NL FR

8-daagse Rondreis Veneto en Friuli: In het spoor van Palladio en Josephine Charlotte van België

8-daagse Rondreis Veneto en Friuli: In het spoor van Palladio en Josephine Charlotte van België

8 dagen
voor € 1025 p.p.

Friuli-Venezia Giulia is een van de kleinere regio's van Italië, gelegen in het noordoosten, grenzend aan de landen Oostenrijk en Slovenië, en aan de Adriatische Zee. De regio Friuli-Venezia Giulia staat bekend om de schitterende kastelen en heerlijke witte wijnen. Onze rondreis houdt een combinatie in met buurregio Veneto, vooral gekend dankzij de Palladiaanse villa's en de kunststeden Padova, Vicenza en Verona.

Trek in het spoor van Palladio en Josephine Charlotte van België, van de kunststeden via de Collio wijnroute naar Triëste. Zie voorgesteld programma hieronder. Heb je nog tijd over? Dan hebben we nog volgende tips voor trips in Friuli: het stadje Palmanova (Unesco Werelderfgoed), het verrassend mooie Udine, het prachtige stadje Cividale en Venzone, een van de mooiste dorpjes van Italië.

Inbegrepen

  • 4 nachten in Majestic Toscanelli **** (Padova)
  • 3 nachten in Castello di Spessa **** (Capriva del Friuli)
  • 7x ontbijt
  • dag 2: wijndegustatie in de omgeving van Padova
  • dag 5: wijndegustatie in de Collio streek
  • dag 6: degustatie van ham in San Daniele del Friuli of gelijkwaardige hotels

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer.

06/04/24-19/10/24: € 1025


Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

Ik wil graag een prijsofferte ontvangen voor vlucht en huurwagen

Programma

Onderstaand programma werd samengesteld om u de mooiste plekjes van de betreffende regio's te laten zien. Uiteraard kan u zelf de bezienswaardigheden selecteren die u wenst te bezoeken en eventueel een rustdag inlassen om te genieten van de zon, uw hotel en zalig dolce far niente.

Dag 1: rit tot Padova of aankomst in Venetië per vliegtuig
eerste kennismaking met Padova. Overnachting in de omgeving van Padova.

Dag 2: Montagnana – Arquà Petrarca
Vandaag staat het middeleeuwse stadje Montagnana op het programma. Naast de prachtig bewaarde stadsmuren (een van de best bewaarde en oudste van Europa!) is het ook bekend om zijn heerlijke delicatessen: lekkere prosciutto, kazen, wijn en verse pasta. Een heerlijke start van uw rondreis! Na de lunch gaat het richting Arquà Petrarca, 'il borgo del poeta' (het dorp van de dichter). Dat Petrarca, een van de grootste Italiaanse dichters aller tijden, hier zijn laatste levensjaren wilde spenderen, hoeft niet te verbazen. Als afsluiter van de dag een wijndegustatie in het gebied van de Colli Euganei. Overnachting in de omgeving van Padova.

Dag 3: Vicenza
Bezoek aan het vredige renaissance stadje Vicenza, erkend Unesco Werelderfgoed en onlosmakelijk verbonden met het levenswerk van de revolutionaire 16de-eeuwse architect Andrea Palladio. Hier schitteren enkele van zijn meest sublieme meesterwerken: de Basilica Palladiana en het Teatro Olimpico. Overnachting in de omgeving van Padova.

Dag 4: Padova
Bezoek aan Padova, een van de aangenaamste, kleinere steden van Italië, die ooit samen met Verona en Venetië streed voor de hegemonie over de Veneto regio. Must-visit: de Scrovegni kapel met de adembenemende frescocycli van Giotto! Overnachting in de omgeving van Padova.

Dag 5: Collio wijnroute
Vandaag zet u koers richting de Collio streek, een vijftig kilometer lange rij heuvels die bekend staat als een van de beste witte wijngebieden van Italië. Bezoek aan het gehucht Gradis'ciutta voor een wijndegustatie en eventuele lunch stop in Ruttars, vermaard om zijn excellente trattoria's. Verder richting Gorizia. Overnachting in de omgeving van Gorizia.

