NL FR

Tips voor Champagne

Stuur ons een reistip

Filter de reistips
 • Bezoek Champagnekelder


  In ons verblijf zat een bezoek aan een champagnehuis “Yveline Prat” top!

  Zeker bezoek doen aan Mercier (grote kelder) met treintje top-ervarring!

  Gepost door Caroline Haentjens - 2/07/2024


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Museum Champagne


  Bezoek zeker het Champagne huis Launois Pere & Fils in Le Mesnil sur Oger met proeverij en vooral hun museum is de moeite waard. Tijdig reserveren is noodzakelijk!

  Gepost door Van den Eede Norman - 23/04/2024


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fietsen


  Je kan heel mooi en gemakkelijk fietsen langs de Voie Verte, een fietspad dat loopt langs de Maas. Een echte aanrader voor wie graag fietst.

  Gepost door Anthonis Lutgarde - 19/08/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • In en rond Sedan


  In Sedan kun je via de toeristische dienst heel wat informatie bekomen. Dit zijn volgens ons de aanraders tijdens je bezoek:

  - Het fort van Sedan: een mooi uitgewerkte wandeling door het kasteel!

  - Het kerkhof Saint-Charles: hier is een militair kerkhof en ook een Duits oorlogsmonument

  - Ouvrage la Ferté: een bunkercomplex die je samen met een gids kunt bezoeken, zeker de moeite!

  Gepost door Jan - 6/08/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • route


  indien je vanuit het hotel vertrekt in Bergeres-Les Vertus naar bv Troyes, Hautvillers, Epernay of Reims: geen tolwegen nemen. Rij de binnenwegen op, dan passeer je kleine dorpjes met andere bezienswaardigheden zoals kerken van de 12de eeuw die de moeite waard zijn. Ook versterkte en omwallingen rond kerken enz.

  Laat zeker niet na om een praatje te maken met arbeiders op de wijngaarden. Je gaat er heel wat van opsteken én je krijgt er interessante adresjes erbovenop om te bezoeken.

  Gepost door warnier - 10/03/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Uitstappen


  Wij deden een aantal leuke uitstappen vanuit het hotel. Het waren wat afstanden maar zeker de moeite waard.

  - Lac de Der: een prachtige locatie, eind oktober een belangrijke migratieplek voor de kraanvogels, met tienduizenden waren ze daar + nog tal van anderen watervogels, onder andere zeer veel reigers. Je kan wandelen naar andere vijvers vlakbij, overal kijkhutten, waar je geniet van mooie natuur, watervogels, beverratten,...

  - Epernay en route van de Blanc de Blanc champagnehuizen ook zeer mooi. In Erpernay heeft Castellane een interessante rondleiding maar wij genoten het meest van het champagnehuis Milan in Oger (stond in reisgids holidayline/reisroutes), familie champagnehuis, uitleg en voortreffelijke Blanc de Blanc champagne!

  - Op terugweg bezochten we nog het fort van Sedan, grootste fort van Europa qua oppervlakte, de moeite om te bezoeken, gezien Halloween kleine omvormingen en muziek van Harry Potter-films wat het nog leuker maakte.

  We hadden een tof lang weekend let nieuwe ontdekkingen!
  Wij deden een aantal leuke uitstappen vanuit het hotel. Het waren wat afstanden maar zeker de moeite waard.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Mieke - 2/11/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sedan


  In de dienst voor Toerisme hebben ze een Nederlandstalige brochure om een inspirerende en goed gedocumenteerde wandeling te doen in Sedan dat één van de Ville d'Art et d'Histoire is.

  Gepost door De Saeger Jozef - 11/07/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sedan en omgeving


  In de regio kan je mooie tochten maken. Charleville-Mézières is een interessante stad omwille van haar monumentale Place Ducale en het zeer mooie Musée des Ardennes, een nieuw ingericht gebouw waar je kennis kan maken met bijzondere vondsten en kunstwerken. Men kent hier ook het Ros Beiaard, typisch voor de Franse Ardennen.
  In Mézières zelf zijn er nog versterkingen, art-deco-woningen en een goed bewaarde gotische O.-L.-Vrouwkerk met een heel programma van 68 abstracte glasramen vol symboliek (uitleg in de kerk) gemaakt door een vriend van Picasso, René Dürrbach.

  Gepost door Jozef De Saeger - 7/07/2022

  Reacties

  In Moncarnet is er naast de kasteelruines ook een historische nederzetting met lemen huisjes te bezoeken. Deze is pas vanaf april te bezoeken. Hieraan is een bar en restaurant aan verbonden, waar je iets kleins kan eten. Deze is wek gans het jaar geopend.

  Gepost door Merckaert Carine op 24/02/2023


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fietsen bezienswaardigheid


  Het is heerlijk fietsen in de champagnestreek. Je moet wel rekening houden met enkele zaken:
  - er zijn weinig tot geen horecagelegenheden in de kleine dorpjes
  - een detailkaart is noodzakelijk als je de drukkere wegen wil vermijden, want fietspaden zijn er niet
  - Zeker de moeite waard: de voie verte langs de Marne

  Gepost door Bouciqué - 12/04/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • stadsbezoek Troyes zeker de moeite waard met lekker eten in de stad


  Wat moet een mens nog meer hebben : gratis parkeren dichtbij stad kan in de Boulevard du Général Charles delestraint. om een mooie stad te kunnen bezichtigen . uiteraard kan je er ook lekker eten voor een schappelijk prijs.
  De stad helemaal verkennen kan via de pijltje die de stad aanbied ( driekhoekig ijzerige plakjes in de stenen verwerkt met een heilige op) die u stad volledig laat verkennen op plaatsen waar je waarschijnlijk anders nooit heen gaat. Vertrek punt is aan het stadhuis van Troyes waar de mooie oude gebouwen vakwerkhuizen kan bezichtigen en kerken.


  Gepost door Patrick Van Gyseghem - 6/04/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • bezoekjes


  Ik heb op de heenreis Laon aangedaan en met jullie stadswandeling de stad bezocht. Ik vond het een heel mooie stad, zeer de moeite waard. Eventueel kun je de wandeling uitbreiden met een wandeling naar de abdij Saint-Vincent, de abdij van Saint-Martin en de Porte de Soissons (wandeling en plategrond is te krijgen bij bureau van tourisme). In Reims heb ik de basilique St. Remi bezocht, die is werkelijk prachtig. Jullie tippen het wel, maar ik zou het zeker meer onder de aandacht brengen. Één van de mooiste kerken die ik ooit gezien heb. Ik heb Villa Vranken/Ville Demoiselle bezocht, is zeker een tip waard. Tot slot het dorpje Vertus heeft in tegenstelling tot Bergères-le-Vertus genoeg winkels en cafés. Midden in het dorp Café des Arts, een prima lunchadres.
  Ik heb op de heenreis Laon aangedaan en met jullie stadswandeling de stad bezocht. Ik vond het een heel mooie stad, zeer de moeite waard. Eventueel kun je de wandeling uitbreiden met een wandeling naar de abdij Saint-Vincent, de abdij van Saint-Martin en de Porte de Soissons (wandeling en plategrond is te krijgen bij bureau van tourisme). In Reims heb ik de basilique St. Remi bezocht, die is werkelijk prachtig. Jullie tippen het wel, maar ik zou het zeker meer onder de aandacht brengen. Één van de mooiste kerken die ik ooit gezien heb. Ik heb Villa Vranken/Ville Demoiselle bezocht, is zeker een tip waard. Tot slo...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Bea van der Steen - 25/03/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Beleefmuseum


  Beleefmuseum Pressoria: kijk, ruik, voel, hoor alles over wijnbouw tot champagne.
  https://pressoria.com
  11 boulevard Pierre Cheval
  51160 AY-CHAMPAGNE

  Gepost door Coppens - 18/03/2022


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagnestreek


  De champagnestreek is sowieso een aangename streek om te vertoeven. Naast de gekende steden zoals Reims, Epernay en Troyes is Châlons-en-Champagne ook zeker een bezoekje waard en je kan er dichtbij gratis parkeren. Naast de te bezoeken wijnboeren valt er in de kleinere dorpen echter weinig te beleven.

  Gepost door Jean Declerck - 19/11/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Te bezoeken


  Hautvillers, prachtige plek, begraafplaats dom pergignon, heerlijke champagne.

