NL FR

Tips voor Sauerland

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Excursie in buurt Hirschberg, Landhotel Cramer, Sauerland


  Bij slecht weer is het zeker aan te raden om even naar Bilsteintal te rijden (slechts op enkele km) en daar de Tropfsteinhöhle te bezoeken. Een leuke rondleiding in de "druipsteen"grotten van ong. 30 minuten, toegangsprijs 5 euro/persoon.

  Gepost door De Backer Pieter - 12/03/2020


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bad Sassendorf en omgeving in november


  Ga met de auto en rij naar kleine dorpjes in de buurt. Veel dorpjes hebben een leuke kerstmarkt. Vooral die in Soest was erg leuk! De kerstmarkt in Bad Sassendorf was ook sfeervol. Veel huisgemaakte producten te koop en lekkere hapjes!

  Gepost door Kim van Driessen - 28/11/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Warstein


  Een echte aanrader is een bezoek aan de brouwerij in WARSTEIN - twee gratis tickets via het hotel - voor jong en oud. Eerst een bijzonder mooie film-inleiding. Je zit comfortabel in het Rotarium, terwijl de vloer zachtjes over 360° draait. Intussen komen alle facetten van het brouwen aan bod, vroeger en nu. Daarna een rit per bus met commentaar in het Duits of in een andere taal per koptelefoon. Je rijdt langs installaties buiten en binnen de gebouwen op meerdere niveaus. Afsluiter is uitgebreid bierproeven (met pretzels) op de terrassen van een schitterende groene tuin!

  Gepost door Aimé Govaert - 31/08/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bad Sassendorf en omgeving


  Bad Sassendorf is klein maar lieflijk, met een groot kuurpark. Voor een kleine honger kan je op meerdere plaatsen terecht, Duitse keuken of Italiaans in Pizzeria Serena. In de omgeving zijn Soest en Lippstadt een bezoek meer dan waard.

  Gepost door Luc Bosmans - 9/02/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Italiaans eten


  In Warstein ontdekten we het Italiaans restaurant GARGANO. Veel beter dan in Italië zelf. Maar kan ik daar niet aan toevoegen. Voor zij die graag zeevruchten eten : Pasta VONGOLE en ook Pasta met zeevruchten.

  Gepost door jo call - 1/02/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • grieks eten


  In de Hauptstrasse v Warstein ontdekten we resto ALTER GRIECHE. Open 7/7 middag en avond. Daar hebben we 3X heerlijk gegeten. Prijs/kwaliteit onklopbaar. Ook voor kleine honger ( en dorst).


  Foto's voor deze reistip van Sauerland

  Gepost door jo call - 1/02/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sauerland - fietsvriendelijk


  Sauerland kan je het jaar rond bezoeken. Het is makkelijk bereikbaar met de auto. Er is veel groen, geschikt om te wandelen of te fietsen.Daar het een vlak landschap is lukt het voor elke leeftijd. Eten en drinken zijn typisch Duits, degelijk, meer dan genoeg en betaalbaar. Kortom, een leuke bestemming voor een extra reisje dichtbij.

  Gepost door Dirk Decoster - 29/01/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cultuur en geschiedenis Sauerland


  Arnsberg is de moeite waard om te bezoeken en doe vooral de cultuur- en geschiedenis route vanaf de neue markt via de alte markt naar de ruines van het kasteel met info onderweg via infoborden. Soest is een prachtige stad met cultuur en vele shopmogelijkheden.

  Gepost door Dirk Van Acker - 1/11/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wandelen


  Als je in het Sauerland gaat wandelen, probeer ook eens de natuurgebieden ten zuiden van Warstein, prachtig.

  Gepost door Roland Deschuyter - 18/10/2018

  Reacties

  We hadden geluk deze te mogen ontdekken helemaal bedekt met een mooi laagje sneeuw : onvergetelijk !!

  Gepost door Jo Call op 1/02/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wandelen in Neuhaus


  Neuhaus (geschreven zoals het pralinemerk) is een klein gehucht aan de andere kant van de Möhnesee en ligt op zo'n 20 km van Bad Sassendorf. Vanaf de parking in dit gehucht zijn heel wat wandelingen uitgestippeld en door een foto te nemen van het bord ben je tijdens de wandeling "op je gemak" en kan je prachtige wandelingen maken. Wel rekening ermee houden dat het bergop gaat (maar nadien ook bergaf): prachtige boswandeling.

