NL FR

8-daagse rondreis Slovenië Julische Alpenpracht

8-daagse rondreis Slovenië Julische Alpenpracht

8 dagen
vanaf € 599 p.p.

Slovenië is een prachtige vakantiebestemming, niet in het minst omwille van de fenomenale natuur. De uitloper van de alomgekende Alpen worden de Julische Alpen genoemd, naar Julius Caesar die er een provincie stichtte. Met meerdere bergtoppen boven de 2500 m, beleeft u hier een absoluut bergfestijn.

Het ritme en de afstanden tijdens de rondreis zijn bewust laag gehouden, zodat u de fabelachtige indrukken maximaal kunt ervaren. De stad Bled is een must-see voor iedereen die naar Slovenië reist, ook het Triglav Nationaal Park en de Soca-vallei zijn niet te missen hoogtepunten. 

www.slovenia.info/en 

Inbegrepen

  • 2 nachten in Astoria ***(*) (Bled )
  • 2 nachten in Mangart Bovec **** (Bovec )
  • 3 nachten in Bohinj **** (Ribcev Laz)
  • 7x ontbijt
  • 2 uur/dag gratis toegang tot de wellness in hotel Bohinj (reservering noodzakelijk)

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer (Astoria en Mangart hotel) en een classic 2-persoonskamer (hotel Bohinj).

01/04/24-04/05/24: € 599
05/05/24-29/06/24: € 659
30/06/24-31/08/24: € 769
01/09/24-30/09/24: € 659
01/10/24-26/10/24: € 599

Optioneel: halfpension: + € 159 (2x Mangart, 3x Bohinj).

De volgorde van de hotels kan worden gewisseld indien gewenst of omwille van beschikbaarheid.

Individuele rondreis zonder begeleider. Programma vrij in te vullen, je reist aan eigen tempo.

De afstanden:
Brussel - Astoria Bled: 1130 km (reistijd: ongeveer 12 uur)
of Luchthaven Ljubljana - Astoria Bled: 35 km (reistijd: ongeveer 25 min.)
Astoria Bled - Mangart Bovec: 85 km (reistijd: ongeveer 1u35 min.)
Mangart Bovec - Bohinj: 110 km (reistijd: ongeveer 2 uur)
Bohinj - Luchthaven Ljubljana: 60 km (reistijd: ongeveer 55 min.)
of Bohinj - Brussel: 1150 km (reistijd: ongeveer 12u30 min.)

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Optioneel

Halfpension (2x in hotel Mangart en 3x in Bohinj): + € 159 p.p.

Ja, ik wens een prijsofferte te ontvangen voor vlucht. Bij vertrek op zondag en terugkomst op zaterdag heb je de meeste tijd ter plaatse: heenreis Brussel-Ljubljana 09u40–11u20 en terugreis Ljubljana-Brussel 16u40–18u25. Vertrek op andere dagen is eveneens mogelijk, maar de vluchturen zijn dan soms minder gunstig.

Ja, ik wens een prijsofferte te ontvangen voor een huurwagen.

Programma

Dag 1: aankomst in Bled of aankomst in de luchthaven van Ljubljana en daarna via Kranj, Kropa en Radovljica naar Bled (52 km)
Aankomst tegen het middaguur en dit zorgt voor appetijt. Met de eerste halte, de stad Kranj, gelegen aan de samenvloeiing van de Sava en de Kokra op slechts 5 km van de luchthaven, hoeft dit geen probleem te vormen. De statige klokkentoren van 60 m hoog, trekt meteen de aandacht. Er zijn talrijke lunchopties in het centrum van de stad (aanrader is Gostilna Krištof in het nabije Predoslje). De tunnels uit WO II in Kranj zijn een bezoekje waard. U kan de E61 nemen naar Bled, maar via de 635 over Kropa (centrum van ijzersmeedkunst) rijdt u via mooie binnenwegen naar Radovljica, dat zichzelf heeft uitgeroepen tot zoetste stadje van Slovenië. U treft er ook een prachtig bewaard historisch centrum. Proeft u vooral ook zelf of de chocolade hier inderdaad uitmuntend is. De 635 brengt u na 6,5 km in Bled. Overnachting in Bled in het Astoria hotel.