  Gepost door Withofs - 31/10/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • vigneron bezoeken met een trein


  In de Avenue Champagne van de grote champagnehuizen kan je aan het einde van de straat in het champagnehuis Moët (over het rondpunt rechts) een bezoek brengen met een treintje in de kelders en wijngaarden. Een echte aanrader ! Dit werd ook door de verschillende lokale bevolking als tip meegegeven om te doen. Let wel op : om 16u30 is dit gesloten !

  Gepost door Aneca-Allemeersch - 20/08/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Fietsen


  Het is heerlijk fietsen langs de Maas via de Voies Verte naar Charleville- Mézières.

  Gepost door Vic van der Linden - 9/08/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • La main de Massiges


  https://www.champagne-ardennen-toerisme.nl/plaatsen-om-te-bezoeken-5/la-main-de-massiges-513943

  Net of de oorlog stopte hier gisteren. Indrukwekkend en goed bewaard. Je kan er altijd gratis in rondwandelen of voor een geleid bezoek kiezen.. Loopgraven, prikkeldraden, schuilplaatsen, graven, infoborden.... Op ongeveer 15min. van hotel Le Tulipier rijden.

  Gepost door De Clercq - 28/07/2021


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Omgeving Sedan


  Als in Sedan bent uitgekeken bezoek dan zeker Charleville-Mezières (20 km van Sedan), of kies voor een ritje naar Bogny sur Meuse, en zoek de Franse '4 heemskinderen' bovenop de heuvel (Les 4 fils Aymon). Een bezoekje aan de vestingstad Rocroy (50 km van Sedan) is ook een aanrader. Je krijgt daar een 2 uur durende interessante gegidse rondleiding (15.00 uur - 4 euro) .

  Gepost door José Ongena - 31/08/2020


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagne proeven moe?


  Ben je het proeven van champagne moe? Rij dan eens naar Troyes. Met zijn talloze vakwerkhuizen, gezellige straatjes en mooie pleinen écht een bezoekje waard!


  Foto's voor deze reistip van Champagne

  Gepost door Fermont martine - 25/11/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Korte keten champagne


  Bezoek zeker het wijnhuis Douyard-Mahe. Familiebedrijf, heel vriendelijk en kwaliteit/prijs perfect.van druif tot glas!

  Gepost door Nico - 24/09/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Het fort van Douaumont


  Het fort van Douaumont is zeer de moeite waard om te bezoeken (inkom 4 euro). Men kan de buitenkant bezoeken en ook een deel aan de binnenkant van het fort. Ongelooflijk hoe men hier moest overleven! Het fort is zeer vochtig en om sommige plaatsen is er een laagje water op de bodem ,doe niet uw beste schoenen aan. Ook de omgeving van het fort is zeer mooi en indrukwekkend! Er is zeer veel te zien in de omgeving van Verdun en omstreken,neem een willekeurige zijstraat in de bossen en u komt zeer waarschijnlijk een gedenksteen,monument,loopgraven en kerkhoven tegen. TIP! Neem een lunchpakket mee er zijn zeer weinig eet en drinkgelegenheden onderweg.
  Het fort van Douaumont is zeer de moeite waard om te bezoeken (inkom 4 euro). Men kan de buitenkant bezoeken en ook een deel aan de binnenkant van het fort. Ongelooflijk hoe men hier moest overleven! Het fort is zeer vochtig en om sommige plaatsen is er een laagje water op de bodem ,doe niet uw beste schoenen aan. Ook de omgeving van het fort is zeer mooi en indrukwekkend! Er is zeer veel te zien in de omgeving van Verdun en omstreken,neem een willekeurige zijstraat in de bossen en u komt zeer waarschijnlijk een gedenksteen,monument,loopgraven en kerkhoven tegen. TIP! Neem een lunchpakket mee er zijn zeer weini...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door oudermans - 19/09/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • reistip Argonne


  We bezochten het Amerikaans monument in Montfaucon, d'Argonne en het Amerikaans kerkhof in Romagne sous Montfaucon … en op de terugweg het ossuarium van Douaumont bij Verdun: allemaal impresionante herinneringen aan WO I. Vanuit La Grange aux Bois (bij Ste Menehould) deden we (een deel van) de botanische wandeling door het Bois de Valmy: prachtige wandeling, moet zeer goed zijn in het voorjaar.

  Gepost door Karel De Waele - 6/09/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 4 dagen champagne


  De terugreis naar België was via Charleroi. We zijn gestopt in Marcinelle aan de mijnsite van Bois de Cazier. Dit is een herdenkingssite in het teken van de mijnramp van 1958 en een tussenstop waard!

  Gepost door Yvonne Bynens - 2/09/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Essoyes: verborgen pareltje.


  Op een kleine afstand van 'Les Riceys' , waar je de voortreffelijke 'Rosé les Riceys' kan kopen, ligt het kleine dorpje Essoyes, eens de woonplaats van Renoir en zijn gezin. Je kan daar een Renoir wandeling maken, zijn atelier en huis bezoeken en de graven van zijn familie.

  Gepost door Dany Durinckx - 9/08/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Argonne


  Bij het vertrek naar hotel Le Tulipier hebben we zoals vermeld in de reisgids een tussenstop gehouden in Sedan. Dit is zeker de moeite om te doen. De terugreis hebben we via Reims gedaan. Deze gezellige stad is zeker een aanrader en de bezienswaardigheden liggen niet te ver van elkaar. Dit was een leuke afsluiter van een geweldige trip.


  Gepost door Dandoy - 9/08/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • bar sur seine


  Ga zeker eens op ontdekking in Bar sur Seine en de dorpjes errond. Gezellig en authentiek. mooie natuur en je kan er met je voeten in de Seine

  Gepost door nele - 28/07/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Omgeving van Vienne Le Chateau


  Wanneer je logeert in hotel Le Tulipier ga dan zeker langs in het bureau voor toerisme dat vlakbij het hotel gelegen is. Je vindt er een selectie van prachtige wandelingen in de streek. Het personeel kan tegen een zeer schappelijke prijs een gids regelen voor een bezoek aan de belangrijkste overblijfselen van WO I. Vaak kan je aansluiten bij een reeds bestaande groep. Wij bezochten La Main de Massiges en Camp Moreau. Er zijn nog verschillende andere sites die bezocht kunnen worden. Om er zeker van te zijn dat er een gids beschikbaar is, kan je misschien best even contact opnemen met het toerisme bureau. Ook een wandeling rondom La Butte de Vauquois is zeker de moeite!
  Wanneer je logeert in hotel Le Tulipier ga dan zeker langs in het bureau voor toerisme dat vlakbij het hotel gelegen is. Je vindt er een selectie van prachtige wandelingen in de streek. Het personeel kan tegen een zeer schappelijke prijs een gids regelen voor een bezoek aan de belangrijkste overblijfselen van WO I. Vaak kan je aansluiten bij een reeds bestaande groep. Wij bezochten La Main de Massiges en Camp Moreau. Er zijn nog verschillende andere sites die bezocht kunnen worden. Om er zeker van te zijn dat er een gids beschikbaar is, kan je misschien best even contact opnemen met het toerisme bureau. Ook een w...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Vander Vliet - 12/04/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • binnenwegen


  Neem uw tijd om er te komen. Rijdt dus niet vlug, vlug langs de snelweg naar de Champagne maar gebruik de wegen waarbij ge tussen de wijngaarden rijdt. Nog een stralend zonnetje en de uitstap kan niet meer stuk.

  Gepost door Clauwaert Laure - 29/03/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Terug in de tijd


  In de Franse Ardennen passeerden we bij toeval het dorpje Hierges, dat gedomineerd wordt door een kasteel met ruïnes. Het dorpje met zijn pittoreske straten ademt een ver verleden uit. Tijdens het toeristisch seizoen kan men het kasteel al of niet met gids bezocht worden. Fijne authentieke bistro in het dorpje. Prachtige wandelingen mogelijk.

  Gepost door Guido Maes - 12/10/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagnehuis Doyard Mahe is een pareltje, de gastvrouw sprankelend


  De ontvangst, de uitleg en de degustatie in het champagnehuis Doyard Mahe in Vertus waren voortreffelijk. Met vijf sterren voor de aanstekelijke en enthousiaste manier waarop gastvrouw Juliette ons door de sprankelende wereld van de champagne loodste. De champagnes die we geproefd hebben zijn heel lekker. Het groene kader is bovendien een enorme plus bij temperaturen van meer dan 30°C.  Gepost door Stijven Jaak - 3/08/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • 2 uitzonderlijke kerken


  * Op weg naar Verdun zagen we in verte een grote witte kerk tegen een bos aan, geen zicht op een dorp of huizen. Naartoe gereden en toch een klein dorpje maar met een enorm prachtige kerk. Naam van het dorpje: Mont-devant-Sessay.