  Gepost door Danny - 23/07/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Mevr


  Möhnesee Dam

  Indrukwekkend en prachtig om te bezoeken, echt de moeite waard .De dam werd op 16 mei 1943 zwaar beschadigd door een bombardement, met als gevolg een vloedgolf waarin tussen de 1300 en 1600 slachtoffers vielen voornamelijk dwangarbeiders Het doet je stilstaan bij de wreedheid van oorlog en de plicht om de vrede te handhaven.


  Gepost door Lootens - 2/07/2017

  Reacties

  En dan te bedenken dat steeds meer mensen zich tegen de Europese gedachte keren .

  Gepost door Stephan op 8/03/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wandelen vanuit Bad Sassendorf


  Wandel eens naar Soest i.p.v. met de auto er naar toe rijden. De Birkenweg vanuit Bad Sassendorf is autovrij. Het is een pittige wandeling, maar het is vakantie, dus je hebt tijd.

  Gepost door Luc Bosmans - 24/01/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Zoutkristalgrot in het thermale zwembad van Bad Sassendorf


  Heerlijk 45 minuten gekleed op een relaxstoel ontspannen luisteren naar rustige muziek. Drie kwartier in deze kristalgrot staat gelijk aan een hele dag wandelen aan het strand. Heel heilzaam voor de luchtwegen! Wel even de dag ervoor bespreken en dan super uitgerust weer richting huis.

  Gepost door S.schäfer - 25/06/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Schloss-route in en om Kallenhardt  Wij logeerden in Hirschberg, ongeveer 10 km van kallenhardt.

  De Schloss-route start aan de kerk van Kallenhardt en is bewegwijzerd. Ze is ongeveer 10 km lang en je wandelt er een kleine 3 uur over. Ze voert langs een prachtig gelegen landgoed en biedt mooie uitzichten op het Sauerland. Je kan deze route ook terugvinden op het internet.

  Gepost door Vander Vliet - 27/07/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • wandelen


  Er zijn veel prachtige uitgestippelde wandelingen in bosrijke omgeving; je voorziet echter best telkens proviand.

  Gepost door Granzow - 26/07/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Werl


  Voor de mensen met nostalgie naar hun legerdienst: In Werl is een van de oude kazernegebouwen omgebouwd naar een hotel. In de hoofdstraat van de oude kazerne (Belgienstrasse)

  Gepost door Verschaeve Ignace - 3/11/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eversberg


  Als u in de buurt komt, breng een bezoekje aan Eversberg. In dit kleine dorpje zonder horeca, winkels ed. zijn de huizen prachtig gerestaureerd en er licht een klein maar bijzonder Heimatmuseum, met veel 18e en 19e eeuwse voorwerpen.


  Gepost door H. de Greef - 23/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lippstadt: tof shoppen


  We logeerden in Bad Sassendorf (schitterend hotel Schnitterhof) nabijgelegen Lippstadt aan te bevelen voor het shoppen !

  Gepost door Benny Marissens - 8/05/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bad Sassendorf


  Dit kleine maar zeer aangename stadje mag je zeker niet missen. Er is een prachtig park aan verbonden waar je heerlijk kan wandelen. En de plaatselijke thermen met zijn warm-water zwembaden zijn heerlijk om te doen. Een echte aanrader.

  Maria en Marc

  Gepost door Laenen - 21/10/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wewelsburg en Büren


  Prachtig gelegen kasteel bovenop een rots, die het Almedal beheerst. Het kasteel herbergt het historisch museum van het Prinsbisdom Paderborn. In het voormalige wachtlokaal naast het kasteel is het Herinneringscentrum Wewelsburg 1933 - 1945 ondergebracht, dat uitgebreid informeert over de ideologie en de terreur van de SS. Het stadje Büren, waarvan Wewelsburg een deelgemeente is, bezit een zeer mooie Jezuïetenkerk en Jezuïetencollege.

  Gepost door Raymond De Haes - 8/04/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wandelen in winter


  Als je van plan bent om tijdens de winter te gaan wandelen in de buurt van Winterberg/Hallenberg, dan houd je er best rekening mee dat vele wandelwegen in die periode zo goed als onbegaanbaar zijn wegens dikke pakken sneeuw. Wij ondervonden dit een eerste keer in februari (niet abnormaal dus), maar ook de tweede keer nog, begin april: zelfs toen lag er nog een flink pak sneeuw op de wandelpaden!

  Gepost door Eric Renders - 6/04/2013

  Reacties

  Zijn gewone winterbanden dan OK?