Dag 2: Bled
Het meer van Bled met het fotogenieke eilandje en kerkje zijn een lust voor het oog. Ook de omliggende beboste bergen zorgen voor prachtige plaatjes. Met een ‘pletna’ naar het eilandje gebracht worden en de 99 treden beklimmen, mogen niet ontbreken op uw to-do lijstje. Een mooi wandelpad rond het meer brengt u tot Vila Bled, zomerresidentie van Tito: proef er de typische cake. Het kasteel van Bled torent 130 m hoog op een rots boven het meer, en biedt weergaloze panorama's. U vindt er een uitstekend restaurant. Ook de Vintgar-kloof ligt nabij (5 km NW). Een adembenemende wandeling via houten wandelpaden over de bruisende Radovna-rivier is een ander hoogtepunt bij uw bezoek aan Bled. Overnachting in Bled in het Astoria hotel.

Dag 3: Bled via Trenta naar Bovec (85 km)
Vandaag een rit door het hart van het Triglav Nationaal park. Iedere GPS zal u omleiden via de E61 maar weersta aan de verleiding en volg de 201, tot Kranjska Gora om via de 206 naar Bovec te rijden. U rijdt eigenlijk rond de Triglav (met 2864 m de hoogste berg van het land, die ook op de vlag wordt weergegeven). In Trenta is er een informatiebureau waar u meer te weten komt over het beschermd natuurgebied en alle mogelijke buitenactiviteiten. De botanische tuin Alpinium Juliana, de bron van de Soča rivier, de sprookjesachtige Jasna-meertjes, een charmante Russische houten kapel... het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. En ook de afdaling via de Soča-vallei mag niet vergeten worden. Houdt zeker ook halt aan de smalle kloof (kilometerpaal 11,5 langs de 206) en de grote kloof (iets voorbij kilometerpaal 14). Voor de sportievelingen zijn de watersportmogelijkheden hier quasi onbeperkt (kajak, cano, rafting, canyoning). Overnachting in Bovec, hotel Mangart.

Dag 4: Bovec
De Soča trail gaat via eeuwenoude wandelpaden: de start ligt aan de bron van de rivier (25 km, ten NW van Trenta). Het traject vanaf de grote kloof tot Bovec is het drukst bezochte. Naast het prachtige watergeweld van de rivier, biedt Bovec talloze opties om de omliggende natuur te ontdekken. Met de mountainbike tot aan de Boka waterval is beslist een uitdaging, ook een rit met de Kanin kabelbaan tot 2202 m hoogte is een aanrader (vertrek in voormiddag!). De fenomenale panorama's op de Alpen, of bij helder weer tot de Adriatische Zee, vormen de kers op de taart. Overnachting in Bovec, hotel Mangart.

Dag 5: Bovec via Kobarid en Cerkno naar Bohinj (119 km)
Langs de Soča-rivier bereikt u na 22 km Kobarid, een ogenschijnlijk vredig dorpje. Echter, door de strategische ligging tussen Italië en de voormalige Oostenrijks-Hongaarse Donaumonarchie, is het de oorzaak van meerdere conflicten. Ettelijke veldslagen werden hier uitgevochten (*). Ook tijdens de WO I en WO II ging het over en weer met Italië die het Caporetto doopten. In 1947 werd het dorpje bij Joegoslavië gevoegd om uiteindelijk in 1991 thuis te komen in Slovenië. Het Kobarid Museum focust op die gebeurtenissen uit WO I, en loont zeker de moeite. Daarnaast genieten het dorp en de regio faam met enkele uitstekende restaurants zoals het Hisa Franko (2-sterren Michelin). Vanaf Kobarid gaat het verder via de 102. De Tolmin-kloof, 18 km verder, zal elke natuurliefhebber ongetwijfeld overweldigen. Voorbij ‘Soca most’ via Cerkno, een dagbezoek waard (rijk cultureel-historisch aanbod en kuuroord). Via kronkelende alpenwegen (volg 102-210-912-403-909) komt u aan in Bohinj. Overnachting in het Bohinj hotel.