  * Op amper een goede 10 km van Chalons-sur-Champagne in een dorp van 700 inwoners L' Epine staat een prachtige gotische basiliek met naam: Notre Dame de l'Epine. Een aanrader van jewelste.


  Gepost door DECOSTER Raymond - 13/07/2018

  Reacties

  Prachtig om even naar St.thomas te wandelen zeer klein aangenaam dorpje met prachtig kerkje en begraafplaats met graven van 1865 tot 2015 Chalons is een mooie stad met rondvaart op de grachten van het oude stadsgedeelte zeer leuk tijdverdrijf

  Gepost door Henkens Charlotte op 24/08/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagnehuis Roger-Constant-Lemaire


  Wij bezochten het kleine champagnehuis Roger-Constant Lemaire in Villers sous Châtillon op zo'n 15 minuten van Epernay. De ontvangst was zeer gastvrij en de champagnes heerlijk. Ze maken hier 5 verschillende champagnes die veel internationale prijzen hebben ontvangen. Lemaire is geopend op zaterdag en op zondagochtend. Voor meer informatie www.champagne-lemaire.fr  Foto's voor deze reistip van Champagne

  Gepost door Philippe - 22/06/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Charleville


  Wij verbleven in het chateau de Sedan en gingen oa op uitstap naar Charleville waar er een prachtig museum aanwezig is alsook een unieke klok !

  Gepost door Ann Van Lysebettens - 17/02/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • wandelen omgeving Sedan


  Vanuit Chateau Fort in Sedan kan je verschillende schitterend wandelingen maken. Voor 'La marche de la division Margueritte' vertrokken we te voet vanuit het hotel. Voor 'La presqu'ile d'Iges' reden we 10 minuten tot in Glaire. Meer info op de toeristische dienst van Sedan met heel vriendelijk personeel. Veel plezier.

  Gepost door Pieter Benoit - 15/02/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Kasteel Sedan


  We logeerden in het kasteel zelf. Op vrijdag en zaterdagavond is er een geleid bezoek aan het kasteel, met - in ons geval - een nederlandstalige gids, die het frans beheerste én die daarenboven grappig was ... Deze nachtelijke nocturne met fakkels is echt de moeite. Het steekspel dat om 15 uur plaatsvindt (nog tot en met 23 augustus 2017) is eerder bestemd voor kinderen, maar wij vonden het zelf ook wel leuk. Opgepast, donderdag is er géén toernooi !

  Gepost door Rudi en Blanche - 8/08/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek Essoyes huis Schilder Renoir


  Buiten het atelier zoals vermeld in de Holidayline gids over deze streek is vanaf Juli 2017 ook het volledig gerestaureerde huis van Renoir vlakbij geopend.Dit is vakkundig ingericht en zeer de moeite waard ,naast het atelier vlakbij.


  Foto's voor deze reistip van Champagne

  Gepost door Jan van trigt - 19/07/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Valmy


  Zeker de moeite waard is het bezoek aan de site van Valmy . De uitgestrekte korenvelden geven een prachtig zicht over de ganse streek en het slagveld rond de molen die het ganse landschap domineert , de laan naar het monument van Kellermann en het kleine kapelletje van de weldoenster geven een extra toets aan deze wandeling . Fotoliefhebbers zullen er hun hart kunnen ophalen . Deze site is gratis te bezoeken . Goethe schreef later " de ce lieu , de ce jour , date une nouvelle époque "

  Gepost door Lieve - 3/07/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Troyes in de Champagnestreek


  De stad Troyes is een echte aanrader, zowel op het gebied van bezienswaardigheden als van netheid als van mogelijkheden tot eten en drinken (Wij waanden ons in de Beenhouwerstraat in Brussel).

  De in de brochure aanbevolen parkingsplaats Pars de l'Exposition ligt zeer goed.

  Gepost door Van Campenhout Charly - 28/05/2017

  Reacties

  Troyes is een prachtige stad. Je kunt overal lekker eten en de stadswandeling is goed te volgen. Om alles te zien is een bezoek aan de Bureau de Tourisme aan te raden. Bij hotel wordt je ook een wandelplattegrond aangeboden. Zeer attent.

  Gepost door B. van der Steen op 3/09/2019


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Vienne le Chateau


  Wanneer je een verblijf boekt in "Le Tulipier" gelegen in Vienne le Chateau ga dan zeker langs in het toerismebureau om daar de "Rando nr 2" gratis op te halen. Deze wandeling start vlakbij het hotel en voert je langs belangrijke overblijfselen en herinneringsplaatsen van WO I. In datzelfde toerismebureau kan je trouwens heel wat andere uitgestippelde wandelingen en andere informatie gratis verkrijgen. Wij maakten ook de wandelingen die starten vanuit Saint Florent en Chatrisse.. Opgelet boek hier niet tijdens de periode oktober - februari want dan zijn de wouden één groot jachtgebied en kan er bijgevolg niet gewandeld worden in de wouden!
  Wanneer je een verblijf boekt in "Le Tulipier" gelegen in Vienne le Chateau ga dan zeker langs in het toerismebureau om daar de "Rando nr 2" gratis op te halen. Deze wandeling start vlakbij het hotel en voert je langs belangrijke overblijfselen en herinneringsplaatsen van WO I. In datzelfde toerismebureau kan je trouwens heel wat andere uitgestippelde wandelingen en andere informatie gratis verkrijgen. Wij maakten ook de wandelingen die starten vanuit Saint Florent en Chatrisse.. Opgelet boek hier niet tijdens de periode oktober - februari want dan zijn de wouden één groot jachtgebied en kan er bijgevolg niet gew...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Vander Vliet M - 16/04/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Eettip Reims


  Restaurant Boulingrin: authentiek restaurant met traditionele keuken. Aanrader!

  Gepost door Eerdekens - 30/12/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagnehuis Essoyes


  Zon- en feestdagen zijn de champagnehuizen dicht. We vonden één waar een werknemer op vrijwillige basis de shop open deed en liet proeven.... GRATIS. Beter nog, niet afgelegen tussen de velden maar wel temidden van een gezellig dorpje Essoyes, dus na proeverij op loopafstand van eetgelegenheden.


  Gepost door Nicole - 16/08/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant Epernay


  Probeer eens Restaurant "La table Kobus" 3 rue du Docteur Rousseau 51200 Epernay, Heel gezellige sfeer, lekker eten en goede bediening voor betaalbare prijs, een aanrader.

  Gepost door Hillewaere Philip - 16/11/2015

  Reacties

  Wij zijn gaan eten in "La table Kobus" en het klopt dat men goed kan eten voor een betaalbare prijs. Het restaurant is ook gelegen vlakbij de kathedraal waar parkeren geen probleem was.

  Gepost door De Ridder Roger op 21/03/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Epernay


  Probeer eens het restaurant/wijnbar La Banque in Epernay. Perfect om een glaasje champagne te proeven. Met vriendelijke en deskundige uitleg aan de bar! Prachtige zaak in een oud bankgebouw.

  Gepost door Joost Depaepe - 1/08/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagne proeven


  Ook reeds vermeld in de bijbehorende reisgids : Vermijd het proeven in grotere champagnehuizen. Je moet het proeven betalen en de champagne zelf is er meestal 50% duurder dan in de kleinere huizen. Dus als je ziet dat je moet betalen voor het proeven, omkeren en wegwezen. Er zijn meer als kleinere proeverijen genoeg. Tip : Louis Casters in Damery

  Gepost door De Bruycker Joris - 23/07/2015

  Reacties

  Het (gratis) proeven in kleinere champagnehuizen geeft het voordeel dat je verschillende glaasjes kan proeven tot je de champagne naar je eigen smaak gevonden hebt. In de grotere champagnehuizen betaal je vlotjes 5 euro per glaasje. Onze favoriet: Champagnehuis Guillaume-Simon Champagne in Loisy-en Brie

  Gepost door Gerda Bultinck op 9/11/2015

  Zeer goede tip, Casters in Damery. Betaalbare prijzen voor prima champagne en uitgebreide gratis degustatie. Nederlandstalige uitleg (familie afkomstig uit Vlaanderen.)

