NL FR

8-daagse rondreis 'Uniek verblijven in Paradores langs de pergrimsroute naar Santiago de Compostela '

8-daagse rondreis 'Uniek verblijven in Paradores langs de pergrimsroute naar Santiago de Compostela '

Prijs op aanvraag

Volg de Cantabrische kust naar Santiago en terug, tussen stranden, kliffen, het mooie binnenland en charmante vissersdorpjes.

Tijdens deze rondreis bezoekt u unieke plekjes in het Noorden van Spanje, en dit in combinatie met een memorabel verblijf in een Parador, meestal gevestigd in een historisch gebouw zoals een oud fort, landhuis, kasteel of klooster. De nadruk ligt op cultuur en geschiedenis.


Inbegrepen

  • 1 nacht in Parador de Gijón **** (Gijón)
  • 2 nachten in Parador de Ferrol *** (Ferrol)
  • 1 nacht in Parador de Santiago de Compostela ***** (Santiago de Compostela )
  • 1 nacht in Parador de Ribadeo **** (Ribadeo)
  • 2 nachten in Parador de Limpias **** (Limpias)
  • 7x ontbijt
  • huurwagen inclusief all-in verzekering
  • vlucht Brussel-Bilbao en Bilboa-Brussel met Brussels Airlines (rechtstreekse vluchten)

Geldigheid

Individuele rondreis zonder begeleider. Programma vrij in te vullen, je reist aan eigen tempo.

De huurwagen wordt afgehaald op de luchthaven van Bilbao en teruggebracht op de luchthaven van Bilbao. Kosten voor one way huren zijn ter plaatse te betalen.

De afstanden ter plaatse bedragen:
Luchthaven Bilbao - Parador de Gijón: 275 km (reistijd: ongeveer 2u 45 min.)
Parador de Gijón - Parador de Ferrol: 260 km (reistijd: ongeveer 2u 40 min.)
Parador de Ferrol- Parador de Santiago de Compostela: 100 km (reistijd: ongeveer 1u 10 min.)
Parador de Santiago de Compostela - Parador de Ribadeo: 180 km (reistijd: ongeveer 2u 10 min.)
Parador de Ribadeo - Parador de Limpias: 340 km (reistijd: ongeveer 3u 20 min.)
Parador de Limpias - luchthaven Bilbao: 70 km (55 min.)

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6,00% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Programma

Dag 1-2: Gijón: deze gezellige havenstad ligt in de groene regio Asturië. deze badplaats verrast met zijn prachtige zandstranden, boulevards en de oude visserswijk Cimadevilla.
In deze wijk zijn er nog authentieke vissershuizen en Romeinse overblijfselen te bewonderen. Beklim de Santa Catalina heuvel, waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de Cantabrische kust.
Uw verblijf is ondergebracht in een 100 jaar oude molen ‘Molino Viejo’. Er is ook een mooie tuin waar het zalig vertoeven is.


Dag 2-4: Ferrol: op weg naar Galicië is het de moeite waard om een bezoek te voorzien aan Avilés. Deze historische stad kenmerkt zich door een prachtig middeleeuws stadscentrum. Maar ook typische vissersdorpjes zoals Candás, Luanco en Cudillero zijn aanraders.
Het grootste stuk van de reis naar Ferrol, is langs de kust. Deze stad ligt in een van de minder bekende uithoeken van Galicië.
Dit kuststadje was in de 18e eeuw een van de belangrijkste havensteden van Europa.
U logeert hier in de emblematische wijk La Magdalena, in een statig huis. In dit typisch Galicisch herenhuis overheerst de maritieme sfeer.
Er zijn meerdere interessante sites voor liefhebbers van scheepvaart en de marine, zoals het Palacio de Capitania uit de 18e eeuw, de scheepswerf van Ferrol, het Marinemuseum. In de wijk Canido kan je de mooie muurschilderingen bewonderen. Bezoek de wijk Magdalena, een wijk in Neoclassicistische stijl met modernistische elementen.
Op iets meer dan twintig minuten rijden, in de gemeente Mugardos, kun je een ander mooi militair fort aan de monding van Ferrol bezoeken, het kasteel van San Felipe.
De regio is ook rijk aan natuurlijke kenmerken, met talloze stranden met uitzicht op de Atlantische Oceaan, spectaculaire landtongen en natuurlijke uitkijkpunten, evenals natuurparken zoals Fragas do Eume. Een bezoek aan de stad A Coruña is ook zeker de moeite waard.


Dag 4-5: Santiago de Compostela: uw verste punt is Santiago de Compostela. De stad staat op de Werelderfgoedlijst en biedt heel veel interessante plaatsen om te bezoeken. De meest iconische zijn het Plaza del Obradoiro met zijn prachtige kathedraal. Midden op het plein ligt dan ook 'kilometer 0', het exacte eindpunt van de pergrimstocht, het Plaza de la Universidad (het gebouw dateert uit de 18e eeuw).
Ook mooie parken om even tot rust te komen maar ook culinair kan u zich hier laten verwennen. De Galicische keuken zit vol visgerechten zoals pulpo (octopus), Sint-Jakobsschelpen of voor de dessertliefhebbers de Tarta de Santiago, amandeltaart. Ook de lokale witte wijn van Albariño druiven zeker een aanrader.
De Parador, een van de meest luxueuze en mooiste in het netwerk, bekend als het Hostal dos Reis Católicos, een mix van geschiedenis, kunst en traditie, ligt aan het Plaza do Obradoiro. Hier verblijven is verblijven op een unieke en exclusieve plek. Het werd in 1499 opgericht als koninklijk ziekenhuis om pelgrims te huisvesten die op weg waren naar Santiago de Compostela, en men denkt dat het het oudste hotel ter wereld is.