Dag 6: Bohinj
Is de drukte van de vorige dag wat in det kleren gekropen? Dan is het vandaag tijd voor wat ontspanning. Niet enkel het hotel, maar ook de wijde omgeving van Bohinj bieden heel wat mogelijkheden. Agatha Christie zei ooit “Bohinj is too beautiful for murder” en gelijk had ze. Het is een paradijselijke vallei met meer in het hart van het Triglav-Natuurpark met absoluut ongerepte natuur. Om van een schitterend uitzicht te genieten op de omgeving kan u met de kabelbaan naar Vogel, een ski-oord in de winter, een wandelparadijs tijdens de zomer. Een panorama-boot brengt u vlot én in zalige stilte (want elektrisch) naar de overkant van het meer. Aan u om te beslissen of u nadien al wandelend terugkeert. De Savica waterval bereikt u ook langs het meer en ligt op 9 km van het hotel. De wandeling ernaartoe is behoorlijke uitdagend (306 hoogtemeters), maar nadien herlaadt u de batterijen in een mum van tijd in de wellness. Overnachting in Bohinj, in het Bohinj hotel.

Dag 7: Bohinj
In het voorjaar worden de omliggende alpenweiden getooid met een weergaloze bloemenpracht. Het resultaat hiervan bewondert u tijdens het Internationaal Wilde Bloemen Festival (24/05-09/06). Alle 24 dorpen en gehuchten in de omgeving nemen hieraan deel. Ook buiten de festivaldagen zijn de ontelbare wilde bloemensoorten te bewonderen in de omliggende natuur. De inwoners van de vallei zijn behoorlijk trots op de kwaliteit van hun lokale producten en creëerden een keurmerk ‘Bohinjsko’ (vertaald zich als ‘van Bohinj’), het culinaire aspect staat centraal van bij het ontbijt, over diverse kazen en spelt tot de zoetwaterforel. Proef zeker ook de cheesecake met Mohant (lokaal geproduceerde halfzachte kaas) in het hotel. Het zorgt voor voldoende energie voor een volgende wandeling of een bezoek aan de Mostnica-kloof bijvoorbeeld. Overnachting in Bohinj in het Bohinj hotel.

Dag 8: Bohinj naar Brussel of - indien met vlucht - via Škofja Loka naar de luchthaven Ljubljana (67 km). De terugvlucht op zaterdag staat pas in de late namiddag geprogrammeerd en dus er is nog tijd voor een laatste halte onderweg naar de luchthaven. Via de Selca vallei en de lokale wegen 209-909-403 verlaat u de Julische Alpen en bereikt u Skofja Loka, een historisch middeleeuws stadje. In de omgeving zijn talrijke kasteeltjes terug te vinden zoals het mooie gerestaureerde Ajman (gebouwd in Germaanse renaissancestijl uit de 17de eeuw). Verder vindt u er diverse musea, galerijen en een waardevolle kapucijnerbibliotheek met een origineel bewaard manuscript uit 1721 van het Skofja Loka passiespel.

(*) Bijkomende lectuurtip
“Kobarid. Het dorp met te veel geschiedenis” door Theo Toebosch, geeft haarfijn weer hoe delicaat de huidige omstandigheden kunnen zijn door de geschiedenis van een plaats. Hoeveel geschiedenis kan een plaats, kan een mens verdragen? Boeiende lectuur! (364 blz. uitgegeven door de Bezige Bij).