  Gepost door Josy Slechten op 23/06/2017

  Via de website www.champagne-booking.com kun je verschillende tours en proeverijen boeken bij kleine Champagnehuizen. Zeker de moeite waard.

  Gepost door Jan Willem op 6/08/2017


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Route de Champagne


  Deze route tussen Epernay en Reims is een echte aanraden. Je reist door de mooie velden van het ene naar het andere Champagnedorp waar je bij vele champagneboeren kan aankloppen om te proeven en te kopen. Let wel, er zijn zeer weinig eetgelegenheden op de route.

  Gepost door Carl Marichal - 13/07/2015

  Reacties

  akkoord: wij bezochten een kleine champagneboer in de ogeving van het hotel, aangeraden en gereserveerd door Hostellerie Mont Aimé, het onthaal was zeer vriendelijk, veel uitleg en vele proevertjes, zoveel we maar wilden. Ook de route champagne is vanuit Bergères les Vertus zeer gemakkelijk en MOOI tot in Epernay en Reims. En we zijn zelf van de route even afgeweken, echt tussen de velden en een piepklein dorpje met seciaal mooi oud kerkje. Zeker doen, een aanrader.

  Gepost door Laenen op 18/03/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bar sur Aube


  Bar is perfect gelegen, nl tussen twee uiterst interessante toeristische bestemmingen: Troyes en Abdij van Clervaux. Clervaux niet alleen voor het verleden van de abdij,maar ook voor de ontstellende kijk die het biedt op het gevangeniswezen in Frankrijk, zelfs nog in de 20ste eeuw...

  Gepost door martin - 22/02/2015


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Epernay


  - om te parkeren ga gerust op place de la republique niet duur en s'avonds gratis en aan het centrum.
  - Om te tafelen rest. La cave a champagne in de rue Gambetta, gezellig, heel lekker en uitstekende bediening
  - bezoek ook het theater vraag om de zaal te zien de vrouw aan de balie doet voor u het licht aan "prachtig plafond"  Gepost door Leurelle Guido - 2/12/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Chateau Fort Sedan


  De ticketverkoop van het chateau sluit om 17u, maar je kan het chateau dan nog gedurende minimum 1,5u bezoeken. Zo heb je weining (of geen) andere toeristen en heb je (zeker in de winter) de kans om mooie avondfoto's te trekken.

  Gepost door Verplaetse - 29/10/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Kathedraal van Reims - zondagvoormiddag


  Op de terugweg bv kan je de kathedraal van Reims ook op een zondagvoormiddag bezoeken. Achteraan kan er eventueel een zondagsmis opgedragen worden maar de gelovigen worden netjes afgeschermd van de toeristen zodanig dat ze weinig gestoord worden. Het is ook aan idere toerist om enig respect te tonen. Geleide bezoeken zijn er alleen zondagnamoddag vanaf 14u00. In het café "Le bureau" voor de kathedraal moet je zijn voor een droogje en natje. Ondanks de drukte verloopt de bediening vlot en blijven de obers rustig en vriendelijk.

  Gepost door Luc Van Holsbeek - 25/08/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagnestreek


  Epernay is een mooi stadje, maar als je de moeite doet om nog dieper in de champagnestreek te rijden, is een ritje naar Bar sur Aube en Troyes ook zeker de moeite!

  Gepost door Vanneste Griet - 24/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Renoir


  Bezoek zeker Essoyes, het mooie dorpje waar Renoir gewoond en geschilderd heeft.

  Gepost door dooms - 18/07/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Streek van Sedan


  Vanuit Sedan kan je prachtige daguitstappen maken
  - uiteraard Charleville Mézières
  - mouzon: aangenaam stadje en schitterende kerk
  - de vallei van de Maas richting Givet: prachtige natuur
  Op weg naar sedan: le familistere in Guisse: uniek!
  En als het mooi weer is kan het weekend niet meer stuk.

  Gepost door Kaat desmet - 11/06/2014

  Reacties

  Zeker doen ! Zelfs indien je ouder bent . Parking altijd op korte afstand !

  Gepost door op 10/09/2016


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • fietsroute


  Wat je zeker moet doen is vanuit Charleville de fietsroute naast de maas, geweldig gewoon

  Gepost door De Backer - 3/06/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekker ETEN vlakbij Epernay


  Als je een lekker eetadresje wil ga dan zeker eens langs restaurant LE CHEVAL BLANC in MONTMORT_LUCY op ongeveer 15 km van EPERNAY ze ontvangen u daar met de glimlach en ober spreekt zelfs een beetje vlaams. Franse keuken aan een prijs voor een Menu vanaf 22 euro! Moet je zeker doen je zal zeker niet ontgoocheld worden, en voor de mensen die willen blijven slapen dat kan ook, je weet maar nooit.....Champagne of wijn oppassen he of er moet een BOB gekozen worden?

  TIP:Wij hebben dit gedaan op terugweg van TROYES naar EPERNAY omdat dit op de route lag!

  Gepost door Van den Hende willy - 8/05/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekker eten in Epernay


  Na diverse zoektochten in en rond Epernay, is voor ons, de plaats bij uitstek, uiteraard a priori op het vlak prijs/kwaliteit, ontegensprekelijk het Restaurant Le Chapon Fin, 2 Place Mendès France in centrum Epernay!! Maar met het gevolg: reserveren op voorhand is een must...!!!


  Gepost door COOPMAN Fernand - 5/05/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • oorlogskerkhof


  Het Duitse kerkhof gelegen in het dorpje Noyers-Pont-Maugis (niet ver van Sedan) is zeker het bezoeken waard omwille van het zeer goed onderhouden kerkhof, de sereniteit en de prachtige ligging met dito zicht bovenaan een heuvel. Het laat je even stilstaan bij de zin/onzin van oorlogen...

  Gepost door Nys - 11/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagne proeven


  Wie in de buurt van Château-Thierry verblijft moet zeker champagne gaan proeven bij Champagnehuis Philippe Coste, Avenue de Château-Thierry, 51 te Gland. Men wordt er ontvangen door de zeer vriendelijke Philippe die tijdens zijn deskundige uitleg over het champagnegebeuren je laat genieten van deze verrukkelijke godendrank.

  Gepost door Van Camp Renée - 21/10/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • alles over de godendrank!


  In Mutigny kan je alles leren over Champagne. Er zijn geleide wandelingen, proeverijen en in de oogsttijd kan je er zelfs druiven gaan plukken, 10km van Epernay. meer: mairie-mutigny@wanadoo.fr

  Gepost door anne de buck - 4/10/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • tankstations


  hou er rekening mee dat je tijdens de reis door de Champagnestreek heel weinig pompstations tegenkomt.ook restaurantjes en eetgelegenheden zijn in de kleine dorpjes quasi onvindbaar.

  Gepost door Anne De Buck - 4/10/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagne


  Sta even stil bij de pracht van de wijngaarden. Geniet van het enthousiasme van de champenoisen die kunnen vertellen over het proces om van die lekkere druiven champagne te maken. Dat er tijdens het proces bijna niks verloren gaat, alles wordt gebruikt. Maar bezondig je niet om zomaar alles te degusteren zonder in verhouding iets te kopen bij de lokale champagneboer.

  Gepost door Lawaese-Couvreur - 1/10/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Aangename ontdekkingen


  - Bij mijn zoektocht naar een lekkere champagne aan een redelijke prijs , kwam ik terecht bij Lévêque-Dehan , 2 rue des Lilas , Marcilly 02850 Barzy-sur-Marne . Bezoeken is mogelijk video , klein museum en natuurlijk proeverij . Heel vriendelijke mensen .
  - Een bezoek in de streek die mij bijzonder heeft aangesproken was "OXYGENE" Parcours Forestiers :LA CHARMOIE 02330 ST-EUGENE
  - Tenslotte wil ik ook nog adres meegeven waar wij 's middags reeds enkele malen zijn gaan eten . Men zou het niet meteen denken , maar deze chocolaterie verbergt een zeer verzorgd restaurantje , met bovendien matige prijzen . Ziehier de gegevens: Sylvain SUTY - Artisan Chocolatier - 4, place du Luxembourg - 51700 DORMANS

  - Bij mijn zoektocht naar een lekkere champagne aan een redelijke prijs , kwam ik terecht bij Lévêque-Dehan , 2 rue des Lilas , Marcilly 02850 Barzy-sur-Marne . Bezoeken is mogelijk video , klein museum en natuurlijk proeverij . Heel vriendelijke mensen .
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Julien De Rudder - 6/09/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • restaurants


  Ga zeker niet eten in de vroeger nationale bank van Epernay aan de Place del a Republique. Onvriendelijk, slechte service,kwalteit bedenkelijk en... schandalige prijzen. Beter bv in Damery,7 km van Epernay, in een gezellig restaurantje aan de oever van de Marne. Vriendelijke bediening,toffe omgeving en ..eerlijke prijzen

  Gepost door wellens - 19/08/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Epernay en omstreken


  Mooie streek en lekkere champagne maar soms wel overload aan champagne en champagnehuizen. In de dorpjes rond Epernay zijn er weinig cafés of terrasjes te vinden, dus best zelf voor een picknick zorgen. In Epernay zelf zijn de boekweitkoeken in de Rue Gambetta een aanrader.