  Gepost door Stephan op 8/03/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Möhnesee, Soest


  Soest is een prachtige stad om te bezoeken, op wandelafstand van Bad Sassendorf (5 km). De Möhnesee is prachtig om te bezoeken. Met de fiets is er een route rond van ongeveer 35 km. Prachtig.

  Gepost door Ghyselinck Bert - 2/08/2012

  Reacties

  De Altstadt van Arnsberg en Soest zijn zeker een bezoekje waard.

  Gepost door Christine Vandenberghe op 8/01/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Wildpark Warstein


  Het Wildpark Warstein is een aanrader voor een mooie wandeling en een paar inheemse dieren te zien. Voor het eerst een Linx gezien en dan nog van heel dichtbij.

  Ook het stadje Soest is heel mooi.

  Gepost door den haese nicole - 28/06/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Möhnesee


  Met mooi weer is het aangenaam vertoeven aan de Möhnesee; je kan er wandelen en een terrasje met zicht op het meer versieren; er is zelfs mogelijkheid een ronde boot met ingebouwde barbecue te huren !

  Gepost door miriam bruijlants - 5/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Freudenberg


  Vergeet op de terugweg geen bezoek te brengen aan FREUDENBERG, een plaats die in alle Duitse reisgidsen staat. Alle huizen in het centrum zijn in identiek zwart-wit vakwerk.

  Gepost door schroijens - 23/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Prachtige omgeving


  De natuur laat je niet los. Overal kom je parkeerplaatsen tegen waar je kan vertrekken voor uitgestippelde wandelroutes die je doen genieten van de natuur. Met de fiets rond de Möhnesee of de Hennesee rijden is ook een aanrader. Voor wandelaars is het daar ook top.

  Gepost door nancy kwanten - 16/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • eten en drinken


  In Wirtshaus Linnenkerl

  Brinoler Sra&e 11

  Willingen

  is het heerlijk eten. Zeer vriendelijk personeel en een zeer goede verhouding prijs-kwaliteit. Zowel voor de kleine hap als hoofdmaaltijd als vieruurtje(eigen gebak).

  Gepost door vansteenkiste filip - 15/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Willingen - Rotsen


  Als je in Willingen of omstreken bent dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Bruchauser Steinen. Dit zijn een aantal rotsformaties die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van de rotsen is tot op de top toegankelijk en biedt een prachtig uitzicht over de streek?

  Gepost door van de putte Sascha - 25/07/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Brouwerij Warsteiner


  Een bezoek aan de brouwerij van het Warsteiner Bier is zeker een aanrader. Zelfs als je al enkele brouwerijen bezocht hebt, zal je hier verrast worden door de professionele en futuristische aanpak. Helemaal niet vermoeiend en bijzonder leerrijk. Laat je verrassen en bezoek de grootste particuliere brouwerij van Duitsland in een .... steamer !!

  Gepost door Ludo Elen - 8/02/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Warstein


  Een bezoekje brengen aan Soest is zeker de moeite. Wat je ook niet mag vergeten is het Wild-Natur-Park in Warstein; een mooie combinatie van natuur ( prachtige panoramische herfstkleurenpracht), dieren en rust !


  Gepost door Lenaers - 3/11/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Meubelfabriek en muzeum Thonet


  Een absolute aanrader voor het Sauerland is een bezoek in Frankenberg aan het muzeum van de Firma Thonet (bekend van de gebogen houten bistro-stoelen) aan gevuld met een bezoek aan de ernaast gelegen toonzaal van de hedendaagse collectie. Bezoek om ma, wo en vrijdag van 14 tot 17 uur. 2€ toegangsprijs.

  Gepost door Lauwereys Herman - 21/10/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Willingen


  Grote variatie aan activiteiten, van wandelen, fietsen tot winkelen.
  Het is zeer fijn de Ettelsberg- seilbahn naar boven te nemen en van daaruit wandelingen te maken.

  Gepost door linda - 3/08/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • "voor elk wat wils"


  het Sauerland, en meerbepaald het Hochsauerland biedt een waaier van mogelijkheden aan zijn gasten ... wandelaars, wintersporters, fietsers en ontdekkers van cultureel erfgoed komen hier zeker aan hun trekken ... de schoonheid en ongereptheid van de natuur met zijn sterk afwisselend karakter is weergaloos ... een streek om eindeloos verliefd op te worden ...

  Gepost door DEROO JOHAN - 18/05/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!