Niet inbegrepen

  • de vluchten en transfers
  • de huurwagen
  • indien je met eigen wagen reist: in Slovenië is een autovignet verplicht voor autosnelwegen (€ 15 voor 7 dagen, € 30 voor 30 dagen), te verkrijgen aan de grens, tankstations, supermarkten en kiosken of als e-vignet op https://evinjeta.dars.si/en. Opgelet: je dient deze steeds aan te kopen vooraleer je het land binnenrijdt!
  • de verblijfstaksen
  • het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, alle maaltijden en dranken die niet zijn inbegrepen in het programma

Boekingscode:

SIAP0001

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 3,13/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Toegang tot de wellness vanaf 18 jaar.

Astoria ***(*)

Slovenië > Sloveense Alpen > Sloveense Alpen - Bled

Duurzaam en comfortabel genieten zijn hier de sleutelwoorden. Het uitstekende restaurant, de uitgebreide spa en de goed uitgeruste kamers zijn een garantie voor een zorgeloos verblijf. De schitterende ligging vervolledigt het aantrekkelijke plaatje.

paardrijden of paardenfokkerij
in het hotel of in de nabijheid
145
ecovriendelijk hotel
139
gratis parking
160
restaurant
162
bar
155
wellnessfaciliteiten
149
24-uursreceptie
222
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
douche
172
haardroger
218
kluisje
174

Informatie over hotel Astoria

Geldig:

Sloveense Alpen - Bled

Nog meer dan het stadje is vooral het gelijknamige meer met centraal een eilandje met een kerk het meest iconische beeld van Slovenië. Een stijle trap met maar liefst 99 treden moet er beklommen worden om tot bij het kerkje te geraken, de bruidegom is dus bij voorkeur een sportief type. Een typisch pletna-bootje brengt u er heen. Ook vanaf de burcht op een hoge rots geniet u van een schitterend panorama op de omgeving.

Ligging

gelegen op 400 m van het meer en op 1 km van het kasteel. De beklimming is pittig maar de beloning loont de moeite. Dit hotel is goed gelegen om het stadje te bezoeken.

Faciliteiten

een modern en strak gebouw, omgeven door groen zorgt voor een relaxt kader. Respect voor de natuur wordt hier hoog in het vaandel gedragen; het hotel werd hiervoor zowel met Sloveense als Europese eco-labels bedacht. Duurzaamheid en elegantie gaan hier hand in hand samen. Het Taste Bled restaurant met aangenaam zomerterras biedt een goed à-la-cartemenu. In de lounge Astoria zijn er o.a. verschillende vruchtensapjes, ijsjes, heerlijke desserten en koffie te verkrijgen. In de uitgebreide wellnessruimte (betalend) met sauna's, binnen- en buitenbubbelbad, Kneipp baden, chill-out zone, fitness en massages is het heerlijk ontspannen na een dagje wandelen en sporten.

Kamers

de 74 kamers zijn hedendaags en functioneel ingericht. Het interieur is strak, de groene toets hier en daar aanwezig in de kamers, is opnieuw een subtiele hint naar duurzaamheid en respect voor de natuur. We reserveren voor u een standaardkamer (16 m², douche) of een ruimere superior kamer (20 m², douche, koffie- en theefaciliteiten, verzorgingsproducten). Max. 2 volwassenen en 1 kind.

Maaltijden

logies en ontbijt (buffet).

Kinderen

kinderbedje gratis. 1 Kind van 4 t/m 13 jaar op de kamer van de ouders geniet 50% korting.

Extra

bij min. 3 nachten: 1x gratis toegang tot de wellness (3 uur).

Bijzonderheden

  • verblijfstaks: € 3,13/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
  • Toegang tot de wellness vanaf 18 jaar.

Astoria ***(*)
Adres van Astoria: Prešernova 32, , SI-4260 Bled

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!