NL FR

Rondreis 14 dagen Sicilië: De complete ervaring

Rondreis 14 dagen Sicilië: De complete ervaring

14 dagen
vanaf € 1625 p.p.

Vurig en temperamentvol: proef het beste van Sicilië, een intrigerend eiland met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Ontdek de pure smaken van de Siciliaanse gastronomie, het werelderfgoed van de barokvallei, de woeste Marslandschappen van de Etna en bruisende steden zoals Palermo en Catania.

Inbegrepen

  • 2 nachten in Porta Felice **** (Palermo)
  • 2 nachten in Bougainville **** (Lipari)
  • 2 nachten in Villa Sonia **** (Castelmola (Taormina))
  • 2 nachten in Villa Fanusa **** (Siracusa )
  • 2 nachten in Vecchia Masseria AGRITURISMO (Caltagirone)
  • 1 nacht in Alba Palace **** (Favara)
  • 2 nachten in Case di Latomie **** (Castelvetrano)
  • 13 nachten in logies en ontbijt in standaard 4 sterrenhotels
  • Dag 2: diner in een restaurant in Palermo
  • Dag 4: diner in een toprestaurant op het eiland Lipari
  • Dag 5: diner in een restaurant in Taormina
  • Dag 6: wijndegustatie in een wijnhuis in de omgeving van Taormina
  • Dag 8: romantisch diner in Siracusa
  • Dag 12: wijndegustatie en lunch in één van de beste wijnhuizen van Sicilië nabij Selinunte
  • Dag 13: degustatie van olijfolie en diner bij een gevierde producent nabij Trapani
  • Ticket heen en terug voor de veerboot Milazzo-Lipari (auto niet inbegrepen)

Geldigheid

Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer

01/04/24-26/04/24, 21/09/24-18/10/24: € 1625
27/04/24-20/09/24: € 1769

Single kamer: € 2199, € 2399

Extra bed (3de persoon): € 1385, € 1569

Vroegboekvoordeel van 10% (reservering voor 31/03/24)

(*) Programma 14 dagen vanuit Catania op aanvraag

De volledige verblijfsduur moet binnen dezelfde prijsperiode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode). De volgorde van de etappes en de keuze van de hotels kan afwijken omwille van externe factoren, zonder de essentie van het programma aan te tasten


Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6,00% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Indien de afreis niet kan doorgaan ingevolge overmacht, omwille van redenen van volksgezondheid, of omwille van de (al dan niet vrijwillige) sluiting van het het hotel, aanvaardt de reiziger een waardebon voor de waarde van de reservering.

Programma

De complete ervaring
13 nachten vanuit Palermo (*)

Dag 1: aankomst in Palermo en bezoek aan Monreale met zijn majestueuze kathedraal uit de 12de eeuw - sublieme mozaïeken met tekeningen uit het oude en nieuwe testament.

Dag 2: een volle dag om Palermo te verkennen: de Cappella Palatina in het koninklijk paleis, de kathedraal, het Palazzo Pretoria met zijn prachtige fontein en het Stadhuis. Diner in een restaurant in het stadscentrum.

Dag 3: vertrek naar Milazzo voor inscheping naar Lipari, een van de Eolische Eilanden. Parkeergarage bij de haven, betalend.

Dag 4: wandeling in het pittoreske stadje Lipari of een excursie naar een van de andere Eolische eilanden (optioneel). Diner in een toprestaurant van Lipari.

Dag 5: terug naar Milazzo en vertrek naar Taormina. Het schilderachtige Taormina ligt op een fraaie locatie en kijkt uit over zee met de Etna op de achtergrond. Bezoek het antiek Grieks theater en de kathedraal of loop de hoofdstraat Corso Umberto af. Diner in een restaurant in het oude centrum.

Dag 6: bezoek Europa’s hoogste actieve vulkaan, de Etna. Er wordt halt gehouden bij één van de beste Siciliaanse wijnhuizen voor een proeverij.

Dag 7: vandaag bezoekt u de tweede grootste stad van Sicilië, Catania, ook wel de Zwarte Parel van de Middellandse Zee genoemd. Verder naar Siracusa.

