NL FR

10-daagse rondreis 'Uniek verblijven in Paradores in de voetsporen van Sint Teresa in Castilië La Mancha en Castilië en León'

10-daagse rondreis 'Uniek verblijven in Paradores in de voetsporen van Sint Teresa in Castilië La Mancha en Castilië en León'

Prijs op aanvraag

In de voetsporen van Sint Teresa
In 2015 vierde de stad Avila de 5e eeuwfeestverjaardag van de geboorte van Sint Teresa. Via deze rondreis langs verschillende paradores kan u in de voetsporen van deze heilige treden. Ze was één van de beroemdste mystici die in 1970 als eerste vrouw heilig is verklaard door paus Paulus VI.

Tijdens deze rondreis bezoekt u unieke plekjes in Castilië, en dit in combinatie met een memorabel verblijf in een Parador, meestal gevestigd in een historisch gebouw zoals een oud
fort, landhuis, kasteel of klooster. De nadruk ligt op cultuur en geschiedenis.

Inbegrepen

  • 3 nachten in Parador de Toledo **** (Toledo)
  • 2 nachten in Parador de Segovia **** (Segovia)
  • 2 nachten in Parador de Salamanca **** (Salamanca)
  • 2 nachten in Parador de Ávila **** (Ávila)
  • 9x ontbijt
  • huurwagen inclusief all-in verzekering
  • vlucht Brussel-Madrid en Madrid-Brussel met Brussels Airlines

Geldigheid

Individuele rondreis zonder begeleider. Programma vrij in te vullen, je reist aan eigen tempo.

De huurwagen wordt afgehaald op de luchthaven van Madrid en teruggebracht op de luchthaven van Madrid. Kosten voor one way huren zijn ter plaatse te betalen.

De afstanden ter plaatse bedragen:
Luchthaven Madrid - Parador de Toledo: 95 km (reistijd: ongeveer 1u 10 min.)
Parador de Toledo - Parador de Segovia: 175 km (reistijd: ongeveer 1u 50 min.)
Parador de Segovia - Parador de Salamanca: 180 km (reistijd: ongeveer 1u 30 min.)
Parador de Salamanca - Parador de Ávila: 105 km (reistijd: ongeveer 1u)
Parador de Ávila - luchthaven Madrid: 123 km (reistijd: ongeveer 1u 20 min.)

Geen andere kortingen van toepassing.
De volledige verblijfsduur moet binnen de opgegeven periode vallen (bij overlapping van 2 prijsperiodes geldt de duurste periode).
Facultatief: annulatieverzekering (6,00% op de totale prijs met een minimum van € 15 p.p.).
100% kosten bij wijziging of annulatie (tenzij je kiest voor een annulatieverzekering en mits een geldige annulatiereden).

Programma

Dag 1-4: Toledo: Toledo was een essentiële fase in het leven van de heilige Teresa, want hier begon ze haar gedachten, zorgen en intenties op te schrijven, wat leidde tot een zeer uitgebreid en rijk literair werk.
Aanvankelijk was het karmelietenklooster gevestigd in een huis aan de Calle San Juan de Dios, in het hart van de Joodse wijk van Toledo. Een jaar later werd het verplaatst naar de huidige locatie op het Plaza de Santa Teresa de Jesús, vlakbij de Cambrónpoort. Dit klooster werd de rustplaats van Sint Teresa, waardoor ze lange tijd in Toledo verbleef. In 1577 keerde de Heilige Teresa terug naar Toledo om zich op te sluiten in haar klooster. Op dat moment begon ze weer te schrijven en voltooide ze haar literaire fase in deze stad.
Toledo ligt op een heuvel aan de rivier de Taag. Het hele historische centrum staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Toldedo wordt ook 'de Stad van de drie culturen' genoemd doordat eeuwenlang de hebreeuwse, mohammedaanse en christelijke culturen broederlijk naast elkaar leefden.
Hoogtepunten om te bezoeken zijn de Middeleeuwse kathedraal, het enorme fort strategisch gelegen in het centrum, het Franciscaner klooster en meerdere musea. Toledo is de hoofdstad van de regio Castilië-La Mancha, in deze regio zijn een aantal interessante bezienswaardigheden te bezoeken: de windmolens van Don Quijote bij Consuegra en Campo de Criptana of de leuke stad Cuenca met de hangende huizen.
U logeert in een op het Mudejar geïnspireerd gebouw, luxe gecombineerd met veel Arabische elementen zoals balken, trappen en houten vloeren. Het uitzicht vanop de terras is verbluffend over de rivier de Taag en de monumentale stad.
De hoofdstad Madrid ligt op 70 km en meer dan een bezoek waard. Een leuke manier om de stad te leren kennen is met de hop on hop off bus, een handige en zorgloze manier om alle topattracties in een stad te zien.