Dag 5-6: Ribadeo: we keren terug via het binnenland naar Ribadeo, een kustplaats in Lugo op de grens tussen Galicië en Asturië.
De architectuur van het historisch centrm is uniek, u vindt er een verrassende combinatie van ambachtelijke werkplaatsen, oude vissershuisjes en de Casas Indianas. Maar ook de natuur is er indrukwekkend, grootse en prachtige stranden als Playa de Las Catedrales met zijn meer dan 32 meter hoge kliffe en Playa de Aguas Santas.
We raden ook een bezoek aan het Fort van San Damián, Puente Do Santos of de nabijgelegen stad Castropol aan.
Proef de heerlijke Galicische keuken, vooral gekend om zijn verse vis, schaaldieren en kalfsvlees.
De Parador is gelegen in een Galicisch herenhuis aan de monding van de rivier de Eo. Deze prachtige locatie, op de grens tussen Galicië en Asturië, laat je genieten van unieke uitzichten!


Dag 6-8: Limpias: onze laatste stop is een oude havenstad die bekend werd door het wonderbaarlijke beeld van de Santo Christo de la Agonía, dat huilt, zweet en bloedt.
Verblijven doet u hier in de voormalige zomerresidentie, het Eguilior Paleis, van koning Alfonso XIII. Wandel door de mooie uitgetrekte tuinen.
In de buurt liggen een aantal interessante badplaatsen, waaronder Laredo, waar La Salvé ligt, een van de langste en mooiste stranden van de regio, Castro Urdiales en Santoña.
Het is ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan het natuurpark Cabárceno, een park van 750 hectare, of de Ansón-vallei.
Santander, met het Botín-centrum (museum voor moderne kunst) en Bilbao, met zijn Guggenheim-museum, zijn ook aantrekkelijke plaatsen die je niet mag missen.
Probeer zeker de ansjovis in olijfolie,artisanaal gemaakt: een souvenir waar je dol op zult zijn.

Boekingscode:

HOTVPP07

Parador de Gijón ****

Spanje > Noord-Spanje > Noord-Spanje - Gijón

Deze voormalige molenaarswoning, fraai gerenoveerd tot een aantrekkelijk etablissement met behoud van het authentieke karakter, beantwoordt aan alle verwachtingen van een viersterrenhotel. Een prachtige tuin omringd het gebouw, de geplaveide paadjes leiden naar een vijver en speeltuin. Het is een oase van rust in een bijzonder relaxt kader.

parking (betalend)
161
restaurant
162
room service
178
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
minibar
176

Informatie over hotel Parador de Gijón

Geldig:

Noord-Spanje - Gijón

Het historisch centrum herbergt enkele interessante bezienswaardigheden zoals het Laboral Ciudad de la Cultura, een van de grootste gebouwen van Spanje. In het verleden was hier de universiteit, vandaag is het een culturele ruimte waar o.a. tentoonstellingen en muziekvoorstellingen onderdak vinden. Het uitzicht op de omgeving is vanaf de toren indrukwekkend. In de omgeving bevinden zich nog de badsteden Candás en Luanco; u maakt er een strandwandeling of bezoekt er het Maritieme museum.

Ligging

in het park Isabel La Católica, een groene zone in Gijón, ook erg populair bij de lokale bevolking. Van hieruit wandelt u vlot naar het strand van San Lorenzo die de stad verbindt met de Cantabrische Zee, verder nog de wijk Cimadevilla aan de zee met de heuvel van Santa Catalina waar u het kunstwerk Elogio del Horizonte kan bewonderen. Het uitzicht op de Cantabrische Zee is van hieruit indrukwekkend. Vlakbij de Parador bevinden zich het Plantenmuseum met botanische tuin en het Aquarium.

Transport

per auto: 1.480 km (Brussel). Luchthaven: Santander op 174 km, Asturias op 46 km.

Faciliteiten

een honderdjarige molenaarswoning werd fraai gerenoveerd, met behoud van het authentieke karakter, tot een stijlvol hotel dat aan alle eisen van een viersterrenhotel voldoet. Een magnifieke tuin omringd het gebouw. De geplaveide charmante paadjes leiden naar een vijver en een speeltuintje voor kinderen. Een streekgebonden Asturische keuken prijkt op de menukaart van het restaurant met vooral vis en zeevruchten uit de Cantabrische Zee.

Kamers

charmant ingerichte kamers die voorzien zijn van alle modern comfort. De kamerhoge ramen zorgen voor een aangenaam ruimtelijk gevoel. Standaardkamers of superior kamers.

Parador de Gijón ****

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!