  Route touristique de champagne brengt je naar mooie dorpjes en landschappen, maar de hele route volgen is wat veel van het goede. Net buiten Hautvillers op de Route touristique de champagne (richting noord/Reims) is er op een parking met picknicktafels een vertrekpunt voor een mooie wandelroute die je door bossen, wijnranken en het dorpje Hautvillers brengt. In Hautvillers zijn er propere openbare toiletten aan de kerk, en is er een brasserie.

  Mooie streek en lekkere champagne maar soms wel overload aan champagne en champagnehuizen. In de dorpjes rond Epernay zijn er weinig cafés of terrasjes te vinden, dus best zelf voor een picknick zorgen. In Epernay zelf zijn de boekweitkoeken in de Rue Gambetta een aanrader.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Peddi - 15/08/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Art Deco in Reims


  In de stad Reims kan je een architectuurroute uitstippelen rond Art Deco. Er zijn verschillende prachtige gebouwen in deze stijl te bewonderen. Een absolute aanrader is de Carnegie Bibliotheek, met o.a mooie glas-in-lood ramen, marmeren inlegwerk, en een authentieke leeszaal. Tijdens de Jours des Patrimoine (half september) kan je zelfs een bezoek achter de schermen brengen in hun boeken-magazijn.


  Foto's voor deze reistip van Champagne

  Gepost door Van Bellegem ilse - 6/08/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • reizen naar Reims


  Om de verkeersdrukte en de ellende van het zoeken naar een parkeerplaats in een grote stad te vermijden, hebben we de trein genomen van Epernay naar Reims. Aan het station van Epernay vind je vlot en betaalbaar parking, en het station van Reims is op 10 min wandelafstand van het centrum.

  Gepost door Van Bellegem ilse - 6/08/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • blanc de blancs


  Wij werden verwelkomd in "hostellerie du Mont Aimé" in Vertus. Een super hotel met een culinaire keuken! Het is de streek van de blanc de blancs met kleinere champagneboeren. Hierdoor kan je aan democratische prijzen sublieme champagnes kopen. Mooie natuur. De "Route du Champagne" is zeker een aanrader.

  Gepost door Lemmens Ann - 6/05/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • feestdagen in Frankrijk


  De streek is zeer mooi om te doen en wijzelf vonden 4 dagen tekort zeker als er dan nog een feestdag invalt .Daarom zou het interressant zijn dat er in de folder vermeld staat wanneer de Fransen hun feestdag hebben,want dan is het zoeken naar een restaurant zelfs bijna onnogelijk,alles is er gesloten.Blijkbaar ligt hun verlof anders dan bij ons en was bijna elke Fransman thuis van zijn werk zodat we spijtig genoeg niet hebben kunnen zien hoe de volledige afwerking van een fles champagne gebeurd.

  Gepost door claesen carine - 5/05/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • oorlogskerkhof


  We bezochten in Noyers-Pont-Maugis het Duitse oorlogskerkhof.

  Dit laat bij mij een serieuze indruk na. Het is een grote open ruimte waar ongeveer 27000 gesneuvelde personen herdacht worden. Als je er rondloopt blijf je afvragen hoe het mogelijk is dat zoveel jonge mensen zich laten verleiden tot oorlog voeren. Het is voor deze mensen allemaal lang geleden, maar nog dagelijkse realiteit.

  Als je daar rondloopt denk je toch eens na over het leven en dit vind ik wel een belangrijke ervaring.


  Gepost door vanhoutte - 16/04/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • champagnestreek aan de voet vd Mont Aimé


  als je fietsen wil tussen de wijngaarden in de streek is de mountainbike het vervoermiddel bij uitstek. In geval je een racefiets meehebt, ben je toch gelimiteerd wat wegen betreft. Toch vaak onverharde stukken of veel kiezeltjes op wegdek met een verhoogd risico tot platrijden. Best ook een licht rugzakje mee met lunchpakketje, want de streek is niet dikbezaaid met horeca-zaken. Wij waren hierop voorzien en hebben genoten!

  Gepost door josee van den broeck - 13/04/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Omgeving Sedan


  Eigenlijk heeft de streek meer dan voldoende te bieden: Wij hebben in Sedan uiteraard het Chateau zelf bezocht. In Charleville-Meziere is Place Ducale, voor velen de mooiste markt van Frankrijk, een bezoek meer dan waard, alsook de charmante winkelstraten. Een topervaring was onze uitstap via de Maasvallei naar oorlogsherinneringen uit de Eerste Wereldoorlog: Romagne-sous-Montfaucon (grootste amerikaanse begraafplaats in Europa), Memorial de Montfaucon (monument in de vorm van een zuil, 54 meter hoog en 234 treden) en het Ossuarium van Douaumont (monument met 130000 graven en verschillende overblijfselen in de buurt). Tenslotte kan men nog de grens overwippen richting Bouillon of Orval...
  Eigenlijk heeft de streek meer dan voldoende te bieden: Wij hebben in Sedan uiteraard het Chateau zelf bezocht. In Charleville-Meziere is Place Ducale, voor velen de mooiste markt van Frankrijk, een bezoek meer dan waard, alsook de charmante winkelstraten. Een topervaring was onze uitstap via de Maasvallei naar oorlogsherinneringen uit de Eerste Wereldoorlog: Romagne-sous-Montfaucon (grootste amerikaanse begraafplaats in Europa), Memorial de Montfaucon (monument in de vorm van een zuil, 54 meter hoog en 234 treden) en het Ossuarium van Douaumont (monument met 130000 graven en verschillende overblijfselen in de bu...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Marissens Johan - 2/04/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sedan: Château Fort


  Met een Knackclub-kaart krijg je (een ruime) korting in het fort.

  Gepost door Daniel Drappier - 17/03/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Route de Champagne


  Men wordt sowieso overdonderd door het aanbod van de champagneverkoop , het lijkt alsof iedereen die daar woont champagne produceert en verkoopt , echter pas na 15 maart gaat de markt open , voor die datum blijkt er veel gesloten te zijn , alhoewel , er zijn er altijd die klaar staan om te kunnen verkopen .

  Gepost door Maddens Jozef - 12/03/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Laon


  Op de heen- of terugreis zeker Laon bezoeken . De bovenstad is zeker de moeite waard en te bereiken met een telegeleide cabine.

  Gepost door vanassche - 17/02/2013


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sedan


  Charleville Mezieres zeer de moeite waard, Parijse sferen.

  Gepost door Liesbeth lammers - 30/12/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • mooi stadje met Provencaals gevoel


  Een stop in de mooie en intieme stad Laon is absoluut een aanrader: prachtige kerk en de stad heeft een intiem en gezellig karakter.

  Gepost door Piet Herbots - 18/10/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • lunch en diner zuiden van Epernay


  Ideaal om te lunchen in de streek ten zuiden van Epernay is 'La Madelon' in Mancy: 7 Grande Rue 51530 Mancy. Tél: 0033 326 53 14 18. http://www.bistrot-madelon.com/ Je eet er een lunch-menu met voorgerechtenbuffet, dagschotel en kaas en dessertbuffet à volonté, wijnen en water inclusief voor slechts 13,50 euro! Geen grand chic, maar wel waar voor zijn geld!

  Gepost door Nancy Engels - 15/10/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagneroute is geweldig


  Het volgen van de champagneroute is een absolute aanrader maar houdt er rekening mee dat op zondag veel champagnehuizen gesloten zijn en ook een terrasje voor een kop koffie is amper te vinden!

  Gepost door Jeanette - 8/10/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek aan champagnehuis Mercier


  Het bezoek aan het champagnehuis Mercier in Epernay is zeker zijn geld waard. Meegenomen is dat je er ook een lekkere champagne kan kopen aan een zeer redelijke prijs.