Dag 6: Valvasone – Spilimbergo – San Daniele del Friuli
Maar liefst drie historische borgo's kan u vandaag bezoeken: het 13de-eeuwse Valvasone, Spilimbergo met zijn gothische kathedraal en betoverende fresco's, en - tot slot – het pittoreske San Daniele del Friuli, met zijn prachtige uitzichten over het glooiende landschap en meer. In de namiddag kan u de beroemde ham proeven tijdens een degustatie: 'prosciutto lovers', wees voorbereid op een niet te evenaren smaak. Overnachting in de omgeving van Gorizia.

Dag 7: Trieste
Ontdekking van de stad Trieste, ooit de belangrijkste haven van het Oostenrijks-Hongaars Rijk. De stad biedt een mooie mengeling van Italiaanse flair en Oostenrijks-Hongaarse invloeden en wordt daarom ook wel eens het 'Italiaanse Wenen aan zee' genoemd. Vergaap je aan de verschillende bouwstijlen van neoklassiek over art nouveau tot barok en bewonder de schitterende kastelen Duino en Miramare (het laatste ooit gebouwd als zomerverblijf voor Maximiliaan van Habsburg en zijn vrouw Charlotte van België, dochter van de Belgische koning Leopold I). Overnachting in de omgeving van Gorizia.

Dag 8: terugreis vanuit Triëste
Einde van de rondreis of verlenging in de voorgestelde hotels of in een hotel in een andere regio in Italië, Frankrijk of Duitsland

Formule

Individuele rondreis zonder begeleider met eigen wagen of huurwagen. Vrije vertrekdatum elke dag van de week.

Boekingscode:

VTOP0009

Majestic Toscanelli ****

Italië > Veneto > Veneto - Padova

Dit hotel, ondergebracht in een gebouw waarvan de geschiedenis enkele eeuwen teruggaat, werd met respect voor het verleden mooi gerenoveerd tot een viersterrenhotel. De kamers stralen klasse en elegantie uit en zijn voorzien van alle modern comfort. Verzorgd ontbijtbuffet. Goede ligging in het historische centrum van de stad.

restaurant
162
bar
155
room service
178
24-uursreceptie
222
gratis wifi
179
bad en/of douche
170

Informatie over hotel Majestic Toscanelli

Geldig:

Veneto - Padova

Stad in het noorden van Italië met een rijke geschiedenis. Historische gebouwen, kerken, pleinen en galerijen... op het vlak van kunst en cultuur valt hier heel wat te ontdekken. Het bruisende karakter van deze stad is grotendeels ook te danken aan de aanwezige studenten, de universiteit werd gesticht in 1222 en is altijd van groot belang geweest voor Padova.

Ligging

in een autoluwe wijk in het historische centrum van Padova. In de buurt liggen de 3 bekendste pleinen van de stad; Piazza delle Erbe, Piazza della Frutta en de Piazza dei Signori.

Transport

per auto: 1.136 km. Luchthaven Venezia op 48 km.

Faciliteiten

de geschiedenis van het gebouw gaat terug tot het begin van de 16de eeuw. Lange tijd was het een ontmoetingsplaats voor jongeren en studenten waar ze terecht konden voor een goede maaltijd met een glas wijn. In dit pand opende Italo Morosi er in 1946 restaurant Toscanelli, twintig jaar later werden er ook nog hotelkamers aan toegevoegd. Tot op heden is het nog steeds de familie Morosi die de traditie verder zet. Er wacht u hier iedere morgen een verzorgd ontbijtbuffet. Kleine intieme bar, lunch en diner mogelijk. Autoluwe zone, parking met valetservice.

Kamers

elegant ingerichte kamers (18-20 m²) met zicht op het pleintje aan de voorkant van het hotel of met zicht op de achterliggende tuin. Alle modern comfort is aanwezig in de 34 kamers. Het interieur is telkens heel verschillend, van 19de-eeuwse Engelse stijl naar Venetiaanse barok.

Majestic Toscanelli ****

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!