NL FR

4-daagse fietsrondreis: Langs de wijngaarden in de Champagnestreek

4-daagse fietsrondreis: Langs de wijngaarden in de Champagnestreek

4 dagen
voor € 899 p.p.

Deze fietsrondreis gaat langs kleine wegen, heuvel op, heuvel af, en via charmante dorpjes en weelderige bossen. De wereldberoemde wijngaarden zullen u hierbij gedurende 3 dagen vergezellen. Geen leukere manier om deze prachtige regio te ontdekken dan op twee wielen. Maar uiteraard is er ook tijd om wijnkelders te bezoeken, de authentieke keuken te proeven en champagne te degusteren, het vermaarde drankje dat bij vele momenten in het leven, maar vooral de mooie, een graag geziene gast is. En uw bagage wordt voor u naar het volgende hotel gebracht, eenvoudig en comfortabel dus.

Inbegrepen

  • 1 nacht in Hôtel Jean Moët **** (Epernay)
  • 1 nacht in Auberge Le Relais *** (Reuilly Sauvigny)
  • 1 nacht in Best Western Le Relais du Vigneron *** (Vertus Blancs-coteaux)
  • 3x ontbijt
  • 1x 3 gangendiner (exclusief dranken) in Auberge Le Relais
  • bagagetransport naar het volgende hotel (max. 20 kg)
  • fietskaarten in kleur per kamer+ GPX fiches van de fietsroutes
  • verblijfstaksen

Geldigheid



Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer.

01/06/24-31/10/24: € 899

Er wordt gefietst van dag 2 t/m dag 4

Huur elektrische fiets: € 219/3 dagen (exclusief helm)

Bagage: MAX. 20 KG! (zoniet supplement)

Single kamer: € 1285 (enkel mogelijk als er ook een dubbel wordt gereserveerd)


Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

elektrische fiets: € 219/3 dagen (zonder helm)

Programma

Dag 1: aankomst in Epernay. Deze plattelandsstad is de hoofdstad van de regio en de economische motor van de Champagnestreek. Slenter langs de 1,6 km lange Avenue de Champagne in het centrum van de stad. Het is ongetwijfeld de meest prestigieuze straat van Epernay met een aaneenschakeling van toonaangevende champagneproducenten, ondergebracht in statige herenhuizen uit de 19de eeuw. Maar liefst 110 km wijnkelders bevinden zich onder de stad, goed voor 200 miljoen champagneflessen. Overnachting in Hôtel Jean Moët in Epernay.

Dag 2: Epernay - Reuilly Sauvigny (46 km)
Ontbijt. Via kleine weggetjes langs de wijngaarden met prachtig uitzicht over de Marnevallei fietst u naar het beroemde dorp van de monniken, Dom Pérignon Hautvillers. Maak eventueel ook een kleine wandeling door enkele mooie wijndorpjes vooraleer u verder fietst naar Reuilly Sauvigny. 's Avonds geniet u van een 3 gangendiner in Auberge Le Relais. Overnachting in Auberge Le Relais.

Dag 3: Reuilly Sauvigny - Vertus (46 km)
Ontbijt. Onderweg kan heel wat erfgoed bewonderd worden met o.a. de Gotische abdijkerk van Orbais en het Renaissancekasteel van Montmort-Lucy. Eindbestemming is het charmante stadje Vertus met oude huizen. Overnachting in Best Western Le Relais du Vigneron.

Dag 4: Vertus - Epernay (27 km)
Ontbijt. De route gaat langs de Côte des Blancs; de wijnen die deze wijngaarden voortbrengen staan alom gekend voor hun subtiele en lichte aroma's. U fietst langs enkele hellingen van Grand Cru geklasseerde dorpjes waar de beroemde Chardonnay-druiven worden geteelt. Avize, Cramant, Mesnil-sur-Oger zijn enkele typische dorpjes die genesteld liggen tussen wijngaarden en bossen. Hou nog even halt in het charmante kerkje van Chavot-Courcourt, het enige kerkje dat zich temidden de wijngaard bevindt. Aankomst in Epernay. Einde van de rondreis. Mogelijkheid om een extra nacht te reserveren in Hôtel Jean Moët.

Niet inbegrepen

  • andere maaltijden
  • tickets voor bezienswaardigheden en excursies
  • fiets: huren of zelf meebrengen
  • parking in Epernay (starthotel): vb publieke Parking Charles de Gaulle op 100 m of Parking des Arts op 300 m (betalend).

Boekingscode:

CHAP0075

Hôtel Jean Moët ****

Frankrijk > Champagne > Grand Est - Epernay

Charmehotelletje in hartje Epernay, ondergebracht in een prachtig herenhuis uit de 18de eeuw, mooi gerenoveerd. De stijl is Lodewijk XV met een moderne toets.

bar
155
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
kluisje
174
minibar
176

Informatie over hotel Hôtel Jean Moët

Geldig:

Grand Est - Epernay

De hoofdstad van de Champagne met historische herenhuizen en een aantrekkelijk cultureel en culinair aanbod. Langs de Avenue de Champagne treft u tal van grote champagnehuizen (rondleiding en degustatie). Op 25 km van Reims.

Ligging

in het centrum van Epernay, vlak bij de grote markt en tegenover het mooie stadhuis. Het hotel is ondergebracht in een prachtig historisch herenhuis uit de 18de eeuw dat smaakvol gerenoveerd werd.

Transport

per auto: 302 km (Brussel).

Faciliteiten

mooie veranda, waar het ontbijt geserveerd wordt. Het meubilair Lodewijk XV wordt gecombineerd met een neobarokke decoratie en moderne accenten. Receptie en een bar waar lekkere champagnes worden geschonken. In de omgeving vindt u heel wat goede restaurants. Publieke parking Charles de Gaulle op 100 m (betalend). Fietsenberging (10 plaatsen).

Kamers

12 kamers met dezelfde geslaagde decoratie. De verschillende types worden genoemd naar de champagneflessen met een grotere inhoud: balthazar, jéroboam, salmanazar, mathusalem... Alle kamers met airconditioning.

Hôtel Jean Moët ****
Adres van Hôtel Jean Moët: 7,rue Jean Moët, 51200 Epernay

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!