  Gepost door De Smet - 1/10/2012

  Reacties

  Het tochtje door de kelders met het treintje was ook heel fijn voor de kinderen.

  Gepost door Lemaire op 18/02/2013

  Het bezoek aan de kelders is meer dan de moeite waard ? zeker voor mensen die de streek niet kennen . De champagne daarentgen is zoals in alle grote huizen van bedenkelijke kwaliteit en veel te duur. Ga op zoek in de streek bij kleine boeren ; de kwaliteit is er dikwijlqs veel hoger en de prijs veel lager

  Gepost door tollenaere op 10/03/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Laon


  Bezoek in ieder gaval Laon. De kathedraal is een vergeten parel.

  Gepost door de Backer - 28/09/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Chateau-Thierry


  Een goede locatie om verschillende uitstappen te doen. Een aanrader: leuk om te zien en een tikkeltje nostalgie: Musée Jean de la Fontaine, de schrijver van prachtige fabels met les moraal !! zeer actueel! Om te genieten!

  Gepost door Callant Gilbert - 29/08/2012

  Reacties

  hallo, kan ik van in Chateau-Thierry met de trein naar Parijs sporen,en hoelang doet de trein er over?

  Gepost door Norbert op 7/01/2014


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • omgeving


  Champagneroute zeker een must om te doen. Reims en Chalon en Champagne konden ons beter bekoren dan Epernay. Veel aangenamer om rond te wandelen en te genieten van terrasjes.

  Gepost door geerts - 24/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • verkenning omgeving


  De route touristique du Champagne is een aanrader, je rijdt doorheen een PRACHTIG landschap en je kunt eventueel genieten van een proevertje bij verschillende champagneboeren!

  Gepost door Luc Van de Putte - 20/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Cidererie Capitaine


  Er staat je in Lalobbe een prachtonthaal te wachten in de cidererie Capitaine, rondleiding, film, proeven en dit van de lekkerste cider geproefd in jaren. Een zeer uitgebreid assortiment.

  Gepost door Libbrecht Erik - 14/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Het bezoeken waard.


  Champagne Bauchet - Rue de la Crayere - 51150 Bisseuil - Tel: 03 26589212
  Daarna lekker eten in: La Touraine Champenoise - 2 rue du magasin - 51150 Tours-Sur-Marne - Tel: 03 26589193

  Gepost door Doyle - 1/08/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoeken


  In Reims zeker eens de Kathedraal bezoeken... prachtige ramen en een zeer rijke geschiedenis. Je voelt bijna wat er gebeurd is. Ook de ramen van Marc Chagal zijn zekers de moeite waard.
  Bij het bezoeken van de "grote" champagne huizen je niet laten vangen door "grote" namen. Mercier in Epernay is zekers de moeite waard. Positief is dat je een audio toestel in het Nederlands kan krijgen, wat het voor kinderen ook veel aangenamer maakt.
  Hautvillers zekers de moeite waard voor een bezoekje!

  Gepost door Anneken - 16/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • beheersing


  Ons eerste bezoek aan de Champagne-streek heeft ons zeker bekoord en ik wil deze bestemming aan iedereen ten zeerste aanbevelen. Met onze reistip willen we toekomstige bezoekers echter behoeden voor een ochtendlijke 'ontnuchtering'. De schoonheid van de streek, de bijzonder leuke ontvangst en rondleiding in een van de vele champagnehuizen gecombineerd met ons almaar toenemend enthousiasme heeft ertoe geleid dat we bij onze bestelling ons vooropgesteld budget volledig hebben laten ontsporen ! Vandaar onze raad: laat de grootte van je bestelbon (al is het maar voor even !) je appreciatie van de schoonheid van deze prachtige streek niet wegnemen !!!
  Ons eerste bezoek aan de Champagne-streek heeft ons zeker bekoord en ik wil deze bestemming aan iedereen ten zeerste aanbevelen. Met onze reistip willen we toekomstige bezoekers echter behoeden voor een ochtendlijke 'ontnuchtering'. De schoonheid van de streek, de bijzonder leuke ontvangst en rondleiding in een van de vele champagnehuizen gecombineerd met ons almaar toenemend enthousiasme heeft ertoe geleid dat we bij onze bestelling ons vooropgesteld budget volledig hebben laten ontsporen ! Vandaar onze raad: laat de grootte van je bestelbon (al is het maar voor even !) je appreciatie van de schoonheid van deze ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door stymans patrick - 12/07/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • REIMS


  Reims is een prachtige stad met zijn eeuwenoude kathedraal en talrijke champagnehuizen. Mooie promenades en veel groen zonder de prachtige architectuur niet te vergeten van de herenhuizen in deze stad. Een "must" voor iedereen die in de regio vertoeft.

  Gepost door DEGROOTE - 25/06/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Geologische wandelroute Mailly-Champagne


  Vanaf het centrum van Mailly-Champagne kan je een mooie wandeling maken door de wijngaarden. Hierbij kom je op verschillende plaatsen aanduidingen tegen van de verschillende geologische aardlagen van de Champagne streek, vooral in de hiervoor ingerichte steengroeve. Indien je liefhebber bent van geologie en fossielen is dit zeker een aanraden. De wandeling zelf gaat ook door het mooie bos van het natuurgebied "Montagne de Reims". Het zijn wel stevige beklimmingen over dikwijls onverharde paden maar de rust en de natuur zijn zeer mooi.

  Gepost door Freddy Debue - 24/02/2012


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Lekker eten in Sedan


  We verbleven een weekendje in het machtige Château-Fort, maar spijtig genoeg was het hotelrestaurant die zaterdag avond al volzet. Gelukkig had de behulpzame receptioniste een gouden tip voor ons: La Ronde des Sens. Een gezellig restaurantje aan de voet van het kasteel in het oude deel van Sedan. Vriendelijke ontvangst in een modern gezellig kader; het driegangen keuzemenu van 23 euro kon ons allemaal bekoren: verfijnd, ontdekken van nieuwe smaken, aangevuld met een lekere betaalbare fles wijn - meer moet dat niet zijn!

  La Ronde des Sens - 34, rue du Ménil - 08200 Sedan - 03 24 33 57 27

  Gepost door David Rombaut - 29/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Laon


  Tijdens de terugrit hebben wij Laon bezocht. Met het foldertje van de SI dat zich naast de kathedraal bevindt hebben wij de oude stad bezocht. Prachtig. Zelden zulk een mooie kerk gezien. Echt de moeite waard om enkele uurtjes te vertoeven en gezellige restaurantjes.

  Gepost door Leo Nauwelaerts - 24/11/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • optimisme


  Neem altijd een parapluie mee......en daarbij een grote portie goede humeur!!!

  Gepost door Pevas - 14/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Des Faux De Verzy


  Een aanrader is de champagneroute volgen tot Verzy en daar Het bos van Verzy bezoeken met zijn zeer geheimzinnige bomen. Bovendien is dit een prachtig wandelgebied, Montagne de Reims waar bossen en wijnvelden harmonieus naast elkaar bestaan.

  Gepost door De Graaf Robert - 3/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Leuk Italiaans Restaurant in Epernay


  Er is een leuk Italiaans Restaurant in Epernay, vlak in centrum. Noemt Le Sardaigne. Prijs/kwaliteit zeker de moeite. Geen gastronomische hoogstand, wel lekkere en correcte pizza en pasta. Personeel is ook ok.

  Gepost door Ronny Ruyters - 30/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Chaource


  Een middagmaal op de terugreis in Chaource is zeer goed meegevallen. L'auberge sans nom in het centrum heeft een uitgebreide kaart. Het menu Gourmet van 35 euro prikkelt je smaakpapillen. De service en vriendelijkheid is geweldig.

  Gepost door Christel Herremans - 28/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • uitstap


  Zeker doen als je in de champagnestreek bent... De stad Troyes bezoeken... leuke eetgelegenheden tegen democratische prijzen en meer in het zuidelijk gedeelte de goedkopere champagneboeren... Een aanrader te Polisy: François Brosolette...

  Gepost door Malrait Nathalie - 22/08/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Prachtig uitzicht over de wijngaarden en fietstip


  Rijdt richting Mutigny vanuit Ay : net voor het dorp heb je een enig uitzicht over de wijngaardvelden, prachtige locatie om te pick-nicken. Vanuit Mareuil-sur-ay kan je prachtig fietsen langs het kanaal naast de Marne.

