NL FR

TOPPROMOTIES PRAAG

STEL ZELF JE CITYTRIP PRAAG SAMEN

Hotel
Kies een hotel uit ons aanbod.

Transport
  • vlucht
  • trein
  • eigen wagen
Eventuele extra's
  • Museumticket
  • Excursie
  • ...
Betalen
Kijk je bestelling na en betaal veilig.

Praag

Denk je bij een citytrip naar Praag spontaan aan magie en romantiek? Terecht! Praag lijkt net een openluchtmuseum. Wandel over de Karelsbrug, een voetgangersbrug over de Moldau met een prachtig panorama. Gezellig is het kuieren door het sprookjesachtige Gouden Straatje, wereldberoemd en een klassieker op postkaartjes.  Zelfs met een weekend Praag valt er al heel wat te zien.

In het hart van de stad bewonder je het astronomisch uurwerk en de mooie gevels op het Oude Stadsplein. Op het Wenceslasplein werd een stukje geschiedenis geschreven. Een bezoek aan het oude joodse kerkhof mag zeker niet ontbreken tijdens je Praag citytrip. Een waar kippenvelmoment! In het Mucha Museum komen de fans van art nouveau aan hun trekken. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen op citytrips in Praag dan weer hun hart ophalen aan het Dansende Huis.

Bij een citytrip in Praag wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Treed in de voetsporen van Kafka en geniet van een koffie in Café Arco. Proef van de robuuste lokale – lees nogal zware – maaltijden in een van de talrijke traditionele eethuisjes. 's Avonds kun je genieten van de Laterna Magika, waarbij film en mime gecombineerd worden. Voor de liefhebber van klassieke muziek zijn er talrijke betaalbare concerten. Vergeet tijdens je Praag citytrip ook geen blik te werpen op het Dansende Huis. Of plan je liever een dinercruise op de Moldau - dit geeft je citytrip in Praag een speciale toets. Waarom nog wachten om te reserveren?

9e E De regerende dynastie van de Premysls bouwen de burcht langs de Moldau.

13e E Er heeft zich inmiddels een stad ontwikkeld. De vorsten stimuleren de vestiging van ambachtslui aan de voet van de brucht: de Kleine Zijde.

14e E Vaclav wordt als Karel IV keizer van het Heilig Roomse Rijk. Met hem breekt voor Praag een periode van bloei aan: hij laat de Nieuwe Stad aanleggen en de St.-Vituskathedraal bouwen.

15e E Jan Hus leidt een volksopstand tegen de algemene verarming en tegen de corruptie in de kerk. Hij blijft tot op vandaag een volksheld.

17e E De Habsburgse keizer Rudof II vestigt zich te Praag: aan zijn hof bloeien kunst en cultuur.
De stad wordt verbouwd tot een barokke ode aan het katholicisme tegen het protestantisme.

19e E Het verzwakkend gezag van de Habsburgers veroorzaakt een heropleving van het nationale Tsjechische gevoel: Praag vernieuwt zich.

20e E In 1918 wordt Tsjechoslovakije onafhankelijk. De opgroeiende natie wordt gefnuikt door de 2e wereldoorlog en het daaropvolgende communistische bewind. In 1968 proberen de Tsjechen met Dubcek om onder dat juk vandaan te komen. Maar pas met de Fluwelen Revolutie (1989) slagen zij daarin. Havel wordt president.

Restaurants

Kampa Park

(Na Kampa 8b, Mala Strana, telefoon 296 82 61 02): internationale keuken, hogere prijsklasse. Absolute troef is het immense terras met zicht op de Karelsbrug - fantastisch !

Square

(Malostranske Nam 5/28, telefoon 296 82 61 14): Italiaanse en mediterrane keuken in een modern, trendy interieur. Heel goede verhouding prijs/kwaliteit.

Arzenal

(Valentinska 11, telefoon 224 81 40 99): ons favoriet restaurant in Praag. Eigenlijk is het een decoratiewinkel van de bekende ontwerper Borek Sipek waar ze ook Thais eten serveren. Alle bestek, glazen, borden, zelfs de tafels en de stoelen zijn allemaal te koop. Uitstekende Thaise keuken met een voortreffelijke verhouding prijs/kwaliteit.

Hergetova Cihelna

(Cihelna 2b, Mala Strana): hippe, trendy plaats met de nadruk op Tsjechische en internationale keuken. Het zicht van het terras op de Karelsbrug is adembenemend. Aanvaardbare prijzen. Overwegend jong publiek.

Les Moules

(Parizska 19/203, telefoon 222 31 50 22): wie typisch Belgische gerechten als mosselen, stoofvlees of gegratineerde hespen rolletjes niet kan missen, moet zeker naar hier komen. De lijst van Belgische bieren geeft u echt het gevoel dat u weer in België bent.

Bar and books

(Tynska 19, telefoon 224 80 82 50): een bijhuis van de succesvolle New Yorkse bar. Nadruk ligt hier op (Cubaanse) sigaren en prijzige cocktails. Upmarket adres.

terug naar boven

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!