Dag 4-6: Segovia: Segovia was de stad van de negende stichting van Sint Teresa. In het klooster van San José de las Carmelitas Descalzas, begon ze "Las Moradas" te schrijven.
Segovia behoort tot één van de mooiste steden van Spanje en de gehele oude stad staat op Unesco Werelderfgoedlijst. De stad ligt aan de voet van de Sierra de Guadarrama. Het oude gedeelte van de stad is volledig ommuurd. De stad biedt heel veel bezienswaadigheden: De Romeinse aquaduct van Trajanus uit de 1e eeuw, het sprookjesachtig kasteel Alcázar de Segovia, de kathedraal en de Plaza Myor, het bruisend centrum van de oude stad. Dwaal door het historisch centrum en maak de korte wandeling naar de Mirador de la Pradera de San Marcos voor een van de mooiste foto's van het Alcazar paleis.
In de buurt kan je Pedraza bezoeken (ongeveer 37 km), een schitterend dorp, welke met zijn middeleeuwse uitstraling terecht staat op de lijst van 'los pueblos más bonitas de España'.
De Parador is ondergebracht in een modern gebouw omringd door grote tuinen met buitenzwembad. De inriching is klassiek met oog voor detail, zoals de prachtige open haard in de lounge<

Dag 6-8: Salamanca: Sint Teresa kwam in 1570 aan in Salamanca, waar ze haar zevende stichting vestigde. Salamanca is een stad met veel plaatsen die herinneren aan de geest en invloed van de heilige.
Salamanca is een levendige studentenstad, het hele historische centrum van de stad staat eveneens op de Unesco Werelderfgoedlijst. De stad wordt ook wel de 'Gouden Stad' genoemd door zijn schitterende architectuur van glimmend zandsteen.
Het oude centrum is goed te voet te bezoeken, alle highlights liggen op loopafstand van het centrale plein Plaza Mayor, voor veel spanjaarden het mooiste plein van Spanje. De stad heeft twee kathedralen, een oud en nieuw, die tegen elkaar staan.
De Universtiteit is de oudste van Spanje, meerdere oude collegezalen en aula's kunnen tegen betaling bezocht worden.
Op een uurtje rijden van Salamanca liggen meerdere Nationale Natuurparken, ideaal voor te wandelen en van de natuur te genieten.
De Parador is gelegen op de linkeroever van de rivier de Tormes, tegenover het historisch stadscentrum. Een modern gebouw aangekleed met marmer en andere luxe materialen, met ramen uitkijkend op de iconische gebouwen van Salamanca.

Dag 8-10: Ávila: Ávila is bovenal de geboortestad van Sint Teresa. Het was de stad van haar kindertijd, jeugd en ouderdom, de jaren van haar hoop en plannen, het begin- en eindpunt van haar stichtingen.
Door de hele stad treft u historische pleken uit het leven van de heilige Teresa.
Deze stad is meer dan de moeite waard, het is de hoogstgelegen stad van Spanje (1132 meter boven de zeespiegel), het ligt op de rechteroever van de Adaja-rivier in het woeste en rotsachtige landschap van de Spaanse Hoogvlakte.
Het centrum is volledig omgeven door Romeinse stadsmuren en de binnenstad staat ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ávila word de 'Stad van Stenen en Heiligen' genoemd en is een van de Spaanse steden met het hoogst aantal Romaanse en Gotische kerken per inwoner. Bezoek zeker tijdens uw verblijf: de 2,5 kilometer lange stadsmuren , de kathedraal, Los Cuatro Postes, mooie kerken en kloosters. Het middelpunt van de oude stad is de Plaza Mercado Chico, charmant en gezellig met zijn vele terrasjes.
U logeert in het voormalige Palacio de Piedras Albas, een 16e-eeuws paleis in het historisch centrum van de stad. Alles is warm ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken in een indrukwekkend historisch pand.
Op 60 kilometer ligt El Escorial, een gigantisch paleis en kloostercomplex, het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Spanje.
Natuurmensen en wandelaars kunnen op ongeveer 1 uur rijden genieten van het mooie nationaal park van de Sierra de Gredos, een gebied van ongekende schoonheid.