  Gepost door Vlaeminckx - 3/08/2011

  Reacties

  Hallo , staat daar een picknickbank of zo ? IK probeer het op google earth te vinden maar weet niet goed waar precies zoeken. Vermits we dit weekend richting champagne gaan met vrienden en men goed weer voorspelt ben ik op zoek naar leuke plekken waar we buiten kunnen zitten en leifst ook champagne proeven :) Is daar in de buurt niet ook een champagnehuis met tuin en prachtig uitzicht ? Alvast bedankt moest U me extra tips willen sturen ! Ria

  Gepost door Ria op 21/09/2011

  Aan Ria, daar staat helaas geen bank: deken op de grond en genieten ;-) Voor een zalig terrasje ga dan nr Hautvillers rechtover office de tourisme. Als je voor het terras staat met achter je het office de tourisme ga dan eens nr links , 150 m verder links heb je een champagnehuis met binnenpleintje met prachtig uitzicht.

  Gepost door vlaeminckx op 22/09/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Hautvillers


  Bezoek tijdens een Champagne-trip zeker eens het mooie dorpje Hautvillers en ontdek de mooie uithangborden aan de huizen. In de kerk zie je de grafsteen van Dom Pérignon en er is wijnbouwer Tribaut die een mooi aanbod van champagnes heeft en je een warm welkom heet.

  Gepost door Govaerts - 19/07/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Sedan naar Champage streek


  Vanuit Sedan kan je gemakkelijk, na een rit van 1 uur de champagne route volgen. Deze is zeer goed aangegeven. Echter champagne kopen doe je daarna beter in een grote winkel vb CORA. Wij hebben daar champage winkelwaarde 22€ gekocht aan de prijs van 10.90€

  Gepost door Van Duffel Edgard - 10/06/2011

  Reacties

  Ik vraag me af wie er nu champagne koopt in een grootwarenhuis als je om de zoveel meters een champagneboer tegenkomt. Je koopt inderdaad beter geen champagne bij de grote huizen wegens kwaliteit/prijs te duur. Maat stap toch eens binnen bij een kleine champagneboer die nog alles zelf doet. Van het plukken tot het bottelen en verkopen. Je wordt er veel beter ontvangen dan bij de grote huizen, waar je voor ieder klein glaasje dat je proeft veel betaald. Bij de kleinere boertjes krijg je een hartelijke en persoonlijke ontvangst en kan je vaak uitgebreid proeven .

  Gepost door callewaert christine op 22/10/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Restaurant in Nogent-sur-Seine


  Tip voor Nogent-sur-seine: gaan eten in Beau Rivage: menu was uitstekend voor 33.5 euro, met mooie wijnkaart. Staat dit jaar in guide michelin (bonne petites tables) en hebben het zo gevonden.

  Gepost door JEANNIN - 6/06/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bubbels!


  De champagnestreek is een bezoekje waard als je een champagnekelder bezoekt (bv. Mercier in Epernay) en champagne koopt. De wijnvelden zijn mooi en zijn de moeite om door te rijden. De cathedraal van Reims is prachtig alsook chalon-en-champagne. Dit gecombineerd met een goed hotel en lekker eten, best de moeite, maar voor ons is drie daagjes zeker genoeg.

  Gepost door Beeckmans Marijke - 29/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • interessant


  Vanuit Bar-sur-Aube waren al de geplande uitstappen goed te doen: Reims, Troyes, Langres, Clairvaus, Colombey-les-deux-églises en niet te vergeten: Colombé le Sec waar we bij de familie Breuzon lekkere champagne proefden en kochten...

  Gepost door ANDREA VANDERHEYDEN - 14/03/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Chateau-Thierry


  Als je vanuit België richting Chateau-Thierry rijdt, kan je alvast even stoppen in Reims, om aldaar de prachtige kathedraal te bezichtingen. Er is ook een prachtige winkelstraat voor elk wat wils.

  Vanuit Chateau-Thierry kan je een autoroute volgen langs het platteland van de Champagne, met een opeenvolging van (goede) champagnehuizen.

  In de terugrit of tijdens je verblijf moet je zeker even stoppen in Soissons! Hier krijg je een prachtige reflectie van de woelige oorlogsgeschiedenis, en overgebleven patrimonium om nooit meer te vergeten!

  Gepost door Davy De Kerf - 8/02/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Chateaux Thierry


  Ideaal vertrekpunt om de champagneroute te ontdekken. Je doorkruist veel kleine dorpjes met de kleinere champagneboertjes. Hou zeker eens halte in Barzy sur marne bij de champagneboer Leveque! Je word er zeer vriendelijk ontvangen met een gratis degustatie van 6 verschillende smaken van champagne, en met nederlandstalige video in een keldertje. Vervolgens kun je dan doorrijden tot de grote avenue de champagne in Epernay waar je bij Mercier een kelder kunt bezoeken met gangen van een kilometer lang, 30 meter onder de grond! Dit moet je echt eens gezien hebben...

  Het contrast tussen de kleine boertjes en de grote namen is ongelooflijk, al koop je het best bij de kleine boertjes, want het verschil in prijs is groot!
  Ideaal vertrekpunt om de champagneroute te ontdekken. Je doorkruist veel kleine dorpjes met de kleinere champagneboertjes. Hou zeker eens halte in Barzy sur marne bij de champagneboer Leveque! Je word er zeer vriendelijk ontvangen met een gratis degustatie van 6 verschillende smaken van champagne, en met nederlandstalige video in een keldertje. Vervolgens kun je dan doorrijden tot de grote avenue de champagne in Epernay waar je bij Mercier een kelder kunt bezoeken met gangen van een kilometer lang, 30 meter onder de grond! Dit moet je echt eens gezien hebben...
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Neyrinck - 1/11/2010

  Reacties

  Kan mij iemand zeggen wat de volledige naam is van de champagneboer Leveque?Ik zie meermaals die naam daar in de buurt!

  Gepost door peter op 8/06/2018

  Wil iemand mij de volldeige naam geven van de Champagneboer in Barzy sur marne?Leveque ........

  Gepost door peter op 8/06/2018


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagne zonder Champagne


  In de streek van Bourbonne les Bains is zoveel te zien aan oude ambachten die nog uitgevoerd worden zoals Glasblazen,messen en scharen maken Manden vlechten suikergoed enz. Ge kunt u er niet vervelen

  Gepost door Huysentruyt Johan - 3/09/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • waard om ook te bezoeken


  Breng ook eens een bezoek aan de wijngaardslakkenkweekerij in BOUZY, de artisanale chocolaterie Thibaut in PIERRY en/of aan de whisky distillarij in GUILLON.

  Gepost door TYTGAT - 11/08/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Troyes


  Deze stad is zeker de moeite van het bezoeken waard. Het is een zeer mooie, propere stad met goed bewaarde panden die zeer pittoresk aandoet ondanks de toeristische drukte die je er kan hebben.

  Er wordt veel energie gestoken in het bewaren, restaureren van oude gebouwen ook al worden er nieuwe winkels in ondergebracht. Naast de mooie gebouwen is er ook de nodige moeite gedaan om alles in een mooi kader te plaatsen.


  Echt een omweg waard.


  Gepost door Vermaelen Tony - 4/07/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Bezoek museum Launois in Le Mesnil sur Oger


  Zeker de moeite om te bezoeken. We hebben bij vorige Champagverneweekends reeds kelders bezocht, maar dit is een echt museum!! De gids verteld interesante anekdotes over alles en nog wat. Met een zeer goede proeverij achteraf in een aangenaam kader. De 2 uren waren zo voorbij.

  Gepost door Linda De Letter - 13/04/2010

  Reacties

  Heb het museum nog niet bezocht, doch Le Mesnil sur Oger is bij ons geliefd voor de kleinere champagneboeren, vooral Bardy, ... Mooi dorpje, pitoresk !!

  Gepost door Hans en Kaat op 10/06/2011


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Les faux de Verzy


  Na vele champagne proeverijen kan het aangenaam wandelen zijn in het bos van

  Verzy in de buurt van Verzenay. Volg de wegwijzers "Les Faux", dit zijn de

  speciale beukenbomen.Neem een picknick mee!

