goed restaurant


  Een uitstapje naar ARC, de glazenfabriek is zeker aan te raden en interessant, gelegen in Arques.

  Heel goed eten voor een goede prijs kan je in Saint-Omer in "De drie Kalders", zeker de schotel La pologna is aan te raden, ook het drinken is er niet duur.


  Gepost door Timmermans - 19/02/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Uitstappen in de buurt die ik zou aanraden


  Boulogne sur mer op minder dan 10 km afstand is een bezoek zeker waard. In het office de tourisme krijg je op een supervriendelijke manier genoeg informatie voor meer dan één dag aan bezoeken - wandelingen - uitstappen.

  In een bredere straal van 50 km zijn er nog vele musea die herinneren aan de tweede wereldoorlog, o.a. La Coupole in Helfaut, dicht bij Saint-Omer.

  Gepost door Freddy Gheysels - 7/11/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Nausicàa Boulogne


  Zeker Nausicàa bezoeken in Boulogne: inkom is redelijk duur, maar zeker de moeite waard, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

  Gepost door Christa Verminck - 7/11/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!