Boekingscode:

HOTVPP07

Parador de Toledo ****

Spanje > Castilië > Castilië-La-Mancha - Toledo

Logeren in deze Parador de Toledo wordt ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. Vanaf het terras van dit gebouw in Mudejarstijl, geniet u van een panoramisch uitzicht op de stad van de 3 culturen. Er wacht u hier een hartelijke ontvangst. Relaxen gaat als vanzelf in het buitenzwembad of op het terras met een heerlijk gastronomisch diner.

parking (betalend)
161
restaurant
162
room service
178
openluchtzwembad
167
lift
159
airconditioning
169
gratis wifi
179
bad en/of douche
170
haardroger
218
kluisje
174
minibar
176

Informatie over hotel Parador de Toledo

Geldig:

Castilië-La-Mancha - Toledo

Deze stad is een kruispunt van 3 culturen; u bezoekt er o.a. het Alcázar, een getuige van een bewogen verleden, de imposante Gotische kathedraal in het historische centrum, synagogen en moskeeën, een verscheidenheid aan monumenten en musea of u gaat wandelen in de parken en mooie tuinen die deze stad rijk is. Maar ook bij valavond bekoort deze stad: de verlichte historische gebouwen dragen bij tot het charmante karakter van de hoofdstad van La Mancha.

Ligging

ten zuiden van de rivier de Taag, de 1.000 km lange rivier die in het oosten van Spanje ontspringt en via Lissabon in de Atlantische Oceaan uitmondt. Madrid ligt op minder dan een uur rijden; de Spaanse hoofdstad is een toeristische topper.

Transport

per auto: 1.648 km (Brussel). Luchthaven: Madrid op 89 km.

Faciliteiten

dit gebouw in typische Mudejarstijl, een stijl waar moslim- en christelijke kunstvormen zijn verweven, biedt een panoramisch uitzicht op de stad van de 3 culturen vanaf het terras. De grote gemeenschappelijke ruimtes met hoge houten balken en majestueuze trappen creëren een luxueus en ruimtelijk gevoel. De sfeer is hier warm en hartelijk. Relaxen in het buitenzwembad en genieten van een gastronomisch diner op het terras, dit is op en top vakantie.

Kamers

klassieke inrichting in de kamers, in harmonie met de stijl van het gebouw. Sommige kamers met een balkonnetje. Comfortabele badkamer. Naar keuze reserveren we voor u een standaardkamer, een superior kamer of een junior suite.

Parador de Toledo ****

Vorige stap

© Copyright Holidayline, 2000-, All rights reserved. Cloud hosting by Domeinnamen, Website en E-mail dedicated server hosting door COMBELL
Doorsturen naar een vriend

* verplicht veld

Vul de velden hieronder in om deze pagina door te mailen naar een vriend, familielid of collega!

Versturen

Feedback

* verplicht veld

Heb je een opmerking over onze site?

Versturen

Indien je vragen hebt raden wij je aan om eerst onze lijst met Vragen? te raadplegen. Heb je het antwoord daar niet teruggevonden, contacteer ons dan:

Openingsuren callcenter :

maandag 9u - 18u
dinsdag 9u - 18u
woensdag 9u - 18u
donderdag 9u - 18u
vrijdag 9u - 18u
zaterdag 10u - 16u

Holidayline NV
Sint-Jakobsstraat 50-52
8000 Brugge
België



Boek je hotel, transport en extra's in één dossier!



Even geduld aub!