  Gepost door stouthuysen - 29/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • route du champagne


  Wij verbleven in Reims en hebben op 1 dag de route du champagne verkend.Dit is de weg van Reims naar Epernay dwars door de prachtige Montagne de reims en de Vallée de la Marne. Je rijdt er door de talloze wijnranken en champagnedorpjes.Houd zeker eens halt bij één van deze dorpjes om bij een plaatselijke boer champagne te proeven en kopen.Je wordt er hartelijk ontvangen en mag er gratis proeven.Het kost je niks, maar de champagne is er zeker even lekker als in de bekende huizen, maar wel enkele euro's goedkoper.Wij hebben dan ook onze voorraad opgeslaan.Beëindig deze trip met een wandeling door de poepchique Avenue de Champagne in Epernay waar de grootste champagnehuizen ter wereld te zien zijn.Het contrast met de kleine boertjes kan niet groter zijn.

  Tot slot enkele aanraders van kleine boertjes:

  1. Etienne Lefèvre, rue de Villers, Verzy

  2. Pierre Gobillard, rue des Côtes de l'Héry, Houtvillers

  3. Serge Rafflin, rue de Chigny, Ludes
  Wij verbleven in Reims en hebben op 1 dag de route du champagne verkend.Dit is de weg van Reims naar Epernay dwars door de prachtige Montagne de reims en de Vallée de la Marne. Je rijdt er door de talloze wijnranken en champagnedorpjes.Houd zeker eens halt bij één van deze dorpjes om bij een plaatselijke boer champagne te proeven en kopen.Je wordt er hartelijk ontvangen en mag er gratis proeven.Het kost je niks, maar de champagne is er zeker even lekker als in de bekende huizen, maar wel enkele euro's goedkoper.Wij hebben dan ook onze voorraad opgeslaan.Beëindig deze trip met een wandeling door de poepchique Avenue de Champagne in Epernay waar de grootste champagnehuizen ter wereld te zien zijn.Het contrast met de kleine boertjes kan niet groter zijn.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Van Rysselberghe - 17/03/2010

  Reacties

  met héél véél belangstelling uw kroniek/kritiek-artikel gelezen. wij plannen héél binnenkort een kort verblijf in de champagnestreek. kan u mij meer informatie geven omtrent een "terug te keren" hotel, waar het goed verblijven is en waar het eten zeker in de smaak valt. alvast dank voor uw reactie. met vriendelijke groeten, myriam steenhoudt

  Gepost door myriam steenhoudt op 24/10/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • sedan en zijn "chateau fort"


  De burcht van Sedan (de grootste van Europa) is in enkele uren te bezoeken.

  Er is een vast circuit uitgestippeld, dat; met behulp van audio-info (beschikbaar in het Nederlands!); een boeiend en reëel beeld geeft van het leven in de middeleeuwen. Ook voor kinderen een unieke ervaring.

  Logeren kan in het vernieuwde deel van de burcht (hotel le chateau fort de sedan).

  Hou ook nog wat tijd over om deze aangename stad zelf te bezoeken. Er is een folder "vertel mij over Sedan" die u laat wandelen langs de mooiste plekjes van deze "stad van kunst en historie".

  Gepost door poelman hilde - 1/03/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • chateau thierry


  Prachtige en minder bekende Champagnestreek. Zeker de moeite waard om te bezoeken en indien je dan logeert in Brasles, in hotel Les Fabliaux, kan je vakantie niet meer stuk. De baas organiseert 2 gratis rondleidingen in minder bekende champagnehuizen, maar zeer goed (zowel van Champagne als van uitleg). Zeker eens doen!

  Gepost door leleu geert - 22/02/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Reims


  We bezochten enkele champagnekelders, ook grotere. Hiervoor betaal je minimum 12 euro (groepsprijs), de rondleiding duurt een half uur, je krijgt 1 glas. Voor een meerprijs krijg je een extra proef.

  Je laat deze grote huizen beter links liggen en maakt een afspraak met een plaatselijke champagneboer :

  Een aanrader : Val-de-Lesse, rue Désiré Jacuesminet, quartier de Wez bij fam Deville-Chevallier.

  Hier betaalde we niets voor de proeverij, we kregen een grondige uitleg. We proefden uitvoerig en kregen al de nodige uitleg.Al onze vragen werden beantwoord. We zaten meer dan een uur te luisteren en te proeven.

  Zo je door de week gaat (met een 4-tal) kan je zelfs meemaken hoe de flessen "geklaard" worden en hun finishing touch krijgen.

  EEN AANRADER !

  Als groep betaal je 3 euro. Hiervoor krijg je 5 soorten te proeven, let wel : volle glazen, geen bodempje!

  We bezochten enkele champagnekelders, ook grotere. Hiervoor betaal je minimum 12 euro (groepsprijs), de rondleiding duurt een half uur, je krijgt 1 glas. Voor een meerprijs krijg je een extra proef.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Busschaert - 22/02/2010

  Reacties

  Ik deel dezelfde mening! Het is veel aangenamer om een klein champagneboertje te bezoeken dan de grotere kelders! Je krijgt een veel persoonlijker onthaal, je mag meer proeven en de prijzen liggen lager!

  Gepost door Stephanie op 13/08/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • stadswandeling Reims


  Voor een gedetailleerde stadswandeling van reims, surf naar take a trip, registreer en print. Met uitleg over de bezienswaardigheden, even toeristenbureau binnen voor stratenplan. Wij volgden de champagne route tussen Reims en Epernay ( ongeveer 70 km ). Ontzettend mooi en goed aangegeven met wegwijzers. Als je alle bezienswaardigheden op de route meepikt ben je een dag zoet.

  Gepost door Jongeneelen Ellen - 16/02/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Brouwerij "Brasserie Artisanale du Château Fort"


  Tijdens ons verblijf in het Hotel "Le Chateau Fort" zijn we eens een bezoek gaan brengen aan de artisanale bierbrouwerij "Brasserie Artisanale du Château Fort" (45 Rue du promenoir des prêtres, 08200 Sedan). Dit is een micro-brouwerij, gelegen juist buiten de muren van het fort, op nog geen 3 minuten wandelen.

  Je wordt vriendelijk ontvangen en het brouwproces wordt je omstandig uitgelegd. De brouw-installatie is erg modern en integraal gesitueerd in de verbruikszaal ! De brouwer was op het moment van ons bezoek net het gefiltreerde nieuwe brouwsel naar de lagertank aan het pompen. Erg proper en hygiënisch ! Dat verklaarde trouwens meteen ook de frisse hopgeur die je toegemoetkomt bij het binnenkomen ...

  We hebben met smaak een 'Sedanais Triple' en een 'Blonde' gedronken. Gezien je niet op één been kan staan (maar vooral omdat het zo lekker was !) hebben we d'er nog maar een tweede gedronken ...

  Je kan er tevens lekker eten, en dat tegen democratische prijzen. Gezien ons reisschema dat niet meteen toeliet, hebben we dat niet gedaan, maar volgende keer staat dat zeker op het programma !

  Een aanrader !
  Tijdens ons verblijf in het Hotel "Le Chateau Fort" zijn we eens een bezoek gaan brengen aan de artisanale bierbrouwerij "Brasserie Artisanale du Château Fort" (45 Rue du promenoir des prêtres, 08200 Sedan). Dit is een micro-brouwerij, gelegen juist buiten de muren van het fort, op nog geen 3 minuten wandelen.
  ...

  Lees het volledige berichtVerberg het volledige bericht
  Gepost door Jan Jacobs - 7/01/2010


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Plus Fort dans le Chateau Fort de Sedan


  Wie nog nooit in een ongelooflijk mooi hotel verbleef moet zeker op zijn minst een weekendje uittrekken naar deze unieke locatie in Sedan. Net over de grens en op een boogscheut van Bouillon...een leuk winkelcentrum op 5 minuutjes wandelen en een ongelooflijk originele middeleeuwse taverne in le Chateau zelf, zeker doen!

  Gepost door Leo DHeu - 4/12/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

 • Champagnekelder


  Ruinart (in Reims) is het oudste Champagnehuis en heeft één van de mooiste kelders die ik ooit gezien heb. Je kan ze enkel bezoeken op afspraak maar het is zeker en vast de moeite. Je maakt een toer te voet met een persoonlijke gids en niet in een treintje zoals je in de super commercieel uitgebate kelders hebt (vb. Mercier). Je gaat 36 meter diep in wat eens een krijtgroeve was.


  Foto's voor deze reistip van Champagne

  Gepost door Stephanie - 15/10/2009


     


  Verstuur je reactie

  * verplicht veld

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?
© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!