NL FR

TOPPROMOTIES LONDEN

STEL ZELF JE REIS LONDEN SAMEN

Hotel
Kies een hotel uit ons aanbod.

Transport
  • vlucht
  • trein
  • eigen wagen
Eventuele extra's
  • Museumticket
  • Excursie
  • ...
Betalen
Kijk je bestelling na en betaal veilig.

Londen

Citytrips naar Londen zijn populairder dan ooit! Naast de historische sites als de Big Ben en de Houses of Parliament biedt de stad nu ook tal van moderne attracties, zoals de London Eye. Ook het lijstje van interessante musea in Londen is indrukwekkend. British Museum en National Gallery zijn maar enkele voorbeelden. Trek tijdens je weekend in Londen zeker voldoende tijd uit voor deze collecties. Spring tussendoor ook eens binnen in het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds.

Winkelen tijdens je Londen citytrip doe je in het populaire Oxford Street en het chique Regent Street. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan Westfield, het grootste shoppingcentrum van Europa. Een citytrip in Londen is geweldig om je kerstshopping te doen: de straten worden sfeervol verlicht en de etalages worden prachtig versierd. Neem tijdens je weekendje Londen zeker ook een kijkje in het luxewarenhuis Harrods, een waar shoppingparadijs in het centrum van de stad!

Even tot rust komen tijdens je citytrip Londen doe je in Hyde Park of met een heerlijke afternoon tea in een chique hotel. 's Avonds mag een musical in West End niet aan je programma ontbreken. Dit bruisend stadsdeel wordt beschouwd als hét toeristisch centrum van Londen en strekt zicht uit in een straal van zo'n 1,5 km rond Piccadilly Circus.

De Britse hoofdstad is makkelijk en snel te bereiken: in amper 1u50 brengt de Eurostar je van Brussel Zuid naar London St Pancras. Waarom nog wachten om je citytrip naar Londen te boeken?


Geschiedenis van Londen

800 v.C. De Kelten vestigen zich aan de Thames.

55 v.C. Caesar sticht op diezelfde strategische plaats het kamp Londinium dat de hoofdstad wordt van de Romeinse provincies. Na de val van het Romeinse Rijk, raakt ook de stad in verval.

9 de E Londen profiteert door haar ligging van de heropbloeiende handel en wordt weer welvarend

1066 Na zijn zege in Hastings laat Willem de Veroveraar zich kronen in de Abdij van Westminster. De City (wijk van de kooplui) en Westminster (gebied van de vorst) groeien naar mekaar toe

1157 Londen treedt toe tot de Hanze en wordt een belangrijke internationale handelspost.

1642 Cromwell vestigt voor 11 jaar de republiek.

1666 Een grote brand vernietigt bijna ¾ van de stad. Sir Christopher Wren bouwt de stad weer op.

19 de E De stad heeft twee gezichten: macht en praal van de Victoriaanse upper-class en het smerige Londen van de werkende klasse.

20 ste E
Na de wereldoorlogen herrijst Londen uit zijn as: de bonte geschiedenis en de immigratie uit het Gemenebest maken van Londen een stad met duizend gezichten.

Cultuur

Late night culture

het Victoria and Albert Museum (V&A) is op vrijdag open tot 22 uur, en een aantal zalen van het British Museum zijn op donderdag en vrijdag toegankelijk tot 20.30 uur. Toegang is vrij, maar bepaalde happenings kunnen betalend zijn.

terug naar boven

Zoek & Boek

 
(dd/mm/jjjj)

 Zoek zonder datum

Reis je met kinderen?

Tevreden klant

Hotel:
Schloss Hotel Petry
Locatie:
Duitsland, Moezel

“ Wat een fijn familie hotel is dit. We hebben 100% genoten van het hotel, de mooie stadjes en de overweldigend mooie natuur. Wij komen heel graag nog een x terug! ”

Gepost door L. Uytdehaag
op 19/12/2022

Meer reacties over hotels in Moezel?

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!