NL FR

Insider Tips voor Londen

Cultuur

Late night culture

het Victoria and Albert Museum (V&A) is op vrijdag open tot 22 uur, en een aantal zalen van het British Museum zijn op donderdag en vrijdag toegankelijk tot 20.30 uur. Toegang is vrij, maar bepaalde happenings kunnen betalend zijn.


Restaurants & bars

Mju

(17 Sloane Street, SW1, metro Knightsbridge, tel. 0207 201 63 30): hip restaurant met fusionkeuken, die telkens verrast. Hogere prijsklasse. Reserveren aangeraden.

Ye Olde Mitre

(1 Ely Court, off Ely Place, EC1): dit is niet zomaar een pub die men per toeval ontdekt. Meer zelfs, deze pub is moeilijk te vinden. Het adres is Ely Place, maar eigenlijk bereikt u deze pub door het steegje te nemen tussen nummer 8 en 10 Hatton Gardens. Er wordt hier geen muziek gespeeld, maar vooral gelezen en gediscuteerd. Er worden ook maaltijden geserveerd.

Churchill Arms

(119 Kensington Church Street, W8, metro Notting Hill): Thaise keuken in een Engelse pub. De gerechten zijn naar Londense standaard spotgoedkoop. De bediening is chaotisch en soms zelfs onbeleefd. Eerder een restaurant waar men komt genieten van heerlijke Thaise gerechten en nadien onmiddellijk de tafel vrijmaakt voor de volgende klanten.

Wagamama

(verschillende vestigingen in Londen): superlekkere Japanse keuken. Alle gasten schuiven bij elkaar aan, aan lange tafels. Snelle, professionele service. De eerste Wagamama werd in 1992 geopend in de wijk Bloomsbury. Sindsdien gaat de uitbreiding razendsnel, de laatste jaren zelfs internationaal (Australië, Verenigde Staten, Ierland, Dubai, enz.). Sinds vorig jaar is er ook een vestiging in Antwerpen. Reserveren is niet mogelijk. Voor een restaurant in de buurt van uw hotel, check www.wagamama.co.uk.

Hakkasan

(8 Hanway Place, W1, metro Tottenham Court Road, tel. 0207 927 70 00): van de bedenkers van Wagamama. Chinees restaurant met trendy designinrichting. Het restaurant bevindt zich in een donker steegje rechtover het St Giles Hotel (zie p. 26). Aan de buitenkant kan u absoluut niet merken dat zich hier één van de beste (en duurste) Chinese restaurants van de stad bevindt. Een aanrader.

Wong Kei

(41-43 Wardour Street, W1, metro Piccadilly): de absolute tegenhanger van Hakkasan wat betreft prijs en inrichting, maar zeker zijn gelijke wat de keuken betreft. Spartaanse inrichting (plastiek stoelen, neonverlichting), gehaast personeel, maar (h)eerlijke gerechten. Reservering niet noodzakelijk.

Anchor & Hope

(36 The Cut, SE1, metro Southwark): één van de betere gastropubs van Londen. Is zo populair dat u niet meer kan reserveren. Wachttijden kunnen oplopen tot 1 à 1,5 uur, maar het loont de moeite. Gemiddelde prijzen. Een van onze favoriete adresjes.

Lahore Kebab House

(2 Umberston Street, E1): een Londens instituut. Reeds meer dan 20 jaar een van de beste (Noord) Indische restaurants van de stad. Heel sobere inrichting, maar elke dag van het jaar razend druk vanwege het fantastische eten. Reserveren is niet mogelijk.

Masala Zone

een kleine keten van Indische restaurants (3 in totaal) waar een verrukkelijke keuken wordt geserveerd in een fijn en modern decor. Reserveren is niet mogelijk. Voor een adres het dichtst bij uw hotel, check www.masalazone.com.

Stef’s

(3 Berners Street, W1, metro Tottenham Court Road): Italiaans restaurant dat steeds druk bevolkt is. Pizza’s, pasta’s, ... alles kraakvers. Warm aanbevolen.

Belgo Centraal

(50 Earlham Street, WC2, metro Covent Garden, tel. 0207 813 22 33): voor wie Belgische specialiteiten als mosselen en waterzooi niet kan missen. Bij de opening in 1992 was dit restaurant een ware rage en hier een tafeltje bemachtigen was toen zo goed als onmogelijk. Sindsdien zijn er nog een paar vestigingen geopend en is de hype voorbij. Maar Belgo Centraal blijft een uitstekend restaurant en de keuze aan Belgische gerechten wordt nergens anders in Londen geëvenaard.

Old Bank of England

(194 Fleet Street, Holborn, EC4): zoals u uit de naam kan afleiden, was hier destijds een van de vestigingen van de Bank of England ondergebracht. Imposant gebouw, hoge plafonds, lusters en stucwerk. Altijd gezellig druk.


Meer informatieve links voor Londen

Zoek & Boek


 
(dd/mm/jjjj)

Reis je met kinderen?

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Callcenter open van maandag tot vrijdag van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 17 uur.

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
BelgiëBoek je hotel, transport en extra's in één dossier!Even geduld aub!