Dag 8: volle dag in Siracusa. Bezichtig de archeologische site, de kathedraal, de tempel van Apollo en Latomias, de grote steengroeven met het Oor van Dionysos. Bezoek ook het nabijgelegen Noto. Terug naar Siracusa waar u de dag afsluit met een romantisch diner in een van de beste restaurants van Ortigia, het historisch centrum van Siracusa.

Dag 9: vertrek naar Caltagirone. Onderweg kunt u de dorpjes in de barokvallei bezoeken: Ragusa en Modica, beide Unesco-Werelderfgoed.

Dag 10: bezoek Piazza Armerina met de Villa del Casale, een sublieme Romeinse villa met magnifieke mozaïekvloeren. Caltagirone is beroemd voor de trappen van de S. Maria del Monte: 142 treden bezet met majolicategels.

Dag 11: verder naar Agrigento. Bezoek aan de Tempelvallei.

Dag 12: vertrek naar de indrukwekkende archeologische site van Selinunte, de grootste in Sicilië. Wijndegustatie en lunch in een van de beste wijnhuizen van Sicilië.

Dag 13: bezoek aan de kleine middeleeuwse stad Erice en Trapani, de streek van de zoutwinning. Degustatie van olijfolie en diner bij een gevierde Siciliaanse olijfolieproducent.

Dag 14: einde van de rondreis. Vertrek naar luchthaven Palermo of verlenging in een van onze hotels.

(*) programma vanaf Catania op aanvraag

Formule

Individuele rondreis zonder begeleider met eigen wagen of huurwagen.
Vrije vertrekdatum, elke dag van de week

Niet inbegrepen

  • De vluchten en transfers
  • De huurwagen
  • De verblijfstaksen
  • De inkomgelden voor de bezienswaardigheden die u bezoekt, alle persoonlijke uitgaven, maaltijden en dranken niet voorzien in het programma

Boekingscode:

SICP0347

Porta Felice ****

Italië > Sicilië > Palermo

Smaakvol gerenoveerd 18de-eeuws palazzo omgetoverd tot een stijlvol boetiekhotel, compleet met spa en restaurant. Het panoramisch terras is een absolute troef: u geniet er van een betoverend uitzicht op de stad bij een romige cappuccino, verfrissende aperitivo of een delicieus diner!

parking (betalend)
161
restaurant
162
bar
155
room service
178
wellnessfaciliteiten
149
fitnessruimte
157
24-uursreceptie
222
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
kluisje
174
minibar
176

Informatie over hotel Porta Felice

Geldig:

Palermo

De hoofdstad van Sicilië, aan de voet van de Monte Pellegrino. Palermo beleefde zijn hoogdagen onder de Arabische heersers. Ook de Normandiërs, barok en art nouveau lieten hun sporen na. Een stad vol verrassende contrasten: te ontdekken!

Ligging

bevoorrechte ligging tussen het historische centrum en de zee, in het district La Kalsa, op een boogscheut van de beroemde Antica Focacceria San Francesco, het Foro Italico en de Corso Vittorio Emanuele. Van hieruit kan u gemakkelijk de mooiste monumenten van de stad bezoeken. Via Maqueda en Quattro Canti liggen op 750 m, waarna een fascinerende wandeling van een 10-tal minuten u naar het hart van de stad brengt met ondermeer de Cappella Palatina en het Palazzo dei Normanni.

Transport

luchthaven Palermo op 33 km.

Faciliteiten

24-uursreceptie en lees/relaxhoekje. Uitgebreid ontbijtbuffet. Bar en restaurant op het panoramisch terras, waar u bij mooi weer tevens het ontbijt kan genieten met zicht op de stad. Fitnessruimte. Voordeeltarief voor hotelgasten: spa met sauna, stoombad en klein binnenzwembad met hydromassage, massages en behandelingen op aanvraag. Parking betalend.

Kamers

33 elegante kamers en suites, voorzien van alle comfort. Parket- of laminaatvloer. Wij reserveren voor u een standaard kamer (24 m², Frans balkon).

Maaltijden

logies en ontbijt (buffet).

Porta Felice ****

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!